Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Én vagyok az all-in párti, neked 200-300 pontonként kellene higítani, ha szar irányba megy. Legutóbb írkáltad, hogy 50 pontonként higitasz, szerintem ez hiba. ha annyira tartani akarod. 26200-26400-26600. stb.
Ha így marad az olaj,90 dollar körül,az a szeptemberi inflávan már jelentkezni fog,a mostaniban lehet hogy még nem..Tehat esés is lehet higy csak szeptember körül várható..de addig még sokminden történhet.. Ha most esetleg csalódás lenne az infla,esés csak akkor várható jelenleg..
tegnap, ha megfigyelted, USA nyitó előtt. NQ long dax long olaj long. Gyakorlatilag amiben a longot favorizálják, az tud együtt is emelkedni, tegnap előtt Olaj +5,5%, ki a jó i....n .b...s p...ját érdekelte az olaj +5,5 CAPI? Ezt tedd el viccesbe, Géza Elemér Q.
Tőzsde szempontból, és emiatt igazat adok Joe-nak dexternek. A cégek jókat jelentenek, ha van is esés, azért, mert valaki elad belőle, mert túlhúzták. Tény én is emiatt shortolok. Apple giga ATH jelentés, mégis -10%, de miért? Micron giga ATH jelentés, mégis utána -30%. No de megfogták az esést, lásd Samsung. ETF-ek robbantak gondolom. Ha tényleg rottyon lennének a cégek, nem tartaná őket senki,de nagyon jókat jelentenek, "még", még, nincs vége. az nem indok az esésre,h mert magasan vannak. Amúgy nem értettem a tegnapi példádat, a Tőke 1/5-ével vagy bent, ami 200.000 Ft, és ez állt -100.000 Ft-on? Vaagy nagyobb tételben vagy bent? Látod könnyű azt mondani nekem,h "ki-be ugrálok, 10000-15000ezrekért, aztán 1 szar jön, és beragadás...
Látom nem érted. Az olajár senkit nem érdekel. Érdemi inflációs hatást nem fejt ki, mert csak ideig-óráig magasabb, lásd Magyarország 720-730, majd 560 is volt. drága volt 1 hónapra ? Kit érdekelt? Senkit. Kenyér drágább lett? Nem, bármi drágább lett? Nem, max a telekom számla:D de nem az olajtól. Az olaj miatt azért aggódtak, mert nem jött, semmi, bár a hírek szerint hiány van, olajból, ahormuzi csetepaté miatt, ami fennmaradhat hosszútávon. A kitermelést visszafogták, ez tartós hatás, de nem azt jelenti, hogy akkor most már nincs olaj, cask azt,h kevesebb és drágább, aminek az inflációs hatása Gyakorlatilag 0.
a piacok a covid után megváltoztak a régi bevett sémák részben működésképtelenek ( vagy soxor fals jelzést adnak) ….így érdemes az ármozgás mellet más döntést segítő eszközőket is nézegetni ( bár a zömük erre xarnak lett minősítve , mert a fogyatékos azt hitte libikókaként működnek ( inedekhet tartozó vixek mi van ha divergálnak vvix , elli nagyobb tf-n , PCR szintek (fedezik-e a nagyok a pozikat)) …..a napon belülüü un. piaci zörejeket (dt) lekereskeni jóval neccesebb , mint 10-15 éve…..a reggeli elemzéseknek , hogy egész nap majd ez lesz vagy az lesz semmi értelmi …https://tozsdelap.blog.hu/2011/03/07/a_traderre_valas_5_fazisa_avagy_te_hol_tartasz bizonyos mutatók ( az alkalmazott kereskedési rendszernek megfelelően célszerű nyitni pozit addig türelem kézre ülés)...azok a kijelentések , hogy ez várom meg azt várom xart sem érnek , ha nem támasztja alá az adott döntést a ker. rendszernek megfelelő szitu ( mindig van feljebb és mindig van lejjebb) …..ééééééssss természetesen a kockázatkezelés mindenek felett mottóval ( ja és van hedge is a stop helyett amivel 10-7X sacc ki lehet mászni a xarból ha benéztél valamit ( 2. esély)....egyik apácánk szerint természetesen , de soxor csak okoskodik...:) https://www.youtube.com/watch?v=OrToLFBqUBQ&list=RDa9c7Iwzr59o&index=3
Senki nem mondta,hogy nincs probléma.. Az a kérdés,hogy most mire figyel a piac.. Ha jó lesz az infla,akkor felrántás lesz.. Aztán majd jöhetnek a problémák,meg az esés.. De egyelőre ez a fontos.. Mar az olajárra se reagáltak,mert bíznak benne,higy megegyezés lesz előbb utóbb..Ez van árazva.. Én is azt hittem,hogy a 2 napra igért bejelentés elmaradása,és az olajár emelkedése esést fog okozni a piacokon. De nem lett belőle semmi,mert az alapkezelők nem kezdtek eladásba...
ja, én is így látom, most kivételsen. tegnapi alsó kanócos 26500, no de visszacsorgott 340-ig. Lassan jöhet a bikacsapda is. A shortok kifüstöléséhez long is kell, ideig óráig még húzzák, aztán 1x fordulnak ,de akkor izomból. Mikor szokott lenni az USA kormányzati leállás? Az adósság-megújítás-huzogatás? Arra mindig esni szoktak.
dax.. ha átpattan 450 fölé ( x akta jelenleg ) sanszos lehet a 650 (700) környék...kell(ene) némi olajka taknyolás ( nem sok) meg esetleg du. a piac által jónak értékelt amcsi adatok...értelemszerűen ( ????😎😎😎 ) bármikor lekakukkolhat valami mókás hír hatására , mint mindig
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260811/kimondtak-amitol-mindenki-tartott-evekig-tarthat-a-mostani-uzemanyagkrizis-855624 ez is érdekes. egy adat csak adat. Nézzél rá az USA 10 éves hozamra, 4,7% Karistoljuk a 2007-es évek adatait, csak akkor az USA államadóssága 80% volt, most meg 130% És milyen 130% ez csdobos? Milyen 130? közbne az államadósság is nőtt, meg a GDP is megállás nélkül. Olyan giga adósságon ül USA, mint az atyaúristen. Adókat kellene növelni, de inkább a cégeket éltetik. Nálunk már elindult egy ingatlan-ár csökkenés. Szerintem a világban hamarosan szintén ez fog történni, ingatlan-ár boom korrekció, annak senki nem fog örülni. Negatív hatások +++
Hiába nézed a bizbaszokat,kb egy hete kivárás van.. Azt meg mindenki tudja,higyha jó lesz az infla,akkor minden kitör felfelé,arany,ezüst,indexek,stbHa meg nem,akkor lefordulás.. De azt hogy milyen lesz az adat,csak a benfentesek tudják..
Nem megy sehová Nq közép alaattrol támadja a 4h közepet M Dax tolta az atofgos pirosat mégis atht ütött. Még nem érett meg az esésre a nagyok szerint. Dax meg mindig longos. Nq meg a 4h miatt talán éppen emiatt shortosabb.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?