Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2021. 02. 01. 08:26
Előzmény: #173556  _Macika_
#173558
-bubu-
-bubu- 2021. 02. 01. 08:21
#173557
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Pozitív korrekcióval indulhat a mai kereskedés. Pénteken jelentős csökkenéssel zártak mind az európai, mind az amerikai részvényindexek. Az S&P 500 1,93 százalékkal, a Dow Jones 2,03 százalékkal, a technológiai vállalatok részvényeit tömörítő Nasdaq Composite 2 százalékkal került lejjebb. A nemzetközi befektetői hangulat ma reggelre javult, az ázsiai piacokon jelentős emelkedés látható, a Shanghai Composite 0,53 százalékos, a Hang Seng 2,26 százalékos, a Nikkei 1,55 százalékos emelkedést mutat. A határidős mozgások alapján az európai részvényindexek 0,7-0,9 százalékos pozitív korrekcióval indíthatják a mai kereskedést.
 
Továbbra is limitálja bizonyos részvények vásárlását a Robinhood. A díjmentes kereskedést ajánló kereskedési platform pénteken 50 vállalat részvényével való kereskedést limitálta. Ezt a legfrissebb bejelentés alapján mától 8-ra csökkenti. A GameStop, AMC Entertainment, BlackBerry, Koss, Express, Nokia, Genius Brands és a Naked Brand részvényeivel továbbra is csak korlátozottan van lehetőség kereskedni a Robinhoodon. A korlátozások alapján csak bizonyos számú részvényt és opciós kontraktust tudnak vásárolni az ügyfelek az előbbi részvényekből. A legnépszerűbb GameStop esetében ez maximum egy darab részvény vásárlását jelenti és öt opciós kontraktust. A lépést azután hozta a vállalat, miután az elszámolóház megtízszerezte a letéti követelményt.
 
A globális chipeladás 6,5 százalékkal növekedett az elmúlt évben. Az év utolsó negyedévében jelentősen megugrott keresletnek sikerült ellensúlyoznia a márciusi és áprilisi teljes kiesést a chipek piacán. A chipeladásból származó bevétel meghaladta a 439 milliárd dollárt a Semiconductor Industry Association (SIA) adatai szerint. Az egyesült adatai szerint ebből 208 milliárd, azaz az eladások mintegy 47 százaléka köthető az amerikai chipgyártókhoz. John Neuffer a SIA elnöke szerint a következő tíz évben a kereslet további 56 százalékkal fog növekedni.
 
Jelentett a Caterpillar. A világ legnagyobb munkaképgyártó vállalata pénteken piacnyitás előtt tette közzé a tavalyi negyedik negyedévről szóló gyorsjelentését. A vállalat 2,12 dolláros egy részvényre jutó igazított profittal zárta az elmúlt hónapot, ami 67 centtel haladja meg az elemzői várakozásokat. A vállalat árbevétel soron is felülteljesített a 11,24 milliárd dolláros bevétellel, év/év alapon ugyanakkor 15 százalékos volt a visszaesés. A menedzsment a jelenlegi negyedévvel kapcsolatban optimista, magas árbevételt prognosztizálnak, melyet jelentős részben az építőipari szegmens fog hajtani. A pénteki kereskedés során 0,8 százalékot esett a vállalat részvényeinek árfolyama.
 
Veszteséges lett a Chevron. Az egy részvényre jutó nyereség -0,01 dollár lett a negyedik negyedévben, mely 0,1 dollárral marad el az elemzők által prognosztizálttól. Bevétel soron is elmaradta a nagy amerikai olajtársaság a várakozásoktól, 25,25 milliárd dollárt jelentett, mely éves alapon 30,5 százalékos visszaesés, és 720 millió dollárral marad el az elemzői konszenzustól. Azonban szénhidrogén termelésben túlszárnyalta a várakozásokat a társaság, napi 3,277 millió hordó olajegyenértékest hozott a felszínre, míg a Wall street 3,148 millió hordó/napot várt. 2020-ban a társaság a koronavírus járvány miatt 35 százalékkal vágta vissza beruházásait. A vállalat részvényeinek árfolyama 4,3 százalékot zuhant a pénteki kereskedés során.
 
Kevésbé hatékony a Johnson&Johnson vakcinája. Megérkeztek a teszteredmények a J&J koronavírus elleni vakcinájáról, mely 66 százalékos hatékonyságúnak bizonyult, ezzel a Pfizer/BioNTech és a Moderna oltásainál gyengébbnek bizonyult. A hír hatására 3,6 százalékot esett a Johnson&Johnson részvények árfolyam.
 
Továbbra is jól megy a Mondeleznek. A snack gyártó vállalat 67 centes egy részvényre jutó eredménnyel zárta a legutolsó negyedévét, ezzel 1 centtel meghaladta az elemzők által várt EPS-t. Az Oreo anyavállalata továbbra is profitál a szigorítások miatt megnövekedett snack fogyasztásból. A pénteki kereskedés során 2,9 százalékot zuhant a részvények árfolyama.
 
Jó hírt kapott a Biogen. A gyógyszergyártó részvényei csaknem 12 százalékkal ugrottak pénteken a nyitás előtti kereskedésben a hírre, miszerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) három hónappal meghosszabbította az Alzheimer-kór kísérleti kezelésének felülvizsgálati időszakát. A Biogen a hatóság felülvizsgálatának részeként további adatokat szolgáltat az FDA-nak. A vállalat részvénye a nap végét 5,5 százalékot pluszban zárta.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Csökken az optimizmus a kínai feldolgozóiparban. Tegnap jelentek meg a kínai statisztikai hivatal által mért januári beszerzési menedzser-indexek, melyek továbbra is az 50 pontos határérték felett mozognak, a feldolgozóipari index a várt 51,6 pont helyett 51,3 ponton állt, a szolgálatóipari mutató 52,4 ponton. Ma hajnalban a Caixin is közzétette a felmérését, a konszenzusban szereplő 52,7 pont helyett 51,5 pontot mértek a feldolgozóiparban, mely 7 hónapja nem látott alacsony érték. Elsősorban az export megrendelések visszaesése áll a csökkenés mögött, a vállalatok egyre kevésbé bíznak benne, hogy a jelenlegi növekedési ütem fenntartható. A ráfordítási költségek emelkedtek, elsősorban a nyersanyagárak emelkedésének köszönhetően, mely fokozhatja az inflációs félelmeket a következő hónapokban.
 
Rászálltak a kisbefektetők az ezüstre. Az ezüstárak hétfőn öt hónapos csúcsra ugrottak, és a kisebb ausztrál ezüstbányász cégek részvényárfolyamai is megugrottak, miután a Redditen az egyik kisbefektető felhívta a figyelmet a nemesfémre. A spot ezüst 7,4 százalékkal, unciánként 28,99 dollárra emelkedett, ami augusztus közepe óta a legmagasabb szint. Néhány olyan bányavállalat, mint például az Argent Minerals, a Boab Metals és a Investigator Resources részvényeinek árfolyamemelkedése pedig meghaladta a 15 százalékot. Az érméket árusító webhelyek szintén példátlan keresletről számoltak be.
 
Jó hír, október óta nem volt ilyen kevés új, pozitív eset. Tegnap mindössze 395 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak világszerte, és néhány napon belül kiderülhet, hogy csak mérési/statisztikai anomáliáról van szó, vagy tartósan csökkenő tendenciát vesz fel a globális járványgörbe. Az Egyesült Államokban november elején mértek utoljára hasonló adatot, közel 108 ezer, Brazíliában 28 ezer, az Egyesült Királyságban 21 ezer új eset volt. Ausztráliában a kínaihoz hasonló szigorúsággal járnak el, 1 fertőzöttet találtak Perth-ben, ezt követően 2 millió embert karanténba helyeztek 5 napra. Az oltási folyamatban továbbra is Izrael jár élen, a lakosság több mint 55 százaléka megkapta legalább az első dózis vakcinát, az országban az elmúlt napokban az esetszámokban már látható volt a csökkenés. Nem túlzás kijelenteni, hogy a következő hetekben az egész világ az izraeli járványgörbét figyeli majd. Európában az Egyesült Királyságban kapták meg a legtöbben az oltást, a lakosság több mint 13 százaléka legalább az első dózist. Az egészségügyi minisztérium tegnapi közleménye szerint csak szombaton közel 600 ezer embert oltottak be, ami rekordnak számít a kampányban. Magyarországon a január 30-i adatok szerint a lakosság 2,89 százaléka kapta meg a vakcina első dózisát.
 
A republikánusok a fiskális csomag csökkentését szeretnék elérni. Tíz mérsékelt republikánus szenátor arra kérte Joe Bident, hogy az 1 900 milliárd dollárosra tervezett ösztönzőcsomag méretét jelentősen csökkentse, annak érdekében, hogy kétpárti támogatást kapjon a beavatkozás. Az általuk javasolt csomag inkább célzott támogatást nyújtana a gazdaságnak, míg a demokraták javaslata általánosan támogatná a gazdasági szereplőket. Az elnök tárgyalásra hívta a szenátorokat, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója jelezte, hogy hajlandóak megvitatni a republikánusok javaslatait. A kérdés egyelőre nyitott maradhat, mivel néhány mérsékeltebb demokrata képviselő is alacsonyabb összegű, célzott támogatás mellett érvelt.
 
Telefonon tárgyal az amerikai és a japán pénzügyminiszter. Hivatalosan meg nem erősített információk szerint ma Janet Yellen és Aszó Taró telefonon egyeztetnek, a beszélgetés során szóba kerülhet a két ország devizapolitikája. A japán gazdaság szempontjából kulcsfontosságú a jen árfolyama, nagy valószínűséggel nem lesznek nagyobb nézeteltérések a két pénzügyminiszter között, mivel Yellen a múlt héten leszögezte, hogy az Egyesült Államok nem törekszik a dollár gyengítésére. Emlékezetes, hogy Donald Trump a deviza gyengítésében látta a külkereskedelmi hiány megoldását, azonban a Federal Reserve nem volt hajlandó lépéseket tenni az ügy érdekében, mivel az árstabilitási és a teljes foglalkoztatottság elérésére vonatkozó mandátumait tartotta szem előtt.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde. A nemzetközi befektetői hangulat javuálása miatt a pozitív tartományban indulhat a kereskedés, de a nap további része okozhat izgalmakat. A vezető részvények közül fontos támasz közelében mozog a MOL árfolyama, 2 200 forintnál húzódik egy meghatározó szint, melyre továbbra is érdemes figyelni. Az OTP szintén fontos szintnél zárt pénteken, amennyiben sikerül tartósan áttörni a 13 500 forintos szintet, felfelé nyílhat tér. A Richter technikai képe továbbra is pozitív, pénteken új történelmi csúcsot jelölt ki, mely rövid távú ellenállást képez 8 425 forintnál. A Magyar Telekom grafikonján 389-390 forintnál található rendkívül fontos támasz.

Oldalazásban a forint.
A múlt hét második felében vissza tudott erősödni a hazai fizetőeszköz, így az euró-forint jegyzése továbbra is a 356-362-es tartományban mozoghat. A dollár-forint esetében hasonló a helyzet, itt a 294-298-as sávra érdemes figyelni.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
február 1. 9:00 HU Feldolgozóipari BMI jan. 51,1 -
február 1. 9:00 HU Külkereskedelmi mérleg, millió euró nov. 811 -
február 1. 9:15 SP Feldolgozóipari BMI jan. 51 51
február 1. 9:30 CH Feldolgozóipari BMI jan. 58 54
február 1. 9:45 IT Feldolgozóipari BMI jan. 52,8 52,1
február 1. 9:50 FR Feldolgozóipari BMI jan. 51,5 51,5
február 1. 9:55 GE Feldolgozóipari BMI jan. 57 57
február 1. 10:00 EU Feldolgozóipari BMI jan. 54,7 54,7
február 1. 10:30 UK Feldolgozóipari BMI jan. 52,9 52,9
február 1. 11:00 EU Munkanélküliségi ráta dec. 8,30% 8,40%
február 1. 15:45 US Feldolgozóipari BMI jan. 59,1 -
február 1. 16:00 US ISM feldolgozóipari BMI jan. 60,5 60
február 1. 22:30 AU AIG feldolgozóipari BMI - 52,1 -
február 2. 2:30 AU RBA-tól Lowe tart beszédet - - -
február 2. 4:30 AU RBA kamatdöntés jan. 0,10% 0,10%
február 2. 4:30 AU RBA nyilatkozat - - -
 
Forrás: Bloomberg
 
 
 
 
Vállalati jelentések
Dátum Időpont Vállalat Régió Korábbi Várt
február 1. - Ryanair Holdings PLC UK -0,199 font -
_Macika_
_Macika_ 2021. 02. 01. 08:20
Előzmény: #173548  sly36
#173556
jó reggelt
fincsi macimézes teákat 
🙄👩😷
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 02. 01. 08:18
Előzmény: #173554  tibbi60
#173555
Hogy könyörögtem itt a múlt héten, ne csinálják 
tibbi60
tibbi60 2021. 02. 01. 08:15
Előzmény: #173552  Kopejkabá
#173554
Vegulis valahogyan a fenti réseket is be kell tölteni, mindegy melyik csorda altal😃
tibbi60
tibbi60 2021. 02. 01. 08:12
Előzmény: #173551  sly36
#173553
Most már ez lett a divat, redittesek
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 02. 01. 08:07
Előzmény: #173548  sly36
#173552
Szputyik, szegény shortosok.
sly36
sly36 2021. 02. 01. 08:05
Előzmény: #173550  tibbi60
#173551
:D
“Tőzsdei csorda”
tibbi60
tibbi60 2021. 02. 01. 08:03
Előzmény: #173549  tibbi60
#173550
7:51....összehangolt vétel
tibbi60
tibbi60 2021. 02. 01. 08:02
Előzmény: #173548  sly36
#173549
Jó reggelt, nagyon nagy menet, spxf 3666-rol
sly36
sly36 2021. 02. 01. 07:30
Előzmény: #173547  _Macika_
#173548
Longos reggelt, oltakozós hetet! 🙋‍♀️☕️
kandras1983 2021. 01. 31. 21:38
Előzmény: #173545  kandras1983
#173546
Nehezen sikerült beilleszteni, de csak sikerült. 
kandras1983 2021. 01. 31. 21:37
Előzmény: #173544  kandras1983
#173545
kandras1983 2021. 01. 31. 21:36
#173544
Vett már igénybe itt valaki ilyen hírelemzés hírelemzés  szolgáltatást? Üzletileg megérheti? Tényleg olyan érdekelne, aki már vásárolt ilyet.  
Zsimo
Zsimo 2021. 01. 31. 21:32
Előzmény: #173541  _Macika_
#173543
Vodka az új szputnyik :) 
-bubu-
-bubu- 2021. 01. 31. 21:17
Előzmény: #173541  _Macika_
#173542
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 31. 20:55
Előzmény: #173540  -bubu-
#173541

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek