Igen. Erre mondtam a saját szavaimmal azt, hogy 1.135xx körül fordulnia kellene 1.125x felé :) Neeeem akarok nullába zárni, de minuszba sem :) 1.14000 lett a stop, a TP meg 1.12700. Sajna vannak ilyen napjaim amikor nem tudok figyelni - mobileszközök nélküli élet :)
Abszolutt nem okoskodásnak vettem :) Igen, kellett volna bevédeni, azaz lejjebb vinni a stoppot. De sajna házon kívül voltam, és még hirközlésre alalmas cucc sem volt nálam, szóval benéztem. Ezért is kérdezem, hogy ti hogyan gondoljátok egy lehetséges alsó kiszállót? Lehet még pl 1.13000 alatt, vagy mondjuk 1.13100, vagy ez a busz - stílusosan a reggeli hozzászólásra - elment? Ha nem számolok hanem józan paraszti ésszel nézem a chartot, én még várnám 1-2 napon belül 1.1250x-re.
Tegyük hozzá, hogy a nyitás sem volt a legkedvezőbb, inkább szerencsésnek bizonyult, utólag. Így még inkább meg kell becsülni azt a 100 pipet néhány nap alatt (hétfőn 150 pip volt két nap alatt!). NickD-nek: Most nem adok rá tippet, hogy én mit csinálnék azzal a pozival, de nem a 0-ban való stoppolás lenne, azt elárulom. Longot zárok 135-nél (nem mindet!), ez kifordítva olyan, mintha shortot nyitnék. Ezzel talán mondtam valamit. :)
1,1370-es short (1,1260-as TP-vel) 10 pipre a célártól (100 pip nyerőben) nem hagyható 0-ba stopolódni. Nem csak a kockázatkezelés, és a money management, de a pozíció managementet sem lehet elhanyagolni. Ezt ma már 1,1320-on minimum védeni kellett volna a napi alj után következő első tető meghaladásakor.. (segíteni akartam, nem utólag okoskodni a hozzászólással - vedd úgy kérlek)
Azt már illett volna zárni (vagy legalább részzárni). Nekem 1,178-ról van, vastagon ment belőle a részzárás 1,13 körül + a maradék hedgelve 1,124-ről. nálam már a longzárások mennek ...
Nem mondtam hogy ott kötöttem. Csak miután shortom van, próbálok okos lenni, hogy hol dobjam. Az 1.123x az irány, 1.1250-nél van a TP-m. Ezért próbálok okos lenni és "kalkulálni" hogy lesz még ott a napokban, vagy álljak át longba, mert már nem lesz 1.1250 :)
Az hogy jött ki? És mi az, hogy kijött? Kötni nem ott szoktunk "ami kijön", hanem ahol az árfolyam jár. Ma annak a közelében sem volt! Szintvisszatesztet lehetett megvenni 1,1278-on, ha valaki nagyon bátor volt (vagy nincs lejjebbről kötése) és longos folytatásra számít. Vérszegényecske kezd lenni egyébként ez a H4, már egy értelmes M30/H1 impulzusra sem telik. Ha holnap sem tud menni egy egészségeset, akkor lehet, hogy ennyi volt...
Jövő hét elején nem biztos, hogy jó ötlet! H4 korrit kell majd levadászni, ha valaki nem fogta a lokális alj környékét, de longos folytatásban gondolkodik. Napos váltás 2.0 van kinézőben és ez már nem nem biztos, hogy olyan rövid úton be fog halni mint a legutóbbi (de nem kizárt, mint ahogyan az ezzel járó új alj sem). Ettől függetlenül a jövő hét elején H4-es le kör néz ki jó eséllyel, erősen kérdőjeles potenciállal. Longos folytatásra kedvező is lenne, ha rögtön a hét elején megfutnánk. :)
Nálam a forduló valahol 1.123x-nál van/volt délelőtt, azóta nem nagyon számoltam. Megoszlanak a vélemények per pillanat, mert van aki azt mondja, hogy már elkezdődöttaz 1.15xx felé menetel, van aki 1.17xx-re új aljat vizionál. Én délelőtt még "biztosra" vettem egy 1.124x-es fordulást, de most passzolok :)
EUR/USD