Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Kiverték a stoppomat az elmúlt percekben... 10980 ra raktam. Görög helyzet nincs megoldva, Ukrajnában messze még a béke, de nem számít, semmi sem számít, mesterségesen verik fel az árakat, elképesztő ami itt megy.
igen, én is a fibót szemeltem ki TP-nek, emellett, pedig nem szerettem volna 1:3 RR alá menni. Mert már ilyenekre is próbálok figyelni :-D Mindemellett, a főbb motiváció megtanulni hosszabb távon pozíciót menedzselni..megvizsgáltam a "setupot" és úgy ítéltem meg, hogy ez nekem most belefér, ennyit hajlandó vagyok rááldozni erre a setupra..aztán had' szóljon.
Igen, talán nehéz neki ez a 850es támasz, de szerintem egy hirtelen felrántásból (stopok kiütése után) 11k fölé még összejöhet. Sokat nem látok már bele felfelé. Sp is hozza a szintet lassan.
Már megint mire emelkedik ész nélkül??? Végre úgy néz ki picit visszanéz erre brutális erővel tör fel percek alatt. Megértenék egy ekkora felpattanást 500 pont esés után, de történelmi csúcs közelében ki az isten viszi még ilyen erővel.
Van a ma reggeli esésben valami törvényszerű.
Tegnap bejelentették, hogy később jön a kamatemelés, erre sok longot nyitottak.
De az okosok, már tegnap előtt is tudták ezt, ezért volta nagy esés megvétele.
A tegnap késői longos pozik jó része meg kirázódott ma.
neked éjjel/hajnalban is van lehetőséged kereskedni? Az mondjuk nem rossz, ha ilyen "rendes" a cfd-brókered. :)
más: a lentebb említett "megfontolt" részhez appellálva küldeném:
a tp-vel kapcsolatban kérdezném h. miért pont 10.400-re tetted? A chartot megnézve ott tkp. "nincs semmi". Ha megindulna lefelé, akkor 10.803, 10.640, vagy 10.300 környékén fordulhatna, feltéve h. egyáltalán lesz ereje beszakítani lefelé a 10.850 körüli amúgy nagyon gyenguszka támaszt... egyelőre esze ágában sincs.
QE-vel a láthatáron nehéz menetnek tűnik ez a lekör... ettől persze még összejöhet, remélem sikerül, mert a profit mellett ez hatalmas tapasztalat volna számodra, az egészséges önbizalomról nem is beszélve. :)
igazából csak sima résbetöltés..csak dax sokszor csinálja azt, hogy reggelre, mire a kereskedő felkel, már be is töltötte, hogy te ne tudd lekereskedni...vagy legalábbis annyit betöltött már a résből, amire te pozit már nem nyitsz. 17.30 kor berajzolom a charton hol zárt, aztán este 10 kor nyitok rá egy pozit.
De!! egy nagyon erős bull nap után, hiába van 50-60 pontos rés, arra nem nyitok, mert olyankor ázsia éjjel még tovább viszi..
A normál napos rések általában 30 pontosak meg szoktak lenni..
Ezt utálom. Beállok jó irányba shortba elkezd nyerőbe fordulni, akkor zárom, majd korán beállok longba. Aztán meg ima.
Megint kikeveredtem +-ban de nem rajtam múlt.
Pedig annyira ordított a 7-80 pont esés ma.
A shortnál (is)nagyon kell a stop mert a kis plusszos pozid pár perc alatt erős mínuszossá válhat.....nem szabad elfelejteni az eus QE-t...ahogy nézegetem a legkisebb eséseket is megveszik rögtön....
azon gondolkodtam az éjjel amúgy (míg virrasztottam), hogy az aggaszt egy kicsit, hogy nem volt még az a hirtelen short kirázás..nyugodtabb lennék, ha már jól megszurkálták volna a 11 100 az szinteket...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?