A hazai gazdaságra zúduló uniós támogatás olyan, mintha aranylelőhelyeket fedeztek volna fel és aki ehhez a zsíros bödönhöz közelebb kerül, az behozhatatlan előnyre tesz szert más gazdasági szereplőkkel szemben - vélekedik friss blogbejegyzésében...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=58&i=233568
elsőre lehet túl gyorsan gépeltem, ezért nem értetted meg, most bekopizom: "tök mindegy milyen szinten van a matematikában az, akit kritizálsz, ha te magad habzó szájjal őrjöngsz azon, hogy 1+1 márpedig 3,7 és nem kettő. egyszerűen az ember lesajnálón tud csak rád nézni. "
ez lenne az eseted zsidayval...
azt meg miért találgatod, hogy én miként vélekedek olyanokról, akik valamiben nálam jártasabbak? :) persze csináld csak, ha oly sok időd van ilyenekre :)
"Egyébként pedig tévedsz" muhahahha
erre való az, hogy visszaolvasd magad :)
vagy most jön a rogán anti féle fordulat, hogy nem vagy totál hülye a témához, mert amikor szembesítettek a hülyeséggel, akkor utólag "megvilágosodtál"? :)
te onnantól itt nulla vagy, hogy az első hozzászólásodban előadtad magad.
persze kínlódj még, lelked rajta. szórakoztató... amolyan szopacsos, tőled már megszoktuk...
Igen, jobban ért, nálam is, nálad is. Eszerint viszont nálad mindenki tévedhetetlennek számít, aki nálad jobban ért valamihez. lelked rajta.
Egyébként pedig tévedsz, nem ma tanultam és továbbra sem olvastad a portfolio írását, abban ugyanis mindkettőről ír és szerintük mindkettő alatta marad az előirányzottnak.
Azzal viszont -a te nívós megfogalmazásod szerint kapásból lehúztad a budin magad, hogy a még ki sem bocsátott előlegszámlákat már most beteszed a mérlegbe csak hogy igazolni véld magad.
"habzó szájjal őrjöngeni", személyeskedni, gyalázkodni pedig éppenséggel te szoktál, ahogy most is bemutattad.
Amit Zsiday a bulin felolvashatna, az pedig egy idézet lenne a KPMG-től vagy a portfolio elemzőjétől, amin szerintem ő sem poénkodna legfeljebb értelmes vitába szállna vele - veled ellentétben.
- na, habzó szájjal őrjönghetsz tovább, kb. ennyit tudsz.
te pl. ma tanultad itt meg, hogy a költségvetési hiány és a pénzforgalmi hiány nem ugyanaz.... ő ezt egy ideje tudja.
tudod ezzel úgy kapásból lehúztad a budin az összes gazdasági katyvasz, amit előadsz. tök mindegy milyen szinten van a matematikában az, akit kritizálsz, ha te magad habzó szájjal őrjöngsz azon, hogy 1+1 márpedig 3,7 és nem kettő. egyszerűen az ember lesajnálón tud csak rád nézni.
lehet, ha ő ha olvassa a soraid, akkor azon gondolkodik, hogy a következő bulin, amit a haverokkal tölt, melyik hozzászólásodat olvassa fel, ha valami poénosat akar előadni...
Ez volt az állítása:
"nekunk azert is erdekunk volt a vamok csokkentese mert ezen alapon kerultek kedvezobb elbiralasra a magyar szarmazasu termekek."
Ezért kérdeztem, hogy hol vannak azok a termékek, amelyeknek a vámeltörlésével Magyarország olyan marhára jól járt?
Azoknak a magyar termékeknek a zöme -ha nem mind, amelyeknek a vámját anno megnyertük mára már nem létezik vagy nem magyar cég gyártja. Helyettük az export zömét jelenleg adó termékek Magyarországon készített külföldi termékek, melyeknek a vámmentessége ezek tulajdonosainak előny.
Ez csupán megállapítása annak, hogy a fenti "nekünk érdekünk volt" állítás nem stimmel, nem pedig szeretetnyilvánítás.
miert szerinted ha a multi cegek nem lennenek akkor milyen lenne a foglalkoztatas , vagy mindent felszivna a kozmunka ?:-)
en sem szeretem oket de ez van ok a legnagyobb foglalkoztatok es az mar az orszag vezetesen mulik milyen alkut tud kotni veluk ,allami tamogatas kontra GDP bevetelek.
en mindkettot vartam ,
-a bunko angoloktol nem vartam mast azzal az iszonyu nemzeti ontudatukkal siman boritekolhato volt pedig a fe lorszag elhizott alkeszokbol all es a gyarmatbirodalom korabbi(es mostani) kirablasabol es a City of London penzmosasabol el.ok is tudjak mar mennyire raqrtak.
-Trump ,oszinte leszek en a 90%os Reutersen csodalkoztam nem azon , hogy o nyert .
de visszaterve a Hunxitra ,azt nagyon nem szeretnem .
"a magyar szarmazasu termekek." - és most hol vannak ezek?
Vagy a Magyarországon, külföldi tulajdonú cégeknél készült külföldre kivitt termékekre gondolsz?
Nagyot nyertünk rajta...
mínusz lesz az a nulla
most is az lenne
érdemes megnézni,hogy az eu-s pénzzel kitömött haverok mennyire hisznek a saját cégükben
garancsi,mészáros stb
a nyereség 100%-át kiveszik osztalékként minden évben
ugye ezt te sem hiszed el ?
amugy a vambeveteleket EU elott is bi ill. multilateralis egyezmenyek szabalyoztak nekunk azert is erdekunk volt a vamok csokkentese mert ezen alapon kerultek kedvezobb elbiralasra a magyar szarmazasu termekek.
"Mondok egy peldat ,at lehetett volna allitani az orszagot napelemre illetve e autozasra" - ezzel egyetértek. A felhasználáshoz közeli elosztott energiatermelés kellene megújulókra alapozottan. Ennek normatív eszköze lehetne az egyedi pályáztatás helyett a kedvezményes (5%) ÁFA kulcs bevezetése minden megújulós termékre és szolgáltatásra.
Akik az eus pénzekre hivatkozva vonnak le következtetéseket, azok csak és kizárólag azt hajlandók látni. Minden más tényező észrevétele negatívan befolyásolná a prekoncepciójukat, ezért azok nem léteznek.
Egy elfogulatlan, minden pro és kontra hatást figyelembe vevő mérleg készítésére nincs ambíció a szakmában. Nem is készült, pedig ha más nem, a 10 éves belépési évforduló indokolta volna. Ez a közgazdász szakmát is minősíti.
en arrol beszelek , hogy strukturalis reformok helyett fogyasztasra koltik a az EU kohezios alapjait ez most meg so-so am amint elzartak a penzcsapot es az ezen beruhazasokbol megvalosult valodi fejleszteseknek kellene segiteni az orszag versenykepesseget hat nem fog menni .Mondok egy peldat ,at lehetett volna allitani az orszagot napelemre illetve e autozasra (mint Norvegiaba) igy csokkent volna az energiafuggosegunk, a kulker merlegunk is javult volna(kevesebb import energia)es rengeteg beruhazas szuletett volna , ki lehetett volna nevelni egy szektort ami piacvezeto lenne a regioban (gyartas,szolgaltatas ,szakoktatas,stb), ehelyett mi lesz ?PAKS 2
Zsiday: a magyar beteg
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=58&i=233568