Topiknyitó: Portfolio 2011. 10. 26. 20:42

Új, 27 százalékos adót javasol Rogán Antal  

Ugrás a cikkhez
Szociális hozzájárulási adó címen, a munkabér 27 százalékát kitevő új adó bevezetését javasolja Rogán Antal a jövő évi adótörvényekhez szerdán beadott módosító indítványában - a javaslat a parlament honlapján olvasható. A javaslatban nincs szó arról...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=157509
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 22:29
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
Kellene rendezni egy vetélkedőt,hogy ki tudja 1 perc alatt a legtöbb adóemelésről szóló cikket ide belinkelni...

link

Ha még fennmaradtok biztosan nem maradtok le a legfrissebb adóemelésekről...

ts3 2011. 10. 26. 22:28
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
:)
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 22:27
Előzmény: #74  ujonc
Habár most jut eszembe, hogy én sem vagyok tiszta fialás. Ötleteket adok itt nekik, pedig így is elég kreatívak ! :-)
ujonc 2011. 10. 26. 22:27
Nem mellesleg, ezek vagyunk mi:

link
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 22:26
:-)))
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 22:26
ujonc 2011. 10. 26. 22:25
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
"A franciáknál már előfordult valamikor régen, hogy egy nő állt a a hadsereg élére, bár ő szűz volt... asszem, ha megszakadok sem tudnám ezt überelni. :-))))"
Na akkor Te fizetheted az új adót! :-)

enigma 2011. 10. 26. 22:21
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Megoldják :) Egy kefélésért 3 közalkalmazott szedi el az adódból a lóvét.
tokos. 2011. 10. 26. 22:21
Előzmény: #61  watson
Majd év végén kell számolni. Ebben amúgy benne van a MOL vásárlás is. Sokkal nagyobb kaki volt, mikor GDP arányosan a mostani szinten voltunk, csak MOL eladással, meg BA eladással.

Persze a mostani sem jó, csak félrevezető a puszta számoknál leragadni.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 22:20
Előzmény: #65  ts3
Nem tudom, eddig is benyújtottak elég sok ökör.... akarom mondani érdekességet.

Az viszont már inkább elgondolkodtató, hogy I.Orbán Viktor elhúzott, Kövér Brazíliában meresztette hátsóját 23-án. Micsoda véletlen egybeesés.

Én családanya vagyok. Szerintem nem nekünk kellene "forradalmat" csinálni, habár ha ez így megy tovább lehet, hogy még erre is sor kerül. :-)
A franciáknál már előfordult valamikor régen, hogy egy nő állt a a hadsereg élére, bár ő szűz volt... asszem, ha megszakadok sem tudnám ezt überelni. :-))))
ujonc 2011. 10. 26. 22:20
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
Na jó, de ez csak azért van, mert a lomha Unió visszafogja a dübörgő gazdaságunkat! :-)))
ts3 2011. 10. 26. 22:17
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
"na, végre egy adónem ami tetszene :)
és hogy ellenőriznék?"

Akinek gyereke születik, azt tutira meg lehetne adóztatni. :)
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 22:16
Előzmény: #66  ujonc
Száraz számok de ebből már látni lehet az ideges kapkodásukat...

Tessék,ezért gondolkodnak honnan szedjenek még lét de komolyan meddig hagyjuk még ezeket élősködni?

2012-től a forgalmi érték mellett az alapterület után is kivethető az ingatlanadó. Az Orbán-kormány az ingatlanadó összegét a forgalmi érték három százalékában állapítja meg. Így egy 20 millió ft.értékű lakás esetében évi 600 ezer forint lenne, ami tizenkétszerese annak, mint amit a Bajnai-kormány a vagyonadóról szóló törvényben tervezett. Magyarország nettó államadóssága egy hónap alatt jelentősen nőtt. A központi költségvetés adóssága 2011 szeptember végén 20 625 milliárd forint volt, 925 milliárddal több, mint augusztus végén. Az Orbán-kormány megalakulásakor, 2010 májusában még csak 18 614 milliárd adósságunk volt, amely idén májusban elérte a 20 218 milliárd forintot. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján az előző és az idei év első öt hónapját összehasonlítva 8,3 százalékos a hanyatlás az építőipari termelés volumenében hazánkban a tavalyi év javára, de van olyan megye, ahol akár az 50%-ot is eléri a visszaesés mértéke. Az építőipar héthavi termelése 11%-kal maradt el atavajitól. A termelési érték 55%-át képviselő, lakó és nem lakóépületeket is magában foglaló épületek építése építményfőcsoport teljesítménye 9,3%-kal csökkent, az egyéb építményeké pedig 13%-kal esett vissza a megelőző év azonos időszakához képest. A január–júliusi időszakban az új építőipari szerződések volumene 25%-kal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál, a július végi szerződésállomány volumene pedig 35%-kal maradt el a tizenkét hónappal korábbitól. Több mint 1100 építőipari céggel szemben indult felszámolási eljárás az év második negyedévében, ez újabb abszolút negatív rekord az ágazat történetében. Újabb lesújtó statisztika érkezett: több mint 11 százalékos munkanélküliség, drámai népességfogyás, padlón az építőipar. Az ipari értékesítés 2011 júniusában 3,2 százalékkal csökkent az 2010 azonos időszakához képest, a belföldi eladások 6,4 százalékkal, míg az exportforgalom 0,6 százalékkal csökkent. A feldolgozóipari ágazatok összes új rendelése 8,2 száazlékkal csökkent 2010 azonos hónapjához viszonyítva. Az új exportrendelések 8,4, valamint az új belföldi rendelések 6,9 százalékkal csökkentek. Az dei első félévben A bruttó állóeszköz-felhalmozás volumene 5,3%-kal elmaradt a tavalyitól, a csökkenő tendenciát a II. negyedévi 8,1%-os visszaesés tovább erősítette. A gazdasági teljesítmény bővülését ez jelentősen visszafogta. Komoly kockázata van annak, hogy legalább egy hitelminősítő a befektetésre már nem ajánlott ún. bóvli kategóriába rontja a magyar besorolást. Az új rendelések volumene júliusban 7,6%-kal volt alacsonyabb a tizenkét hónappal korábbihoz képest. A legfrissebb népmozgalmi adatok szerint 2011 első hét hónapjában megközelítőleg 49 700 gyermek született és mintegy 76 000 fő hunyt el. A születések száma 6,2%-kal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest, a halálozásoké 0,2%-kal nőtt. Az idei születésszám 85 ezer körül várható, ami a hazai statisztika történetének legalacsonyabb gyerekszáma. Az év első 11 hónapjában 16 513-ra emelkedett a bedőlt cégek száma, 17500 magyar cég dőlhet be az idén.
enigma 2011. 10. 26. 22:15
Előzmény: #60  tokos.
Nekem is több marad, nettóban. De nem veszed észre, hogy mennyire nőnek az alapvető dolgokra a kiadások??
ujonc 2011. 10. 26. 22:14
Majd létrehoznak egy felügyelőbizotságot!
ts3 2011. 10. 26. 22:14
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
"Őszintén szólva, amíg otthon, a laptop előtt ücsörögve írogatunk és mély felháborodásunknak adunk hangot virtuálisan, addig valóban nem sok vizet zavarunk."

Lehet, hogy nem véletlen az időzítés, hogy nem 23-a előtt nyújtották be ezeket az új adókat.
ujonc 2011. 10. 26. 22:13
Majd létrehoznak egy felügyelőbizotságot!
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 22:12
Háááá hogy... hááá hogy...
Minden háztartáshoz rendelnének egy gyergyatartó biztost, aki ellenőrizné a tevékenység megtörténtét, majd rögtön szedné is a lóvét. Természetesen közpénzből, közalkalmzottként ügyködnének ezen személyek.

Így jó magyar módra rögtön meg lenne oldva, a nem xarunk a kútba, csak a szélére és belelökjük elv is: azaz, amit beszednek egyik oldalon, kifizetik a másikon, mint fenntartási, üzemeltetési, adminisztrációs stb. költséget ... :-)))
ujonc 2011. 10. 26. 22:12
Előzmény: #52  tokos.
"Sírvafakadtam, mikor megláttam a bérpapíromat."

Éredekes, Én nem! Pedig Én is alkalmazott voltam. Most álláskereső vagyok. De ugye ez nem fog beleszámítani az ingatlanadóba?
Az 1millió új munkahely meg huss...
Most az ötletgyárosok szürkeállománya fontosabb dologra kell! Új adók kiötlése!
watson
watson 2011. 10. 26. 22:11
Előzmény: #52  tokos.
Nemtom honnan jön ez a folytonos pofátlan skatulyázásod, azért mert szóvá teszi valaki hogy nézz már fel néha miközben nyalod komcsi Viktorod seggét nem következik hogy rémképeidben utált embereket imádniuk kell.

Mellesleg lassan ott tartunk hogy ennél minden csak jobb lehet ami most van. Egyre nagyobb kakát csináltok itt ebben az országban.

1500mrd mííínusz félévkor a tavalyi 1000mrd után.... Elqrtátok, nem kicsit...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek