Shareholder

Regisztráció: 2018-12-15 13:47:19

Hozzászólások száma: 107

Utolsó hozzászólás: 2020-09-17 17:07


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Opciós kereskedés 2020. 09. 17. 17:07
Ti a tőkétek hány százalékát hagyjátok szabadon, hogy legyen elég margin az átalakításokhoz, mondjuk egy futures kiírásnál? Ha jól emlékszem Gery a short strangle stratégiánánál legalább 50%-ot javasol.
Opciós kereskedés 2020. 09. 17. 07:28
dereng pozíciójánál mi történik akkor ha hirtelen emelkedik a gáz ára és lehívják a CALL opciót? Akkor kiszállni az alaptermékből és el kell mindent adni?
EUR/HUF 2020. 09. 16. 13:17
Ez a tőkekivonással való riogatás nevetséges. A brexit kapcsán már évek óta ezt várjuk, hogy mikor dől össze a font és mikor kezdődik a tőke kivándorlása de nem akar összejönni az a jóslat, amivel itt a fórumon riogattak egyesek. Ma már a legtöbb gazdasági szereplő a vállalati szektorban euróban számol el egymással. Minek vándorolna ki a tőke ha a forint tranzakciók száma minimális? Van egy tudatos forintgyengítés, ami bármikor visszafordítható verbális intervencióval vagy a kamatok emelésével. A tőke tulajdonosai és működtetői illetve a politikai szereplők is érdekeltek a forint gyengítésében, ha 400 ft lenne 1 euró néhány hónapon belül, akkor sem lenne semmi. Abban egyetértek, hogy aki teheti, kerülje a forintot és a forintban denominált eszközöket, de azért tőkekivonással túlzás riogatni. Az átlagember jól megszívja de ők akarták ezt a politikát és szavazták meg 2x is, és a közvélemény kutatások szerint most is megszavaznák.
Opciós kereskedés 2020. 09. 16. 05:42
Nem arra fogadtam, hogy a járvány 3 hónapon belül eltűnik és a társaság nyereségbe fordul, hanem arra, hogy a technikai szintekről lesz egy gyors felpattanás. Csőd szélén tántorgó vállalatokat is megtépik elég gyakran egy kis időre, és olyan cégeket is, amelyek mögött nincsen semmi az ígéreteken kívül. A tőzsdén a szereplők nem viselkednek racionálisan, ebben az esetben ezt használom ki. Akkor kell emelkedésre játszani, amikor folyik a vér és szétshortolták a részvényt. A lejárat 2021 június, addig is tartom ha kell, de le fog ez zárulni szerintem előbb is. Összehasonlítva McDee pozijával: a hozam/kockázat tekintetében az enyém a nyerő, de attól függ ki mire játszik. Ez nálam nem hosszútávú stratégia, de vannak néha ilyen pozik is. Majd megírom ide hogyan zárult a pozi.
Opciós kereskedés 2020. 09. 15. 22:42

Múlt héten nyitottam: 5 db LHA (Lufthansa)  CALL opció vétel 8-as strike-on, lejárat 2021 június 18. Az opció díja 1,56 EUR, max kockázat 786 EUR jutalékkal számolva. Arra számítok, hogy középtávon - 3 hónapon belül - lesz egy éles felhúzás a papírban legalább 14 EUR környékére, ahol található egy rés is. TP 6,75 EUR ami a jutalék levonása után kb. 2585 EUR profit. A szektort és a papírt a földbe döngölték, egy hírre (vakcina, mentőcsomag, vártnál kisebb veszteség) bármikor felhúzhatják. Nem sikerült az előző völgy alá menni naposon, az előző alj szintjéről szeretne elrugaszkodni az árfolyam.
Opciós kereskedés 2020. 09. 15. 20:53
Ha növekedésre játszol, miért a PUT kiírást erőlteted, CALL opció vétele nem lenne jobb? Részvényre ATM-en kiírni részvényre nem szerencsés, ha bezuhan 10 dollár alá és eloldalazgat hónapokig, akkor nézegeted a bukót, ráadásul rád fogják hívni az opciót valószínűleg.
Opciós kereskedés 2020. 09. 15. 20:46
Pontosan ezt akartam írni én is, de nem feltétlenül nullázza le a számlát, max kb. 2600 dollárt bukhat. Itt valószínűleg rá fogják hívni az opciót és akkor lesz 100 db-os long pakkja 35 dolláron. Ha nincs elég margin a számlán, akkor lesz gond.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 09. 09. 20:56
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 09. 09. 20:28
Most nem piszkálom, majd ha felmegy 400 környékére és lesz szabad tőkém, akkor. Nem zavar ha drága az opció, csak zúzzák be, általában bejön. Kiírni az ilyen papírokra veszélyes, mert akár 1000-ig mehet és ott korlátlan veszteségpotenciál van, vételnél max az opciós díjat bukom. Lehet bejelentik holnap a felvásárlását, aztán akkora réssel nyit, hogy nem látom a végét. A TSLA-nál inkább bízom a szintekben és 230-nél már ki mernék írni egy PUT-ot mondjuk egy 170-es strike-al, de függ a gyertyadinamikától is.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 09. 09. 20:21
A NKLA tipikus speka papír, na ezekre szoktam én 90-120 napos PUT opciókkal lőni, főleg amikor két óriási zöld gyertgyát látok hónapos grafikonon és naposon kimerülési réseket. A jelenlegi szinteken nemhogy stop nélkül, de még stoppal sem szállnék be, opcióval sem piszkálom az ilyet, bármerre mehet. Akkor érdemes szerintem fundát nézni ha már felépült a gyár, jönnek le a járművek a szalagokról és lehet elemezgetni az eladásokat. A NIO-val én végigjártam idáig a sztorit és megtanultam, hogy sok víznek kell lefolyni a Dunán, amíg egy ötletből lesz valami, ott is bejelentették a gyárépítést, aztán lefújták az egészet. A GM megállapodás sem sokat jelent, voltam én már olyan bányászati papírban, ami leszerződött a Siemens-el, jó nagy füstje volt, pár hónap múlva meg csődöt jelentett és kivezették a tőzsdéről. Jól fogalmaztál, hogy csak ígéret. Spekázni rövidtávon szűk stopokkal jó lehet a NKLA, hosszútávra nem ezeken a szinteken szállnék be.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 09. 09. 19:51
Igen, tartom a VEL-t, amíg 10 USD fölé nem megy. Book value 10 dollár felett, intézményi befektetők is veszik, bennfentesek nem adják. Alacsony a forgalom de ez nem számít, majd megtalálják a papírt. 
Mostanában európai piacon spekázok a rommá shortolt nagy cégekre, USA nagyon drága de figyelem azt is. Amcsi papír, amiket figyelek középtávú vételre: LEVI, MAXN. Hosszútávra osztalékporfolióba: AT&T. Put opció vételre: ZM 450 dollár körül. Put opció eladásra: TSLA ha bezúzzák nagyon 200 dollár környékére. 
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 09. 09. 19:08
Hát erre a papírra nem valami likvid az opciós piac, nagyon széles a spread.
Amerika kezet nyújt a Brexit-mocsárba süllyedt briteknek 2020. 09. 07. 14:42
#25
Sokan évek óta várják az Egyesült Királyság gazdaságának összeomlását, a multinacionális vállalatok kivonulását, a font bedőlését de valahogy nem akar összejönni. Meglesz az a megállapodás, egyik félnek sem érdeke, hogy megegyezés nélkül maradjanak. Vannak brit papírjaim és ETF, szépem fizetik az osztalékot, ha nagyobb lesz a para, lehet még olcsón venni.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 09. 07. 14:33
Az elemzők sem tudnak semmit a jövőbeni árfolyamokról. Az elemzeskozpont kutatása szerint 48%-ban volt igazuk 1998-2012 között. Max annyit érdemes ezekkel foglalkozni, hogy ránéz az ember néha de jelentőséget nem kell neki tulajdonítani. Kereskedni kell és kezelni a kockázatot.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 09. 04. 18:32
Nem érdemes nagyon nézegetni a makroadatokat, nem sokat számítanak, hacsak nem daytrader vagy. Volt egy erős hegymenet, ha megnézed az SP500 chartot láthatod, hogy egy meredeken emelkedő trend kezdetét követően általában kb. 5-6 hónappal jön minimum egy korrekció. Tele van réssel a grafikon a márciusi megindulás óta, és már nagyon ideje van egy jelentősebb visszahúzódásnak, hogy a réseket elkezdjük betölteni. Az is megfigyelhető a charton, hogy az esések átlalában nyár vége felé vagy kora ősszel, októberben kezdődnek és a piac november vége felé tér magához, amikoris elkezd meredeken megindulni felfelé az árfolyamgörbe, ami a mikulás rali kezdete. Természetesen nem mindig pontosan így történik, de általában ez a forgatókönyv, ezért nem igazán érdemes long beszállót keresni nyár végén vagy iránymentes opciós stratégiákat játszani ezidőtájt. A tőzsén pedig alapszabály, hogy az árfolyamokat senki nem látja előre, bármerre mehet az ár, csak egy dologra van ráhatásod: kockázatkezelés és pozíciómenedzsment, a többi a piac dolga.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 09. 04. 16:39
Köszi. Igen, tartom a VEL-t, plusszos vagyok még benne de valóban eseget mostanában. Szerintem lesz ez még 10 dollár is vagy még több 2021 végéig, ha kell addig is tartom. A gyertya dinamikától függően döntöm el, hogy hol szállok majd ki, lehet úgy átmegy majd a 10-es szinten, mint kés a vajon. Amivel most szemezek az a MAXN, nemrég volt IPO és eléggé bezúzták így az elején. Ilyenkor érdemes lehet vételre nézegetni és középtávon szépen lehet keresni az ilyen sztorikon.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 09. 04. 16:10
Remélem sikerült kiszállnod az Apple-ból időben. Bombameglepetés: nekem az imént lezárult a PUT opcióm plusszban, igaz a lekötött tőkéhez képest csekély profittal de az elmúlt hetek menetelése után nem gondoltam, hogy ilyen hamar ennyire beszakad az árfolyam, ezért arra készültem, hogy elbukom a teljes opciós díjat. Ezért szeretem az opciót, 420-as strike árral vettem, azaz a split után 105 alatt lettem volna plusszos normál esetben, de mivel az opció értékét a volatilitás is befolyásolja, ezért a nagy vola miatt megnőtt az opció ára és 114.50 környékén profittal zárult a pozíció. Azt hiszem egy darabig nem spekázok a sláger tech cégekre. Lehet európai vizekre evezek, és Bayer részvényeim mellé még veszek 2 call opciót jövő nyári lejárattal, 55 vagy 60-as strike árral.
Tréder Topik :o) 2020. 09. 03. 11:49
A britek röhögnek a markukban. Míg az EU-ban megy a huzavona, ők szabadon nyomhatják az angol fontot és önthetik a gazdaságukba. Az EU annyira túl van már bürokratizálva, hogy a saját szabályait sem képes betartani. Az Alapjogi Charta előírja, hogy minden EU polgárnak joga van a szabad mozgáshoz az EU-n belül, ezt több állam is felrúgta az elmúlt 6 hónapban, amikor a határait lezárta, senkit nem érdekelt. Most a magyarok is semmibe vették, és ez csak egy a sok közül, ami ugyan le van írva de kutyát nem érdekli. Leírhatják a jogállami garanciákat éz feltételeket is, kb. annyira lesz értelme, mint a Chartában lefektett jogoknak.
Tréder Topik :o) 2020. 09. 03. 09:59
Van rés 2350 környékén is, felette meg még egy csomó de a piacot nem érdekli. Ha jól látom még 1800 környéki rések sincsenel betöltve, valószínűleg már nem is lesznek.
DAX 2020. 09. 02. 22:56
Ez így van, senki nem meri bevállalni a pénzügyi rendszer átalakítását. A felső 1%-nak ez a rendszer nagyon jó. Jeff Bezos jelenleg az USA leggazdagabb embere, semmit nem kell csinálnia, csak nézni a részvényárfolyamokat, hogyan dagad a vagyona percről percre és a hatalom ezt a réteget szolgálja ki. Mellesleg ők adják a legtöbb zsetont a amerikai választási kampányban. Naivitás azt hinni, hogy csak puszira támogatják a pártokat a tőke tulajdonosai és működtetői, nyilván elvárják, hogy az érdekeiket képviseljék. Mint írtam lejjebb, egy brutális mellékhatása van ennek a játéknak: a vagyoni egyenlőtlenségek fokozódása, mert ez a jelenség nem más, mint a lakosság 99% vásárlóerejének transzferálása a felső 1%-hoz. Ezért lőnek ezzel óriási öngólt és ezért csúszik az amerikai középosztály egyre lejjebb, nincs már olyan, hogy amerikai álom, fuldokolnak az adósságban és kínlódnak és ez egyre rosszabb lesz. Ha itt előkerülnek a fegyverek és elkezdenek veszettül lövöldözni egymásra, akkor csúnya világ lesz, és elnézve az elmúlt hetek történéseit, vastagon benne van a pakliban, hogy ez megtörténik. A dolgot vissza lehet fordítani, de ehhez az 1%-nak le kell adnia az igényekből. Az egyik porfolio cikkben olvastam, 100%-ban egyetértek vele:
"A FED monetáris és szabályozói politikája a kapitalizmus egy olyan formájához járult hozzá, ahol a jutalmak a felső 1 százalékhoz mennek, míg a kockázatokat a maradék 99 százalék viseli."

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek