Nincs ilyen felhasználó: hollandi
Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 10. 30. 21:32

SEGITSEG!!!! Technikai elemzek!  

Nem eloszor es valszeg nem utoljara nyitok topik, mejben segitseget kerek a rokaktol. Talan jobb is igy mint szetoffolni mas ertelmes topikokat a kerdeseimmel.

Szoval. Ugy harom negy napja, -most hogy kozeleg a nagy visszateres idopontja - ugy dontottem hogy belevagok a technikai elemzes rejtelmeibe, es elkezdem tanulmanyozni. Megtanulni kepteenseg, mert ez olya mint az ulti ugyebar, egy eleten at tanulhatod, de sosem mondthatod hogy tudod, max szereted jatszani. Azert szeretnek ugy chart elemezni mint ultizni, az mar eleg lenne, hogy ne csak bukjak esz nelkul, hanem nemi kis alapot is adjak vasarlasaimnak, esetleg shortjaimnak.

Ket kerdesem lenne igy elsoket:

1.

Draga jo Matteo baratom a tozsdecapakon mar ajanlott egy oldalt, ami zsenialisan jo, es konnyen ertheto, de sajnos fibo bacsirol megfeledkeztek, illetve csak emlitik, hasznalatat ne irja le pontosan.

Azt meg ertem hogy szinteket, ellenallasokat, tamazokat ad meg, es hogy az adott idoszak maximuma a 100%, es a min a 0. Kiprobaltam nehany fuggvenyre es nem annyira jott be. Kisse mindig elcsuszott a szemmel is jol lathato szintekhez kepest. Na akkor ez most mit jelent. Leirna nekem valaki, hogy egeszen pontosan hogyan hasznaljuk, es olvassuk a fibo szinteket? Es hogy milyen intervallumokat adjunk meg?

2.

Mely indikatorokat erdemes hasznalni egyszerre. Elegendo e mondjuk egy MACD, TRIX, Sztoh., RSI?

Gondolom nem kell mind a hetven valamennyit mind, bar akkor meg minek vannak. En ugy veszem eszre hogy egy csomo indikator ugyanazt meri es jelzi, raadasul meg hasonlo keppen is. Akkor most melyiket kell?

Hat elso korben erre keresek valaszt, remelem meg az unnepek alat megkapom.

Elore is koszonom mindenkinek!

Udv.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 07. 23. 09:52
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
1?
Törölt felhasználó 2014. 07. 22. 18:14
Előzmény: #62  DoktorMinorkaVidor
:DD

TA semmit sem ér, a funda a lényeg
de ezt már régóta tanítom neki
Törölt felhasználó 2014. 07. 22. 17:07
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
1?
Törölt felhasználó 2014. 07. 22. 12:33
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2014. 07. 21. 10:24
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
+9% kis profit realizálás sose árt ))
Törölt felhasználó 2014. 07. 21. 10:21
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
cicos update link
Törölt felhasználó 2014. 07. 18. 11:58
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
kis cicos link
Törölt felhasználó 2014. 07. 18. 11:14
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
jönnek elő a lyukból folyamatosan link
a 100 nevükkel
minden topikba

Törölt felhasználó 2014. 07. 18. 11:10
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 07. 18. 10:59
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
troll ide is jön utánam
pff
DoktorMinorkaVidor 2014. 07. 18. 10:58
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
kukabúvár
Törölt felhasználó 2014. 07. 18. 10:56
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
tomika felhoztam már ezt a jó kis topikot

esetleg valakinek van kedve a témához szólni?
Törölt felhasználó 2005. 11. 19. 00:51
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
Hmm, sajnos én is hónapokban mért időtartamot olvastam az alakzatról, meg azt, hogy minél hosszabbra nyúlik a kialakulás, annál bizonytalanabb a kimenetel. Reménykedtem, hogy más majd nem ért ezzel egyet és jól meggyőz, hogy de, ilyesmi lehetséges.
Kár, de azért köszönöm, kedves Tancs.
:o)
Törölt felhasználó 2005. 11. 18. 21:12
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
A leírás szerint 1-6 hónapos időtartam alatt alakulhat egy teljes alakzat, de jómagam is láttam már néhányat , ami ennél hosszabb idő alatt alakult ki, s azután teljesítette a számított elvárást is. Öt éves távlatban nem nagyon hinném, hogy van jelentősége az alakzatnak, azaz nincs előrejelző szerepe szvsz.
Törölt felhasználó 2005. 11. 18. 20:44
Konichiva!

Kérdezném a tiszteletreméltó, vén szamurájokat, hogy létezik-e öt éven át formálódó teáscsésze alakzat?

Domo arigato
Tbarna 2005. 11. 03. 16:09
Előzmény: #56  prfecó
Mi van Fecó próbálkozunk próbálkozunk?!:))

prfecó 2005. 11. 03. 13:09
Ez nagyon szép 10 millás bfektetésre 7,4 milla haszon és közel 2 millát feléltél és még doztál is.sajnos ilyet én nem értem el , igaz én többet is költök, mint 2 milla évente.
Törölt felhasználó 2005. 11. 03. 12:42
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Koszonom a kedves biztaas mindenkinek! Megmondom oszinten jol esik. Ami a zoldfulusegemet illeti talan ne firtassuk, de az igaz hogy most nagyon hatarozott vagyok az iranyban, hogy minel tobbet tanuljak a tozsderol.
Amit non_city irt az izgalmasan hangzik, es teccik az 5let, csak van egy korlat amit egyenlore nem tudok ,es nem is nagyon akarok athagni. Ez a korlat pedig az Eq. Nincs lehetosegem sem shortolasra (napon tul), sem pedig kulfoldi tozsdezesre, plane nem FX kereskedelemre, amit sajnalok, mert az tenyleg erdekelne. Viszont egyenlore ezt nem is banom, leven keves az indulo tokem, amit remelhetoleg honaprol honapra duzzaszthatok kb az indulo toke 100%val, es utan majd elgondolkodom a dolgon. Egyenlore nekem jo a magyar prompt piac is, orulok ha ezt megtanulom megfelelo keppen. Ha ez bejon akkor mar lesz eleg penzem szamlat nyitni mashol is ahol elerhetoek ezek a szolgaltatasok, es nem lesz gond a sokkal magasabb (1%os) tranzakcios dij sem. Bar nem annyira ismerem a piacot, hogy milyen cegek vannak, de pl. egy Concordot nem engedhetnek meg magamnak, levet ott ha jol emlexem 3000 Ft a minimum tranz. kolt. azaz legalabb 300,000 Ft-os tranzakciokat kene bonyolitanom rendre, hogy ne bukjak nagyot. Egyenlore szet akarom osztani a tokem, es nem egy papirba fektetni az osszeset. Magyarul, ha mar lesz a szamlan ugy 3-5 milla, akkor mar lehet gondolkodni ilyesmin.
Bar ha ismertek olyan brokiceget aminek nem ilyen magas a kts. es nyujtja ezeket a szolgaltatasokat amit irtal, akkor nyitott vagyok. Foleg elsosorban a napon tuli short lehetosege erdekelne, ami nem jar tokeattetellel. Bar szvsz az Eq. 0.25%-a egyenlore verhetetlen. Amugy meg persze attol hogy nem kereskedek, attol meg figyelni fogom a tobbi tozsdet is, leven az is befolyasolhatja a BUXot ugyebar.
Hat en igy vagok neki, szereny szamitasaim szerint talan mar 2 het mulva. Elobb sajna nem lehet, mert innen penzt hazakuldeni, es varni az atutalasokra, hat kesz remalom. Amugy nincs valakinek otlete, hogy hogyan lehet hazautalni penzt, marmint ingyen, vagy legalabb olcson. Ha a bankon keresztul utalok akkor az £21/tr., ha meg Western Union akkor az is kb. ennyi, csak az fugg az osszegtol. Igy marad a postan feladott csekk, ami meg kisse rizikos, ismerve a postakat....
No hat ennyi
Törölt felhasználó 2005. 11. 03. 11:03
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
Nana, a remenyt szabad legutoljara feladni!

Ha megszerzed a kello tapasztalatot (chart elemzes - nem art szakirodalommal is ismerkedni), sok piaci hirt olvasol es tudod oket ertelmezni (pl. marketwatch.com es tarsai), es sok idod van a piac figyelesere, akkor a 10% nem elerhetetlen, bar nem is konnyu.

Mivel en csak munka mellett tozsdezem (nincs elegendi idom ra), az en celom havi 3-5%.

Meg par tanacs:

- Nem csak a bull market-on lehet szakitani, lenyeg a volatilitas.
- Diverzifikalj! Ne csak magyar reszvenybe fektess. Ott a NY-EU-i piac, USA, Azsia (hacsak index szinten is), FX, nyersanyagok (az olaj, arany, ezust iden nagyon profitabilis volt). Esetleg egyeb, derivativ eszkozok, ha van hozzaferesed.
- Veszteseg realizalas!!!! Stop loss szintek definialasa az egyik legfontosabb a sikeres tozsdezesnel.

Sok szerencset!
Tbarna 2005. 11. 03. 10:59
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
Nem vagy Te zöldfülű. -Ez meggyőzödésem.

De még ha az is lennél, a legjobb úton jársz a nagy(!) bukó elkerüléséhez. Komolyan.

Üdv Elnokur!:))))

Törölt felhasználó 2005. 11. 03. 10:48
Előzmény: #51  Tbarna
Na jo. Ez igy azert mar mas. Amugy ha kamatos kamattal szamolok akkor ez nem 120%, hanem 313 %, ha azt veszem alapul, hugy a nyereseget hozzacsapom a tokehez es azt is visszaforgatom. Ez igy azert tenyleg nagyon durvanak tunik. Tudod ez az egyszeru ebmer fejevel gondolkodtam. Havi 10% az napi 0,5 ami pedig elsore realisnak tunt.
Na most akkot azt mondod, hogy kb. 18-20% evente az mar realisabb, es jo. Persze a te szinteden, es mint tudjuk nem most kezdted. Tehat a realitasok talajan maradva akkor ez atkonvertalva az en szintemre:
"Orulj ha nem minuszban zarsz zoldfulu!"
Vegulis ez egy szakma amit meg kell tanulni, es hat lehet hogy nem megy egy ev alatt, de lehet hogy ot alatt sem. Oke! Sikerult kivenned a kezemet a bilibol, de ez nagyon fontos, mert nem akarok csalodni, igy meg nem fogok, ha realisan latok.
Koszonom a turelmet es a valaszt Barna.

Udv Zeno!

Ja nem. :))
Tbarna 2005. 11. 03. 10:37
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
Na jó. Ez évi 120% Ha az Austria lottót veszem alapul, akkor igen, hiszen minden lehetséges.
Ha a "tavalyi "eredményemet nézem alatta van. Az idézőjel azért van mert nálam egy gazdasági év 09.07 kezdődik és záródik. Az ok egyszerú: ezen a napon kezdtem.
Realizált hozam 91%. Hozam zárásban: 74,02%. Tőke növekmény: 18%(csak hogy értsd ebből élek+teszem máshova is)
Nem egy rossz eredmény
Ha figyelembe veszem, , hogy baromi nagy bull volt, ráadásul volt már jobb évem is, nem is olyan jó.

Ja igen! 120% még soha nem volt.
Törölt felhasználó 2005. 11. 03. 10:16
Előzmény: #49  Tbarna
Gondolod? Ez a Zeno mar kesz szitok szo lesz a vegen.
Nem, csak tenyleg erdekel, vagy ez van olyan hulye kerde minthigy hol lehet olyan reszvenyt venni amit kihoz a postas hataridore? Mert ha igen, akkor tenyleg jobb is ha nem irok be semmit.
Inkabb minthogy Zeno legyek. Csak azt hittem ez egy jogos kerdes. Hat akkor hagyjuk. Majd meglatjuk alapon.
Amugy hol lehet venni nem dematerizalt reszvenyt amit a keembe foghatok hogy, ...
:))))))
Tbarna 2005. 11. 03. 10:02
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
Mi van Elnokur?
Átmentél Zénoba?!:))))
Törölt felhasználó 2005. 11. 03. 09:43
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Na most akkor kinek mi a meglatasa a 10%rol? tenyleg irrealis, foleg az elejen, nkabb oruljek ha nem bukok, vagy esetleg elerheto cel? Kernek valakitol velemenyt. Megis mivel szamolhatok?
Törölt felhasználó 2005. 11. 02. 16:19
Előzmény: #37  ny.janos
Altalanos tanacs: kisbefektetokent tozsdezni csak technikai alapon szabad! (hacsak nem evtizedes idotavban gondolkodsz)

A piacot a nagyok iranyitjak, a mi celunk a trendek meglovaglasa!
Egy nyugdijalap a fundementumok alapjan dont (ideertem az informacios aszimmetriabol adodo plusztudast is), de egy kisbefektetonek elsosorban a trendeket kell elemezni (meg persze olvasni a hireket). Ez legfokepp igaz a day-trading-re (foleg FX-szel lehet nagyokat szakitani).

Fundamentalis elemzes alapjan befektetni ket esetben szabad:

1) IPO

2) Fejlodo cegek papirjai (pl. AIM szektor Londonban).

Mivel a magyar tozsde ezekben nem tul eros - marad a TA.

Szoval: bujni a chartokat, tapasztalatot szerezni, es nem lesz remenytelen a havi 10% nyeremeny.
Törölt felhasználó 2005. 11. 02. 16:05
Előzmény: #45  ny.janos
Hogy nekem bakloveseim? Viccelsz? Csak az volt. Full 0 tudassal es hozzaertessel, kis penzel (ami nekem soknak tunt) nekialltam TDT-ni. Aha. Hat jol sikerult. Miutan a tokem tobb mint harmada ugrott tavaly decben kiszalltam, es a maradekbol vettem egy kispolakot:) (azota is meg van most ocsem hasznalja othon)
A legszebb anno a NABI volt. 625rol longoltam egeszen 375ig. Ez aztan a long! Az persze nem TDT volt, de en azert tartottam, tartotattam, kitartoan tartottam.
Majd felhomalyositottak hogy ha mar volt annyi eszem hogy stop nelkul szaltam be, akkor legkesobb a 10% bukonal KOTELEZO kiszallni. Ekkor volt az arfolyam 350. Kisse keson szoltak, de lehet hogy meg mindig meglenne:)
ny.janos 2005. 11. 02. 15:45
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Nem is azért írtam, hogy elérhetetlen, csak jó ha az ember elérhető célokat tűz ki maga elé szvsz. De legyen meg a 10 %-od, akkor talán értünk mi is hozzá, ha részesei voltunk a tanulásodnak. :)
Eleinte én is így gondoltam, hogy majd én megmutatom! Sikerült... :( Te legyél okosabb, bár emlékszem neked is voltak már kisebb baklövéseid. Gondolom te is levontad a következtetéseket.
Én egyébként azt mondtam magamnak, hogy illene elérni az állampapírhozamok 2-3 -szorosát legalább, mert ha nem, akkor nincs értelme stresszelni magad az egésszel. Persze ki mennyire adrenalinfüggő... :D
Törölt felhasználó 2005. 11. 02. 15:30
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
Amugy ettol fuggetlenul varnek mindenkitol javaslatot, hogy ki mennyit tart realisnak, figyelembe veve hogy kezdo, amde annal lelkesebb es szorgalmasabb vagyok:)
Törölt felhasználó 2005. 11. 02. 15:28
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
A 10% egy, terv, vagy, cel ahogy teccik. Mindennel azon leszek hogy ez osszejojjon. De nyilvan nem veszek fel szemellenzot. Ha a papir adott esetben csak 5%-ra kepes, nem fogom varni az ahitott tizet es addig benne ulni amig kistoppolnak, es akkor ugye a vereb es tuzok esete. Ha jol emlexem Lau, vagy talan Marquez fogalmazta jol meg a sikeres tozsdest:
"A sikeres tozsdes az aki az allampapir eves hozamanal nagyobb profitra tud szert tenni."
Bocs ha nem szo szerint ideztem de a lenyeg talan ertheto. EVI 8-10% mar sikeresnek mondhato. Ezzel en is boldog lennek, ha az ev vegen nem minuszban kene zarnom, esetleg az alapkamat felett Akkor mar megerte.
Szoval ne vedd nagyon komolyan a 10%ot havonta. En sem teszem, de megiscsak kell egy cel, amit el akarok erni. Ez pl. segit idoben kiszallni, hogy ne uljek tul sokaig a poziba varva a bull folytatasat, ami talan soha nem jon el.
Törölt felhasználó 2005. 11. 02. 14:30
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Szegény, Babics Egon most már véletlenül is eltalálhatná a PPLAS-t vagy a FOTEX irányát.
ny.janos 2005. 11. 02. 14:29
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Havi 10%?
Hát nem tudom hallod... Tartósan szerintem ilyet ne várj! Ha baráti akarok lenni, akkor is azt mondom überoptimista várakozás szvsz.
De én csak egy mélyponton lévő spekuláns vagyok, az én szavam nem döntő. Kérdezz meg sikeresnek tűnő forumlakókat, hogy ők hosszú távon mire képesek. Tippeket nem adnék a nevekre, te is kitalálod, kiket kellene megkérdezni.

Topik gazda

elnokur
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek