Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sly36
sly36 2020. 07. 06. 10:05
Előzmény: #158697  -bubu-
#158700
Gyümileves kész! Már hűl.
Dax pont nem szúrt fel 836-ig, semmi izgi. 
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 06. 10:05
Előzmény: #158697  -bubu-
#158699
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 06. 10:04
Előzmény: #158694  _Macika_
#158698
igen,mennek a résre sztem,3190-95-3200..aztán meglátjuk...gizike megvadult ,bufés bácsira,talán
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 06. 10:02
Előzmény: #158696  _Macika_
#158697
sr aaz egész , ebből fűnyíráslesz :) 
és hideg gyümileves 
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 06. 10:01
Előzmény: #158695  -bubu-
#158696
otp huzza a bukszot csak, egyébként piros volna most
nyári alacsony forgalom, szellős könyvek
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 06. 09:47
#158695
Kína vezetésével emelkedhetnek ma a részvények
Piacok: Tovább emelkedtek múlt héten a főbb részvényindexek, az elmúlt 5 kereskedési napon az ázsiai piacok jelentős mértékben javítottak, ezzel a főbb indexek közül felülteljesítők voltak. Európában és az USA-ban is emelkedtek a részvények, a DAX 3,6 százalékkal, az S&P 500 pedig 1,5 százalékkal került feljebb az elmúlt 5 napban. Ma reggel további jó hangulat látszódik a piacokon, a Shanghai Composite közel 5 százalékos pluszban van, és a határidős indexek alapján Európában is látványos emelkedéssel indulhat a nap.
Koronavírus: A piacok tehát továbbra sem foglalkoznak a koronavírus hírekkel, melyek azonban továbbra sem kedvezőek. Globálisan újabb rekord esetszámot hozott a hétvége, Izrael és Dél-Afrika rekord halálozásról számolt be a hétvégén. Az USA-ban is emelkedik az fertőzöttek száma, és a pozitív tesztek aránya is, bár az elmúlt 24 órában ez a mutató csak 6,5 százalék volt, ami alacsonyabb az ezt megelőző 5 nap értékénél.
Kína: A Bloomberg Economics véleménye szerint Kína gazdasági talpra állása továbbra is jó úton halad annak ellenére, hogy egyes területeken újraindult a vírus terjedése. A feldolgozóipar és a szolgáltatószektor is javulást mutat, és hamarosan a külföldi kereslet is megélénkülhet. A vírus azért továbbra is kockázatokat hordoz Kínában és globálisan is, valamint az egyre élesedő konfliktus az USA-val szintén visszavetheti a növekedést. A Shanghai Composite idén már 8 százalékos pluszban van, így jelentősen felülteljesít.
USA gazdasági előrejelzés: A Goldman Sachs a korábbi 4,2 százalékról 4,6 százalékra módosította a 2020-as GDP csökkenési előrejelzését az USA-ra vonatkozóan, szerintük ugyanis a harmadik negyedév nem lesz olyan erős, mint ahogy arra korábban számítottak. Ennek oka főként a vírus terjedése, és a vártnál lassabb gazdasági újranyitás.
Makroadatok: Ma délelőtt kiskereskedelmi adatok érkeznek az Eurózónából, délután pedig az amerikai szolgáltatószektor PMI adataira figyelhetünk. Múlt hét pénteken az Eurózóna és Németország szolgáltatószektor PMI adatai a vártánál jobban sikerültek, de még így is a bővülést jelző 50-es érték alatt maradtak az indexek.
Magyar kiskereskedelem: Ma érkezik a májusi adat, ahol az elemzői várakozások szerint 3,6 százalékos lehetett a visszaesés éves alapon. Ez már javulást jelentene az április adatok után, ahol 10,2 százalékos volt a visszacsúszás.
Hazai adatok: A héten a kiskereskedelmi adatok mellett azért lesznek még izgalmak. Kedden jön a májusi ipari termelési adat, szerdán pedig az inflációs számokat tudhatják meg júniusra vonatkozóan a befektetők. Utóbbinál éves szinten 3, havi szinten pedig 0,7 százalékos növekedést várnak az elemzők.
Berkshire Hathaway: Warren Buffett és Charlie Munger vonzó célpontot talált, 9,7 milliárd dollár értékben megvásárolják a Dominion Energy földgáz elosztó és tároló üzletágát. A vásárolt eszközök között van a Cove Point LNG 25 százalékos részesedése is. A befolyó összegből a Dominion 3 milliárd dollár értékben részvényeket vásárolhat vissza.
2020.07.06.
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 06. 09:44
Előzmény: #158693  tibbi60
#158694
combos réssel nyithatnak trumpisék
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 06. 08:55
Előzmény: #158684  _Macika_
#158693
:-))
manoka11s 2020. 07. 06. 08:51
#158692
Ejnye macika. Ezek szerint szamodra fajdalmas telitalalat lett a hetvegi esemeny. Megismetlem csak neked te.. 
“Nem lattam a futamot. De egy BLM festesu feketevel kicseszett egy LMBTQ festesu biztonsagi auto? :)
https://f1vilag.hu/hirek/hamilton-a-biztonsagi-auto-keresztulhuzta-a-terveimet/“
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 06. 08:40
#158690
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Jelentős emelkedéssel indult a hét az ázsiai tőzsdéken. A Függetlenség Napja miatti ünnepség miatt múlt hét pénteken kereskedési szünnap volt az amerikai tőzsdéken, a reggeli határidős árfolyamok alapján pluszban nyithatnak az amerikai indexek. Az ázsiai piacok szárnyalnak. A Nikkei 1,8 százalékos, a Hang Seng 3,1 százalékos, míg a Shanghai Composite 4,9 százalékos emelkedésben van. A határidős árfolyamok alapján jelentős emelkedéssel indulhat a kereskedés az európai tőzsdéken is.
 
Felvásárolja az Uber a Postmates-et. A Bloomberg információi szerint megszületett a megállapodás az Uber és az étel házhozszállítással foglalkozó vállalat között. A vállalat hétfőn jelentheti be hivatalosan a megállapodás részleteit, de az előzetes információk szerint az Uber 2,65 milliárd dollárért vásárolja fel a Postmates részvényeit. A Second Measure májusi adatai alapján a Postmates 8 százalékos piaci részesedéssel bír az Egyesült Államok házhozszállítási piacán, így ezzel az akvizícióval az Uber tovább erősítheti az Uber Eats szegmensét.
 
A Wirecard botrány után a német pénzügyminiszter nagyobb hatalmat adna a pénzügyi felügyeletnek. A könyvelési csalásba fulladt Wirecard múlthéten jelentette be fizetésképtelenségét. Olaf Scholz vasárnapi nyilatkozata szerint több ellenőrzési jogot szeretne a BaFin-nek biztosítani a pénzügyi beszálomlók felett, függetlenül attól, hogy az adott cég banki tevékenységekkel foglalkozik vagy sem. Több kritika is érte az utóbbi időszakban a felügyeletet a botrány miatt, ugyanakkor a különféle hatóságok és az auditorok közötti koordináció jogi komplexitása jelentős teret hagyott a Wirecard számláinak átláthatósága fölött.
 
A Warren Buffet-féle Berkshire először vásárolt a járvány kitörése óta. A befektető által vezetett holding a Dominion Energy földgázszállító és tároló hálózatát vásárolta meg 4 milliárd dollárért. A tranzakciót vasárnap jelentették be és a részletek szerint ezzel a Berkshire 12 390 km hosszú földgázszállító hálózatra, valamint 25,5 milliárd köbméter földgáztárolóra tett szert. Buffet cége magára vállalata az eszközökön lévő 5,7 milliárd dolláros hitelt is, így a tranzakció teljes értéke 9,7 milliárd dollár.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Továbbra is kritikus a járványhelyzet az Egyesült Államokban. A hétvégén közel 90 ezer új fertőzést jelentettek, Texas, Kalifornia és Florida államok számítanak továbbra is az amerikai gócpontoknak, Floridában szombaton rekordmennyiségű, közel 11,5 ezer új beteget diagnosztizáltak. Brazíliában tegnap több mint 26 ezer beteget, míg Indiában közel 24 ezer beteget jelentettek. Közben Kínában sikerült elfojtani a járvány újabb hullámát, a ma reggeli adatszolgáltatás szerint csupán 8 új fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában. Európában a cseh adatok lassulást jeleznek, ugyanakkor a szerb és román adatokat érdemes figyelni, ahol úgy fest, hogy megindulhat egy újabb hullám.
 
Lassabb kilábalással számol a Goldman az Egyesült Államokban. A befektetési bank elemzői szerint a harmadik negyedévben csupán 25 százalékkal nőhet a gazdasági aktivitás a második negyedévhez képest, míg korábban 33 százalékos fellendülést jeleztek előre. Ennek eredményeképpen az idei évben számításaik szerint 4,6 százalékos lehet a GDP éves szinten mért csökkenése, szemben a korábbi 4,2 százalékos előrejelzéssel. A jövő évi várakozásán nem változtatott a bank: továbbra is 5,8 százalékos fellendülést vár 9 százalékos munkanélküliség mellett.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Emelkedéssel indulhat a hét a Budapesti Értéktőzsdén. Az erőteljesebb pozitív nemzetközi befektetői hangulat ismét a 36 000 pontos szint fölé röpítheti a BUX indexet. A vezető részvények közül az OTP árfolyamának a 11 ezer forintos ellenállási szintet kéne áttörnie, hogy megszakadjon az elmúlt napok csökkenő trendje. A MOL jegyzése továbbra is az 1 800 és 1 900 forintos sávban mozoghat a technikai kép alapján. A Richter esetében a 6 800 forintos szint átlépésére érdemes figyelni, ezt követően megnyílhat a 7 ezer forintos szintig a tér a jegyzés számára. A Magyar Telekom a 380-400 forintos tartományba sávozhat tovább.
 
Tovább korrigálhat a forint. A technikai kép alapján némi forinterősödésre számíthatunk még, az euró-forint grafikonján 347,50 és 350 között, míg a dollár-forint árfolyamában 310-nél húzódik meghatározó támasz, melyeket tesztelhet, azt követően azonban ismét emelkedés indulhat.
 
Az OTP és a Richter a J.P. Morgan új kedvence. A befektetési bank legutóbbi prezentációjában kiemelt helyet szentelt mindkét hazai részvény számára, derült ki a Világgazdaság mai cikkéből. A J.P. Morgan az OTP-t látja a régió legizgalmasabb bank sztorijának, míg a Richter részvényeit a régió a legígéretesebb befektetésének tartja. Az OTP papírjaira 12 ezer forintos célár mellett felhalmozást javasol az elemző, aki elsősorban a stabil tőkehelyzet, valamint az alacsony áron történő akvizíciók miatt tartja vonzónak a pénzintézetet. A másik kedvencre, a Richterre 8100 forintos célárat határozott meg a J.P. Morgan. Az elemző véleménye szerint mind a Vraylar, mind más gyógyszerek esetében jelentős a növekedési potenciál, és több értékeltségi mutató alapján is alulárazottnak látja a gyógyszergyártó részvényeit.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés

július 6. 9:00 HU Kiskereskedelmi forgalom (év/év)
július 6. 9:30 GE IHS építőipari BMI
július 6. 10:30 UK Építőipari BMI
július 6. 11:00 EU Kiskereskedelmi forgalom (év/év)
július 6. 15:45 US Kompozit BMI
július 6. 15:45 US Szolgáltatóipari BMI
július 6. 16:00 US ISM szolgáltatóipari index
július 7. 1:30 JP Háztartások kiadásai (év/év)
július 7. 6:30 AU RBA kamatdöntés
július 7. 6:30 AU RBA közlemény
július 7. 8:00 GE Ipari termelés (hó/hó)

-bubu-
-bubu- 2020. 07. 06. 08:04
Előzmény: #158684  _Macika_
#158686
állítólag egy példány trump fejében éhen halt :))
nem találta az agyát 
sly36
sly36 2020. 07. 06. 08:00
Előzmény: #158684  _Macika_
#158685
Pont linkelni akartam.
Lehet ezért vesznek ész nélkül mindent. :-)))))
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 06. 07:26
Előzmény: #158679  sly36
#158683
Jó reggelt, csodás rés futiban is, csak úgy 
Fuleee_Bear
Fuleee_Bear 2020. 07. 06. 05:48
Előzmény: #158681  _Macika_
#158682
Jaj épp azon merengek, mi a nagy öröm tárgya?!
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 06. 05:38
Előzmény: #158679  sly36
#158681
Jó hajnali merengésre kína +4%

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek