Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2021. 12. 27. 12:10
Előzmény: #196978  _Macika_
#196980
este kocsonya evés lesz :o))
na de lépek is egyelőre :)
-bubu-
-bubu- 2021. 12. 27. 12:03
Előzmény: #196977  -bubu-
#196979
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 27. 12:02
Előzmény: #196976  -bubu-
#196978
köszi a déli híreket
esti nincs? :o)
-bubu-
-bubu- 2021. 12. 27. 12:02
Előzmény: #196966  _Macika_
#196977
-bubu-
-bubu- 2021. 12. 27. 12:00
Előzmény: #196966  _Macika_
#196976
jó reggelt :) 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Csúcsközelben az S&P 500 index. A csütörtöki kereskedésben a novemberben beállított történelmi csúcs közelében zárt az index, végül 0,62 százalékkal került feljebb. A Dow Jones 0,55 százalékot, a Nasdaq Composite 0,85 százalékot emelkedett. Ázsiában vegyes irányú mozgásokat láthatunk, a hongkongi piac zárva tart, a Nikkei 0,37 százalékos, a Shanghai Composite 0,25 százalékos csökkenést mutat. A határidős mozgások alapján az európai részvénypiacok mérsékelt negatív korrekcióval indíthatják a mai kereskedést.
 
Tarolt a mozikban a Pókember új része. A Sony és a Disney közös produkciója a karácsonyi hétvégén átlépte az 1,05 milliárd dolláros jegy értékesítést, ezzel megelőzve a 2019-ben megjelent Star Wars: Skywalker kora 1 milliárd dolláros jegyeladásait. A járványhelyzet miatt óriási meglepetés a Pókember ilyen erős szereplése a mozikban. A Sony részvényei a hétfői kereskedés során 0,7 százalékos emelkedést mutattak.
 
Jó eredményeket produkált a Novavax oltása az omikron ellen. A gyógyszergyártó vállalat vakcinája erős immunválaszt adott az omikron variáns ellen a legfrissebb teszteredmények alapján. A vállalat hozzátette, hogy az omikronra adott immunreakció alacsonyabb volt, mint az eredeti vírustörzzsel szemben, illetve az emlékeztető dózis valószínűleg hasznos lenne. A részvény árfolyama végül 3,3 százalékos eséssel zárta a legutóbbi kereskedési napot.
 
Leszállította első elektromos teherautóját a Nikola. A vállalat Twitteren számolt be arról, hogy sikeresen leszállították az első megrendelésüket és további leszállítások várhatóak. A Nikola részvények árfolyama 18 százalékot emelkedtek a bejelentést hatására.
 
Felvásárolja versenytársát a Crocs. A papucsairól ismert vállalat 2,5 milliárd dolláros megállapodást kötött a Heydude-dal, annak felvásárlásáról. A két fél arra számít, hogy a tranzakció 2022 első negyedévében zárul le. A csütörtöki kereskedés során 11,6 százalékot esett a Crocs részvények árfolyama a bejelentés hatására.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Nincs túl sok érv az euró erősödése mellett. A Daily FX elemzője szerint jövőre tovább gyengülhet a közös európai fizetőeszköz a dollárral szemben, mivel várhatóan jóval később kezdődik a kamatemelési ciklus az eurózónában. Az EKB fokozatosan leépíti a pandémiás-vészhelyzeti eszközvásárlási programját, de kamatemelésre legkorábban 2023-ban kerülhet sor, amivel lemaradó lesz az európai jegybank a Federal Reserve és a Bank of England mögött. A negatív európai kötvényhozamok szintén az eurót gyengítő tényező. Az infláció várhatóan jövőre enyhülhet, amennyiben az ellátási lánc problémái enyhülnek, a visszaesést a bázishatás is segítheti. Emiatt az EKB-nak nem kell kapkodnia a monetáris szigorítással. Ez a forgatókönyv abban az esetben érvényes az elemzés szerint, ha a világgazdaság kilábalása folytatódik, és nem jelenik meg olyan vírusvariáns, ami a kormányokat szigorú lezárásokra késztetné.
 
Bill Gates szerint nem a vírus lesz a következő év nagy dilemmája. A milliárdos üzletember összességében optimista 2022-t illetően, ugyanakkor a napokban publikált blogbejegyzésében megosztotta néhány aggodalmát. Szerinte egy bizonyos probléma lassíthatja vagy kisiklathatja a visszatérést a normalitásba, mely szerinte az emberek növekvő bizalmatlansága a kormányaikkal szemben. Gates megjegyezte, hogy a közintézményeknek fontos szereplők az olyan harcokban, mint az éghajlatváltozás kezelése vagy a következő világjárvány megelőzése. De csak akkor tehetnek hatékonyan az említett ügyekért, ha az emberek elfogadják útmutatásukat. Hozzátette, ha az emberek nem bíznak benned, nem fogják támogatni az új kezdeményezéseket.
 
Segíti az egészséges ingatlanpiaci fejlődést a kínai jegybank. A szombaton megtartott, negyedéves monetáris bizottsági ülésen a jegybank leszögezte, hogy megvédi a lakásvásárlók törvényes jogait. Közölték, hogy a romló külső környezet, és a járványhelyzet miatt a gazdasági stabilitás fenntartására fókuszálnak az intézkedésekkel. A növekedési kilátásokkal kapcsolatban óvatosabbá vált a jegybank, és jelezte, hogy széleskörű, célzott eszközökkel fog beavatkozni a piaci folyamatokba, amennyiben problémákat észlel.
 
Gyorsan dominánssá vált az omikron. Az elmúlt napokban csúcsokat döntött a napi új esetszám globálisan, mely az új variáns gyors szétterjedésének köszönhető. Az Egyesült Királyságban és Franciaországban is 100 ezer feletti napi esetszámokat tettek közzé, de pozitívum, hogy a kórházi kezelések száma, illetve a halálesetek száma nem követi érdemben az esetszámok növekedését. Több tanulmány is megjelent, mely az omikron-variáns súlyosságával foglalkozik, egyes mérések szerint 30-40 százalékkal, más számítások szerint akár 60-80 százalékkal is kisebb az esélye a kórházi kezelést igénylő betegséglefolyásnak, mint a korábbi variánsok esetében. Ugyanakkor jelentős számban fedeznek fel áttöréses eseteket, mely azt mutatja, hogy az omikron hatékonyan kerüli ki mind a természetes, mind a vakcina által biztosított védettséget. Anthony Fauci tegnap figyelmeztette az amerikai lakosságot, hogy az új variáns extrém járványhullámot okozhat a következő hónapokban.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Felfelé korrigált a BUX. A szerdai zuhanást követően csütörtökön pozitív korrekciót láthattunk a hazai részvénypiacon, a BUX index grafikonján az 50 ezer pontos szint fontos ellenállást képez. A vezető részvények közül az OTP árfolyamában 16 ezer forintnál húzódik támasz, és 16 500 forint közelében ellenállási szint. A MOL csütörtökön átlépte a 2 450 forintos ellenállási szintet, mely így már támaszként funkcionál, a következő potenciális akadály 2 500 forint közelében található. A Richter továbbra is a 8 800 forintos ellenállási szintje felé igyekszik, míg támasz 8 500 forintnál húzódik. A Magyar Telekom továbbra is a 405-415 forintos sávban mozog.
Továbbra is gyengélkedik a forint. A hazai fizetőeszköz árfolyama továbbra is a történelmi mélypont közelében mozog. Az euró-forint jegyzése ismét megközelítette a 372-es szintet, ahonnan gyorsan visszafordult. Most a 368-as támaszra érdemes figyelni rövid távon, letörése esetén indulhatna korrekciós hullám. A dollár-forint árfolyama továbbra is a 325-328-as sávban mozog.
 
Matolcsy szerint a jövő év első felében összeérhet az alapkamat és az egyhetes betéti kamatszint. A Magyar Nemzeti Bank elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, hogy a kamatemelési ciklus 2022-ben is folytatódik. A monetáris szigorítás mindaddig szükséges, amíg az infláció nem csökken vissza a 3 százalékos célszint közelébe. Az alapkamat legalább akkora mértékben fog emelkedni, mint az egyhetes betéti kamat, a két kamatszint Matolcsy várakozása szerint 2022 első félévében fog ismét összeérni. A kormány által a múlt héten bejelentett lakossági hitelkamatstop nem akadályozza az infláció elleni küzdelmet, hanem nagyobb mozgásteret biztosít a jegybanknak a monetáris szigorításhoz.
 
Újabb kötvényeket bocsát ki a 4iG. A Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretén belül 2021. december 17- én 287,75 milliárd forint össznévértékben kibocsátott „4iG NKP Kötvény 2031/II.” elnevezésű kötvénysorozatra történő rábocsátás keretében új sorozatrészletként további kötvények kibocsátásáról határozott a vállalat. A kötvények kibocsátására aukció keretében kerül sor. A rábocsátás keretében kibocsátásra kerülő kötvények felajánlott össznévértéke 85 milliárd forint. A rábocsátás keretében kibocsátásra kerülő kötvények a „4iG NKP Kötvény 2031/II.” elnevezésű már kibocsátott kötvényekkel egy sorozatot alkotnak. A rábocsátás keretében kibocsátásra kerülő kötvényekre vonatkozó aukcióra a mai napon kerül sor.
 
Albán mobilszolgáltatót vásárolt a 4iG. A ONE 99,899 százalékos felvásárlását jelentette be a 4iG, mely vállalat az albán mobilszolgáltatói piac második legnagyobb szereplője volt az idei harmadik negyedéves adatok alapján, 41 százalékos piaci részesedéssel. A cég 1,36 millió előfizetővel rendelkezik, tavalyi árbevétele 68,1 millió euró volt, míg EBITDA soron 20,8 millió eurót ért el. A cég 5G mobilkommunikációra alkalmas adótornyai 98,5 százalékos lefedettséged biztosítanak az országban. Amennyiben a hatóságok jóváhagyják a tranzakciót, akkor a 4iG lesz Albánia legnagyobb szereplője a távközlési szektorban, miután a hónap elején többséget szerzett a cég Albánia legnagyobb, részben állami tulajdonú vezetékes és mobilszolgáltatásokat nyújtó távközlési vállalatában az ALBtelecomban. A tranzakció részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
december 28. - UK Kereskedési szünnap - - -
december 28. - HK Kereskedési szünnap - - -
december 28. - CA Kereskedési szünnap - - -
december 28. 0:50 JP BoJ előrejelzés - - -
december 28. 0:50 JP Kiskereskedelmi forgalom (év/év) nov. 0,9% 1,1%
december 28. 12:00 FR Munkanélküliségi ráta - 8,1% -
december 29. - UK Kereskedési szünnap - - -
december 29. - CA Kereskedési szünnap - - -
december 29. 0:30 JP Munkanélküliségi ráta nov. 2,7% 2,8%
december 29. 0:50 JP Ipari termelés (hó/hó) nov. 1,8% 1,8%
 
Forrás: Bloomberg
Zsimo
Zsimo 2021. 12. 27. 11:59
Előzmény: #196970  _Macika_
#196975
alteot eladtam, persze hogy rakétázik, 
app  teljesen érthető, konkord azt mondta túlértékelt akkor ők nyomják le. hogy igazuk legyen. 100 nál is az lesz?  :(  hogy lehettem ekkora vadbarom állat hogy app-ot vettem. :( szomorúságot okoz csak.  
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 27. 11:03
#196973
Matolcsy György üzenetet küldött a magyar kormánynak
A kamatemelési ciklus 2022-ben is folytatódik - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Magyar Nemzetnek. Az első félévben az alapkamat utolérheti az egyhetes betéti rátát.
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 27. 11:00
Előzmény: #196971  mocskos_spekulans
#196972
épp kanyarban elő a kancsal maki DD
mint a kisholding
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2021. 12. 27. 10:59
Előzmény: #196960  Borkai-nex
#196971
1 Eur már megint 371 huf. Hogy is van ez?
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 27. 10:57
Előzmény: #196968  Zsimo
#196970
alteo rakette még mindig
app morzsolódás még mindig
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 27. 10:33
Előzmény: #196967  Zsimo
#196969
800-900 közti oldalazásnak látszik még mindig
Zsimo
Zsimo 2021. 12. 27. 10:29
Előzmény: #196964  sly36
#196968
Nutexben kinéz egy nagyobb esés 
https://www.tradingview.com/x/5GRx5ymf
Zsimo
Zsimo 2021. 12. 27. 10:28
Előzmény: #196966  _Macika_
#196967
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 27. 10:18
#196966
bubu ha lefutottál 20 kilométert akkor utána pihentetőnek  egy 4ié slim chartot betehetnél, kacsa zsírral DD
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 27. 09:25
Előzmény: #196960  Borkai-nex
#196965
ébredjen kortárs zenével🤣😂🤪🐻🙋‍♂️ civinke
https://www.youtube.com/watch?v=wDQ6pU5re-0&ab_channel=BudapestAirport
sly36
sly36 2021. 12. 27. 09:23
Előzmény: #196963  _Macika_
#196964
Bubu még teljes kajakómában a sok bejglitől...?🙄🤪
Nutex szuperül néz ki. 🤣
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 27. 09:18
Előzmény: #196962  sly36
#196963
teljes a bódulat a háromévesnél DDD
legszebb kor😀
sly36
sly36 2021. 12. 27. 09:14
Előzmény: #196961  _Macika_
#196962
Nem, dehogy, csak próbálom utolérni magam. Még itthon vannak a gyerekek. Mondjuk Ők még alszanak.😄
Hogy tetszett a nagylegénynek a sok ajándék? 🥰
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 27. 09:09
Előzmény: #196956  sly36
#196961
alszol?
DD

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek