Kicsit kiültem levegőzni:) Amikor füstöl a pipa olvasgatok, mindig szabadjára engedem a gondolataim picit. Elvonulok a kert hátsó részébe ne zavarjon senki… Nézegettem a BÉT-en a cégeket, hátha van ahová tudnám tenni még a lóvét… ha már itt átsúlyozás közepén vagyok,és az Akko felszabadult. Nagyon úgy néz ki a CIG felé megy a lóvé. Masterplastot, Autowallist, Appeninnt, Civitat, Glostert nem bántottam nem is tervezem, persze állandó portfolióm része a Mol és Otp, azokat sem bántom. Egyenlőre a bluekba nem is bővítek. Kiment a Waberers, Any, Akko, Dm…. Szóval az pipa :) Frankfurtban szerintem az Intelt kiszórom holnap, de azért megnézem a mozgását.. Zalando Se megy, Allianz Se marad. Nyerő Eurt hozok haza váltom Ft-ba és szerintem a megy a Cigbe… Szóval ez a jövőheti stratégia.
Selena Group can grow fast as an innovative company. The company has 30 companies in 19 countries and its own Research and Development Center, which coordinates the operations of local laboratories. Selena’s manufacturing plants are located in Poland, Spain, Portugal, Italy, Romania, Turkey, Kazakhstan, China and South Korea.
Balazs attila, garancsi vagy opust tudok elképzelni, 1548 Ft környékén tökeemelest amennyi a saját tőke. De szerintem a hiteleket fogjàk áttargyalni + az új gyárnal lesz új befekteto.
Ti amúgy elképzelhetőnek tartjátok, hogy a lölő vagy a Tiborcz beszáll a masterplastba, hamár azok befektetőt keresnek? Főleg lőrinc kifejezetten szereti az építőipart...
Nagy kópé az öreg… vigyázni kell vele. Amikor már mondja elad valamit már rég el van adva… de tegyük hozzá nem mindentudó. Úgy manipulálja a piacot, ahogy nem szégyelli… Musk a másik csodabogár… érdemes nézni a mozgásaikat, de rögtön kitömik papírokkal az embert, amint követi is őket… szóval én mindenkit óvatosságra intek, mikor valaki együtt akar mozogni velük.
Budapesten lesz jövő héten a nyugati világ csúcstalálkozója, 45-47 állam- és kormányfő érkezik a magyar fővárosba - közölte Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Én úgy fórumozok, hogy elhintek egy két hamis infót, ne lehessen behatárolni kilétemet. Egyszer megjártam, mikor túlságosan őszinte voltam, és egy jóakaróm felfedett. Igaz, ez egy helyi facebook csoport volt, ahol több mindent bíráltam, próbáltam egy kis kultúrát és színvonalat vinni a beszélgetésekbe és rámutatni a háttérre is. Pontosan ez miatt többen kiugrottak onnan, mert a moderátor nem tűrte, ha valaki ellentmond.
...majd beul vmelyik a szêkbe, akkor látjuk msjd igazán mi lesz, mind2nek kellenek ab haszmos bolondok most...de ha már beul a bolondokat kirugják......teccikérrteni...
* édesapám klasszikus fickó, ez a ne legyen hiteled fajta… nehezen értette meg ezt az anomáliát, 1,5 hétig búgtam a fejét. Akkor is úgy ment bele, ha nem lesz fedél öregségére felette megfolyt XD Egyedül lakik egy nagy házban… saját árnyékát kergeti, ha hazakeveredik este. Tudja ő is fölösleges, de a családban van vagy 120 éve… én sem adnám el. Most fel van újítva tetőtől talpig. Először volt hitel bejegyezve rajta.
Apám házát még olcsó jelzáloggal is beterheltem… fizeti a törlesztőt… lejár a PMÁP megy a végtörlesztés… faternak aztán van pmáp abból is bőven, olcsó kamat volt akkoriban jelzálogra. Kimatekoltam, ha borul is a dolog akkor is nyereséges. Már most nagyon boldog… mondta furmányos egy zsidó vagyok. Én nem vagyok túl hitelképes… hiába van házam, autóm, pénzem stb… Tudod ez nem klasszikus meló, amit művelek, nem tudtam meglépni. XD Ezek a bankok főleg a fizetés alapú jövedelmen rugóznak… Ingatlan szerintem túl van húzva, olyan mint az S&P 500 USA-ban… nekem is van, családban is van. De újabbat nem vennék portfolióba, max olcsó hitelből… azért valljuk be viszi a pénzt mindig. Az airbnb meg kaputt… hosszú kiadás sem mindig rózsás, főleg most, hogy maximalizálni is akarja a kiadási díjakat a kormányunk… most a 6. Kerületben tuti bedőlnek az árak…de ha országos jelenség lesz viszi magával az egészet… De amúgy igaz: legyen aranyad, legyen ingatlanod és legyen részvényed :)
Túléljük bármelyik is lesz… nagyokat mond Trump… de ha bele megy ebbe a gazdasági harcba, hamar nagyot bukik szeretett országa… Kínai ipar nélkül nem lesz ám dőzsi habzsi USA-ban … szeret a fickó nagyokat mondani. Európa simán vissza tud vágni, nem használunk Visa kártyát… megy tiltó listára a google, facebook, amazon stb.. lehet őket is szivatni. Az a baj egy gazdasági kapu bezárása nem csak egyik irányba működik… lásd Oroszországot sem hatják meg a szankciók.
Van egy kellégám és a héten büszkén ecsetelte, hogy van állampapírja 5 milla ami most hozott neki majd 1 millát, majd mikor kérdeztem, hogy milyen fajta állampapírj van arra már nem tudott válaszolni. Feltételezhető, hogy pmáp-ja van, ha majd 20%-ot hozott, de mikor közöltem vele, hogy az jövőre 7%körül fog hozni egyszerűen nem értette hogy miért. Lényegében vette mert kb. mondták neki. Hasonlóképp másik ismerős ecsetelte, hogy mennyit kamatozott neki a pmáp és tök jó hogy ez minden évben ennyit hoz. Nem tudtam neki megmagyárni az inflációkövető részt. Nem titok nekem is van pmáp. A portfoliom 50%-át alkotta, de ez jelenleg már csak 20%. A 30%-ot átvittem részvénybe, illetőleg ingatlanba. Elmúlt 10 évben szinte mindig volt ingatlan a portfoliomba/vettem-adtam/ kivéve tavaly. Viszont idén akadtak lehetőségek így ismét visszakerültek az ingatlanok is. Jövőre viszont az állampapír mennyiségét tovább csökkentem. Nem bízom én annyira benne...
Hát az a baj ezzel a csúcs kampányukkal sem túl vonzó… most kiderült technikai recesszió van, én eddig is láttam, hogy nem csak technikailag van az. A hamisított inflációs adatokkal etetnek bennünket.. (ja bocsi nem hamisított, csak másképpen van súlyozva a kosár, 100cm-es LED tv ára olcsóbb lett, nem baj már méretben és technikában is elavult) Mindenféle közmunkában, meg városgazda címszó alá van elrejtve a munkanélküliség… Félek az EUR árfolyam begyűrűzik a hétköznapi kereskedelembe, nyomni fog az árakon fölfelé… és az infláció hatás fokozódik. Pl új autókat sok kereskedés napi EUR árfolyamon írja ki Ft-ban. A Lidlben már megint drágulást tapasztaltam szeptember óta… Lehet a végén a PMÁP tud majd meglepetést okozni… de a többi az a fixmáp meg máp+ az már most egy szar… szerintem, akinek esze van és biztonsági játékos legalább a portfóliója negyedét áthozza a tőzsdére, esetlegesen körbenéz a vállalati illetve jelzálog kötvények között… az a baj Magyarországon elég széles az a réteg, akik pénzügyileg analfabéták… megszokták van a bankbetét és slussz meg az állampapír, de ott sem tudja a különbséget…van ez a “modernebb” : kriptút kell venni me az jú, meg van a tiktokkkon lasszika azt mondta meg blekkrokkk is veszi…”, de tény sokan jönnek vissza a tőzsdére, amíg betegeskedett BÉT sokan menekültek PMÁP-ba, és érthetően azért a %-ért nem kellett szenvedni árfolyamot nézni…
Toka Club/Geri-inv