Topiknyitó: Portfolio 2014. 10. 30. 22:45

Bevezetné a kormány a boltok vasárnapi zárva tartását  

Ugrás a cikkhez
Osztrák és német minták alapján az üzletek vasárnapi zárva tartásáról és a nyitva tartás rendjének újraszabályozásáról tárgyal jövő héten a kormány - tudta meg a Magyar Nemzet. A KDNP korábbi javaslatát újratárgyalva elrendelnék az üzletek és...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=205751
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Janku 2014. 10. 31. 13:57
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
Amugy ez megint valami mutyi lesz, pl CBA lesz csak nyitva vasarnap, ok lesznek az ugyeletes bolt, maskepp mi ertelme lenne az egesznek?

A nyerogep mutyi utan ez nem lenne meglepo.

Egyik nap hallottam a kovetkezo lesz a patikamutyi ! Nemzeti Patika
Janku 2014. 10. 31. 13:55
Előzmény: #56  BudFox
Arra szerintem kevesebben is dohanyoznak, dohanyzasban mindig a szegenyebb reszek jarnak az elen, nem tudom , hogy fugg ez ossze a szegenyseggel de multkor volt egy cikk es ott megemlitettek a 10 legnagyobb fogyasztot, ott se a gazdag orszagok voltak megemlitve.
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 13:53
Előzmény: #56  BudFox
Akkor is tapsikolni fogsz, ha ti se árulhattok gombócokat vasárnap?
Janku 2014. 10. 31. 13:51
Előzmény: #11  elemes
Szerintem nemetorszagot a fizetesekben kellene masolni nem az uzletek zarva tartasaban.

Te egy tipikus Orban berenc vagy, ide kuldtek trollkodni az elvtarsaid?
BudFox
BudFox 2014. 10. 31. 13:50
Előzmény: #55  Janku
biztos van ilyen is...de mi itt lakunk az osztrák határhoz 30 km -re...ide már nehezebben jut el a csempészárú.
én nem is hallottam még errefelé olyanról aki beszélte volna hogy nem legális cigit vett valahol..
Janku 2014. 10. 31. 13:48
Előzmény: #54  BudFox
Szerintem a fogyasztas nem esett vissza, a feketepiac eloretort, ukranok, romanok vagon szamra hozzak az olcso cigit, akit en ismerek mind toluk veszi 4-450 ft ert.

BudFox
BudFox 2014. 10. 31. 13:45
Előzmény: #49  exmnbs1
mi is akartunk pályázni trafikra..de inkább meggondoltuk magunkat..

- kevés az árrés szerintem.
- külön embert kell felvenni, legalább kettőt, ha te nem érsz rá.
- azt meg se próbáld hogy nem ütsz be valamit a pénztárgépbe, mert jönnek a vámosok és tételes ellenőrzés van, ha csak 1 darab cigarettát nem ütöttél be, 50.000 Ft a büntetés.
- az állandó kockázat hogy bármikor kirabolhatnak.

szóval én sem irigylem a trafikosokat..meg kell szenvedni azért hogy ki legyen termelve a rezsi.

ráadásul nagyon visszaesett itthon a cigaretta fogyasztás is..persze gondolom én pont ez volt a törvény lényege...hogy kicsit visszaszorítsák ezt a káros szenvedélyt...minden kisgyerek állandóan cigizett már a középiskolások között is..
Sigorszky 2014. 10. 31. 13:26
Előzmény: #45  exmnbs1
Fideszkomenizmusban mikor lesz nyitva a bolt, hétfőn-csütörtökön, vagy kedden és pénteken. Esetleg csak egy nap, reggel 6 és 9 között?
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 11:59
szép árrést garantál nekik a NER. viszont sok kisbolt ment miattuk tönkra, pl. trafikok, újságárusok
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 11:59
szép árrést garantál nekik a NER. viszont sok kisbolt ment miattuk tönkra, pl. trafikok, újságárusok
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 11:58
Előzmény: #48  exmnbs1
pedig jobb, ha megszokod....
exmnbs1 2014. 10. 31. 11:36
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
a kis trafikoknak sem fenékig tejfel
kinyitnak mondjuk a kisbolt mellett, több dohányárú pedig most sem fogy mint a kisboltban régen, viszont külön személyzet kell
exmnbs1 2014. 10. 31. 11:32
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
CBA? az drágább mint a többi tapasztalatom szerint, a választék rosszabb és a személyzet udvariatlan, pl haverokat előre vesznek a kasszánál
néha beesek oda, de a helyzet nem változik
kivéve az 1-2 extra cuccú üzletet
múltkor az egyikben 1 banya leugatta a biztonságist és ordibált amiért el merte kapni lopásért aztán simán távozott
tudja hogy van ez mondta az őr.....
BudFox
BudFox 2014. 10. 31. 11:30
Előzmény: #25  wgl
nekünk is kis boltjaink, kis egységeink vannak ...és valóban igaz. ünnepnapokon van a legnagyobb forgalom, mert akkor mindenki otthon van és ráér :-)

vendéglátóegységek meg amúgy is mindig nyitva vannak, mert enni mindig kell :))
szerencsénk van .-)
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 11:17
Előzmény: #42  exmnbs1
Hát egen: magánemberként erre meg az a válaszom, hogy menjenek a sunyiba!!

2 dolgozós, 2 iskolás gyerekes családban a hét úgy néz ki, hogy hét közben rohangálunk, mint pók a falon, a legtöbbször így is este 8 körül esünk haza (edzés, szülői elfoglaltság, túlóra stb.), hétvégén kell belezsúfolni a mosást, takarítást, bevásárlást, egy kis kikapcsolódást, és ha épp vasárnap zuhog az eső, akkor bizony inkább szombaton megyünk túrázni/strandra/szabadba és vasárnap vásárolunk.
Ja: templomba nem járunk.
Biztos jobban be tudja osztani az idejét, akinél a személyzet vásárol!
exmnbs1 2014. 10. 31. 11:13
ja és az is igen zavaró ha elkirándulsz egy kisebb helyre és nincs nyitva semmi, nem tudsz kaját venni mikor leérsz a hegyről
mi pk Csobánkán szívtunk ezzel
exmnbs1 2014. 10. 31. 11:13
ja és az is igen zavaró ha elkirándulsz egy kisebb helyre és nincs nyitva semmi, nem tudsz kaját venni mikor leérsz a hegyről
mi pk Csobánkán szívtunk ezzel
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 11:13
Előzmény: #37  ujonc
Én nem vezetek üzletláncot, de foglalkozom a pénügyi helyzetükkel.
A legtöb kiskerlánc évek óta vesztreséges, mert a válság óta (sőt, nálunk már 2006 óta) csökken a zemberek pénze, egyre árérzékenyebbek, egyre kevesebbet küöltenek. Közben még fejlesztgettek kicsit, mert volt harc a piacért és remélték a legjobbakat. Ami nem jött, viszont jöt a különadó, a dohányforgalom lenyúlása, most az italok lenyúlása és a vasárnapi bezárás. Szerintem ezt már nem mind fogja kibírni és elmennek.

Ja, és mielőtt ünnepelnél, az senkinek sem jó a CBA kivételével: ha koncentráltabb a piac (kevesebb a versenytárs), az rosszabb a fogyasztónak, mert nem versenyeznek érte, rosszabb a beszállítónak (élelmiszeripar), mert kevesebb helyre tud eladni és azok ezt tudva genyábbak lesznek vele. Akinek jó, az a kereskedő, aki marad: úgy néz ki Lázárék.

Gratula!
exmnbs1 2014. 10. 31. 11:11
Előzmény: #29  watson
már bocs de nagykorúak vagyunk
akkor megyünk kirándulni ha az idő megfelelő, köze nincs a boltba járáshoz
exmnbs1 2014. 10. 31. 11:09
Előzmény: #35  jumbo2
nekem meg nem
sok ember vásárol vasárnap
ünnepnap is épp elég lepra kisboltba járni

Topik gazda

Portfolio