Osztrák és német minták alapján az üzletek vasárnapi zárva tartásáról és a nyitva tartás rendjének újraszabályozásáról tárgyal jövő héten a kormány - tudta meg a Magyar Nemzet. A KDNP korábbi javaslatát újratárgyalva elrendelnék az üzletek és...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=205751
És ezekkel a kivételekkel még mindig nem vagyunk sehol az említett nyugati országoktól.
Elég csak a tankolást említeni. Ha nincs kártyád, hogy kutas nélkül tankolj hétvégén, benzined se nagyon lenne az autóba.
Ha azokat a dolgokat nem fogják megvenni, amik feleslegesek a számukra, külön üdvözlöm a kezdeményezést!
És akkor most kicsit sajnálom a boltosokat. De!
Ahogy olvashattad a kivételeket:
-400 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek,
-trafikok, gyógyszertárak, -benzinkutak, újságárusok és virágárusok,
termelői piacok árusító helyei, -vásárok, pályaudvarok és repülőterek, valamint kórházak boltjai,
- a pékáruboltok különszabályok alapján lehetnek nyitva, például vasárnap délig,
- egyéb szabályok vonatkoznának egy bizottság által kiválasztott, törvényben tételesen nem említett, "más típusú egységekre"."
Vagyis egy ilyen intézkedés a kkv-kat hozná egy kicsit előnyösebb helyzetbe a multikkal szemben. Még mindig ellenzed? Esetleg multi áruházláncot vezettél?
meg hát akkor, ha így lenne, hogy úgyis megveszik, akkor 3 napon is zárva lehetne a bolt, de nem így van, mert ez inkább pszichológia és nem tudatos vásárlás...egyébként a létszám miatt a boltok eddig sem logikusan voltak nyitva minden nap, mert nekik nem az az érdekük, hogy embereket foglalkoztassanak hanem, hogy eladjanak
biztos csökkenni fog,mert csak nyitva tartott boltban lehet vásárolni és az alkalmi vételek jelentősek...egyébként a kaja sem egészen úgy van, hogy azért veszik,mert enni kell....az a minimum szinten van csak úgy.....sok kaját vesznek úgy, hogy attól még életben lenne, ha nem venné
nem a létszükséglethez szükséges dolgok döntik el a boltok forgalmát, hanem azok a cikkek,amit az "alkalom" miatt vásárolnak...meglátnak ezt-azt, de nem kell, csak veszik....én tudom,mert ebben dolgoztam
Szerintem meg nem fog csökkenni össztársadalmi szinten. ;)
1) Kaját nem fogsz kevesebbet megvenni, csak nem vasárnap veszed meg :)
2) Lehet pihenni, kirándulni, programot szervezni helyette, amitől nő a munkavállalók morálja, teljesítő képessége :)
3) Esetleg a vendéglátó ipar megtalálja a piaci rést :)
nem tudták máshol megvenni....egyébként az csak úgy tűnik, hogy 2 ünnepnap miatt 3-szor annyit vesznek, de ez nem igaz és szerintem te sem gondolod így, csak olyankor sok ember van a boltban, de nem vesznek 1 nap helyett 3 napra 3-szor annyit....legfeljebb 20-30 %-al többet vesznek....meg én ilyenkor nem a napi dolgokra gondolok, hanem amit feleslegesen vesznek az emberek úgy, hogy azt sem tudják, hogy felesleges....pl. a story csütörtökön jelenik meg, de zárva tartás esetén nem veszik meg pénteken azt a mennyiséget és soha nem is vették meg, mert pénteken azt veszik ami pénteken jelenik meg, a csütörtök meg csak úgy kimarad
Itt a környékemen több kisbolt van és tulajok mondták már régebben amikor kérdeztem miért vagytok nyitva ünnepen , vasárnap, azt felelték, bármily meglepő, akkor vana legerősebb forgalmuk.
Szóval erről ennyit!
Kdnp megint előáll valami baromsággal, csak hogy mutassa: léteznek. Mint Semjén: vadat a nép asztalára.
Idióták!
És nem lehet, hogy azért nem nőtt a forgalmad, mert ha te zárva tartottál, a termékeket megvehették máshol? Ha viszont minden zárva lesz bevásárolnak előtte? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a hosszú hétvégék előtt mindenki úgy vásárol, mintha arra készülnének, hogy hétfőn valamiért nem nyit ki a bolt.
Bocsi hülyeséget írtam, a 400 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek
lesznek a kivételek:((
Nekem még túl korán van, még nem bootoltam be rendesen:((
Bevezetné a kormány a boltok vasárnapi zárva tartását
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=205751