Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2015. 09. 26. 10:46
Előzmény: #8039  Phylaxa
#8040
Valószínűleg csak repülővel lehet megoldani!

Láttad a csuklósokat hogyan néztek ki?

Kemény lesz....
Phylaxa 2015. 09. 26. 10:41
Előzmény: #8038  _pampa
#8039
Arra én is kíváncsi leszek, hogyan végzik. Bár azt nem reklámozzák az biztos. Egyelőre csak az albánokról hallottam, hogy Tiranába viszik őket. De erről tényleg szegényes a hírdömping. :)
_pampa 2015. 09. 26. 10:37
Előzmény: #8037  Phylaxa
#8038
A "kitoloncolás" na az lesz még egy érdekes történet!

Több fog érkezni még egy lezárt Európába is mint amennyitől "megszabadulnak"!

Déva-vár építés lesz! :(
Phylaxa 2015. 09. 26. 10:31
Előzmény: #8033  _pampa
#8037
Szerintem csak szeretnék megvárni, hogy megteljen a kontinens. Nem lesz rá idejük, mivel a módszer ingyenes és ami ingyen van, az bizony nem tökéletes. Ezt mondjuk szépen fogalmaztam, mert maga a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlás nem ok.

Választások lesznek és változások. Ez így nem működik. Már a szír menekült kérdés is világos a német statisztikából. 20%-a vallja magát szírnek és azoknak is csak 30%-a az. Vagyis igaz az, hogy ők bizony nem hülyék és a táborokban várják, hogy hazamehessenek. Tehát a szír kérdés egy fedőnév a betelepítésre.
_pampa 2015. 09. 26. 10:29
Előzmény: #8034  Törölt felhasználó
#8036
Ex,maci,ts3...stb...figyelmébe!

"Magyarország abban a tudatban engedi át Ausztriába a menekülteket, hogy azokat Horvátországban korábban már regisztrálták, bár azért vannak afelől kétségei, hogy tényleg regisztrálják-e őket."

Amikor már a "jogászkodásé" a főszerep....
Törölt felhasználó 2015. 09. 26. 10:19
#8035
Törölt felhasználó 2015. 09. 26. 10:16
Előzmény: #8033  _pampa
#8034
hvg.hu

"Sajtótájékoztatót tartott pénteken Orbán Viktor külügyminisztere, Szijjártó Péter és Lázár János miniszterlenökséget vezető miniszter jelenlétében azután, hogy előzőleg tárgyaltak Werner Faymann osztrák kancellárral.

Orbán a sajtóértekezleten azt mondta, két oka volt, hogy találkozót kért az osztrákoktól: az egyik a magyar-osztrák kapcsolatok, a másik a bevándorlás helyzete.

Elmondtam a tárgyalópartnereimnek, hogy Magyarország meg akarja őrizni a hagyományosan jó magyar-osztrák államközi kapcsolatokat – mondta Orbán. Bár több kérdésben is vitánk van Ausztriával a menekültkérdésben, Orbán szerint mi magyarok a nyilvánosság előtt sosem léptük át azt a határt, amely veszélyeztette volna ezt a viszonyt, viszont ezt nem mondhatja el az osztrák kormányról. A magyar miniszterelnök elmondása szerint azt mondta Faymannak, úgy érzi, nem kölcsönös a viszonyunk, és ezt szeretné helyrehozni.

Magyarország magára maradt egy problémával, amely viszont nem csak a mienk, hanem Ausztriáé, és más országoké is – mondta Orbán. Szerinte mi hajszálpontosan betartjuk a schengeni egyezményeket, de közben baráti tüzet kapunk a hátunkba. Ezek rontják az amúgy jó állapotban lévő kapcsolatainkat, ezért azt mondta Faymannak, hogy ezt abba kell hagyni. Orbán szerint felejtsük el, hogy lenáciztak az osztrákok, ami egy osztrák politikustól eleve abszurd, és azt is felejtsük el, hogy a szabályok be nem tartásával vádoltak bennünket, ami szemenszedett hazugság.

Az osztrákokkal egy csónakban ülünk a Horvátországból érkező menekültáradat tekintetében, mert Horvátország az EU tagja, és elvileg tőlük csak olyan menekültek érkezhetnének, akiket ott már regisztráltak. Horvátország nem hivatkozhat arra, hogy nem tagja a schengeni övezetnek, mert a dublini egyezmény rá is vonatkozik.

Azt mondja Orbán, hogy osztrák tárgyalópartnerei konstruktívak és jó szándékúak voltak, de közölte velük, hogy Magyarország szeretne kapni egy választ arra, hogy milyen megoldást válasszunk: hogy válasszuk-e a horvát kormányfő javaslatát, miszerint bontsuk le a kerítést, és hozzunk létre egy korridort, egy menekültfolyosót Ausztria irányába, amely javaslat egyébként az uniós jogszabályokkal ellentétes. Az osztrák kancellár azt mondta, hogy ezt nem fogadja el, a nemzetközi megállapodásokat be kell mindenkinek tartania – szögezte le Orbán.

Orbán arra kérte Faymannt, hogy támogassa őt abban, hogy a menekültáradatot megállíthatjuk, de erre a kancellár nem tett ígéretet, viszont várhatóan nem fogja Magyarországot támadni azért, mert betartja a nemzetközi egyezményeket. Hamarosan közleményt ad ki a kancellár – mondta a magyar miniszterelnök, aki szerint ez azt jelenti, hogy Magyarországnak tényleges határellenőrzést kell megvalósítania – mondta a miniszterelnök.

Donald Tusk Európai Tanács-elnök a szerdai csúcs előtt megpróbálta riadóztatni a vezetőket, hogy több tízmillió ember érkezhet Európába, legalábbis ennyien gondolják úgy, hogy Európa várja őket és be fogja fogadni – mondta Orbán, majd elismételte, amit korábban is emlegetett, vagyis hogy modern kori népvándorlásról beszélünk, amelynek az utánpótlása végtelen, végtelen embertömegek indulhatnak el. Pedig európai vezetők sosem gondolták azt, hogy több tízmillió embernek be kellene költöznie Európába. Orbán szerint az év utolsó negyedében is újabb 250 ezer menekült érkezik majd az eddigi 250 ezer után, állítása szerint ez a menekültek áramlásának algoritmusa.

Ezért próbálta elérni a szerdai EU-csúcson, mondta Orbán, hogy közös európai erő védje a görög határokat, de nem sikerült elfogadtatnia a javaslatot. Az idő sürget, mert minden egyes nap 8-10 ezer ember érkezik Európába. Görögország nem képes a határait megvédeni, de nem is hajlandó átadni ezt a feladatot. Ezért fel kell készülnünk arra, hogy a horvát határnál is hasonló helyzet lesz, mint a szerb határon.

Nagy baj van, és az európai vezetők fejében ez még nem tükröződik - mondta a magyar kormányfő, példaként egy uniós munkadokumentumot említett, amelynek végén az a konklúzió áll, hogy a bevándorlás nem veszély, hanem lehetőség a demográfiai problémák kezelésére. Orbán ismét elmondta, amit már korábban is: nincs azzal baja, ha más országok bevándorlással akarják orvosolni a népességcsökkenést, és az elöregedést, de nekünk nem ez az érdekünk.

Orbán azt mondta, megpróbál minden érintett országba elmenni és támogatást gyűjteni a saját megoldási javaslatához. A jövő héten az ENSZ New Yorkban tart egy tárgyalást, amelyre Orbán Viktor is elmegy – jelentette be.

A köztévé kérdésére elmondta, hogy bár tervezte, hogy a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárttal is egyeztet, osztrák tárgyalópartnerei arra kérték, hogy ezt ne tegye, és mivel ő nem rontani, hanem javítani akar a két ország kapcsolatán, ezért megfogadta a kérést.

Egy újabb újságírói kérdésre azt mondta, hogy a magyarok déli határvédelme egyben az európai határok védelme, ha ezt nem tudjuk megvédeni, akkor Schengen elesett.

Szlovénia és Magyarország között nem akarunk kerítést építeni, jelenleg csak egy terepmunka zajlik: kitakarítjuk a határsávot, hogy mobil eszközöket tudjunk ott elhelyezni. Oda semmit nem szabad felépíteni, ami nem takarítható el egy nap alatt, mert Szlovénia a schengeni övezet tagja. Kerítést nem akar Szlovénia, és nincs jogunk kerítést építeni, sem jogilag, sem erkölcsileg nem tehetjük meg. Szlovénia folyosót szeretne Ausztriáig a menekültek felfelé áramoltatásához – összegezte Orbán a szlovén határnál tervezetteket. Horvátországban ugyancsak kétsoros kerítés épül, akárcsak a szerb határnál, ez akkor kezdődik, amint az első sor e készül – fogalmazott.

Az arab lapokban megjelentetett hirdetésekről azt mondta, tudatni akarják a menekültekkel, hogy ne menjenek bele olyan üzletbe, amely szerint valaki azt ígéri nekik, hogy Magyarországra viszik, mert ez nem fog sikerülni.

Orbán azt mondta, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, mert mindig az utolsó pillanatban értesülünk arról, hogy a horvátok mikor szállítanak a határainkhoz menekülteket. Azt is elmondta, hogy Magyarország abban a tudatban engedi át Ausztriába a menekülteket, hogy azokat Horvátországban korábban már regisztrálták, bár azért vannak afelől kétségei, hogy tényleg regisztrálják-e őket."
_pampa 2015. 09. 26. 09:59
Előzmény: #8032  Phylaxa
#8033
A fő kérdés az,hogy mit terveznek ez EU vezetői arra az esetre miután megtelik a kontinens?

Mert azt mondani,hogy még ez nem kérdés és térjünk vissza rá,ha eljutunk oda....ugyanazt a helyzetet eredményezi mint amiben most vagyunk!

A mostani migrációt ugyanúgy kellene kezelni mint ha már teli lenne Európa!

Akkor azok akiknek kell az olcsó munkaerő vagy lakosságot akarnak fiatalítani vihetnének direkt migránst az EU-n kívülről!

A többi ország pedig PÉNZEL járulhatna hozzá a szolidaritáshoz.
Phylaxa 2015. 09. 26. 09:08
Előzmény: #8031  _pampa_
#8032
Túlnépesedés a legszegényebb helyeken és édesvízhiány. Ebből nagy problémák lehetnek még. Az biztos, hogy nem Európa feltöltése a megoldás.
_pampa_ 2015. 09. 26. 07:07
Előzmény: #8029  Phylaxa
#8031
Lassan az okos,értelmes emberek is kimondhatják azt amit már az utca hónapok óta beszél?

"- Arról is sokat beszélünk, hogy a „küldő országokban” kellene élhető feltételeket teremteni, így a vándorlás legfőbb indítékát vehetnénk ki az egyenletből.
- Mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, a szóban forgó közel-keleti és afrikai országok demokratizálásával nemhogy békét nem teremtettünk, de véres háborúkat robbantottunk ki. Ezek az államok gyakran íróasztaloknál születtek, és a valóságban nem is működtek, működnek európai értelemben vett államként. Ha megkérdeznénk egy ottani átlagembert, elmondaná, hogy a diktatúra idején jobb volt az élet, mint most, mert működött az ország. Talán egyetlen európai politikus sincs, aki ezt nyíltan kimondhatná, de a diktátoroknak még vissza kell térniük, ha tényleg békét szeretnénk. Hiába számoljuk fel az Iszlám Államot, lesz helyette más, a hatalmi űrbe újabb terrorszervezet fog betörni. A demokráciát nem lehet exportálni, az államoknak maguknak kell eljutniuk odáig. Az iszlámot sem szabad megpróbálni kívülről megreformálni. A családi, nemzetségi és törzsi kötelékek túl erősek ahhoz, hogy lényegében a semmiből nemzetet, parlamentáris váltógazdaságot lehessen létrehozni.

- Egy korábbi tanulmányában azt jósolja: a népvándorlások, a globális átrendeződés kora lehet a 21. század, amiből csak ízelítő a mostani migrációs válság.
- A túlnépesedés miatt a globális átrendeződés és az ezzel járó népmozgások elkerülhetetlenek. A népességi viszonyok átalakulása ráadásul az egyes országok világpolitikai súlyát is nagyban befolyásolhatja. A nyugat-európai államok az évszázad közepére valósággal eltörpülnek majd Ázsia, Afrika és Dél-Amerika fejlődő óriásai mellett. Ráadásul népességük szerkezete is megváltozik: 2050-re Németország, az Egyesült Királyság és Franciaország minden harmadik lakója muzulmán lehet a jelenlegi trendek szerint, akiknek szülei, nagyszülei bevándorlók voltak. (Ezzel párhuzamosan megtörténhet, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában is újra kell majd osztani a helyeket.) Napjainkra a legtöbb biztonságpolitikai szakértő egyetért abban, hogy bolygónk túlnépesedése és az ezzel járó környezetszennyezés a legnagyobb globális biztonsági kihívás. Akár a népességrobbanásról, akár a klímaváltozásról beszélünk, az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még tehetünk valamit a teljes összeomlás megelőzésére. A mostani migrációs válságra adott válaszaink így nemcsak a közvetlen jövőnket befolyásolják, de Európa világpolitikai kilátásait is meghatározhatják. Az öreg kontinens egyelőre lassan mozdul, pedig vennünk kell ezt az akadályt, ha a későbbi, sokkal nagyobb kihívásoknak meg szeretnénk majd felelni."
link
Törölt felhasználó 2015. 09. 25. 22:38
Előzmény: #8027  exmnbs1
#8030
Exe! Nekem is kamuzhatnál, mert hiányérzetem támadt!
Phylaxa 2015. 09. 25. 22:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#8029
Hova fejlődött mára a menekült fogalma. Hihetetlen. Csak lesek. :)
Törölt felhasználó 2015. 09. 25. 21:32
Törölt hozzászólás
#8028
exmnbs1 2015. 09. 25. 21:16
Előzmény: #8017  Phylaxa
#8027
mi van???
"A magukat szíriainak valló migránsok mintegy 30 százaléka valójában nem szíriai - mondta"
30%-a nem szíriai, azaz 70% meg az

de kamuzzál csak tovább
Phylaxa 2015. 09. 25. 20:55
Előzmény: #8024  _pampa_
#8026
Fut az idő után az ENSZ is? Erről beszél már mindenki hónapok óta.

A szírek maradnak csak ott a táborokban. Más mindenki özönlik. Megdöbbentem. Jól jött ez a német statisztika. Már majdnem elhittem, hogy szírek érkeznek. :)
Törölt felhasználó 2015. 09. 25. 20:00
Előzmény: #8024  _pampa_
#8025
ennyire tisztelik a más vallást.
link
_pampa_ 2015. 09. 25. 19:53
Előzmény: #8021  Phylaxa
#8024
Nem neked szólt, csak neked írtam! :))))

Ez már ütősebb! :((((

"z ENSZ is elismerte: a mostani menekülthullám csak a jéghegy csúcsa

Év végéig a 10 milliót is elérheti azoknak az irakiaknak a száma, akiknek humanitárius segítségre lesz szükségük, ha pedig hadjárat indul az Iszlám Állam dzsihadista szervezet kezén lévő Moszul visszafoglalására, a városból akár 500 ezren is elmenekülhetnek - közölte az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága. A szervezet felhívta a figyelmet arra is, hogy az Európába naponta érkező 8 ezer menedékkérő csak a jéghegy csúcsa, és nem kizárt, hogy milliók bevándorlására kell majd számítani."
Törölt felhasználó 2015. 09. 25. 19:25
Előzmény: #8022  Törölt felhasználó
#8023
Törölt felhasználó 2015. 09. 25. 19:16
Előzmény: #8021  Phylaxa
#8022
Phylaxa 2015. 09. 25. 19:16
Előzmény: #8019  _pampa_
#8021
Nem értem miről beszélsz, engem a hülyeségek nem érdekelnek. Nézd meg mire reagáltam! :)

Beborítják az egészet: 20%-nak a 30%-a az 6%.
1 millából 60K szír. A többi mehet haza. MI a fene folyik? :)

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek