Topiknyitó: prfecó 2009. 11. 25. 18:26

setésinfluenza 8,7 millió ember nem oltatta be magát , még sincs bajuk  

média hiszti az van.



2008-ban ÁzsiábanSARP nem hozta meg a lét

2009-. ben nagyobb média pánik Európában több pénzt lehet összehozni.



Minden Európában meghallt betegben megtalálható a normál influenza vírusa. Szeretném már ezt is hallani a médiában
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:26
Előzmény: #638  Törölt felhasználó
#640
itt az etalon/Nyugi/----minden beoltótt így jár?
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:18
Előzmény: #627  Nyugi
#639
akkor ebből a 8,7 milka emberből legalább 4 milka beleesik a h1n1-be a világjárványban , és ebből a fele meghal majd pl.tüdőkomplikációkban ...

ebből az írásból ez világosan kitűnik .

/longolni kellene a temetkezési, és a halottas házakat építő cégeket /

befektetni meg a majd sorra nyiló bonctani intézetbe kellene ..
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:14
Előzmény: #637  Törölt felhasználó
#638
:)
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:12
Előzmény: #631  Törölt felhasználó
#637
Ha ez a "hangoskodó" Nyugi már kapott a magyar vakcinából, akkor biztosan van azzal valami gond.
(Őszintén remélen, hogy Nyugi már a vakcina előtt is őrjöngő tébolyda-szökevény volt!)

Szerintem előbb utóbb az összes létező fórumut telepiszkítja, miközben köpködi a gépét, idegen ellenséget vélve benne, akár egy rossz vírus-filmben!
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:12
Előzmény: #635  Törölt felhasználó
#636
szegény kismamák

csak a legyengült szervezettel tud végezni
a vírus

a kismama szervezete mivel egy másik életnek is életet ad
leszívja teljesen vitaminilag
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:10
Előzmény: #633  Törölt felhasználó
#635
:D
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:09
Előzmény: #631  Törölt felhasználó
#634

itt már csak egy kérdés maradt hogy pénznyelő beoltatta-e magát


azt akarja nekünk pénznyelő beadni hogy
a chipes téma miatt nem adják be sokan
az oltóanyagot

milyen érdekes hogy a kormány részéről is
ez a kommunikáció jön megy
s rögtön pénznyelő be is azonosítja hogy
a kuruc infóról jött a hír ott olvasta

ezek nem a chiptől félnek hanem a jobbiktól

saját félelmüket ültetik bele másokba

nyugi meg biztos ott dolgozik az oltógyárban
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:09
Előzmény: #631  Törölt felhasználó
#633
Önkéntes tesztalany.
Pici pézé...
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:07
Előzmény: #629  ujonc
#632
Diszkrét ámokfutás.
Csendes.
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:06
Előzmény: #629  ujonc
#631
biztos ott dolgozik az oltógyárban

Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:06
Előzmény: #592  Törölt felhasználó
#630
"A nemzetek és államok ereje elős sorban népességök számától függvén, a mult megértéséhez nagy szükség van az illető korok népesedési jelenségeinek ismeretére. A történeti irodalom ezért egyre nagyobb érdeklődéssel fordul a népesedési statisztika azon ága felé, mely a népesség számát a letünt századokban kutatja. Ám a statisztika itt nagy nehézségekkel kénytelen küzdeni. A népszámlálások (l. o.) nem voltak általánosak s a történetirók közvetlen adatai a legtöbb esetben megbizhatatlanoknak, rendesen erősen túlzottaknak bizonyultak. Legtöbbször a népesség egyes rétegeinek létszámából, a katonakötelesek, adózók számából kell következetetést vonni az egész népességre; sokszor csak a harctérre kivonuló hadi erő tájékoztat az egyes népek lélekszámáról. Mindazonáltal sikerült az ókor kulturállamairól, Egyiptomról, Palesztináról, a görög vezérállamokról és Rómáról, valamint Karthagóról oly adatokat összállítani, amelyek igen jellemző fényt vetnek az ókor nagy eseményeire és egész fejlődésmenetére. Kiderült neveztesen az, hogy az ókor népesség sokkal kisebb vot, mint napjainké. A római világbirodalom népességét Augustus halálakor, tehát hatalma és kiterjedése tetőpontján Beloch csak mintegy 55 millióra becsli, tehát alig többre, mint a mai német birodalomét. A középkorban azután kétségkivül egyelőre ismét ritkul a népesség a barbár betörések, a népvándorlás rombolásai folytán. A középkor népesedéstörténete csak igen nagy vonásokban ismeretes, ellenben az újkorra nézve Anglia, Franciaország s az olasz államok, sőt legújabban már hazánk N.-e is elég megbizhatóan ki van derítve. Hazánkban az újkor küszöbén, 1494-95. Acsády szerint 4-5 millió főre rúgott a népesség, mely azonban a török hódítás folytán s a belharcok alatt borzaszóan pusztult, ugy hogy 1720. még 3 millióra sem ment fel. A mult század volt hazánk újranépesedésének korszaka; egyfelől a béke altt teljes erővel folyó belső szaporodás, másfelől a betelepítések a Jószef-féle népszámlálásig megháromszoroták az ország lakosságát, mely 1785. 9 millió körlül járt. A legutolsó évszázad alatt a gyarapodás nem volt ugyan oly rohamos, de elég tekintélyes, az ezredéves magyar állam népességét az 1891-iki népszámlálás s az újabb anyakönyvi adatok nyomán kerek számban 18 1/2 millióra tehetjük."
ujonc 2009. 12. 01. 15:03
Előzmény: #627  Nyugi
#629
Mi vagány kis fickó!
Csak linkel, csak linkel...
Törölt felhasználó 2009. 12. 01. 15:02
Előzmény: #560  Törölt felhasználó
#628
"Előzetes adatok szerint 2009 első kilenc hónapjában 73 039 gyermek született, 2,2 százalékkal
kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 96 758 volt, ami közel azonos a 2008.
január–szeptemberi adattal."
link

Chip-beültetés?
Tudsz valami bővebbet is???

(...az idegbeteg csendes-ember miatt ísmétlem magam, mert kiváncsi vagyok, hogy milyen chip-beültetésre gondolsz, penznyelo!)
Nyugi 2009. 12. 01. 15:00
Előzmény: #593  Törölt felhasználó
#627
Meghalt egy kismama is H1N1-ben. Az immunológus azt hangsúlyozza, nagyobb veszélyben vannak a kismamák, de az oltás őket is megóvja. A Magyar Immunológiai Társaság közleményben érvel az oltás mellett.

Meghalt egy új influenzával fertőzött kismama a budapesti SOTE klinikáján. A nő nem volt beoltva H1N1 ellen, ugyan úgy, ahogy a másik kettő jelenleg is súlyos állapotban lévő várandós asszony.

A kismamák szervezete a terhesség idején speciális helyzetben van – mondja Falus András immunológus az FN-hu-nak. A várandósság alatt a szervezet alárendeli magát a magzat védelmének, hogy az ne lökődjön ki idő előtt. Az immunrendszer ennek megfelelően rendeződik át, amely valóban nem kedvez semmilyen megbetegedés elleni védekezésnek. A kismamák hormonháztartása is úgy alakul át, hogy a negyvenedik hétig óvja a fejlődő magzatot, majd a szülés beindulása is egy hormonális változás hatására történik. Innentől fogva kezd az anya szervezetének hormonháztartása rendeződni.
A veszélyeztetettséget ugyanakkor óriási mértékben befolyásolja az egyéni kitettség – mondja Falus András. Nem minden nő kapja meg vírust, ugyanakkor a valószínűsége a fertőződésnek jóval magasabb, mint az egyéb populációban, éppen a fentiek miatt.

Az oltás és az ennek kapcsán megszerezhető védettség ennek ismeretében is kiemelten fontos – hangsúlyozta Falus András. A védettség megszerzésének pedig az oltás a módja. Az oltás révén ugyanis a magzatba a méhlepényen keresztül eljutnak az antitestek, amelyek biztosíthatják nem csak az anya, hanem a magzat egészségét is. A csecsemőknél a helyzet annyiban más, hogy a szoptatás révén, bár az anyatej nagyon gazdag vitaminokban és fontos nyomelemekben éppen az antitestek nagyszámú átadására - tesztek alapján - nem alkalmas.

Mi legyen velünk?

A Magyar Immunológiai Társaság egy öt pontból álló nyilatkozatott adott ki az oltással szembeni kételyek eloszlatására. Az oltás mellet érvelnek első pontjukban avval, hogy ezzel a genetikailag új vírussal eddig még senkinek a szervezete nem találkozott, tehát járvány esetén, aki nem oltatta be magát, sokkal könnyebben megkaphatja a fertőzést. Ezért alakulhat ki a világjárvány.

Az új vírus a szezonális vírusnál lényegesen virulensebb, szaporodóképesebb, ráadásul becsapja a szervezet természetes védekezését – állítja a közlemény. Nem csak a tüdő, de a bél nyálkahártyáját is károsítja és hosszabb ideig van jelen a szervezetben, így a betegség lefolyása alatt a beteg megfertőzhet olyan egyedeket is, akiknél nagyobb a valószínűsége a súlyos szövődménynek.

Ebbe a csoportba tartoznak a várandós kismamák, akiknek magzatát a magas láz súlyosan veszélyezteti, a csecsemők, akiknek az immunrendszere még nem fejlődött ki, így csak az anyatejjel juthatnak védettséghez, a gyermekek és fiatal emberek, akik még nem estek át sorozatos influenza fertőzésen, ezért bennük még az idősekben esetleg kialakult csekély védettség sem biztosíthat védelmet.

Nincs nyomos ellenérv

Arra a gyakori ellenérvre miszerint mindössze lázas leszek néhány napig ha meg is kapom, a társaság válasza, hogy mivel a vírus a felső légutakon keresztül fertőz és itt alakul ki a védekezés első vonala. Itt a vírus és az általa kiváltott nagy intenzitású immunválasz károsítja a légutak felszínét borító nyálkahártyát. Ezek a folyamatok a tüdő légző felszínének csökkenéséhez, légzéskárosodáshoz, nagyon súlyos tüdővérzéshez vezethetnek. Ezt a súlyos állapotot csak mesterséges lélegeztetéssel lehet egyensúlyozni, de a folyamat maga így is maradandó tüdőkárosodást eredményezhet.

A védőoltásnak súlyos mellékhatásai miatti elutasítással szemben az mondják az elölt vírust tartalmazó oltóanyagok adalékként az ellenanyagok képződését fokozó hordozóanyagokat és tartósítószert is tartalmaznak. A védőoltás szaporodó vírust nem tartalmaz, de az immunrendszert képes aktiválni, és olyan ellenanyagok képződését váltja ki, amelyek megakadályozzák a vírus bejutását és elterjedését a szervezetben. Ennek a semlegesítő hatásnak az eredményeként az immunizált egyedekben teljes védelem vagy csak enyhe lefolyású betegség alakul ki. A magyar oltóanyag azért is különösen hatékony, mert a teljes vírus minden alkotórésze jelen van benne elölt formában.

Minden eddigi klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy az új H1N1 vírus és a szezonális influenza elleni védőoltásoknak elhanyagolhatóak a mellékhatásai (ritkán hőemelkedés, az oltás helyén egy-két napig tartó fájdalom), és ezek összefüggnek a kialakuló immunválasszal.

Az, hogy mérgező higany van az oltóanyagban az immonológusok közleménye szerint egy olyan tartósító szer, a tiomerzál, amely vegyületet több mint 40 éve alkalmazzák infúziós folyadékok, oltóanyagok és más készítmények sterilitásának biztosítására, így minden eddig előállított influenza vírus elleni oltóanyagban is jelen volt a jelenlegivel azonos mennyiségben. Azért nem okoz mérgezést, mert higanytartalmú bomlásterméke az etil-higany néhány nap alatt kiürül a szervezetből és nem épül be úgy, mint a hasonló nevű metil-higany. A nagyon ritkán előforduló nehéz fém allergia esetén azonban az érintett egyéneknek az előzőekben már említett (antibiotikum és tojás érzékenység) óvatossággal kell eljárniuk.

A vírusmutáció miatti ellenkezésre vonatkozóan a Magyar Immunológiai Társaság véleménye a következő: a vírus terjedése során folyamatosan változhat, de a képződő mutációk, amelyek nem feltétlenül fokozzák a vírus károsító hatását, a vírusnak csak kis részét érintik. Mivel az oltóanyag nagyon sokféle, a vírust több pontján semlegesítő ellenanyagot alakít ki az oltott emberek szervezetében, a víruson sok „céltábla” marad a hatékony antitestek számára.
Nyugi 2009. 12. 01. 15:00
Előzmény: #593  Törölt felhasználó
#626
Meghalt egy kismama is H1N1-ben. Az immunológus azt hangsúlyozza, nagyobb veszélyben vannak a kismamák, de az oltás őket is megóvja. A Magyar Immunológiai Társaság közleményben érvel az oltás mellett.

Meghalt egy új influenzával fertőzött kismama a budapesti SOTE klinikáján. A nő nem volt beoltva H1N1 ellen, ugyan úgy, ahogy a másik kettő jelenleg is súlyos állapotban lévő várandós asszony.

A kismamák szervezete a terhesség idején speciális helyzetben van – mondja Falus András immunológus az FN-hu-nak. A várandósság alatt a szervezet alárendeli magát a magzat védelmének, hogy az ne lökődjön ki idő előtt. Az immunrendszer ennek megfelelően rendeződik át, amely valóban nem kedvez semmilyen megbetegedés elleni védekezésnek. A kismamák hormonháztartása is úgy alakul át, hogy a negyvenedik hétig óvja a fejlődő magzatot, majd a szülés beindulása is egy hormonális változás hatására történik. Innentől fogva kezd az anya szervezetének hormonháztartása rendeződni.
A veszélyeztetettséget ugyanakkor óriási mértékben befolyásolja az egyéni kitettség – mondja Falus András. Nem minden nő kapja meg vírust, ugyanakkor a valószínűsége a fertőződésnek jóval magasabb, mint az egyéb populációban, éppen a fentiek miatt.

Az oltás és az ennek kapcsán megszerezhető védettség ennek ismeretében is kiemelten fontos – hangsúlyozta Falus András. A védettség megszerzésének pedig az oltás a módja. Az oltás révén ugyanis a magzatba a méhlepényen keresztül eljutnak az antitestek, amelyek biztosíthatják nem csak az anya, hanem a magzat egészségét is. A csecsemőknél a helyzet annyiban más, hogy a szoptatás révén, bár az anyatej nagyon gazdag vitaminokban és fontos nyomelemekben éppen az antitestek nagyszámú átadására - tesztek alapján - nem alkalmas.

Mi legyen velünk?

A Magyar Immunológiai Társaság egy öt pontból álló nyilatkozatott adott ki az oltással szembeni kételyek eloszlatására. Az oltás mellet érvelnek első pontjukban avval, hogy ezzel a genetikailag új vírussal eddig még senkinek a szervezete nem találkozott, tehát járvány esetén, aki nem oltatta be magát, sokkal könnyebben megkaphatja a fertőzést. Ezért alakulhat ki a világjárvány.

Az új vírus a szezonális vírusnál lényegesen virulensebb, szaporodóképesebb, ráadásul becsapja a szervezet természetes védekezését – állítja a közlemény. Nem csak a tüdő, de a bél nyálkahártyáját is károsítja és hosszabb ideig van jelen a szervezetben, így a betegség lefolyása alatt a beteg megfertőzhet olyan egyedeket is, akiknél nagyobb a valószínűsége a súlyos szövődménynek.

Ebbe a csoportba tartoznak a várandós kismamák, akiknek magzatát a magas láz súlyosan veszélyezteti, a csecsemők, akiknek az immunrendszere még nem fejlődött ki, így csak az anyatejjel juthatnak védettséghez, a gyermekek és fiatal emberek, akik még nem estek át sorozatos influenza fertőzésen, ezért bennük még az idősekben esetleg kialakult csekély védettség sem biztosíthat védelmet.

Nincs nyomos ellenérv

Arra a gyakori ellenérvre miszerint mindössze lázas leszek néhány napig ha meg is kapom, a társaság válasza, hogy mivel a vírus a felső légutakon keresztül fertőz és itt alakul ki a védekezés első vonala. Itt a vírus és az általa kiváltott nagy intenzitású immunválasz károsítja a légutak felszínét borító nyálkahártyát. Ezek a folyamatok a tüdő légző felszínének csökkenéséhez, légzéskárosodáshoz, nagyon súlyos tüdővérzéshez vezethetnek. Ezt a súlyos állapotot csak mesterséges lélegeztetéssel lehet egyensúlyozni, de a folyamat maga így is maradandó tüdőkárosodást eredményezhet.

A védőoltásnak súlyos mellékhatásai miatti elutasítással szemben az mondják az elölt vírust tartalmazó oltóanyagok adalékként az ellenanyagok képződését fokozó hordozóanyagokat és tartósítószert is tartalmaznak. A védőoltás szaporodó vírust nem tartalmaz, de az immunrendszert képes aktiválni, és olyan ellenanyagok képződését váltja ki, amelyek megakadályozzák a vírus bejutását és elterjedését a szervezetben. Ennek a semlegesítő hatásnak az eredményeként az immunizált egyedekben teljes védelem vagy csak enyhe lefolyású betegség alakul ki. A magyar oltóanyag azért is különösen hatékony, mert a teljes vírus minden alkotórésze jelen van benne elölt formában.

Minden eddigi klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy az új H1N1 vírus és a szezonális influenza elleni védőoltásoknak elhanyagolhatóak a mellékhatásai (ritkán hőemelkedés, az oltás helyén egy-két napig tartó fájdalom), és ezek összefüggnek a kialakuló immunválasszal.

Az, hogy mérgező higany van az oltóanyagban az immonológusok közleménye szerint egy olyan tartósító szer, a tiomerzál, amely vegyületet több mint 40 éve alkalmazzák infúziós folyadékok, oltóanyagok és más készítmények sterilitásának biztosítására, így minden eddig előállított influenza vírus elleni oltóanyagban is jelen volt a jelenlegivel azonos mennyiségben. Azért nem okoz mérgezést, mert higanytartalmú bomlásterméke az etil-higany néhány nap alatt kiürül a szervezetből és nem épül be úgy, mint a hasonló nevű metil-higany. A nagyon ritkán előforduló nehéz fém allergia esetén azonban az érintett egyéneknek az előzőekben már említett (antibiotikum és tojás érzékenység) óvatossággal kell eljárniuk.

A vírusmutáció miatti ellenkezésre vonatkozóan a Magyar Immunológiai Társaság véleménye a következő: a vírus terjedése során folyamatosan változhat, de a képződő mutációk, amelyek nem feltétlenül fokozzák a vírus károsító hatását, a vírusnak csak kis részét érintik. Mivel az oltóanyag nagyon sokféle, a vírust több pontján semlegesítő ellenanyagot alakít ki az oltott emberek szervezetében, a víruson sok „céltábla” marad a hatékony antitestek számára.
Nyugi 2009. 12. 01. 15:00
Előzmény: #593  Törölt felhasználó
#625
Meghalt egy kismama is H1N1-ben. Az immunológus azt hangsúlyozza, nagyobb veszélyben vannak a kismamák, de az oltás őket is megóvja. A Magyar Immunológiai Társaság közleményben érvel az oltás mellett.

Meghalt egy új influenzával fertőzött kismama a budapesti SOTE klinikáján. A nő nem volt beoltva H1N1 ellen, ugyan úgy, ahogy a másik kettő jelenleg is súlyos állapotban lévő várandós asszony.

A kismamák szervezete a terhesség idején speciális helyzetben van – mondja Falus András immunológus az FN-hu-nak. A várandósság alatt a szervezet alárendeli magát a magzat védelmének, hogy az ne lökődjön ki idő előtt. Az immunrendszer ennek megfelelően rendeződik át, amely valóban nem kedvez semmilyen megbetegedés elleni védekezésnek. A kismamák hormonháztartása is úgy alakul át, hogy a negyvenedik hétig óvja a fejlődő magzatot, majd a szülés beindulása is egy hormonális változás hatására történik. Innentől fogva kezd az anya szervezetének hormonháztartása rendeződni.
A veszélyeztetettséget ugyanakkor óriási mértékben befolyásolja az egyéni kitettség – mondja Falus András. Nem minden nő kapja meg vírust, ugyanakkor a valószínűsége a fertőződésnek jóval magasabb, mint az egyéb populációban, éppen a fentiek miatt.

Az oltás és az ennek kapcsán megszerezhető védettség ennek ismeretében is kiemelten fontos – hangsúlyozta Falus András. A védettség megszerzésének pedig az oltás a módja. Az oltás révén ugyanis a magzatba a méhlepényen keresztül eljutnak az antitestek, amelyek biztosíthatják nem csak az anya, hanem a magzat egészségét is. A csecsemőknél a helyzet annyiban más, hogy a szoptatás révén, bár az anyatej nagyon gazdag vitaminokban és fontos nyomelemekben éppen az antitestek nagyszámú átadására - tesztek alapján - nem alkalmas.

Mi legyen velünk?

A Magyar Immunológiai Társaság egy öt pontból álló nyilatkozatott adott ki az oltással szembeni kételyek eloszlatására. Az oltás mellet érvelnek első pontjukban avval, hogy ezzel a genetikailag új vírussal eddig még senkinek a szervezete nem találkozott, tehát járvány esetén, aki nem oltatta be magát, sokkal könnyebben megkaphatja a fertőzést. Ezért alakulhat ki a világjárvány.

Az új vírus a szezonális vírusnál lényegesen virulensebb, szaporodóképesebb, ráadásul becsapja a szervezet természetes védekezését – állítja a közlemény. Nem csak a tüdő, de a bél nyálkahártyáját is károsítja és hosszabb ideig van jelen a szervezetben, így a betegség lefolyása alatt a beteg megfertőzhet olyan egyedeket is, akiknél nagyobb a valószínűsége a súlyos szövődménynek.

Ebbe a csoportba tartoznak a várandós kismamák, akiknek magzatát a magas láz súlyosan veszélyezteti, a csecsemők, akiknek az immunrendszere még nem fejlődött ki, így csak az anyatejjel juthatnak védettséghez, a gyermekek és fiatal emberek, akik még nem estek át sorozatos influenza fertőzésen, ezért bennük még az idősekben esetleg kialakult csekély védettség sem biztosíthat védelmet.

Nincs nyomos ellenérv

Arra a gyakori ellenérvre miszerint mindössze lázas leszek néhány napig ha meg is kapom, a társaság válasza, hogy mivel a vírus a felső légutakon keresztül fertőz és itt alakul ki a védekezés első vonala. Itt a vírus és az általa kiváltott nagy intenzitású immunválasz károsítja a légutak felszínét borító nyálkahártyát. Ezek a folyamatok a tüdő légző felszínének csökkenéséhez, légzéskárosodáshoz, nagyon súlyos tüdővérzéshez vezethetnek. Ezt a súlyos állapotot csak mesterséges lélegeztetéssel lehet egyensúlyozni, de a folyamat maga így is maradandó tüdőkárosodást eredményezhet.

A védőoltásnak súlyos mellékhatásai miatti elutasítással szemben az mondják az elölt vírust tartalmazó oltóanyagok adalékként az ellenanyagok képződését fokozó hordozóanyagokat és tartósítószert is tartalmaznak. A védőoltás szaporodó vírust nem tartalmaz, de az immunrendszert képes aktiválni, és olyan ellenanyagok képződését váltja ki, amelyek megakadályozzák a vírus bejutását és elterjedését a szervezetben. Ennek a semlegesítő hatásnak az eredményeként az immunizált egyedekben teljes védelem vagy csak enyhe lefolyású betegség alakul ki. A magyar oltóanyag azért is különösen hatékony, mert a teljes vírus minden alkotórésze jelen van benne elölt formában.

Minden eddigi klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy az új H1N1 vírus és a szezonális influenza elleni védőoltásoknak elhanyagolhatóak a mellékhatásai (ritkán hőemelkedés, az oltás helyén egy-két napig tartó fájdalom), és ezek összefüggnek a kialakuló immunválasszal.

Az, hogy mérgező higany van az oltóanyagban az immonológusok közleménye szerint egy olyan tartósító szer, a tiomerzál, amely vegyületet több mint 40 éve alkalmazzák infúziós folyadékok, oltóanyagok és más készítmények sterilitásának biztosítására, így minden eddig előállított influenza vírus elleni oltóanyagban is jelen volt a jelenlegivel azonos mennyiségben. Azért nem okoz mérgezést, mert higanytartalmú bomlásterméke az etil-higany néhány nap alatt kiürül a szervezetből és nem épül be úgy, mint a hasonló nevű metil-higany. A nagyon ritkán előforduló nehéz fém allergia esetén azonban az érintett egyéneknek az előzőekben már említett (antibiotikum és tojás érzékenység) óvatossággal kell eljárniuk.

A vírusmutáció miatti ellenkezésre vonatkozóan a Magyar Immunológiai Társaság véleménye a következő: a vírus terjedése során folyamatosan változhat, de a képződő mutációk, amelyek nem feltétlenül fokozzák a vírus károsító hatását, a vírusnak csak kis részét érintik. Mivel az oltóanyag nagyon sokféle, a vírust több pontján semlegesítő ellenanyagot alakít ki az oltott emberek szervezetében, a víruson sok „céltábla” marad a hatékony antitestek számára.
Nyugi 2009. 12. 01. 15:00
Előzmény: #593  Törölt felhasználó
#624
Meghalt egy kismama is H1N1-ben. Az immunológus azt hangsúlyozza, nagyobb veszélyben vannak a kismamák, de az oltás őket is megóvja. A Magyar Immunológiai Társaság közleményben érvel az oltás mellett.

Meghalt egy új influenzával fertőzött kismama a budapesti SOTE klinikáján. A nő nem volt beoltva H1N1 ellen, ugyan úgy, ahogy a másik kettő jelenleg is súlyos állapotban lévő várandós asszony.

A kismamák szervezete a terhesség idején speciális helyzetben van – mondja Falus András immunológus az FN-hu-nak. A várandósság alatt a szervezet alárendeli magát a magzat védelmének, hogy az ne lökődjön ki idő előtt. Az immunrendszer ennek megfelelően rendeződik át, amely valóban nem kedvez semmilyen megbetegedés elleni védekezésnek. A kismamák hormonháztartása is úgy alakul át, hogy a negyvenedik hétig óvja a fejlődő magzatot, majd a szülés beindulása is egy hormonális változás hatására történik. Innentől fogva kezd az anya szervezetének hormonháztartása rendeződni.
A veszélyeztetettséget ugyanakkor óriási mértékben befolyásolja az egyéni kitettség – mondja Falus András. Nem minden nő kapja meg vírust, ugyanakkor a valószínűsége a fertőződésnek jóval magasabb, mint az egyéb populációban, éppen a fentiek miatt.

Az oltás és az ennek kapcsán megszerezhető védettség ennek ismeretében is kiemelten fontos – hangsúlyozta Falus András. A védettség megszerzésének pedig az oltás a módja. Az oltás révén ugyanis a magzatba a méhlepényen keresztül eljutnak az antitestek, amelyek biztosíthatják nem csak az anya, hanem a magzat egészségét is. A csecsemőknél a helyzet annyiban más, hogy a szoptatás révén, bár az anyatej nagyon gazdag vitaminokban és fontos nyomelemekben éppen az antitestek nagyszámú átadására - tesztek alapján - nem alkalmas.

Mi legyen velünk?

A Magyar Immunológiai Társaság egy öt pontból álló nyilatkozatott adott ki az oltással szembeni kételyek eloszlatására. Az oltás mellet érvelnek első pontjukban avval, hogy ezzel a genetikailag új vírussal eddig még senkinek a szervezete nem találkozott, tehát járvány esetén, aki nem oltatta be magát, sokkal könnyebben megkaphatja a fertőzést. Ezért alakulhat ki a világjárvány.

Az új vírus a szezonális vírusnál lényegesen virulensebb, szaporodóképesebb, ráadásul becsapja a szervezet természetes védekezését – állítja a közlemény. Nem csak a tüdő, de a bél nyálkahártyáját is károsítja és hosszabb ideig van jelen a szervezetben, így a betegség lefolyása alatt a beteg megfertőzhet olyan egyedeket is, akiknél nagyobb a valószínűsége a súlyos szövődménynek.

Ebbe a csoportba tartoznak a várandós kismamák, akiknek magzatát a magas láz súlyosan veszélyezteti, a csecsemők, akiknek az immunrendszere még nem fejlődött ki, így csak az anyatejjel juthatnak védettséghez, a gyermekek és fiatal emberek, akik még nem estek át sorozatos influenza fertőzésen, ezért bennük még az idősekben esetleg kialakult csekély védettség sem biztosíthat védelmet.

Nincs nyomos ellenérv

Arra a gyakori ellenérvre miszerint mindössze lázas leszek néhány napig ha meg is kapom, a társaság válasza, hogy mivel a vírus a felső légutakon keresztül fertőz és itt alakul ki a védekezés első vonala. Itt a vírus és az általa kiváltott nagy intenzitású immunválasz károsítja a légutak felszínét borító nyálkahártyát. Ezek a folyamatok a tüdő légző felszínének csökkenéséhez, légzéskárosodáshoz, nagyon súlyos tüdővérzéshez vezethetnek. Ezt a súlyos állapotot csak mesterséges lélegeztetéssel lehet egyensúlyozni, de a folyamat maga így is maradandó tüdőkárosodást eredményezhet.

A védőoltásnak súlyos mellékhatásai miatti elutasítással szemben az mondják az elölt vírust tartalmazó oltóanyagok adalékként az ellenanyagok képződését fokozó hordozóanyagokat és tartósítószert is tartalmaznak. A védőoltás szaporodó vírust nem tartalmaz, de az immunrendszert képes aktiválni, és olyan ellenanyagok képződését váltja ki, amelyek megakadályozzák a vírus bejutását és elterjedését a szervezetben. Ennek a semlegesítő hatásnak az eredményeként az immunizált egyedekben teljes védelem vagy csak enyhe lefolyású betegség alakul ki. A magyar oltóanyag azért is különösen hatékony, mert a teljes vírus minden alkotórésze jelen van benne elölt formában.

Minden eddigi klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy az új H1N1 vírus és a szezonális influenza elleni védőoltásoknak elhanyagolhatóak a mellékhatásai (ritkán hőemelkedés, az oltás helyén egy-két napig tartó fájdalom), és ezek összefüggnek a kialakuló immunválasszal.

Az, hogy mérgező higany van az oltóanyagban az immonológusok közleménye szerint egy olyan tartósító szer, a tiomerzál, amely vegyületet több mint 40 éve alkalmazzák infúziós folyadékok, oltóanyagok és más készítmények sterilitásának biztosítására, így minden eddig előállított influenza vírus elleni oltóanyagban is jelen volt a jelenlegivel azonos mennyiségben. Azért nem okoz mérgezést, mert higanytartalmú bomlásterméke az etil-higany néhány nap alatt kiürül a szervezetből és nem épül be úgy, mint a hasonló nevű metil-higany. A nagyon ritkán előforduló nehéz fém allergia esetén azonban az érintett egyéneknek az előzőekben már említett (antibiotikum és tojás érzékenység) óvatossággal kell eljárniuk.

A vírusmutáció miatti ellenkezésre vonatkozóan a Magyar Immunológiai Társaság véleménye a következő: a vírus terjedése során folyamatosan változhat, de a képződő mutációk, amelyek nem feltétlenül fokozzák a vírus károsító hatását, a vírusnak csak kis részét érintik. Mivel az oltóanyag nagyon sokféle, a vírust több pontján semlegesítő ellenanyagot alakít ki az oltott emberek szervezetében, a víruson sok „céltábla” marad a hatékony antitestek számára.
Nyugi 2009. 12. 01. 15:00
Előzmény: #593  Törölt felhasználó
#623
Meghalt egy kismama is H1N1-ben. Az immunológus azt hangsúlyozza, nagyobb veszélyben vannak a kismamák, de az oltás őket is megóvja. A Magyar Immunológiai Társaság közleményben érvel az oltás mellett.

Meghalt egy új influenzával fertőzött kismama a budapesti SOTE klinikáján. A nő nem volt beoltva H1N1 ellen, ugyan úgy, ahogy a másik kettő jelenleg is súlyos állapotban lévő várandós asszony.

A kismamák szervezete a terhesség idején speciális helyzetben van – mondja Falus András immunológus az FN-hu-nak. A várandósság alatt a szervezet alárendeli magát a magzat védelmének, hogy az ne lökődjön ki idő előtt. Az immunrendszer ennek megfelelően rendeződik át, amely valóban nem kedvez semmilyen megbetegedés elleni védekezésnek. A kismamák hormonháztartása is úgy alakul át, hogy a negyvenedik hétig óvja a fejlődő magzatot, majd a szülés beindulása is egy hormonális változás hatására történik. Innentől fogva kezd az anya szervezetének hormonháztartása rendeződni.
A veszélyeztetettséget ugyanakkor óriási mértékben befolyásolja az egyéni kitettség – mondja Falus András. Nem minden nő kapja meg vírust, ugyanakkor a valószínűsége a fertőződésnek jóval magasabb, mint az egyéb populációban, éppen a fentiek miatt.

Az oltás és az ennek kapcsán megszerezhető védettség ennek ismeretében is kiemelten fontos – hangsúlyozta Falus András. A védettség megszerzésének pedig az oltás a módja. Az oltás révén ugyanis a magzatba a méhlepényen keresztül eljutnak az antitestek, amelyek biztosíthatják nem csak az anya, hanem a magzat egészségét is. A csecsemőknél a helyzet annyiban más, hogy a szoptatás révén, bár az anyatej nagyon gazdag vitaminokban és fontos nyomelemekben éppen az antitestek nagyszámú átadására - tesztek alapján - nem alkalmas.

Mi legyen velünk?

A Magyar Immunológiai Társaság egy öt pontból álló nyilatkozatott adott ki az oltással szembeni kételyek eloszlatására. Az oltás mellet érvelnek első pontjukban avval, hogy ezzel a genetikailag új vírussal eddig még senkinek a szervezete nem találkozott, tehát járvány esetén, aki nem oltatta be magát, sokkal könnyebben megkaphatja a fertőzést. Ezért alakulhat ki a világjárvány.

Az új vírus a szezonális vírusnál lényegesen virulensebb, szaporodóképesebb, ráadásul becsapja a szervezet természetes védekezését – állítja a közlemény. Nem csak a tüdő, de a bél nyálkahártyáját is károsítja és hosszabb ideig van jelen a szervezetben, így a betegség lefolyása alatt a beteg megfertőzhet olyan egyedeket is, akiknél nagyobb a valószínűsége a súlyos szövődménynek.

Ebbe a csoportba tartoznak a várandós kismamák, akiknek magzatát a magas láz súlyosan veszélyezteti, a csecsemők, akiknek az immunrendszere még nem fejlődött ki, így csak az anyatejjel juthatnak védettséghez, a gyermekek és fiatal emberek, akik még nem estek át sorozatos influenza fertőzésen, ezért bennük még az idősekben esetleg kialakult csekély védettség sem biztosíthat védelmet.

Nincs nyomos ellenérv

Arra a gyakori ellenérvre miszerint mindössze lázas leszek néhány napig ha meg is kapom, a társaság válasza, hogy mivel a vírus a felső légutakon keresztül fertőz és itt alakul ki a védekezés első vonala. Itt a vírus és az általa kiváltott nagy intenzitású immunválasz károsítja a légutak felszínét borító nyálkahártyát. Ezek a folyamatok a tüdő légző felszínének csökkenéséhez, légzéskárosodáshoz, nagyon súlyos tüdővérzéshez vezethetnek. Ezt a súlyos állapotot csak mesterséges lélegeztetéssel lehet egyensúlyozni, de a folyamat maga így is maradandó tüdőkárosodást eredményezhet.

A védőoltásnak súlyos mellékhatásai miatti elutasítással szemben az mondják az elölt vírust tartalmazó oltóanyagok adalékként az ellenanyagok képződését fokozó hordozóanyagokat és tartósítószert is tartalmaznak. A védőoltás szaporodó vírust nem tartalmaz, de az immunrendszert képes aktiválni, és olyan ellenanyagok képződését váltja ki, amelyek megakadályozzák a vírus bejutását és elterjedését a szervezetben. Ennek a semlegesítő hatásnak az eredményeként az immunizált egyedekben teljes védelem vagy csak enyhe lefolyású betegség alakul ki. A magyar oltóanyag azért is különösen hatékony, mert a teljes vírus minden alkotórésze jelen van benne elölt formában.

Minden eddigi klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy az új H1N1 vírus és a szezonális influenza elleni védőoltásoknak elhanyagolhatóak a mellékhatásai (ritkán hőemelkedés, az oltás helyén egy-két napig tartó fájdalom), és ezek összefüggnek a kialakuló immunválasszal.

Az, hogy mérgező higany van az oltóanyagban az immonológusok közleménye szerint egy olyan tartósító szer, a tiomerzál, amely vegyületet több mint 40 éve alkalmazzák infúziós folyadékok, oltóanyagok és más készítmények sterilitásának biztosítására, így minden eddig előállított influenza vírus elleni oltóanyagban is jelen volt a jelenlegivel azonos mennyiségben. Azért nem okoz mérgezést, mert higanytartalmú bomlásterméke az etil-higany néhány nap alatt kiürül a szervezetből és nem épül be úgy, mint a hasonló nevű metil-higany. A nagyon ritkán előforduló nehéz fém allergia esetén azonban az érintett egyéneknek az előzőekben már említett (antibiotikum és tojás érzékenység) óvatossággal kell eljárniuk.

A vírusmutáció miatti ellenkezésre vonatkozóan a Magyar Immunológiai Társaság véleménye a következő: a vírus terjedése során folyamatosan változhat, de a képződő mutációk, amelyek nem feltétlenül fokozzák a vírus károsító hatását, a vírusnak csak kis részét érintik. Mivel az oltóanyag nagyon sokféle, a vírust több pontján semlegesítő ellenanyagot alakít ki az oltott emberek szervezetében, a víruson sok „céltábla” marad a hatékony antitestek számára.
Nyugi 2009. 12. 01. 15:00
Előzmény: #593  Törölt felhasználó
#622
Meghalt egy kismama is H1N1-ben. Az immunológus azt hangsúlyozza, nagyobb veszélyben vannak a kismamák, de az oltás őket is megóvja. A Magyar Immunológiai Társaság közleményben érvel az oltás mellett.

Meghalt egy új influenzával fertőzött kismama a budapesti SOTE klinikáján. A nő nem volt beoltva H1N1 ellen, ugyan úgy, ahogy a másik kettő jelenleg is súlyos állapotban lévő várandós asszony.

A kismamák szervezete a terhesség idején speciális helyzetben van – mondja Falus András immunológus az FN-hu-nak. A várandósság alatt a szervezet alárendeli magát a magzat védelmének, hogy az ne lökődjön ki idő előtt. Az immunrendszer ennek megfelelően rendeződik át, amely valóban nem kedvez semmilyen megbetegedés elleni védekezésnek. A kismamák hormonháztartása is úgy alakul át, hogy a negyvenedik hétig óvja a fejlődő magzatot, majd a szülés beindulása is egy hormonális változás hatására történik. Innentől fogva kezd az anya szervezetének hormonháztartása rendeződni.
A veszélyeztetettséget ugyanakkor óriási mértékben befolyásolja az egyéni kitettség – mondja Falus András. Nem minden nő kapja meg vírust, ugyanakkor a valószínűsége a fertőződésnek jóval magasabb, mint az egyéb populációban, éppen a fentiek miatt.

Az oltás és az ennek kapcsán megszerezhető védettség ennek ismeretében is kiemelten fontos – hangsúlyozta Falus András. A védettség megszerzésének pedig az oltás a módja. Az oltás révén ugyanis a magzatba a méhlepényen keresztül eljutnak az antitestek, amelyek biztosíthatják nem csak az anya, hanem a magzat egészségét is. A csecsemőknél a helyzet annyiban más, hogy a szoptatás révén, bár az anyatej nagyon gazdag vitaminokban és fontos nyomelemekben éppen az antitestek nagyszámú átadására - tesztek alapján - nem alkalmas.

Mi legyen velünk?

A Magyar Immunológiai Társaság egy öt pontból álló nyilatkozatott adott ki az oltással szembeni kételyek eloszlatására. Az oltás mellet érvelnek első pontjukban avval, hogy ezzel a genetikailag új vírussal eddig még senkinek a szervezete nem találkozott, tehát járvány esetén, aki nem oltatta be magát, sokkal könnyebben megkaphatja a fertőzést. Ezért alakulhat ki a világjárvány.

Az új vírus a szezonális vírusnál lényegesen virulensebb, szaporodóképesebb, ráadásul becsapja a szervezet természetes védekezését – állítja a közlemény. Nem csak a tüdő, de a bél nyálkahártyáját is károsítja és hosszabb ideig van jelen a szervezetben, így a betegség lefolyása alatt a beteg megfertőzhet olyan egyedeket is, akiknél nagyobb a valószínűsége a súlyos szövődménynek.

Ebbe a csoportba tartoznak a várandós kismamák, akiknek magzatát a magas láz súlyosan veszélyezteti, a csecsemők, akiknek az immunrendszere még nem fejlődött ki, így csak az anyatejjel juthatnak védettséghez, a gyermekek és fiatal emberek, akik még nem estek át sorozatos influenza fertőzésen, ezért bennük még az idősekben esetleg kialakult csekély védettség sem biztosíthat védelmet.

Nincs nyomos ellenérv

Arra a gyakori ellenérvre miszerint mindössze lázas leszek néhány napig ha meg is kapom, a társaság válasza, hogy mivel a vírus a felső légutakon keresztül fertőz és itt alakul ki a védekezés első vonala. Itt a vírus és az általa kiváltott nagy intenzitású immunválasz károsítja a légutak felszínét borító nyálkahártyát. Ezek a folyamatok a tüdő légző felszínének csökkenéséhez, légzéskárosodáshoz, nagyon súlyos tüdővérzéshez vezethetnek. Ezt a súlyos állapotot csak mesterséges lélegeztetéssel lehet egyensúlyozni, de a folyamat maga így is maradandó tüdőkárosodást eredményezhet.

A védőoltásnak súlyos mellékhatásai miatti elutasítással szemben az mondják az elölt vírust tartalmazó oltóanyagok adalékként az ellenanyagok képződését fokozó hordozóanyagokat és tartósítószert is tartalmaznak. A védőoltás szaporodó vírust nem tartalmaz, de az immunrendszert képes aktiválni, és olyan ellenanyagok képződését váltja ki, amelyek megakadályozzák a vírus bejutását és elterjedését a szervezetben. Ennek a semlegesítő hatásnak az eredményeként az immunizált egyedekben teljes védelem vagy csak enyhe lefolyású betegség alakul ki. A magyar oltóanyag azért is különösen hatékony, mert a teljes vírus minden alkotórésze jelen van benne elölt formában.

Minden eddigi klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy az új H1N1 vírus és a szezonális influenza elleni védőoltásoknak elhanyagolhatóak a mellékhatásai (ritkán hőemelkedés, az oltás helyén egy-két napig tartó fájdalom), és ezek összefüggnek a kialakuló immunválasszal.

Az, hogy mérgező higany van az oltóanyagban az immonológusok közleménye szerint egy olyan tartósító szer, a tiomerzál, amely vegyületet több mint 40 éve alkalmazzák infúziós folyadékok, oltóanyagok és más készítmények sterilitásának biztosítására, így minden eddig előállított influenza vírus elleni oltóanyagban is jelen volt a jelenlegivel azonos mennyiségben. Azért nem okoz mérgezést, mert higanytartalmú bomlásterméke az etil-higany néhány nap alatt kiürül a szervezetből és nem épül be úgy, mint a hasonló nevű metil-higany. A nagyon ritkán előforduló nehéz fém allergia esetén azonban az érintett egyéneknek az előzőekben már említett (antibiotikum és tojás érzékenység) óvatossággal kell eljárniuk.

A vírusmutáció miatti ellenkezésre vonatkozóan a Magyar Immunológiai Társaság véleménye a következő: a vírus terjedése során folyamatosan változhat, de a képződő mutációk, amelyek nem feltétlenül fokozzák a vírus károsító hatását, a vírusnak csak kis részét érintik. Mivel az oltóanyag nagyon sokféle, a vírust több pontján semlegesítő ellenanyagot alakít ki az oltott emberek szervezetében, a víruson sok „céltábla” marad a hatékony antitestek számára.
Nyugi 2009. 12. 01. 15:00
Előzmény: #593  Törölt felhasználó
#621
Meghalt egy kismama is H1N1-ben. Az immunológus azt hangsúlyozza, nagyobb veszélyben vannak a kismamák, de az oltás őket is megóvja. A Magyar Immunológiai Társaság közleményben érvel az oltás mellett.

Meghalt egy új influenzával fertőzött kismama a budapesti SOTE klinikáján. A nő nem volt beoltva H1N1 ellen, ugyan úgy, ahogy a másik kettő jelenleg is súlyos állapotban lévő várandós asszony.

A kismamák szervezete a terhesség idején speciális helyzetben van – mondja Falus András immunológus az FN-hu-nak. A várandósság alatt a szervezet alárendeli magát a magzat védelmének, hogy az ne lökődjön ki idő előtt. Az immunrendszer ennek megfelelően rendeződik át, amely valóban nem kedvez semmilyen megbetegedés elleni védekezésnek. A kismamák hormonháztartása is úgy alakul át, hogy a negyvenedik hétig óvja a fejlődő magzatot, majd a szülés beindulása is egy hormonális változás hatására történik. Innentől fogva kezd az anya szervezetének hormonháztartása rendeződni.
A veszélyeztetettséget ugyanakkor óriási mértékben befolyásolja az egyéni kitettség – mondja Falus András. Nem minden nő kapja meg vírust, ugyanakkor a valószínűsége a fertőződésnek jóval magasabb, mint az egyéb populációban, éppen a fentiek miatt.

Az oltás és az ennek kapcsán megszerezhető védettség ennek ismeretében is kiemelten fontos – hangsúlyozta Falus András. A védettség megszerzésének pedig az oltás a módja. Az oltás révén ugyanis a magzatba a méhlepényen keresztül eljutnak az antitestek, amelyek biztosíthatják nem csak az anya, hanem a magzat egészségét is. A csecsemőknél a helyzet annyiban más, hogy a szoptatás révén, bár az anyatej nagyon gazdag vitaminokban és fontos nyomelemekben éppen az antitestek nagyszámú átadására - tesztek alapján - nem alkalmas.

Mi legyen velünk?

A Magyar Immunológiai Társaság egy öt pontból álló nyilatkozatott adott ki az oltással szembeni kételyek eloszlatására. Az oltás mellet érvelnek első pontjukban avval, hogy ezzel a genetikailag új vírussal eddig még senkinek a szervezete nem találkozott, tehát járvány esetén, aki nem oltatta be magát, sokkal könnyebben megkaphatja a fertőzést. Ezért alakulhat ki a világjárvány.

Az új vírus a szezonális vírusnál lényegesen virulensebb, szaporodóképesebb, ráadásul becsapja a szervezet természetes védekezését – állítja a közlemény. Nem csak a tüdő, de a bél nyálkahártyáját is károsítja és hosszabb ideig van jelen a szervezetben, így a betegség lefolyása alatt a beteg megfertőzhet olyan egyedeket is, akiknél nagyobb a valószínűsége a súlyos szövődménynek.

Ebbe a csoportba tartoznak a várandós kismamák, akiknek magzatát a magas láz súlyosan veszélyezteti, a csecsemők, akiknek az immunrendszere még nem fejlődött ki, így csak az anyatejjel juthatnak védettséghez, a gyermekek és fiatal emberek, akik még nem estek át sorozatos influenza fertőzésen, ezért bennük még az idősekben esetleg kialakult csekély védettség sem biztosíthat védelmet.

Nincs nyomos ellenérv

Arra a gyakori ellenérvre miszerint mindössze lázas leszek néhány napig ha meg is kapom, a társaság válasza, hogy mivel a vírus a felső légutakon keresztül fertőz és itt alakul ki a védekezés első vonala. Itt a vírus és az általa kiváltott nagy intenzitású immunválasz károsítja a légutak felszínét borító nyálkahártyát. Ezek a folyamatok a tüdő légző felszínének csökkenéséhez, légzéskárosodáshoz, nagyon súlyos tüdővérzéshez vezethetnek. Ezt a súlyos állapotot csak mesterséges lélegeztetéssel lehet egyensúlyozni, de a folyamat maga így is maradandó tüdőkárosodást eredményezhet.

A védőoltásnak súlyos mellékhatásai miatti elutasítással szemben az mondják az elölt vírust tartalmazó oltóanyagok adalékként az ellenanyagok képződését fokozó hordozóanyagokat és tartósítószert is tartalmaznak. A védőoltás szaporodó vírust nem tartalmaz, de az immunrendszert képes aktiválni, és olyan ellenanyagok képződését váltja ki, amelyek megakadályozzák a vírus bejutását és elterjedését a szervezetben. Ennek a semlegesítő hatásnak az eredményeként az immunizált egyedekben teljes védelem vagy csak enyhe lefolyású betegség alakul ki. A magyar oltóanyag azért is különösen hatékony, mert a teljes vírus minden alkotórésze jelen van benne elölt formában.

Minden eddigi klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy az új H1N1 vírus és a szezonális influenza elleni védőoltásoknak elhanyagolhatóak a mellékhatásai (ritkán hőemelkedés, az oltás helyén egy-két napig tartó fájdalom), és ezek összefüggnek a kialakuló immunválasszal.

Az, hogy mérgező higany van az oltóanyagban az immonológusok közleménye szerint egy olyan tartósító szer, a tiomerzál, amely vegyületet több mint 40 éve alkalmazzák infúziós folyadékok, oltóanyagok és más készítmények sterilitásának biztosítására, így minden eddig előállított influenza vírus elleni oltóanyagban is jelen volt a jelenlegivel azonos mennyiségben. Azért nem okoz mérgezést, mert higanytartalmú bomlásterméke az etil-higany néhány nap alatt kiürül a szervezetből és nem épül be úgy, mint a hasonló nevű metil-higany. A nagyon ritkán előforduló nehéz fém allergia esetén azonban az érintett egyéneknek az előzőekben már említett (antibiotikum és tojás érzékenység) óvatossággal kell eljárniuk.

A vírusmutáció miatti ellenkezésre vonatkozóan a Magyar Immunológiai Társaság véleménye a következő: a vírus terjedése során folyamatosan változhat, de a képződő mutációk, amelyek nem feltétlenül fokozzák a vírus károsító hatását, a vírusnak csak kis részét érintik. Mivel az oltóanyag nagyon sokféle, a vírust több pontján semlegesítő ellenanyagot alakít ki az oltott emberek szervezetében, a víruson sok „céltábla” marad a hatékony antitestek számára.

Topik gazda

prfecó
3 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek