delavega

Regisztráció: 2021-07-27 16:21:23

Hozzászólások száma: 16

Utolsó hozzászólás: 2022-08-01 11:35


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

OTTone 2022. 08. 01. 11:35
Sajnos most semmi esélyünk nincs, rohadt rossz érzés látni az összeget a számlán és tudni, hogy az már nem az enyém. Amit most leírok az magánvélemény semmi konkrét alapja nincs. Voltam közgyűlésen, beszélgettem sorstársakkal, figyeltem a vezetőség reakcióját, beszéltem az ügyvédnővel. Láttam a részvénykönyvet. Ezekből próbálok összerakni pár kockát. 1. Májer úr össze volt esve, az ügyvédeik egymás között azt beszélték, ha ki kell fizetni a büntetést, akkor itt a vég. (ez elcsípett beszélgetés volt). 2.  Aki az összefogást irányította (és fizette az ügyvédnőt), Ő váratlanul kilépett és ennek biztos, hogy nyomós oka volt.(de mi? Megegyezett? Lefizették? Megfenyegették? Megunta hogy csak ő fizet? Ezt sosem fogjuk megtudni) 3. Többen megpróbáltak egy új összefogást alakítani a nagyobb darabszámmal rendelkezők között. (ebből kimaradtam) erről nem tudok többet. 4. A cég vezetése 2,5-3 millió db részvénnyel rendelkezett, ők nagyon összezártak, minden közgyűlésen ott voltak és saját szájízűk szerint szavaztak. Eddig az volt az érzésem, hogy megpróbálják pénzé tenni ami csak van a cégben és az egyik közgyűlésen elfogadott saját részvény visszavásárlási pont alapján visszavetetni a céggel a saját részvényeiket. Azóta én bombázom a céget levelekkel, hogy engem is vegyenek fel a részvény visszavásárlási listára, nehogy azt mondják aki előbb kérte az kapja vissza. Jelenleg egy esélyt látok a megmenekülésre, ha a cégvezetés megpróbálná eladni a tőzsdei jelenlétet, így az egész céget egy tőkeerős cégnek, de ennek a szikráját sem látom, és ki a fenének kéne egy ilyen lejáratott nevű cég? Sajnos itt tartunk, számomra most az a nagy kérdés, hogy van-e még bármilyen érték a cégnév mögött: cnc gép, szerverpark, telephely stb, vagy már kitalicskáztak mindent? Meg persze az, hogy mi jár Májer úr fejében, neki is van vagy 600 ezer részvénye, ilyen gazdag, hogy ezt veszni hagyja? Nem tudom elhinni.
OTTone 2022. 08. 01. 10:46
Nekem adott. Amennyi pénzt kifizettem, arról kaptam számlát, közgyűlésen beszéltem vele, velem korrekt volt. Lényegében nem őmiatta hiúsult meg az összefogás. Valami más lehetett a háttérben, amiről van is elképzelésem, de nincs felhatalmazásom mi történt. Egyébként kedves VUK1980 ön benne volt az összefogásban? Ha igen kellett volna számlát kapnia, ha meg nem volt benne, akkor milyen jogon nyilatkozik negatívan?
OTTone 2022. 05. 02. 18:20
Kevesek tudhatják a teljes igazságot, hogy ki kit akar tönkre tenni, talán csak egy dolog tűnik biztosnak, hogy a kisrészvényes megszívja. Részemről semmi biztatót nem láttam a tulajdonosok reakciójukban. Ami feltűnő volt, hogy a megjelent nagyrészvényesek olyan ügyben is igennel szavaztak, amikor én pl. nemmel (juttatások kifizetése) Ez számomra azt jelentette, hogy mi megszavazzuk a pénzeteket, de ti elintézitek, hogy mi kapjuk valamit a részvényünkért. Persze ez csak az én feltételezésem, és remélem, hogy nem lesz igazam, viszont azt megígérhetem, hogy nagyon kitartó leszek a pénzem visszaszerzése miatt. Van, volt egy csomó opus részvényem, és igen buktam rajta, de az csakis az én döntésem volt, hogy mikor veszem, és mikor adom el, ezért ne vágja senki a fejemhez, hogy ez a tőzsde, mert itt a ottone, mkb, mnb trióból kettő biztos, hogy csalt, és még lehet egy titokzatos negyedik résztvevő is.
OTTone 2022. 05. 02. 16:42
Nem kell kiabálni, leírtam lentebb, hogy semmit nem mondtak, csak a napirendi pontokat sorolták fel vagy tízszer. Semmi érdemleges nem hangzott el, azt kommunikálták, hogy még azt sem tudják miért vonták vissza, azt se tudják, hogy megváltoznak-e a számok, amik abban az esetben borítják a 20-as, 21-es számokat is. Várják, hogy az MNB közölje velük mi a helyzet. Ami engem érdekelne, hogy Gyapjas úrnál végrehajtott vizsgálat miatt vonták vissza, de csak ezt az egyet vonták vissza? Biztos végzett több könyvvizsgálatot ő is. Mert, ha csak ezt az egyet, akkor egyértelműen ellenünk irányult. A napirendi pontokon kívül ennyi hangzott el. 
OTTone 2022. 05. 02. 07:25
Ezt nem ok nélkül fogadtatták el a közgyűléssel: "14/2022. (02.23.) sz. határozat A Közgyűlés 10.903.915 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül akként határoz, hogy az Igazgatóság 25/2020. (04. 15.) számú határozatában foglalt felhatalmazást megújítja, és felhatalmazza az Igazgatóságot saját részvény megszerzésére. Ennek keretében a Közgyűlés felhatalmazza az Igazgatóságot arra, hogy amennyiben a saját részvény vásárláshoz szükséges számviteli feltételek fennállnak, úgy – akár a Budapesti Értéktőzsdén, akár tőzsdén kívül – a vonatkozó jogszabályokban előírt feltételek betartásával mindenkor legfeljebb 8.963.000 darabig terjedő mennyiségű – illetőleg a Részvénytársaság alaptőkéjének változása esetén a mindenkori alaptőke 25 százalékának megfelelő mennyiségig terjedő darabszámú – „A” sorozatú, 18,- Ft névértékű OTT-ONE Nyrt. törzsrészvényt, legalább a tőzsdei ügyletet megelőző napon a Budapesti Értéktőzsdén rögzített záróár 80 százalékának, legfeljebb pedig 120 százalékának megfelelő, a számtani kerekítés szabályainak megfelelő alkalmazásával számított vételáron megvásároljon. Az Igazgatóság a részvényvásárlás jogával 2023. augusztus 23-ig élhet." Ahhoz képest, hogy egy petákjuk sincs szép pénzeket fizetnek ki egyeseknek, és, ha csak itt jártatjuk a szánkat és semmit nem teszünk ellene ki is semmiznek bennünket.
OTTone 2022. 05. 01. 20:00
Nem történt semmi, a napirendi pontokat megszavazták, azon kívül semmi nem hangzott el, sem a múltról, sem a jelenről, a jövőt meg ne is kérdezd én is inkább az arcokat, reakciókat próbáltam figyelni, meg pár suttogást elcsípni.
Az volt az érzésem, hogy itt már a vezetés is csak bábu, próbálnak minden szabálynak megfelelni, előírásokat betartani, de valami nagyobb erő mozgatná a szálakat. Az pedig, hogy saját magukat vagy a céget akarják megmenteni nem derült ki számomra. Ami viszont szöget ütött a fejembe, hogy folyamatosan kommunikálnak egy srv-t, de csak kb 8 millió darabszám erejéig (javítsatok ki, ha nem így van), és ami gyanús, hogy kb ennyi db részvény van az ő kezükben...
OTTone 2022. 04. 28. 06:45
Meg én is, 50-es őszhajú, szemüveges, láthatóan ebben a közegben idegenül mozgó kék inges férfi. Jó lenne pár szót beszélni a sorstársakkal. végig olvastam az összes előterjesztést, nem sok jót szűrtem le belőle, a cég, a könyvvizsgáló is többször használja a de, ha, amennyiben szavakat negatív fejlemények bekövetkeztére. 
OTTone 2022. 04. 25. 18:37
Köszönöm.
OTTone 2022. 04. 25. 07:54
Megy valaki a közgyűlésre? Nekem tervbe van véve, remélem most először eljutok, munkahelytől függ. Szerintetek van még értelme az ügyvédi csoportosulásnak? Nem szeretnék egyszer csak kapni egy felszólítást egy nagyobb összeg befizetésére, de azt se szeretném, hogy nem tettünk meg mindent azért, hogy valamennyi pénzt visszaszerezzünk. Azon kívül, hogy kéri az ügyvéd a felhatalmazást semmit nem tudunk az ügyek állásáról.
OTTone 2021. 12. 15. 10:33
Talán ez is kapcsolódik hozzánk egy kicsit.
Megvan, hol lesz a paksi atomerőmű új repülőtere - Napi.hu
MOLly tulajok topikja 2021. 11. 12. 09:05
Természetesen nem az olajár csökkentésére gondoltam, mint megállapodás, és nem gondolom, hogy így lesz, csak egy ötlet volt, sőt csak egy kérdés.
MOLly tulajok topikja 2021. 11. 12. 08:50
Mi van, ha van egy háttérmegállapodás, hogy pár héten belül visszaerősítik a forintot, az olaj ára közben elindul lefelé, az üzem anyag valós ára már csak 450 Ft lenne, de azért 480-on tartják, és ez extra profit lesz.
OTTone 2021. 09. 10. 16:37
Teljesen igazad van, nekem csak az nem fér a fejembe, hogy milyen üzleti titokra hivatkoznak. Ki előtt titkolóznak, hisz mi vagyunk a tulajdonosok. Miért nem tudhatjuk meg, hogy mit csinál a cég, miként működik, miből van bevétele ez miért titkos? Az OTP-ről mindenki tudja miből van bevétele a Masterplastról tudjuk mit csinálnak, szinte az összes cégről lehet tudni mivel foglalkoznak valójában. Nem érdekel engem, hogy mennyi pénzt keresnek, csak mondják meg, hogy mely cégekkel állnak üzleti kapcsolatba. Küldjenek egy levelet minden részvényesnek aki igényli, hogy rálásson ezekre a dolgokra. Akár még titoktartási szerződést is aláírok, ha olyat látnék ami bennfentes infot takarna. Bár az egész BÉT a bennfentes kereskedésről szól, sajnos. Nem érdekelne az egész cirkusz a könyvvizsgálóval, ha tudnám, hogy ettől a cég normálisan működik. Így viszont nagyon be vagyok tojva, visszagondolva mindig olyan információkat lengettek be, ami akkor volt nagyon menő, akár a katonai titkosítás, e-játékok, stream-ek, utólag elég csapkodónak tűnik az üzletpolitikájuk, túlságosan eltérő, szétágazó a profiljuk, ez nagyon gyanús már. Semmi bajom a tőzsdével csak eladtam a Masterplastot 700 ft-on 20% haszonnal és vettem rajta OTT1-t. szerintetek jó ötlet volt...:( Lassan egy éve ezzel kelek és fekszek. Annyira elkeseredettnek érzem magam, tőlem van félnivalója M-nek.   
OTTone 2021. 09. 07. 05:51
Keménynek tűnik az ügyvédnő, talán érzékelik, hogy valamit tenniük kell, mert véges a türelem, az enyém biztos. Részemről még az érdekelt volna részletesebben, hogy a cég miként működik, milyen jellegű munkákból van bevételük, a sok belengetett projektből mi az ami pénzt is hoz. Mert egy dolog a könyvvizsgálat, ettől még dőlhetne a pénz a céghez, viszont, ha csak vagyon felélése a cél, akkor baj van. Egy mondattal utalt rá, hogy van bevétel, de 20 Ft is bevétel...
OTTone 2021. 08. 25. 20:26
Csak én érzem úgy, hogy ez a közlemény a szervezkedésünknek szólt? Ha mindenkit megkerestek és senki nem vállalta az ugyanolyan nagy baj, mintha senkit nem kerestek volna meg. 

friss hírek További hírek