elemerorsos

Regisztráció: 2018-08-02 12:58:11

Hozzászólások száma: 782

Utolsó hozzászólás: 2019-10-16 09:18


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 09:18
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 09:17
Teljesen igaza van. Magasabb közös költség kell és a nem adózókat végre súlyosan büntetni. Több ezer lakást airbnb-ztetnek kínaiak, oroszok stb úgy hogy egy büdös fillér adót nem fizetnek és ez eddig nem zavart senkit. A legális utat járó magyarokat meg szívatják ezerféle papírral és költséges engedéllyel. Nem is értem hogy ezt eddig miért nem tették, amikor az IFA az egyik legnagyobb bevételi forrása az önkormányzatoknak.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 16:24
Elolvastam a pontjaidat, egyelőre még az 1. pont sem valósult meg. (A dollár erősödött az elmúlt hónapokban.) Mikorra várod ezt?
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 13:55
Bizony, a kínálat megint csökkent, épp most néztem. Ilyen alacsony még sosem volt 2014 óta. Nyáron volt egy kis emelkedés a kínálatban, de most már a tavaszi szint alatt van megint és folyamatosan csökken. Bármilyen stagnálás vagy korrekció első lépése pedig az lenne ha enyhén nőne a kínálat.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 13:53
Milyen pszichológiai gát? Budán jó helyen egy újszerű vagy új lakás 1,3-1,6 millió Ft. 1 millió már rég a múlté.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 13:50
Túldimenzionálod. A legtöbb vendéggel semmi gond. Ordibálni szomszéd is tud. Takarítani meg kell nyilván, ezt ki kell adni nekik mint feladat. Az airbnb-nél sokkal nagyobb gondot okozhat egy társasházban például egy táncstúdió (zenével...), egy kocsma vagy egy nagy átmenőforgalmú tevékenység (orvosi rendelő, közjegyző). Egyik ismerősöm szomszéd lakása közjegyző iroda, óriási forgalom van és súlyos figurák. Simán elcserélné egy airbnb-s szomszédra.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 17:17
Az egész belvárosban szavazni kell már az airbnb-zésről. V-VI-VII-VIII kerületek. És adóztatva is vannak, 1500-1800 Ft/m2/év, plusz a bevétel 4%-a meg az önkormányzatoknak. Azért ez nem kevés bevétel a kerületeknek, ezért nem gondolom hogy ezt kihúzzák maguk alól.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 12:47
Ez alapvetően önkormányzati hatáskör, megteheti, de nem egyszerű. Ha az lakáscélú ingatlan átminősítését (más célú használatát) tiltja be, akkor az összes lakásban működő ügyvédi iroda, közjegyző, orvosi rendelő stb. is kuka. Ha az egyéb szálláshelyeket tiltja be, akkor egy csomó ilyen formában működő, lakásként egyébként nem is használható ingatlan is megy a levesbe. (Egy csomó panzió, vendégház így működik, mert szállodaként nem tud a szigorú előírások miatt.) A legjobb lenne nem betiltani hanem szabályozott formában működtetni ezeket (emelt közös költség, lépcsőház takarítási kötelezettség, éjszaka közepi ki-bejelentkezés tiltása, stb stb).
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 14:39
https://www.xtb.com/hu/piaci-betekinto/a-fed-ujra-megkezdi-a-kotvenyek-vasarlasat
Sok fórumtárs jóslatával szemben a FED és az EKB is nyomja tovább a pénznyomtatást, legalább 2020 közepéig. Ingatlan és tőzsde rali folytatódik.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 17:04
Így van. Nincs eladási kényszer. Amíg a korábban vett ingatlanok kiadásának jó hozama van, mi a fenéért adna el valaki??? Így pedig nem lesz kínálat. Az új projektekből is egyre kevesebbet indítanak, ami meg van az horror áron. Most indult a Duna Pearl XIII. kerület, Újlipót északi végén, 1,4-1,6 milliós m2 ár. A volt és most bontás alatt levő vízművek mögött is indítanak egyet XIII-ban, 1,2 milliós m2 áron. És viszik, nyilván nem úgy mint amikor 500 ezer volt egy m2, de viszik, mire felépül el lesz adva mind.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 13:22
Ballától több cikket ne linkeljetek be légyszi. A szobanövényem értelmesebb mert legalább rossz tanácsokat nem ad. (Balla az elmúlt években csak rosszat adott.)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 07. 15:22
Ennyi. Azért most kíváncsi lennék a Balla ingatlanirodák meg a sok fórumozó véleményére, akik összeomlást és stagnálást vártak az elmúlt években mindig, erre kiderül hogy 2019 a rakétázás legkomolyabb éve lesz. Bele se merek gondolni mit érezhet az, aki a szirénhangokra hallgatva nem vett lakást az elmúlt években. Az első két negyedévi 14% emelkedés egész évre elég lenne, nem csoda ha most megpihenünk kicsit, aztán mehetünk tovább fel.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 02. 15:43
10 éve minden 3 hónapban bemondják hogy jön a vihar. Aztán nem jön sosem. Majd ha bemondják, hogy minden szuper és tökéletes, akkor fog jönni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 02. 11:47
Debrecenben meg most adtak át 2 gyárat az elmúlt 3 hónapban 1000+ új munkahely, épül csak az autóiparban 2 új gyár 1000+ munkahely, plusz épül a BMW gyár még több munkahellyel. Lehet van ahol néhány fős leépítés van, máshol meg több száz vagy ezer fős munkaerő felvétel. Nyilván nem azért épülnek a több ezer fős gyárak hogy egyből leépítéssel kezdjenek :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 01. 19:23
Ennyi!! Ezt mondom szeptember eleje óta. Úgy fogynak a lakások mint 1-2 éve, még ilyen árakon is!!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 01. 13:22
Ez is Balla ingatlan :-) VIszont még ők is elismerik, hogy bérleti piacon nincs kínálat, ami árfelhajtó hatású!!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 01. 13:21
Hagyjad már, ez már megint a Balla ingatlaniroda, aki végigshortolta az egész bullpiacot esést várva. Szerintem bármelyikünk a fórumból jobban vágja a piacot mint ez a faszi. Viszont remek kontraindikátor, ha stagnálást-esést vár akkor ideje megint vásárolni mert megyünk tovább mint a rakéta.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 30. 10:34
Ez a ház maximum a felét éri a hirdetési árnak. Ott egy telek 8-10M, egy ilyet pedig felépítesz 40-45-ből, és akkor van egy ÚJ házad 50-55-ből, korszerű gépészettel szigeteléssel anyagokkal. Ebben a házban láthatóan minden a leg-legolcsóbb (nyílászárók, burkolatok, stb.) volt 20 ÉVE! Erre rá kell önteni simán 6-8 milliót hogy kulturáltan nézzen ki, ha pedig szigetelés-gépészetet is korszerűsíteni akarod akkor további 7-8M, és akkor még mindig egy 20 éves ház lesz!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 30. 09:33
Bizony. És újabb komoly ingatlanár emelkedések mindenhol. Az a kislakás ami tavaly ilyenkor 30M volt az most 40M. És viszik, mint a cukrot. A házaknál is 20-40%-os emelkedések vannak az 1 évvel ezelőtti árakhoz képest, de van ahol tavaszhoz képest. Buda külső (!) részén, II/A-ban vagy XI külsőn egy normális ház 1 millió Euró fölött van. Belvárosban (V-VI kurrensebb része) a 1,5-2 millós m2 ár már teljesen átlagos, a különlegesebb lakások 3-4 milliós m2 áron mennek. Ezek tények. Ezeket én is irreálisnak tartom már, gyakorlatilag elértük a nyugati-európai árszintet, viszont mivel elkelnek, így a piac elbírja, normális kínálat hiányában fognak még menni tovább is az árak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 26. 15:45
Két hétig nem kattintottam rá az érkezett hirdetésfigyelőkre. Most végignyomkodtam, és kb 50%-uk már elkelt. (Két hetes hirdetés volt a legrégebbi!!!) Megnéztem a kínálat mennyiségét is, a nyári 10%-os emelkedés után megint csökkent a tavaszi szintre a kínált lakások és házak mennyisége, mindenkori minimumon van. A Cordiával is beszéltem, viszik a lakásokat mint a cukrot. Szóval nem tudom hogy az ingatlanosok miről beszélnek. Mondjuk az lehet hogy náluk kevesebb az ügylet, mert egyre több ismerősöm hagyja ki az ingatlanost a kiadásból és az eladásból is.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek