lacko26

Regisztráció: 2006-09-29 12:53:57

Hozzászólások száma: 32

Utolsó hozzászólás: 2020-04-16 16:06


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

FOTEX topik. 2020. 04. 16. 16:06
Lehet, hogy VG akar lenni a leggazdagabb magyar? Csak árfolyam kérdése.
CoronaVirus 2020. 03. 14. 23:13
Spanyolország egész területére kijárási tilalmat rendeltek el hétfő reggeltől. A betartását a katonaság ellenőrzi. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 03. 13. 10:04
Ha Orbán gondolatmenetét továbbvisszük, akkor a focistáknak és a többi "élsportolónak" sem kell fizetést adni. Az összes sportesemény elmarad..
CoronaVirus 2020. 02. 24. 12:36
Már ket hete is írtam róla, hogy a gazdasági hatás az talán nagyobb lesz mint az egészségügyi. A modern termelés feltételez egy beszállítói láncot, raktárkészletek nélkül. A hírek szerint nem igen indult be a termelés Kínában. Ennek a pusztító hatása a gazdaságban csak most lesz érezhető USA- ban és az EU- ban. A tőzsdeindexben ez olyan lesz, mint az 1998-as orosz válság volt. 
A másik hatás, amiről még nem volt szó, az az Afrikai effekt. A kianaiak nagyon nyomultak az elmúlt 10-15 évben Afrikában. Viszont az ottani egészségügy nincsen felkészülve egy ilyen fertőzés kezelésére. Még hírek sincsenek onnan! Pedig kizárt, hogy ne hurcolták volna be a kínai munkások a fertőzést. 
Matolcsy egy zseni!! 2020. 02. 12. 16:09
Ezt jan 30.-án írtam:
Szerintem MGY nem tudna arcvesztés nélkül kamatot emelni. Ezért inkább megvárja, hogy egy nagyobb spekuláció bedöntse a forintot. Én símán el tudok képzelni, ebben az esetben , egy török szintű árfolyamugrást. Ekkor meglenne az új ellenségkép és erre hívatkozva jöhetne a kamatemelés. Persze előtte aki tudja a story-t, már poziciót nyitna. Így meglenne a dupla haszon. Politikai és pénzügyi is. Az hogy az országnak ez mibe kerül......
DB lehetőségek 2020. 02. 06. 14:00
Én a két bank árfolyamát egy grafikonon nézem. Tavaly febr. és aug. között a CBK drágább volt, mint a DB. jelenleg majdnem 60% van a DB javára. Én a paritásra fogadok. 
DAX TOPIC - komolyaknak ! 2020. 02. 06. 13:23
Talán két hete volt egy hír, hogy DB-ot már egy elemző sem ajánlja vételre. Ekkor kb. 7.7 € volt az árfolyam. Azóta folyamatosan emelkedik. Most már túl van  9€-on. Ennyit az elemzőkről. 
Régebben volt egy mondás a BÉT-en: Láttál már gazdag elemzőt?
Matolcsy egy zseni!! 2020. 01. 30. 15:39
Szerintem MGY nem tudna arcvesztés nélkül kamatot emelni. Ezért inkább megvárja, hogy egy nagyobb spekuláció bedöntse a forintot. Én símán el tudok képzelni, ebben az esetben , egy török szintű árfolyamugrást. Ekkor meglenne az új ellenségkép és erre hívatkozva jöhetne a kamatemelés. Persze előtte aki tudja a story-t, már poziciót nyitna. Így meglenne a dupla haszon. Politikai és pénzügyi is. Az hogy az országnak ez mibe kerül......
CoronaVirus 2020. 01. 30. 14:12
Vuhan és környéke rendkívül fontos vegyipar központ is. Az itt gyártott vegyipari alapanyagokat a gyógyszeripar is felhasználja. Ezeket a szabályozás szigorúsága miatt nem lehet gyorsan pótolni. Tehát a gyártási lánc megszakadása nagy kockázatot jelent az EU gyógyszergyárainak is.
EUR/HUF 2020. 01. 28. 15:36
Szerintem MGY nem tudna arcvesztés nélkül kamatot emelni. Ezért inkább megvárja, hogy egy nagyobb spekuláció bedöntse a forintot. Én símán el tudok képzelni, ebben az esetben , egy török szintű árfolyamugrást. Ekkor meglenne az új ellenségkép és erre hívatkozva jöhetne a kamatemelés. Persze előtte aki tudja a story-t, már poziciót nyitna. Így meglenne a dupla haszon. Politikai és pénzügyi is. Az hogy az országnak ez mibe kerül......
Állampapír 2019. 11. 21. 20:29
#41
Abszolút igazad van. Én évek óta német, amerikai és kanadai osztalékpapírokat veszek. Az itt elérhető 5-7% osztalékhoz minden évben a forint romlását is hozzáadom. Így elégedett vagyok. Az árfolyam emelkedés az csak hab a tortán.  
Csak egy példa Enbridge. 
FOTEX topik. 2019. 11. 21. 20:22
Kár ezen az eszközértéken rágódni. Ennél sokkal fajsúlyosabb szereplőknél is elválik az eszközérték és a tőzsdei ár. Pl. a két nagy német banknál ezek az értékek a következőek: 
Deutsche Bank: 21,7%
Commerzbank : 21,9%
Úgy, hogy a Commerzbank vastagon nyereséges is. Ezt nem a Várszegi csinálta. 
Richter topik 2018. 07. 19. 14:15
Az esés okainak latolgatásakor két okot nem említett senki. Az egyik a Valsartán botrány, amiben a Richter is benne van 5 készítménnyel.  Az ilyen hírek általában nem tesznek jót egy gyógyszergyár hírnevének. https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarak_reszere_tajekoztato_a_valsartan_hatoanyagu_vernyomascsokkentok_ellatasaval_kapcsolatban/ ;
Nem tudom ez mekkora árbevétel csökkenést okoz, de valamekkorát biztosan. 
A másik esemény Bochs Erik nyugdíjba menetele/leváltása. Az új vezérigazgató egyértelműen kormánypárti és ezt  szigorúan szakmai szempontból nem vélik pozitív fejleménynek. 
Elviszik a cégek a termelést Magyarországról a munkaerõhiány miatt 2018. 05. 17. 10:19
#12
Van egy olyan munkaerő tartalék, amit nem nevez meg a Magyar Idők. Ezeket pedig az állami alkalmazottak között kéne keresni. A volt szocialista országok közül nálunk a legmagasabb az állami alkalmazottak számaránya. A Balti országok, a Szlovákok és a Csehek is sokkal alacsonyabb létszámmal működtetik az államot. Szó volt róla, hogy ezen változtatni kéne, de azután gyorsan lekerült a napirendről. Itt természetesen nem az egészségügyben és oktatásban közvetlenül résztvevőkre gondolok. A felduzzasztott "állam" lojális a párthoz és az itt dolgozók tudják, hogy kitől kapják a kenyeret. E miatt is kényes ez a kérdés és nem mer a Fidesz létszámot csökkenteni. Pedig az itt dolgozók között is vannak szép számmal tanári, vagy egészségügyi végzettséggel rendelkező pártkatonák. Csak nyilván a fizetések nem azonosak egy kórházban, vagy iskolában illetve a minisztériumban. 
A másik dolog, az állam beavatkozása az életünkbe. Ehhez is kell az állami alkalmazott. Erről mindenkinek van tapasztalata.
Már eurót is felvehetsz ezekből az ATM-ekből 2015. 12. 09. 08:26
#8
Ez a cég a reptér igazi hiénája. Az ottani pénzváltójuk versenytárs nélkül 240 Ft-ért veszi az €-t és 340-ért adja. Ez nem erkölcstelen haszon? Más bank ATM-t nem engednek be a Liszt (Ferihegy) termináljába. Ilyen egész Európában nincs. Igazi országpropaganda.
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor 2015. 03. 31. 16:09
Nagyon egyszerű a válasz, arra a kérdésre, hogy miért vannak brókercégeknél az állami pénzek, ha azokon úgyis kincstárjegyeket vettek.
1. A brókerek jutalékot kapnak az üzleteik után. Minél nagyobb az üzlet, annál vastagabb a boríték. Ezeket a jutalékokat az esetek nagy részében kp-ban fizetik. Nyoma nincs. Az inkább a kérdés, hogy ki volt az üzletkötőjük, és ott volt-e összefonódás?
2. Az állampapírok sok esetben fedezetként szolgálnak más üzletekben. Na itt már minden elképzelhető és elképzelhetetlen üzlet szóba jöhet. Az önkormányzat soha nem tudja meg mire használták fel a pénzüket.
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor 2015. 03. 24. 20:09
Természetesen vele kezdődött, de az Ő (Töröcskei) kezén sem csattant a bilincs. Sőt még jó ideig magas állami tisztséget töltött be a csődsorozat után is. Nagy csönd van az ezzel kapcsolatos nyomozásról.
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor 2015. 03. 24. 19:56
Az "elmúlt8évben" ennél sokkal kevésbé fajsúlyos dolgokat is folyamatosan a köztudatban tudott a Fidesz tartani. A jelenlegi magas labdák nincsenek lecsapva. Vannak olyan témák amik, valamiért nem kerülnek kellő súllyal a sajtóba. Pl. ilyen ügy volt 2012-ben a MET gázvásárlása, amiből csak abban az évben kb. 60 md Ft-ot ki is fizettek osztaléknak. Ez minden magyar gázfogyasztó pénze volt. Mégis a választás előtt minden sajtóorgánum ennek az összegnek az ezredrészét sem elérő Simon Gáborrral volt elfoglalva.
Szerintem nem brókerbotrányról, hanem a Fideszt által okozott PÉNZÜGYI KRÍRIS-ről kéne beszélni. Itt az elmúlt félév összes botrányát együtt kéne kezelni.
A Takarékszövetkezeti fúzióból sikeresen kimaradt néhány szövetkezet bankká alakulása is csak felső (kormányzati) jóváhagyással történhetett meg.
Ehhez kapcsolódott a BC csőd és most a QUaestor. Ezek mind egy folyamat részei.
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor 2015. 03. 24. 19:28
Úgy néz ki, hogy Fideszes vezéreink újra hülyének néznek bennünket.
Amit a Quaestor ügyben műveltek az a világ fejlettebb részein simán bűncselekmény (Kínában meg kivégeznek érte)
A Külügy a csőd napján kivesz 20 md FT-ot. Ez a bennfentes kereskedés tipikus esete. Még a magyar btk. is tartalmazza.
A BEVA-ra, illetve közvetve a pénzügyi rendszerre tolják a 150-200 md Ft befizetését, amit a cégvezetők a céghálón keresztül kimentettek. Az ingatlanok is megmaradnak a tulajdonukban és néhány bűnbak kap majd néhány év felfüggesztettet. Valószínűleg még egy minimális vagyonelkobzásra is sor kerül, de a nagy vagyonokhoz nem tudnak nyúlni, mert az offshore kezekben van.
A politikai szálat meg sem említik. Az impotesns ellenzék meg asszisztál.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 02. 25. 08:17
Az egész pénzügyi botránysorozat erősen köthető a Fideszhez. Mindig is voltak baráti bankok, brókercégek, mivel a "megkeresett" pénzeket valahol kezelni kellett. Egy sima bankban nagy rálátása van az adminisztrációnak a számlákra és ezt Ők nem szeretnék. A Fideszhez közeli brókercégek, már a kezdetektől, az Equilor (Töröcskei) és a Buda-Cash(Pintér). Úgy látszik valami törés alakult ki a párton belül és kezd borulni a bili.

friss hírek További hírek