Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
van ez a zöld kalapács 29970 tetővel, 29920 körüli aljjal, bármi áron huzigálni akarják az m5 aljakat fentebb és fentebb, robot logika, várom a -150-es kampót.
instrumentum függö is... én minden papirt máshogy elemzek... nem egy univerzális bevált modszert alkalmazok hanem amivel a legjobban meg lehet fogni az eszközt... USA index olyan gyönyörü trend hullámok vannak benne hogy én nem is értem hogyan lehet elkurni benne a longot... de mindenki mást szeret ... én DAX-ot utálom mikor nem trendel minek piszkálod... és van több ezer eszköz valameikben mindig lehet találni trendet...
https://kephost.net/p/MjQxNTk5Ng.png itt van az a fekete vonalka, amiről beszéltem. m1 lendületbe jött, kicsit meg kellett lassítani, és szerinted van olyan simple user, aki GAP-el maga alatt, 29920-nál bepróbálkozik egy dupla tetőre +100ért? Te próbálkoznál:D
a klasszikus TA-ban nagyon sok baromság vanamit tanitanak a net tele van a hülyeséggel mint pl a 70 feletti RSI tulvett meg tul adott ilyen se létezik... és van egy csomo szarság amit ha élesbe ki probálsz a világ pénzét elbukod vele
Ha ez a 30.000-es nasi ma el kezd esni,akkor csak június végén zárom le 25.000-nél.. Ez most nagyon nagy hülyeségnek tűnik,de majd meglátjuk,hogy mit szólnak hozzá a longosok,ha esetleg mégis bejön...🫣
https://kephost.net/p/MjQxNTg0NQ.png NQ m5: " Klotild kampó akcióban". ha mégis leesne, de tartják ezt a kevésbé meredek sávot, nézd meg ezt a rajzot, mit rajzoltam, mit írtam? a vékony fekete sáv, na lerajzolom neked , szinte azonos vonallal hol pöccintette most az m5 alj........
Én nem a call opciora fogom az csak egy pici része a teljes történetnek... azt tudom neked válaszolni hogy azt a feltételezést hogy a gap-et vissza kel tölteni felejtsd el... azért van rés mert a piac siet... meg erösiti a momentumot... nem mindegy hol mikor alakul ki milyen kontextusban... de amiröl te beszélsz az egy tipikus esete amikor sietve szedi a lábát....
Nézegettem az átszállási lehetőség: NQ-ban ki tudtam VOLNA szállni 0-ban, de még +ban is. És dax 25300 körül felvenni a pozit, most meg? DAX 25210 NQ +250-300 azóta. pedig van hasonlóság a kettő között, dax kilőtt, mellézárós nap, vagyis új csúcsra nem ment ki, hiába az USA boldogság, majd holnap ismét GAP down és irány 24930 alá, merthogy DAX alatt is van rés, látod az betölti, ott nincsenek ilyen call-os marhaságok. Gyenge.
22700-ról felfele haladva, a 6. GAP-et számoltam, naposon! ami tiszta GAP, tehát térköz van a 2 gyertya között, ami nem került visszatöltésre. Szerinted mi indokolja ezt a 6 GAP-et? Ne azzal gyere újra,h a call opciókat ezerszámra tolják, és hogy emiatt van emelkedés. miért kell ennyi call opciót legyártani 31-33% emelkedés után, amikor már totálisan logikus, hogy 1x úgyis fordul.
köszönöm a segítőkész hozzászólásokat. Valójában a tőke 3%-a van most bent, ha aggódsz értem, azt köszönettel veszem. De ha letérdelek Margit asszony elé, könyörületért esedezve, büszkén vállalom, hogy ha a vonat már elment, akkor nem a maradék 1 km-ra akarok felszállni, hanem a Return jeggyel akarok egy kicsit menetelni. Bár lehet, hogy pont ez a maradék 1km letérdeltet, mert 1 nappal előbb szálltam be, mint kellett volna, de akkor tisztelettel adózok longos társaimnak, akik már korábban felfogták, hogy szar széllel szemben pisálni.
28700 körül írtad, büntetésképpen megnéztem, hogy ez a vonat már elment.:D "Jó short lehetőségek", de 7500-ról 8800ra várod az S&P-t. az +10-15%. NQ akkor 35-40k, egy kis fomoval megspékelve. A gond az, hogy ha 1x mégis a piac úgy ,h na jó akkor 3hétig tartunk egy kis gyorstalpalót a kicsiknek. Ki szokta írni? Szerva itt, csere itt. Térdre Imához. Mr Pánik 26200 előző ATH visszateszt: Érdeklődés hiányában elmaradt.
Ha egy menthetetlenül lyukas csónakban találod magad, érdemesebb az energiádat arra fordítani, hogy átülj egy másik csónakba, mint megpróbálni minden lyukat betömködni.
Hát én SPX-et ugy 8800-ig várom fel legkorábban augusztusra de akár karácsonyig... szoval lesz sok lehetöség shorttal probálkozni ha bejön az elgondolásom
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?