A segítségeteket kérem, mert nem tudom melyik részvényt lenne érdemes venni.Eddig sosem tőzsdéztem, de FHB részvényt vettem jegyzéskor és most adtam el. Ez elég jól bejött, ezért felkeltette az érdeklődésem a tőzsde. Mivel egyetemista vagyok ezért nem is jönne rosszul egy kis pénzkiegészítés. Az összes "vagyonom" félmillió forint ezt szeretném befektetni. 20-30%-os hasznot szeretnék legalább elérni. Eddig a Gardéniára, Econetre vagy a Fotexra gondoltam, de lehet hogy jobb lenne valami mást venni?? A segítséget mindenkinek előre is köszönöm.
Nem is merek odanézni, úgy esnek az árak. Azt hiszem, bent ragadtam egy ideig az Egis-sel. Az Antennával kapcsolatban hallottam egy pletyit, hogy jó lesz, de lehet, hogy ezt csak azért indította valaki, hogy jó áron el tudja adni. A jelen pillanatban viszont nem tudok mit mondani, mert rövid távon minden esik, szerintem Te is látod. Hosszú távon meg nem nagyon szoktam "játszani".
A Humet csomagom jelen áron alig 20K értékű,így 0-ra írva lényegében.Ha a mágus(Civin János)valahogy életet lehelne a papírba...szóval csak akkor adom majd el,ha (lesz még ilyen lehetőség Humettel kapcsolatban?)a jutalék levonása után marad is valami.De van még az eladható kategóriából pl.Antenna,Zala,Phyl .
Én sem arra értettem, hogy ma egyből felmegy. De lehet, hogy ma eladom, ha egy két százast még mászik felfelé. Ki tudja!? Majd holnap már meg tudom mondani, hogy jól jártam - e vele, vagy sem.
hali! bogica írhatna kicsit már:)vagy még emészti a hallottakat.. zsoszr a reagálva a közvetlen tapasztalat kell a piacon ezt aláírom,de azért kell némi idő míg átlátható lesz számára a piac.Amúgy meg blue chipen is lehet úgyanúgy veszteni,ha az ember ki,és be teszi. Szóval a fokozatosság elvét tartom fontosnak úgy a tanulási idővel,és ugyanúgy a betett összeg szempontjából. ha már bukta akkor ne az egésszel legyen. a tözsde számomra pszichológia erőpróba.ha nem vagyok következetes,megfont olt a saját zsebem látja kárát így kénytelen vagyok figyelni magamra,és az akaraterőmre. bye
Üdv minden hozzászólónak! Lassa n kicsit elkanyarodunk a feltett kérdéstől.Igaz mind ami miatt a többség inkább lebeszélné a lelkes újoncot, de egyéb fórumokon meg azon megy a fanyalgás,hogy nincs kisbefektető.No, hát itt van egy, ne tántorítsuk el dícséretes szándékától.Lehet ,hogy tanulópénzt is kell fizetni egy-egy újoncnak,de a többség így kezdte talán.Személy szerint én bátorítalak a részvényvásárlásra,d e nem bíztatlak mindig tuti profittal.Jelen állás szerint azokkal értek egyet, akik a liquidebb és növekedési tendenciát mutató blue-chipeket javasolták vételre. Ha be is ragad az ember olykor, többnyire csak idő kérdése,hogy újra meglódul a papír.Mivel én nem szeretek veszteséggel kiszállni,így többnyire kivárom az újabb hullámokat.Lehet,hog y ilyenkor akár a banki kamatok alatt teljesítek az adott papírral éves szinten,de a játék öröme kárpótol. Konklúzió: figyeld a fórum rovatokat és irány először a blue-chipek világa(mol.ricsi,otp ) Üdv mégegyszer és sok sikert
Egyetértek az előttem íróval. Nekem megadatott, hogy huzamosabb ideig külföldön tanuljak; Hamburg, London, New York, és ez olyan előnyhöz juttatott engem a többiekkel szemben, amit egy évtizednyi kemény tanulással sem tudnának behozni, tehát valószínüleg nem is fognak tudni. Mondjuk emellett, a kinti tőzsdézés sem lenne semmi tapasztalatszerzés.. . Én mondjuk kifejezetten tőzsde párti vagyok, mert ha nem is nyerek vele, legalább a gazdaságban naprakész vagyok és így más befektetésekben sokkal könyebben tudok döntéseket hozni.
en ugyan nem tozsdezem aktivan - a webtrader jatekon elert gyonge eredmenyeim nem erositettek meg abban, hogy erdemes -, de szerintem se o:ld reszvenybe. allampapir helyett/mellett en mast (is) javasolok: tanulas. ha meg ugyis egyetemista vagy. egy kulfoldi reszkepzes, gyakornoki felev, siman benne van ennyiben, ha nincs osztondij, de a haszna talan felbecsulhetetlen lesz. hosszutavu befektetes, de amit kapsz: elmeny, tudas, vilaglatas, tapasztalat, esetleg kulfoldi allas is. mindez az en szemleletemben nem ures elkoltes, hanem esszeru felhasznalas.
komeda_, ezt a hibát tettem szóvá (az indokolatlanul bekerülő szóközöket) 4 napja (de már korábban is) a "kedves portfolio" fórumon. Sajnos egyelőre nem kaptam választ. Talán egyszer...
Mit vegyek??