Elkepeszto mit lebirnak esni. Ma is tobb mint -5% , eddig. A tegnap is ez volt. Es ennek a Szilvasnak a portfoliojaban 90%(?) reszveny ? Szerintem sok mar nem lehet neki hatra, si mort va fi.
Az en monitoromon az utolsoBRK kotes -8.6%on, 11.31-kor volt roman ido sz. Az ajanlati konyvben az eladoi-veteli oldal ures. Szerintem eleg rossz helyre vitte a penzet a mai tranzakcioval. Dehat o tudja.
Valoban mai hir, es az is hogy tovabbi fuziokat tervez. A mostani helyzetben a roman broker cegek 95%-a veszteseges. Valoszinuleg osszel, a feleves beszamolok utan , a cegek fele, foleg amelyeknek nincs komoly anyagi hattere, csodot fog jelenteni. A kicsiknek ( TC) jo megoldasnak tunik hogy hagyjak magukat beolvasztani. A hiba az, hogy sok kicsi csod szelen allo ceg, ha osszevonjak oket, meg nem lessz egy jovedelmezo vallalkozas. Amennyiben a BRK-t felvasarolna egy bank..... . Na ez az a lehetoseg amit Prunea semmi keppen nem akar.
ket evnyi targyalas utan Prunea-nak sikerult beolvasztani, Romania egyetlen magyar erdekeltsegu broker ceget. Ezaltall Csikszeredaban es Szekelyudvarhelyen is BRK irodak lesznek. Mindeddig nem sikerult a Szekelyfold meghoditasa a kozismerten nacionalista bealitottsagu tozsde capanak! Milyen arat fizet ezert a Broker ceg? kozel 29 brk reszvenyt ad egy T.C. reszvenyert, aminek a hattereben egy, mindossze 577.000 lejes alaptoke all! Ugy tunik, minden penzt megad azert, hogy ezen a teruleten is gyokereket eresszen. Kerdes az, mennyire lessz kepes az ottani alkalmazottakkal egyutt dolgozni. Tapasztalataim szerint allergias a magyar nyelvre!
a raiffeisen adja leg szigurobb feltetelekkel a hiteleket romaniaban. Nagyon magas kamatot alkalmaz es szigoruak a feltetelek. Egyre inkabb kulso emberekkel dolgozik ( hitelbrokerek) ezaltal jelentosen lecsokkennek a koltsegeik. A broker ceguk elviszi a legnagyobb privatizacios tendereket ( TEL; TGN; TRP)
ettol fuggetlenul nem szeretem oket. Ugy tunik mintha a Roman kormanyban ( ajelenlegiben) komoly erdekeltsegeik lennenek.
roman tozsde
Ha kivancsiak vagytok,irjatok !