Valoban csod eljaras van folyamatban. Jelenleg ( aug. 18) arveresre kiirtak a finomitot es az osszes hozza tartozo ingatlant. Ez a finomito kepes lenne ellatni koolaj szarmazekokkal az osszes utepito programot. Aki megszerzi, aranytojast tojo tyukot vesz. A kikialtasi ar kb. 18 milio euro. A pajazok kozott ott van a MOL es a lengyel Lotos. A csodeljarast a SNP kerte mivel a PTS tartozasa az alapanyag forgalmazonak meghaladta a ceg vagyonat. Egy eve folyik a felszamolas amit a magyar allampolgarsagu Isai Ianos , Euroconsult SRL ( aradi szekhely) nevu cege bonyolit.
Törölt felhasználó2008. 08. 11. 09:57
Szia Tulipan !
Tudnal valmit mondani errol a cegrol, jegyzik meg egyaltalan a tozsden.Olyat hallottam a hetvegen, hogy csodbe ment. Hm, nem jon, hogy elhigyjem; igy tonkre vagni egy olaj ceget ekkora olajar bumm kozepen .
Valaszodat elore is koszi.
Törölt felhasználó2008. 08. 07. 11:08
felebredt a roman tozsde, megvesznek minket a gorogok, az is balkan
Törölt felhasználó2008. 08. 06. 14:26
egesz europa no, az olaj esik, amerika no, csak a roman tozsde esik. a cegek eredmenyei jok, a nemzetkozi megitelese romanianak javul, Basescu osztrak uzletemberekkel hajokazik, kinek erdeke hogy ennyire alacsonyak legyenek az araink?
Nekem nem!
Törölt felhasználó2008. 08. 06. 11:27
Fondul Proprietatea 87 milio euro profitot jelentett az ev elso 6 honapjara, ami a 2007 es ev egesz evi jovedelmenek 80%-a. Az alap legjovedelmezobb tulajdonreszet az energetikai szektor reszvenyei ( Petrom, Transgaz, Transelectrica) jelkepezik. Ezektol a cegektol a termelt jovedelem 70%-at kapta osztalekkent.
Tegnap bevezetesre kerultek az Allami Kincstarjegyek, a 284.000 Euro osszforgalom, egyetlen kotessel bonyolodott.
A SNP- Petrom 2.7miliard euro profittal, 66.49% feleves jovedelem novekedest jelentett. A 2007-es evben a foreszvenyes ( OMV) jelentos fejleszteseket eszkozolt elsosorban feldolgozas teruleten. az idei evben sajat elektromos eromu mukodteteset tuztek celul, ezaltall szandekoznak jelentosen csokkenteni a ceg koltsegeit.
Törölt felhasználó2008. 08. 04. 10:38
Treichl szerint, a BCR tozsdei bevezetese nagy novekedest hoz majd a cegnek. Az EBS reszvenyek ara jelenleg 42-45 EUR kozott ingadozik, az uj jegyzes hatasara 250 eurora szamit. A jovedelmenek novekedeseben legnagyobb szerepe a roman banknak van. Ez a bevezetes a SIF-ek piaci ertekenek nagy novekedeset is jelenti, jelenleg ugyanis a tulajdonukban levo kozel 30% reszveny, neverteken szerepel az elszamolasaikban.
Törölt felhasználó2008. 08. 01. 11:33
ugy latom senkit nem erdekel, de en nem hagyom magam! Ujra dolgozom es varom a kerdeseket! barmiben segitek ami romaniaval kapcsolatos!
Törölt felhasználó2008. 07. 31. 13:30
tisztelettel ugyfeleim tudomasara szeretnem hozni, hogy kalandos ket honap utan ujra megkaptam a felugyeleti engedelyem.
Van elet BRK utan is!
Törölt felhasználó2008. 07. 30. 13:32
Augusztus elejen, megkezdodik a kereskedes a Roman Allampapirokkal, kozolte Stere Farmache a BVB elnoke.
Mas: A BRK az iden tobbet esett mint az amerikai bankok ( 80%). Az Intervalco SA, alapito tag, folytatja a reszvenyei eladasat.
A BIO gyogyszergyar ket napig nem forgot, bejegyzik a 12.5% nyi ingyenes tokeemelest, amit a tavaji jovedelem tokesitesevel hajtottak vegre.
Az Oltchim reszvenyesei elutasitottak az allami vagyonkezelo javaslatat ami, az OLT allami adossaganmak reszvenyekre valtasat inditvanyozta.
Ha az Erstenel vasaroltal, meg fogod kapni, ok elintezik
Valoszinuleg miota az Erste nem velem dolgozik, lassabban megy nekik. Szerintem nincs ra emberuk aki elintezze.
Az a gond, hogy neked egy kozos szamlara lett vasarolva a reszvenyed, ahova bejon a penz es valaki el kell ossza a reszveny tulajdonok aranyaban. Szerintem meg probalkozz.
Törölt felhasználó2008. 07. 29. 16:38
Ugyan ebben a cipőben járok csak én nem on line román tőzsdén játszok , hanem egy nagy mo-i bank által vettem részvényeket. Osztalék sehol . Irogatok a banknak Ők meg azt mondják még nem kapták meg a pénzt
Törölt felhasználó2008. 07. 28. 10:04
Aki eddig nem jutott hozza a tavaji osztalekjaihoz, es nem roman allampolgar, az egy komoly dokumentum csomagot kell a cegeknek elkuldjon. Elso sorban egy roman nyelvu kervenyt, amiben megjeloli a bank szamla szamat ahova az atutalast keri, egy roman nyelvu igazolast, hogy a szamla valoban a sajatja ( a banktol, hiteles forditasban) egy utlevel masolatot es egy adozasi igazolast, vagyis egy olyan dokumentumot mi igazolja hogy a jovedelme utan adot fizet otthon. Amennyiben ez utobbi hianyzik, a ceg automatikusan levonja a 16% adot es utalja a roman allamkasszanak.
Törölt felhasználó2008. 07. 28. 09:55
Romania leggyorsabban fejlodo bankja, vegre erositi a reszvenyeit! Az eddigi 0.1 lejes neverteket , 10 reszveny osszevonasaval 1.00 lejre emeli. Igaz hogy ez egy egyszeru matematikai darabszam atszamolas, de a reszvenyesek orulnek, mivel igy , a reszvenyszam csokkenesevel ertekesebb ( ?) papirjaik lesznek.
A Mezogazdasagi Miniszterium es a termelok kozotti megalapodas ertelmeben a referencia ar 0.45 lei/kg. Ez nem jelenti azt, hogy a tenyleges kifizetett ertek ennyi. Az aratas szinhelyen, mar 0.35 lejen is meg lehet vasarolni. Kulomben rekord termes van, csak a jelenlegi esok nem sokat hasznalnak az aratasnak. Valoszinuleg minoseg romlas varhato.
roman tozsde
Ha kivancsiak vagytok,irjatok !