Mondjuk nem azért szeretem a gázt,mert kiszámítható.. :) ezek simán belökik 2re ha úgy tartja kedvük, Hormuz ide-oda.. de nekem is kilóg most a lóláb, vagy stopvadászok, vagy jól megszívtam! ;)
Elgondolkodtató az esés mértéke, de inkább azt tartom valószínűnek, hogy átmeneti esés, és szerintem valószínűbb az, hogy stopvadászat volt a trendvonalon. Elvileg a 3-ig leverés pont elegendő ilyen időtávon ehhez. Nincs kizárva az ellenkezője sem, de nagyobb valószínűséget adok ennek a lehetőségnek.
Szaki, most mit gondolsz? Lelógatják csak, vagy ez már leforuló? Én ma szokásosan optimistán veszegettem.. affene.. ez a feneketlen ng esés mindig meglep, most is..
https://invst.ly/1g4wk1 Technikailag teszteli az emelkedő trendvonalat. Akár lehet az olajtartalékok felszabadítása is egy ürügy, de szerintem nincsen különösebb oka, egyszerűen egy átmeneti rövid távú korrekció a további emelkedés előtt.
Szerintem ez volt az utolsó. A 3,15-ös a kulcsszint, ez volt a legerősebb ellenállás, ami visszafogta az emelkedést. Egyelőre még alatta van, de szerintem vagy ma vagy holnap újra átlépi, és a kettő fals kitörés után a harmadik már valós lesz, és elindulhat a tartós emelkedés, a trendvonal végül is elindítja felfelé.
-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Két hete réssel lefelé tört meg az emelkedő trend. Az esés az 56,25-ös szintet elérte, amely még a tavalyi novemberi tetőpont miatt vált támasszá. Az elmúlt egy év emelkedésének a korrekciós szintjeit érdemes követni. Az 50%-os szint éppen az 50-es érték körül húzódik, így ez lehet egy cél, egyben erős támasz.Ellenállások: 62,5; 64,06; 65,63; 67,5. Támaszok: 50; 48,43; 46,9.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.