Shareholder

Regisztráció: 2018-12-15 13:47:19

Hozzászólások száma: 14

Utolsó hozzászólás: 2020-04-01 01:50


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

random capital ma, 01:50
Igazából én azért nyitottam a Randomnál, hogy a Béta piacon tudjak német papírokat venni forintban, nem kell váltani, a német papírok olcsók most, némelyik 2009-es szinteken és több cég is mostanában fizetnek osztalékot. Még azt is meg lehet csinálni, hogy olyan brókert választasz, amely megengedi, hogy HUF fedezetre vásárolj más devizában denominált papírokat, majd amikor vissaerősödik a HUF, indítasz a brókernél egy deviza konverziót és átváltod a forintot arra a devizára, amelyen a papírt vásároltad. Tehát gyakorlatilag dollárban hitelt veszel fel forint fedezetre és vásárolsz belőle részvényt, amíg nem erősödik vissza a HUF. Nyilván valamennyi kamatot kell fizetni addig de a jelenlegi kamatkörnyezetben ez nem jelenthet problémát. Sajnos ezt a Randomnál nem fogod tudni megcsinálni szerintem.
random capital ma, 01:15
Múlt héten nyitottam számlát online, mindent a leírtaknak megfelelően csináltam és 2 órán belül megnyitották. Az ismerősömnek is tegnap néhány órán belül elkészült. Nekem inkább a platform volt kissé csalódás, de testre szabtam és megbarákoztam vele, így elmegy. A webes felület viszont nagyon primitív, számomra teljesen használhatatlan. Remélem, ahogy egyre növekszik az ügyfélszám és a forgalom, idővel fejlesztenek majd a kereskedési felületen.
KBC Equitas szerda, 20:57
Valóban, a grafikonrajzoló professzionális, azért szépen lassan csak sikerül testre szabni a saját igényeim szerint. Nem értem, hogy minek a grafikon és a charting a felületre ha az utóbbi profi és talán még kis fejlesztéssel kereskedni is lehetne rajta, a grafikon felesleges lenne. No, nem panaszkodom többet, jó lesz arra, amire én használni szeretném :-)
Köszönöm. 
KBC Equitas szerda, 20:39
Nem értem, hogy miért nincs Magyarországon olyan brókercég, amelynek legalább a platformja professzionális lenne. Körülnéztem a magyar piacon de hiába a banki háttér, pl. OTP, CIB, a jutalék nagyon magas, a kereskedési platform pedig fapados és instabil, az ERSTE rendszeréről sem hallani sok pozitív véleményt, a KBC-ről ne is beszéljünk. A Cipruson vagy Máltán bejegyzett bucket shop-ok egy hét alatt egész jó platformokat tudnak összekalapálni; egyszerűen érthetetlen, hogy a nagy, banki háttérrel rendelkező Magyarországon működő cégeknek miért olyan nehéz egy profi platformot fejleszteni és üzemeltetni. A németeknél a COMDIRECT bank platformját nézegettem, egyszerű, szofisztikált és átlátható, és nem utolsó sorban a jutalékok is meglepően alacsonyak. Az IB platformja is elég jól kikupálódott és csináltak egy egész jó client webes felületet is. Érthetetlen, hogy egy ilyet egy OTP, KBC vagy CIB miért nem tud produkálni, hiszen az ember azt várná, hogy a magas jutalékokért cserébe az ember egy jól működő rendszert kap, de nem. Az előzőekhez képest a Randi egész jó kis platform, de sajnos nemzetközi összehasonlításban nem sorolnám a professzionális kategóriába, viszont itt nem számítanak fel számlavezetési díjat és olcsók a jutalékok, szemben a banki háttérrel rendelkező magyarországi társaival.
KBC Equitas szerda, 20:21
Ma megnyitottam a számlámat a Randomnál de a KBC-t is meghagyom egyelőre. Az első benyomás mindenképpen pozitív, közel 1 órán belül sikerült a számlanyitás online ügyintézéssel de a platformtól, ami gyakorlatilag a 10 évvel ezelőtti PETI, többet vártam volna. Kissé fapadosnak tűnik a RANDI, bár lehet azért mert inkább külföldi brókercégek kereskedési felületeihez vagyok hozzászokva. Az instrumentumokat úgy kell kikeresni listából, ez nagyon idegesítő, legalábbis én böngészőt nem találtam, ahol be lehetne gépelni az instrumentum nevét vagy a tickert, és az értékpapírok kijelölése is elég lassan történik meg. A terméklistában olyan értékpapírok szerepelnek, amelyeket már régen kivezettek a tőzsdéről, nem értem miért nem törölték őket. A grafikonokon mintha javítottak volna a PETI-hez képest de nem eléggé kifinomult, ha jól látom, a grafikonon történő kereskedés nem lehetséges. A design alig fejlődött valamit. A célnak mindenesetre meg fog felelni mert BÉT, BÉTA részvények illetve certifikátok kereskedésre fogom használni a számlámat elsősorban, viszont osztalékportfoliót nem építenék rajta (erre is alkalmas lehet, de nekem nem eléggé széles hozzá a termékpaletta, pl. LSE-n ha jól látom nem lehet kereskedni) és kifinomult daytrade stratégia alkalmazására, ahol minden elmozdulásnak jelentősége van, sem ideális a rendszer. A vélemények és az első benyomások alapján a cég korrektek tűnik, ezzel nem lesz probléma meglátásom szerint. Remélem,  előbb-utóbb azért lesz a platform még jobb is.
KBC Equitas 2020. 03. 24. 14:21
Megírná valaki, hogy a BÉTA piacon szereplő papírokat hogyan találom meg a WebBrokerben vagy miként lehet ezen a piacon kereskedni? Beírom a vállalat nevét vagy a tickert de nem ad találatot a BÉTA piacra.
Köszönöm előre is a segítséget.
DAX TOPIC - komolyaknak ! 2020. 01. 02. 23:17
Azért érdekes, hogy US repo market megremegett, 10%-os kamattal hiteleztek egymásnak a pénzintézetek overnight az elmúlt időszakban akkor, amikor történelmi mélyponton vannak a kamatok világszerte. Azt persze nem árulják el, hogy mely bankok érintettek, nem publikus az infó, too big to fail. Erre FED megnyitotta a pénzcsapokat és piacok all time high record, naponta elképesztő pénzeket önt a piacokra az amerikai jegybank, amelyek ömlenek a részvényekbe. Gyerekek, ha elbaltáztatok valamit és nem tudtok piaci kamatlábakon forráshoz jutni, semmi baj, jön a pénzeső, nem mehettek csődbe, hiszen túl nagyok vagytok, hogy elbukjatok. Elfüstöltétek a pénzt a tőkepiaciokon? Nem probléma, van még, annyit nyomtatunk, amennyit akarunk. Oda vezetett mindez, hogy immár 3 ember, Buffett, Gates és Jeff Bezos kezében akkora a vagyon, mint az USA szegényebbik felének a vagyona, és az olló egyre csak nyílik, nagyon kíváncsi vagyok hol fog megállni. Ha ez így megy tovább, az életben nem lesz medvepiac.
Tréder Topik :o) 2019. 12. 27. 11:12
Nem lesz perec, a jegybankok és a cégek vásárolnak, hogy folyamatosan fenntartsák az emelkedést. Persze lesznek kisebb döccenők, de a klasszikus medvepiac felejtős egy ilyen rendszerben. A kapitalizmust teljesen kinyírták, soha véget nem érő too big to fail és central bank manipulation van helyette. Jövőre is emelkedést jósol szinte mindenki. Esetleg akkor lehet jelentősebb zuhanás, ha olyan elnököt választanak USA-ban, aki odacsap a FED-nek és ennek a rendszernek, de mivel ez nem érdeke a TOP 1%-nak, és a választást a pénz dönti el, ezért valószínűleg olyan elnök lesz, aki a status quo fenntartását fogja szolgálni.
DAX TOPIC - komolyaknak ! 2019. 12. 19. 21:52
Ez nem csak Trump, lényegében az összes amerikai elnök ezt csinálta a II. VH óta és a jelenlegi pénzügyi rendszerben nem is nagyon van más választásuk, már ha nem akarnak politikai öngyilkosságot elkövetni. A népek folyamatos növekedést szeretnének, fogyasztani akarnak egyre nagyobb mértékben illetve meg akarják őrizni a világban az USA vezető szerepét, és mindezt egy olyan pénzrendszerben, amely a hitelezésre épül, így ezeket nem is lehet másképpen megteremteni mint adóssággal. Trump azért van ráfeszülve annyira a részvényárfolyamokra, mert USA-ban a részvénypiacok alakulása nagyobb politikai jelentőséggel bír mint bárhol máshol, mivel az amerikai vállalatok nagy része elsősorban a részvénykibocsátás révén jut forrásokhoz, míg Európában, Ázsiában nem ez a jellemző gyakolrat. Ha Trump alatt zakózott volna a részvénypiac, a kampányban biztos téma lenne egy tőzsdei zuhanás, így viszont gazdaságpolitikájával nem nagyon tudják támadni. Obama ugyanezt csinálta, és mindenki más előtte. Hatalmas adósságot halmoztak fel USA-ban a kormányzatok, másképp nem lehet ebben a rendszerben. Annyi pénzt nyomnak, amennyit csak akarnak, és miért ne tennék, amikor a dollár a világ tartalékvalutája. Ki van ez találva.
Tréder Topik :o) 2019. 12. 19. 16:33
Azért vannak események, Tesla hatalmasat megy, tele van lyuggatva a grafikon de tépik tovább. Ezeket már semmi nem tudja megállítani.
Tréder Topik :o) 2019. 12. 18. 21:26
1929 más világ volt, azóta globalizáció van és a jegybankok üveghangon tolják a pénzt a tőkepiacokba. Ebből tőzsdei összeomlás nem nagyon lesz mert annyi pénzt teremtenek, amennyit csak akarnak. Egy számítógépbe tetszőleges nagyságú számot be lehet gépelni, tehát ez nem probléma. Nincs már kapitalizmus, a jegybankok által mesterségesen fenntartott rendszer van, amelynek nyertesei a nagy játékosok (pl. Gates, Buffett, Bezos, akik vagyona összesen akkora, mint az USA népességének alsó 50%-a), meg néhány "too big to fail" nagyvállalat, a többiek mennek a levesbe, azok tönkremehetnek, a negatív reálkamatoknak köszönhetően eléghet a megtakarításuk, senkit nem érdekel. Szerintem inkább társadalmilag fog beleremegni a rendszer, ami a szemünk láttára zajlik: ISIS, Hong Kong tüntetések, Franciaország sárgamellényesek, Brexit, menekültválság Európában, USA-ban stb. de ezeket eddig sikerült a szőnyeg alá söpörni. Akkora jövedelmi szakadékok lesznek itt a társadalmakban, amelyek komoly problémákat fognak okozni globálisan, hála a jegybankok pénznyomtatási politikájának.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2018. 12. 15. 14:46
Azért a kapitalizmus törvényeit nem árt tudatosítani többször is a fejekben, úgy látszik a politikusok nagy része egész egyszerűen képtelen felfogni.
Az eredményhez elengedhetetlen, hogy a társadalom tagjainak többsége ugyanazt akarja, de ez a magyar társadalomnak valahogy nem megy. Ha nézem a magyar híradásokat, kommenteket, portálokat ugyanazt látom mindenhol, ezer felé húz mindenki... Reménytelennek látom a helyzetet, bár bevallom, én csak a partvonalról szemlélődöm és fogalmazom meg a véleményem.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2018. 12. 15. 14:39
Arra írtam, hogy fordítva ülnek a lovon, hogy egy multi nem fogja csak úgy szívességből bevezetni a német állapotokat, vagy azért mert a szegedi önkormányzat is így tett. Mertugye az volt a hozzászólásban, hogy ezt bármelyik cég megtehetné, és még azt is elvárja, hogy hozza nyilvánosságra mennyit túlóráztat Németországban. Nem ezért mentek a multik Magyarországra, hanem azért, hogy profitot termeljenek. A háborgás édes kevés, azt mindenki tud. Attól, hogy a Kossuth Téren ácsorognak, vagy szitkozódnak a munkahelyen, és közben a munkát megcsinálják, nem fog változni semmi. BTW nem mindenki háborog ha jól látom, hanem az ország egyik fele szidja, köpködi a másik felét, jó magyar szokás szerint. Nem látok semmilyen egységes kiállást, érdekérvényesítést, csak viszályt, civakodást.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2018. 12. 15. 14:10
Kicsit fordítva ültök a lovon, ha ezt komolyan gondoljátok. Piacgazdaság van, a munkáltató pedig nem jótékonysági intézmény - főleg ha versenyszférában tevékenykedő vállalatról beszélünk. A versenyző vállalat elsődleges célja a profitjának maximalizálása, és mindent meg is fog tenni annak érdekében, hogy a törvény adta lehetőségeket teljes mértékben kihasználva elérje ezt a célt. Az, hogy a német autógyárak mennyit túlóráztatnak és fizetnek abban az országban, ahol az anyacég van, ahhoz a magyaroknak semmi köze nincs. A német autógyárak ugyanúgy bevetnek minden eszközt Németországban is, hogy a munkavállalókból kihozzák a legtöbbet, csak nem engedhetik ugyanazt a bánásmódot, mert a német munkavállaló akkor inkább nem dolgozik, a német szakszervezetek pedig olyan garanciákat csikartak ki a vállalatvezetéstől és a kormányzattól, hogy nem tehetik meg ugyanazt, mint például Magyarországon. Ne akarjátok már, hogy a szanaszét húzó, egymást köpködő, saját magáért egységesen kiállni képtelen magyar társadalom tagjai ugyanazokat a garanciákat kapják meg ajándékba, amiért nyugatabbra annak idején nagyon keményen megharcoltak. A nagymulti menedzsementjét egy dolog érdekli: a részvénytulajdonosok elégedettek legyenek a vállalat eredményeivel, és a vállalati célok teljesüljenek. A magyarok túlóra problémái érdeklik őket a legkevésbé. Majd ha azt látják, hogy a célok csak akkor teljesülhetnek, ha a magyar munkavállalók számára enegedményeket tesznek, akkor hajlandóak lesznek erre, egyébként nem.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek