Topiknyitó: dunacorp1 2004. 07. 29. 12:10

Pannonflax  

Tud valaki arról valamit, hogy a Pannonlfax perben állna a Betonútépítő Rt-vel? Valami közelgő tárgyalásról hallottam egy pletykát...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 11:28
Előzmény: #4595  Törölt felhasználó
Akkor tuti ezek lesznek a nyerők...az FHB-nál is valami nagy ki-be vásárlás zajlik, 1700 körül a háttérben....
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 10:17
Előzmény: #4598  Törölt felhasználó
amíg vannak rezgő lelkű kisbüffencsek addig remeg..."sejhaj fügefalevél, nemrezeg ha nem fújjjjaja szél...."
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 09:51
Előzmény: #4597  Törölt felhasználó
hát ezt nem is akarom elhinni. Hogy miért megy lefelé????
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 09:33
Előzmény: #4596  Törölt felhasználó
kisbüfi rászórta a 1490-es bidre :)
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 09:32
hol vagytok emberek? semmi kommentár?
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 09:23
Üdv!

olvastátok a "nyitás után robban a piac" cikket! Vélemények szerint nagy a várakozás mindennel kapcsolatban, kivéve FHB, és Pannonflax. Na köszi!
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 08:42
Előzmény: #4591  Törölt felhasználó
Jóreggelt Pénznyelő, és a többiek!

Annyiban sem érdekes információ hogy milyen árszinteken történt és milyen mennyiségben határidős pozició felvétel hogy ha elindol pl. negatív irányban a piaci ára a papírnak? Mert ugye ahogy írtad, egy bizonyos szintnél beindulnak az automatikus eldások a fedezethiány miatt. Persze én innen nem tudom kinek mekkora fedezet van a határidős papírjai mögött amit még bevállal, de azért bizonyos "normális" határt be lehet lőni. Vagy nem?
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 08:23
Előzmény: #4592  Törölt felhasználó
Jó reggelt! osztom gazdálkodó véleményét a hitelekkel kapcsolatban. De! Ahogy ő tálalta az nem tetszett. Véleményét kifejtheti, csak nem ilyen formában. Én annyit mondom csak, mindenki a saját életét szervezze úgy ahogy akarja, ne másokét!
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 06:59
Nos,
az első , egyáltalán nem csak itt jellemző legnagyobb és legbutább téveszme....
eszembe jut az egyik legdurvább haverom aki kiment harcolni a román forradalomba, meg akart menni szerbiába is csak oda nem lehetett mert itteni állampolgár volt....aztán kérdeztük mire jó ez mert megölik...erre ránkkiabálta hogy szar kis gyáva emberek vagyunk...ma amúgy hivatásos katona, de olyan hülye mint volt....
ugyanez a bungee jumping, meg az egy keréken 200-zal motorozás....
GYÁVA KIS SZAROK VAGYUNK, DE LEHET HOGY MI MEGÉRJÜK A BÉKÉS ÖREGKORT....persze elvihet más is, de az esélyünk nagyobb...mert azt már le sem irom hogy nekem semmi örömöt nem okoz a harc, motorozás vagy egyéb hülye idegbeteg sportok...na ilyen a hitel is ha érted mit akarok mondani.

Néhány egyéb válasz:
A TF-re is gazdagodó néven irogatok.
Nem minősitettem hanem véleményt formáltam úgy mint ti, de én NEM személyeskedve valaki ellen, hanem általánosságban.
Az meg hogy egyesek miért osztják itt önjelölt tőzsdetudor-hipercápaként az észt..hmmmm....persze ha elárulja hogy ő a csányi vagy civin:-)))
Törölt felhasználó 2006. 03. 16. 00:18
Előzmény: #4590  Törölt felhasználó
Maska, nagyon összekevertél dolgokat (történéseket és fogalmakat), de nincs ezzel baj, te legalább kérdezel. Két dologról írtál, amik egymástól függetlenek.

1. Az egyik, hogy megfigyelted, hogy időnként fel vagy le kötnek a záróban. Ez negyedévek, évek végén akár lehetne szándékos is. Én azt mondom, ez a legtöbbször pusztán arról szól, hogy valaki még gyorsan venni, vagy adni szeretne. Miért ne gondolhatná így 16:35kor akárki? (hatiban sokszor ügyködöm záróban én is, persze szerény mennyiségemmel nem befolyásolom az árat, de Flaxnál akár csak 1000 darabbal is azt tenném). Szóval kár ezt figyelgetni, mint ahogy abban sem kell soha túlgondolni semmit, hogy "hű most kivettek 2k-t", "badtak 3k-t", jaj mi lesz. Lófasz. Ha 50-et kivesznek, vagy beadnak, az talán érdekes, a többi ugyanolyan kisbüfi kisügyködése, mint a miénk. Nem kell állandóan nézegetni.

2. A másik. A hatis átkötések mögé nem kell semmilyen misztikumot gondolni. Leírtam, mit jelent. Bárki megteheti, te is átköttetheted hatira a cuccost (ne tedd, mert elég drága játék és ilyen papperekben életveszély). A hatis átkötősdi mint írtam ugyanúgy kezdődik: megveszik a prompton. Mint pl. amikor te megvetted. Aztán csinálnak egy önkötést a prompton és egyet a hatin (így kötik át). De ez semmit nem számít, mert nem piaci, nem mozdul el az ár, a vételi és eladási oldal közötti árakon szokták átkötni. Nincs ebben semmi humbuk. Ettől nem tudhatjuk, hogy ez lesz, vagy az lesz. Nincsen információtartalma. Valaki vett, kész. Úgy, mint te. És amikor ki akar majd szállni ilyen poziból, akkor ugyanúgy a prompton ad el, mint ahogy majd te is. (és igen, ugyanúgy mint te, nyilván ő is magasabban szeretné ezt tenni, mert nyilván keresni szeretne, aztán vagy így lesz, vagy nem).
Törölt felhasználó 2006. 03. 15. 23:37
Előzmény: #4562  Törölt felhasználó
Kedves Pénznyelő!

Köszönöm a részletes tájékoztatót! Vszínű látod milyen szép kis vitát és indulatokat indított ez a kis okítás. :))
Jelen esetben a Pfaxnál az utóbbi napok érdekesen zárószakaszban történt érdekes árfolyamemelkedése ezek szerint a határidős pozíciók felvétele miatt történt. Ezek a határidős ügyletek akkor később az emelkedésre játszva később magasabb árfolyamon eladási opcióként fognak megjelenni? Jól értem?
Törölt felhasználó 2006. 03. 15. 21:35
szóval ez a flax se fog már rakétázni...
vetettem a faterral :)
nemtom, hol nyúlt bele, de mostmár ideje lenne eladni

jó ez a topik ill. jó volt az anyázások előtt.
sider-en padlót fogtam :)
bár pár oldfal kimaradt...
van vmi fejlemény?
Törölt felhasználó 2006. 03. 15. 21:17
Előzmény: #4585  Törölt felhasználó
erre mondják azt: kinek a pap, kinek a papné.
vannak, akik félnek hitelből nyújtózkodni, és vannak, akiknek ez élvezet. nem mindenki szereti, ha karosszéria nélkül száguld 200-zal 2 keréken. lehet, nem is tudják, mit hagynak ki, de nem ez a lényeg. PREFERENCIÁK.

az eladósodásról:

link

have fun
Törölt felhasználó 2006. 03. 15. 20:45
Előzmény: #4585  Törölt felhasználó
Gazda,

úgy látom elgurult a gyógyszered. Egy nap tőzsde nélkül és megőrülsz. Gondolom a tf-re is te írtad be azt a sok összefüggéstelen ökörséget (Nabi Humet bull, olaj összefüggéstelenségek stb).
Szerintem szét kéne nézned hátha van már valamelyik elmegyógyintézetnek is forum vagy chat szolgáltatása!
perplexer 2006. 03. 15. 16:09
Előzmény: #4580  Törölt felhasználó
Kedves Suttozoltan,
Gazdagodó írta: "Én nem személyes élethelyzeteket kritizálok, hanem társadalmi magatartásformákat..."
Én sem egy konkrét esetet kritizáltam, hanem a nézetét! Mert bár olvastam, hogy mit írt az első lakással kapcsolatban én nem csak azt vettem hitelre... Egyébiránt pedig nem is a nézetével van baj, hanem azzal, ahogy azokat minősíti, akik nem úgy gondolkodnak, mint ő... De tényleg hagyjuk ennyire azért nem fontos, mert hitelek akkor is lesznek, ha ő ezt nem szeretné...
Törölt felhasználó 2006. 03. 15. 14:54
Előzmény: #4583  Törölt felhasználó
Nézd, elhinni ugysem fogod, de azért leirom:
én soha semmit nem vettem hitelre!pl. a lakásomat sem!
Törölt felhasználó 2006. 03. 15. 14:53
Előzmény: #4582  Törölt felhasználó
:-)))))
A multkor még nagyon leszóltad ezt a flax topikot......

Mellesleg IGEN, A BANKOK AZÉRT VANNAK HOGY LENYÚLJÁK!!!...nem jótékonysági intézmény, nem is vöröskereszt......profitért hajtó gátlástalan intézmények, és csak a törvényekkel szabályozhatóak.
hadd ne soroljak millió és egy esetet amikor átverik az embert...már ha hagyja magát, és ugye nem lehet minden ember képzett közgazdász, meg ilyen-olyan pénzügyi szakértő.
Törölt felhasználó 2006. 03. 15. 14:53
Előzmény: #4582  Törölt felhasználó
Azért azt végig nézném ahogy gazdagodó fészket rak:) persze hitelből szerzett gallyakból meg agyagból..
Törölt felhasználó 2006. 03. 15. 14:48
Nem értem, mit foglalkoztok vele. Ez a szöveg, amit itt írt olyan nagyfokú tudatlanságról és gyerekes gondolkodásról árulkodik, kb. olyan mintha azt írta volna egy informatikai fórumon, hogy számítógép azoknak való, akik nem tudnak írni. Döbbenet. És egyben szomorú is. Ilyen a magyar pénzügyi műveltség és kultúra, hogy még egy - megkockáztatom a nagy átlagnál talán nagyobb intelligenciájú, feltehetően nagyobb iskolai végzetségű és gazdaságilag tájékozottabb - itteni ember is kb. azon a szinten van, hogy 'fúj bankok, lenyúlják a pénzed, másra nem jók'.

De ne is offoljuk szét ezzel az ovis szintű hitelvitával az amúgy nagyon magas szinvonalú flax topicot:)
Törölt felhasználó 2006. 03. 15. 14:47
Na igen...olvasni nem tud, kritizálni igen.
Az első lakás mint olyan, már az értéke miatt is indokolja a hitelt, mert önmagában egy jó befektetés, és nem is várható el az átlagdolgozó polgártól hogy kiköhögi az árát elsőre.De én nem eről beszéltem.

Két dolog:

-Ha van készpénzem, és nem abból veszek valamilyen luxuscikket hanem hitelből mondván hogy a casht forgatva többet hozok ki belőle minta hitel kamata????
Hát, néha igaz néha nem, de többször nem.
megaztán ha igy lenne akkor senki nem venne semmit készpénzért, és nem vennék vissza pl. a hitelre vett autók döntő hányadát sem a bankok...persez egyedi ügyesek lehetnek, de mint mondtam én társadalmi folyamatról beszélek...ja, itt kell hozzátenni hogy azok akik képesek visszatőzsdézni a pénzt igen kevesen vannak, mivelhogy egyrészt az össz hitelfelvevők számához képest a tőzsdézők száma alapból kicsi (ill. az ügyes befektetőké, ha nem is tőzsde hanem más), a másik meg hogy az ilyen játékokban vannak vesztesek is...na ezek vannak többen, a statisztikák szerint.

-Általában a nyugati társadalmakban, és mostanában magyarországon is óriási mértékű az eladósodás lakossági szinten.
Ezt nem én találtam ki, de azt sem hogy ez komoly gazdasági, társadalmi és egyéb válságokat idéz elő.
Nem ragoznám, olvassatok el egy két tanulmányt!

SZÓVAL.
Elvem az!
LE A HITELEKKEL!!!!!!!!
KIZÁRÓLAG UN. FÉSZEKRAKÁSRA INDOKOLT A HITEL!!!!

Topik gazda

dunacorp1
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek