Szociális hozzájárulási adó címen, a munkabér 27 százalékát kitevő új adó bevezetését javasolja Rogán Antal a jövő évi adótörvényekhez szerdán beadott módosító indítványában - a javaslat a parlament honlapján olvasható. A javaslatban nincs szó arról...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=157509
Természetesen ez is benne lehet, de Gyurcsány alatt mostaninál rosszabb volt a helyzet, és még hülyére is adóztam magam. Sokkal jobb ez a mostani állapot.
Lehet hogy kevesebbet adózol ebben az évben. Legyen úgy. De Emelik a gázolaj jöv.adóját az ÁFÁ-t. Lesz baleseti adó is. Ezek mind emelik az alapvető élelmiszerek árát meg a tartós fogyasztási cikkeknek árát. Tehát drágább lesz az élet. Így már biztosan rosszabbul jársz.
Az ingatlanadó eddig is volt, eddig sem kellett fizetni, az az érzésem, hogy nem a lakóingatlanokra fognak kivetni 3%-ot, üdülők, stb. Persze lehet, hogy a lakásokat is megadóztatják valamennyire, de 3%-ból akkora pénz jönne össze, hogy minden más sanyargatás felesleges lenne.
"Nézd, én most éppen sokkal kevesebbet adózok, mint az elmúlt 12 évben bármikor. Arányaiban legalábbis biztosan. És nem azért, mert most olyan nagyon kevés adót fizetek.
"
A svéd rendszer alapja, hogy a nyugdíkasszába menő inflow=outflow-val. De ezt nyilván csak akkor lehet megcsinálni, ha van egy pontosan definiált nyugdíjjárulék mérték, tehát a nyugdíjkassza kvázi elseparáltan működik a költségvetés többi részétől (ami nyilván nem is volna baj) egyébként meg a svéd rendszer lényege nem(csak) az egyéni számla, ennél sokkal fontosabb a biztosítási elvű kifizetési rendszer, illetve az egyéni számlán jóváírt "hozam" számítási képlete
Egyébként meg csak annyit akartam mondani, hogy nem tudom, hogy ez a javaslat ténylegesen adóemelést jelent-e vagy sem, mert gondolom ez a mindenféle minimálbérhez kötött sáv nem véletlenül van
ez az úja adó a mnyp-ben maradottakról szól, így akarják őket kigolyózni, elvenni az utolsó reményt is, hogy valaha állami nyugdíjt kapjanak.
mindössze átnevezik a munkáltató által fizetett járulékokat, hogy senkinek se jusson eszébe a "nyugdíjjárulék" szóról az, hogy ő e miatt majd nyugdíjat fog kapni
Én is.
De vedd már észre, hogy ezekkel a plusz terhekkel, (ingatlanadó max. értékét nézted? Vagy a járulékok százalékos emelése, áfa emelés)mennyit veszítesz? Ja, de egykulcsos az adó.
Új, 27 százalékos adót javasol Rogán Antal
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=157509