kruksz

Regisztráció: 2020-04-23 14:17:10

Hozzászólások száma: 16

Utolsó hozzászólás: 2022-05-20 13:06


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Interactive Brokers péntek, 13:06
Köszi.. Akkor számolgatok még egy kicsit. 
Interactive Brokers péntek, 12:24
Ok. Arra, hogy a vételi és eladási árakat is forintosítani kell és nem az ügylet eredményét csak, hol találok NAV útmutatást vagy jogszabályt? (Nem az IBCE-s példát.) Nekem most egy adószakértő azt mondta, hogy én csináltam jól és csak az eredményt kell forintosítani. 
Interactive Brokers péntek, 12:10
Azt tudom, hogy nem lehet visszaigényelni, csak túlzásként írtam, hogy ebben az esetben a magyar állam folyamatosan rosszul járna ezzel a "bekerülési szabállyal". Azt nem értem, amit előtte írtál, hogy csak a növekménnyel kellene foglalkozni. Tehát ez a 350-es bekerülési árfolyam megváltozna az első lezárt tranzakció után? Csak elméleti síkon kérdem.
Interactive Brokers péntek, 11:55
Tehát ha pl. 350-es árfolyamon örököl valaki egy rakás dollárt és utána évekig 300 körül van az árfolyam, akkor folyamatosan veszteséget tud produkálni forintban és kvázi visszaigényelhetne adót? Ez nekem nagyon furcsa lenne. Hol van erre vonatkozó útmutató? 
Interactive Brokers péntek, 11:45
De figyi, ez hüyeség. Ez azt jelentené, hogy pl. egy 180 forintért vett USD után, amit forgatsz tranzakciókban többször is adózol és folyamatosan szívsz.
Interactive Brokers péntek, 11:41
A "felkötöm magam" jó válasz lehet most? Hol találom meg ezt a bekerülési árfolyamot, bár ez full nonszensz.. 
Interactive Brokers péntek, 11:26
Ááááá. Én csak az eladási tranzakciók eredményét forintosítottam egyesével és azok után számoltam a 15%-okat. Magyarul a Realized profit/loss tételeket használtam. Vissza kellene keresnem az összes (eladás alapját képező) vételt és azt is átváltogatni forintra és ezt levonni az eladási forintösszegből? 
Interactive Brokers péntek, 10:29
Ha az ügyleti nyereséget/veszteséget MNB referencia árfolyamon számolták volna át, akkor egyezne a számítás. A "devizakockázatnak" mint elvi koncepciónak nem értem, mi köze egy konkrét számítási művelethez.
Interactive Brokers péntek, 09:50
Szia! Nekem más összeg jött ki, mint amit ők leadtak a NAV-nak. Nincs azzal teendőd, ha ők módosítottak, ha te a legjobb tudásod szerint kiszámoltad a saját verziódat (szerintem a napi MNB árfolyamokat biztosan nem alkalmazták pl. az egyes tranzakciók elszámolásánál). Elvileg önbevallás működik, tehát automatikusan nem hívnak be csak azért, mert mást írtál be. A lényeg, hogy ha mégis, akkor meglegyen minden számításod és tudás a fejedben, amivel bizonyítod, hogy mit miért. 
Interactive Brokers 2022. 05. 17. 17:47
Ma máshogy néz ki a 2021-re vonatkozó éves activity statement, mint múlt héten. Az osztalékok közé beemelték a migrálás előtti UK account adatokat, a forrásadók között viszont jelenleg fals adatok vannak. 
Mtelekom 2022. 05. 16. 17:40
Sziasztok! Adózásról tud valaki valami infót? Próbáltam keresni, de nem találtam. Ugyanúgy 15% lesz, ha sikerül rájuk sóznom? :) 
Interactive Brokers 2022. 05. 16. 08:27
Kicsit olyan érzésem van, mintha próbálkoznának, csak még gyerekcipőt hordanak.
Interactive Brokers 2022. 05. 16. 08:26
Jogos. De ennek tényleg ellentmond, hogy ETÜ eredményt jelentettek a NAV-nak (bár nálam teljesen rosszat), hogy HU taxot vontak és hogy egyáltalán bármilyen M30-at készít a létező adóosztályuk az ügyfeleknek.
Interactive Brokers 2022. 05. 15. 14:39
Szerintem attól függ, hogy mi van nálad rajta. Nekem azon olyan osztalékok vannak "elszámolva", ami nem base currency-ben van, de az ugye máshol is el van számolva (vagy lenne, ha jól működnének :) .
Interactive Brokers 2022. 05. 14. 14:40
Amire én gondolok, az külföldi részvény utáni osztalék forrásadója volt. Ahol nem stimmelt a 15%, ott korrigálták 15%-ra ezekkel a "HU tax" tételekkel és a kapcsolódó pénzösszeget eltüntették a számláról. 
Az M30-asuknak én sem látom nyomát a bevallásomban, nincs is benne külföldről származó jövedelem egyáltalán. Szerintem olyat nem csinálhattak, hogy nem küldték el, mert kifizetőnek minősülnek, így köti őket a jogszabály.. Max. nem időben küldték el vagy nem tudom.
Viszont az tuti, hogy nem fogok olyat befizetni, ami már nincs nálam. 
Interactive Brokers 2022. 05. 13. 16:32
Sziasztok! Help! Akkor ugye a "HU tax" tételeket az IBCE átutalta a NAV-nak? Mert nekem konkrétan azt írta az Ügyfélszolgálat, hogy NEM tettek ilyet. Viszont a pénz nincs a számlán, az levont forrásadóként szerepel ugye.

friss hírek További hírek