Topiknyitó: Portfolio 2014. 10. 30. 22:45

Bevezetné a kormány a boltok vasárnapi zárva tartását  

Ugrás a cikkhez
Osztrák és német minták alapján az üzletek vasárnapi zárva tartásáról és a nyitva tartás rendjének újraszabályozásáról tárgyal jövő héten a kormány - tudta meg a Magyar Nemzet. A KDNP korábbi javaslatát újratárgyalva elrendelnék az üzletek és...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=205751
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ujonc 2014. 10. 31. 11:06
Előzmény: #38  elemes
- egyéb szabályok vonatkoznának egy bizottság által kiválasztott, törvényben tételesen nem említett, "más típusú egységekre"
ujonc 2014. 10. 31. 11:05
Előzmény: #37  ujonc
És ezekkel a kivételekkel még mindig nem vagyunk sehol az említett nyugati országoktól.
Elég csak a tankolást említeni. Ha nincs kártyád, hogy kutas nélkül tankolj hétvégén, benzined se nagyon lenne az autóba.
elemes
elemes 2014. 10. 31. 11:01
Előzmény: #35  jumbo2
van még egy vonatkozása, a világörökségi helyszínek. nekem nincs pontos listám ezekről, de tuti van pár üzlet, amit érint.
ujonc 2014. 10. 31. 11:01
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Ha azokat a dolgokat nem fogják megvenni, amik feleslegesek a számukra, külön üdvözlöm a kezdeményezést!
És akkor most kicsit sajnálom a boltosokat. De!
Ahogy olvashattad a kivételeket:

-400 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek,
-trafikok, gyógyszertárak, -benzinkutak, újságárusok és virágárusok,
termelői piacok árusító helyei, -vásárok, pályaudvarok és repülőterek, valamint kórházak boltjai,
- a pékáruboltok különszabályok alapján lehetnek nyitva, például vasárnap délig,
- egyéb szabályok vonatkoznának egy bizottság által kiválasztott, törvényben tételesen nem említett, "más típusú egységekre"."

Vagyis egy ilyen intézkedés a kkv-kat hozná egy kicsit előnyösebb helyzetbe a multikkal szemben. Még mindig ellenzed? Esetleg multi áruházláncot vezettél?
elemes
elemes 2014. 10. 31. 10:59
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
és akkor pár hónap alatt a pénztárcánk megdagad mint a kisgönböc? nem tudom elhinni.
jumbo2 2014. 10. 31. 10:58
Előzmény: #1  Portfolio
A kis boltok jól járnak, a multik szívnak vele.

Nekem tök mindegy, nyitva vannak-e vasárnap a nagyok.

Nekem ennyi a sztori.
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 10:57
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
meg hát akkor, ha így lenne, hogy úgyis megveszik, akkor 3 napon is zárva lehetne a bolt, de nem így van, mert ez inkább pszichológia és nem tudatos vásárlás...egyébként a létszám miatt a boltok eddig sem logikusan voltak nyitva minden nap, mert nekik nem az az érdekük, hogy embereket foglalkoztassanak hanem, hogy eladjanak
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 10:55
Előzmény: #29  watson
biztos csökkenni fog,mert csak nyitva tartott boltban lehet vásárolni és az alkalmi vételek jelentősek...egyébként a kaja sem egészen úgy van, hogy azért veszik,mert enni kell....az a minimum szinten van csak úgy.....sok kaját vesznek úgy, hogy attól még életben lenne, ha nem venné
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 10:53
Előzmény: #31  elemes
nem a létszükséglethez szükséges dolgok döntik el a boltok forgalmát, hanem azok a cikkek,amit az "alkalom" miatt vásárolnak...meglátnak ezt-azt, de nem kell, csak veszik....én tudom,mert ebben dolgoztam
elemes
elemes 2014. 10. 31. 10:43
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
de hát én nem azért veszek mosóport, mert nyitva van az ósi, hanem azért, mert elfogyott az előző.
-bubu-
-bubu- 2014. 10. 31. 09:29
Előzmény: #29  watson
készül a módosító inditvány

csak a CBA lesz nyitva vasárnap :o)
watson
watson 2014. 10. 31. 09:27
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Szerintem meg nem fog csökkenni össztársadalmi szinten. ;)

1) Kaját nem fogsz kevesebbet megvenni, csak nem vasárnap veszed meg :)
2) Lehet pihenni, kirándulni, programot szervezni helyette, amitől nő a munkavállalók morálja, teljesítő képessége :)
3) Esetleg a vendéglátó ipar megtalálja a piaci rést :)
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 09:24
Előzmény: #25  wgl
azért van vasárnap erős forgalom,mert akkor nem dolgoznak és ráérnek vásárolni
wgl 2014. 10. 31. 09:24
Előzmény: #17  bigyula
Ezt már elsütötték pár éve, lekéstél!
o)
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 09:24
Előzmény: #24  ujonc
nem tudták máshol megvenni....egyébként az csak úgy tűnik, hogy 2 ünnepnap miatt 3-szor annyit vesznek, de ez nem igaz és szerintem te sem gondolod így, csak olyankor sok ember van a boltban, de nem vesznek 1 nap helyett 3 napra 3-szor annyit....legfeljebb 20-30 %-al többet vesznek....meg én ilyenkor nem a napi dolgokra gondolok, hanem amit feleslegesen vesznek az emberek úgy, hogy azt sem tudják, hogy felesleges....pl. a story csütörtökön jelenik meg, de zárva tartás esetén nem veszik meg pénteken azt a mennyiséget és soha nem is vették meg, mert pénteken azt veszik ami pénteken jelenik meg, a csütörtök meg csak úgy kimarad
wgl 2014. 10. 31. 09:22
Előzmény: #1  Portfolio
Itt a környékemen több kisbolt van és tulajok mondták már régebben amikor kérdeztem miért vagytok nyitva ünnepen , vasárnap, azt felelték, bármily meglepő, akkor vana legerősebb forgalmuk.

Szóval erről ennyit!

Kdnp megint előáll valami baromsággal, csak hogy mutassa: léteznek. Mint Semjén: vadat a nép asztalára.
Idióták!
ujonc 2014. 10. 31. 09:02
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
És nem lehet, hogy azért nem nőtt a forgalmad, mert ha te zárva tartottál, a termékeket megvehették máshol? Ha viszont minden zárva lesz bevásárolnak előtte? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a hosszú hétvégék előtt mindenki úgy vásárol, mintha arra készülnének, hogy hétfőn valamiért nem nyit ki a bolt.
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 08:38
Előzmény: #19  bigyula
de csökkenni fog a forgalom ettől, ebben biztos vagyok....
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 08:37
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
a multik pont nem lesznek nyitva.....400 nm felett....
Törölt felhasználó 2014. 10. 31. 08:37
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Bocsi hülyeséget írtam, a 400 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek
lesznek a kivételek:((
Nekem még túl korán van, még nem bootoltam be rendesen:((

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek