elemerorsos

Regisztráció: 2018-08-02 12:58:11

Hozzászólások száma: 1 484

Utolsó hozzászólás: 2020-07-11 20:52


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 5
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 20:52
Havi több mint 100 milliós jövedelem? Évi több mint 1,2 milliárd? Oké :-)) Egyre jobb ez a fórum :-))
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 15:08
Ezt a lakást felejtsd el. Földszinti+udvari-t SOHA, maximum csak akkor, ha nagyon olcsó, ez meg nem az. Ez az eladhatatlan-kiadhatatlan kategória. Az ilyen lakásokat az airbnb mentette meg, rengeteg ilyen lakást lett airbnb-s, mert ott pár napra a turistáknak mindegy. Viszont ha gond lesz az aribnb-vel, az ilyen lakásokból egy rakat lesz a piacon, vevő meg nem, mert ilyenbe lakni nem akar senki.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 11:01
"A kerületeknek kell megadni a lehetőséget, hogy szabályozzák az Airbnb-t, a kormány ebben nem dönt - mondta Gulyás. Az önkormányzatoknak teljes szabadsága lenne ebben, akár teljesen is engedhetné, vagy be is tilthatná ezt a szálláshely-szolgáltatás. A jövő héten érkezhet meg az erről szóló törvényjavaslat. Az önkormányzat ezután rendeletben szabályozhatja az Airbnb-t." - ez nagyon jó irány, mert nyilván kell szabályozni, kissé vadnyugati a helyzet most, de ez az általános 120 napos limit egy hülyeség volt. Továbbra is azt gondolom, hogy a TH-k kezébe kell adni a döntést, szabhassanak meg magasabb közös költséget, lépcsőház takarítást, stb és így win-win lesz!
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 10:32
Hát most ez az egész cikk meg ami benne van, megy a lecsóba, merthogy nem lesz központi korlátozás. Aki eladta az elmúlt 2 hónapban a korlátozás miatti parában nyomottabb áron, most eheti a kefét :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 07. 03. 11:58
Ne haragudj de az ügyvéded hülyeséget tanácsolt. Mi az hogy nem lesz büntetés? Akkor nincs büntetés, ha jóhiszeműséget lehet vélelmezni. De itt nem, mert tudtál róla és nem vallottad be. 200%-os bírság és késedelmi kamat fog automatikusan jönni pluszban, és mivel MINDEN adatot megkapnak elektronikusan az adásvételekről, a rendszer automatikusan kiszed. Minden automatizált már, pl CSOK-nál is ha a kedvezményezett állandó lakcímet vált (ami ugye tilos), az okmányirodai adatok alapján a NAV-nál a rendszer már automatikusan nyomtatja a határozatot... Szóval, az ügyvéd tanácsát akkor fogadd meg, ha az esetleges büntetést kifizeti helyetted :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 18. 14:01
Impudenttel két dolog lehet:
1) Nem vesz semmit, mert fél-harmadáron senki sem ad el neki semmit, ő meg nem ad ajándékot a "parasztnak"
2) Vesz valamit mai árakon, ami azt mutatja, hogy végigtrollkodta az elmúlt 3-4 évet a beírásaival, valójában alig várta hogy összejöjjön a pénze és el tudjon költözni
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 08. 11:48
Gondolom ez a saját hirdetésed gerilla marketingje :-) Egyébként ez a hely már mindentől kiesik, nagyon kint van, a burkolatok is nagyon elavultak, 35-36-nál ez nem ér többet.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 04. 16:38
Szerinted kinek van infója az árakról, ha nem egy lakáskiadással foglalkozó oldalnak? Ha meg más lenne, azt meg hiteltelennek tartanád. Becsukhatod a szemed és ne olvasd el ami nem illik a világképedbe, attól még a tény az tény marad.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 04. 16:15
Na, ezek a cikkek is megerősítik, amit már többször leírtam, hogy vége a vírusmizériának, aki meg tudott csípni egy jó vételt az jól járt, aki nem, az kimaradt. Mehetünk tovább fel. A növekedés üteme lassulni fog az előző évekhez, de marad a növekedés.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 04. 16:14
https://forbes.hu/uzlet/ujlakasok-brutalis-aremelkedes-a-megyeszekhelyeken-kevesebbet-is-epitkezunk/
"Az ingatlan.com elemzése szerint május utolsó napjaiban a budapesti új lakások és házak átlagos négyzetméterára 856 ezer forint volt, ami lényegében megegyezik a járvány előtti, februári 850 ezer forintos árszinttel, de tavaly májushoz képest ugyanakkor azért még 11 százalékkal magasabb összeget jelent. Bár a 10 százaléknál nagyobb éves drágulás tempósnak tűnhet, a korábbi évek 20-25 százalékos áremelkedéséhez képest lassuló növekedést mutat. "
--
https://forbes.hu/penz/162-ezer-forint-a-budapesti-alberletek-atlagara/
"A járvány időszakában sokan hirtelen akarták kiadni üresen maradt lakásaikat, ez pedig picit csökkentette az árakat. Csakhogy a lakások gyorsan elfogytak, és az árak visszaálltak a márciusi átlagra – írja közleményében a Rentingo."
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 02. 23:32
Pontosan ez lesz. A magyar munkaerő fegyelmezett, a munkaerőpiac munkáltató barát, a bérek alacsonyak, és most lettek leértékelve 10%-kal a Ft gyengülés miatt. Ezek jó kilátások.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 02. 23:30
Hagyd őket, mindenkit elüldöztek a fórumból aki nem az árzuhanást szajkózza. Közben a tőzsdék mindjárt új csúcson, az ingatlanpiac élénkül, Balatonon alig van nyárra szabad szállás, és Budapesten is 25-30% körül van már a foglalás. A határnyitással jönnek a diákok és a külföldiek is a kiadó lakásokra. Jön kifelé minden a vírusból szépen. Pár hete még lehetett elcsípni 1-1 jó vételt, most már nehezebb. Látok néhányat, de ennyi, sokkal kevesebbet, mint áprilisban.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 30. 17:24
Nem frissítik. Egy csomó kisebb projektnél van így.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 30. 16:27
Ezt honnan vetted? A Fillérre néző földszintiből van 2 vagy 3 még, az összes többit eladták.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 26. 13:59
Ez igaz. Viszont épp most kellene lazítani a szabályozáson. Értelmes vezetés válságban lazít, konjunktúrában szigorít. V. kerületben márciusban szigorítottak, remek érzékkel :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 26. 13:56
Dehogy vezetik be. A kerületek versenyeznek egymással a bevételekért. Olyan ez az egész mint amikor a kormány bevezette az autóknál a 2-3 milliós regisztrációs adót és erre minden értékes autót szlovák rendszámmal közlekedtettek. Hülyeség volt az egész ötlet, és nehéz volt visszaszerezni a bevételeket. Most a Szent István körút egyik oldalán gyakorlatilag lehetetlen airbnb-zni a másik oldalán meg semmiféle korlátozás nincsen... Király utca ugyanez... Szerinted hol lesz több bevétele az önkormányzatnak középtávon és hol lesznek értékesebbek az ingatlanok?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 26. 13:43
Olvasd el az előző hozzászólásomat. 99%-ig biztos vagyok benne, hogy egyes kerületek keménykedése az egész airbnb meg vendéglátás ellen addig tart, amíg pár lazább kerület át nem vonzza ezeket, és majd pislognak, hogy az ezek által fizetett 2-3 milliárd Ft nagyon hiányzik a kasszából... Ez a folyamat már elkezdődött.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 26. 13:40
A szomszédos kerületek boldogan átveszik majd a vendéglátóhelyeket és velük együtt a több milliárdos IPA, TFEJLH, stb. bevételeket. Gondolom, a 7. kerületnek ez nem fog hiányozni :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 26. 13:15
Tény hogy újra kellene tervezni de ez a 10 órás zárás is hülyeség. Minden európai nagyvárosban nyáron az emberek kint vannak az éttermek teraszain éjfélig, meg még tovább, ez a hangulat része. Nem be kellene zárni mindent, hanem zajszintet mérni, stb. Ja hogy ez melós lenne? Akkor jöhet a lusták megoldása, a teljes tiltás. Megint mi fog történni? Az éttermek átmennek a szomszédos kerületekbe, ahol nincs ilyen tiltás. A kerület meg elesik az iparűzési, turizmusfejlesztési és egyéb bevételektől. Remek ötlet. Gondolom, a lakók meg majd boldogan összedobják a kieső bevételt, vagy élvezik, hogy nincs pénz többek között a közterületek rendben tartására :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 26. 12:26
6-8 hónap gyengébb forgalom az haláltusa? Oké :-)

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek