Azt hallottam,hogy a Brk-t vmi nagy tulaj szépen adogatja vissza a piacra.
És erre jön még a túlhevült piac...
Látszik hogy a forgalom a napokban elég kövér és bár nem zuhan de csordogál lefelé.
Mi a véleményetek errõl,hol lehet neki stabil támasza? (eddig a 3 lei-t tartottam annak,de ez elesni látszik)
A lei-el kapcsolatban mik a prognózisok 4-5 hónapos távlatban?
Törölt felhasználó2007. 11. 08. 08:57
Az ARTE gumianyaggyár nagyon szép negyedéves profitot hozott, a tavalyi 2,6-szorosát, 10,5 millió RON-t, ami a jelenlegi áron számolva 2007-re 9-10 közötti PER-t jelent, ami alapján fundamentálisan jelentősen alulértékeltnek tekinthető. Érdekesség még, hogy 70%-ban (!) dolgozói tulajdonban van.
Hosszabb távon a külföldi (pl. kínai) import azonban a piacát veszélyeztetheti.
Törölt felhasználó2007. 11. 07. 09:12
Az Antibiotice gyógyszergyár privatizációs hirdetményét valamikor novemberben fogják nyilvánosságra hozni-- jelenleg 53%-ban állami tulajdonrész értékesítésére kerülhet sor.
Más cégek árfolyama is érdekesen alakult az elmúlt három hónapban. Október végéig erős külföldi tőkekivonás volt, pl. Rasdaq fél milliárd EUR-- nyár végén a kapitalizáció kb. 13 milliárd volt. A Rasdaq index az elmúlt egy hónapban 6%-ot csökkent.
Én egy ideje nem követem a PPL-t, mert a főtevékenysége alapján erősen túlárazottnak tartom, de persze az ingatlanvagyonát, és a CF-et is számításba kellene venni egy teljesebb képhez.
Egyébként egyre több cég van, amelyik portfolióbefektetéssel is foglalkozik a közismert SIF-ek mellett, nem a PPL az egyetlen, és ezek fundamentális mutatói a SIF-ekhez képest gyakran vonzóbbak. Pl.: BRK, VULT, METY, PRSN; az utóbbi három árfolyama szintén jelentősen csökkent, így most a METY a legalacsonyabb PER mutatójú cég a likvidebb Rasdaq papírok között: >> 2,6. (... képtelenség határa)- persze többségi tulajdonos dn. Chelu Catalin...
O.K. Köszi az infót. Jól értem, hogy a PPL spekulálni akar és ezek szerint van nekik likvid, mozgósítható pénzük, de akkor miért esik az árfolyama lassan 25%-ot...???
Törölt felhasználó2007. 11. 05. 11:00
Péntek legizgalmasabb híre volt, hogy az Artrom hitelszerződést írt alá egy másik, a TMK konszernbe tartozó orosz céggel. Több mint 30 millió USD, azaz a törzstőkéjének több mint kétszeresét kell egy év múlva visszafizetnie, 8,5% kamattal.
A világ legnagyobb acélipari konszernjének tagjaként az Artrom 2006- 2008 között a kapacitásának megkétszerezését célozta meg.
Jelenleg a BVB legolcsóbb cégének számít, nálam 2007-re 9-es PER mellett, és több mint két hónapja az Intercapital vételre ajánlja.
egyébként közgyülés összehívásáról hirdetmény, szabad pénzeszköz befektetési céllal- most több IPO is várható egy éven belül, kezdve a Transgazzal, aztán talán Nuclearelectrica, BCR, Romtelecom, Romgaz, Fondul Proprietatea, Electrica cégek, Distrigaz- érdemes figyelni
Törölt felhasználó2007. 11. 02. 20:16
Erről link mesélne valaki, aki el tudja olvasni...;-)
Eladáson az olajipar (SNP, RRC- ez főként a rossz negyedéves eredmény után), és bankok (BRD, TLV, BCC). A blue-chipek közül vételen kizárólag SIF5, 2, 26 és 35%-os éves diszkonttal, ami reális lehet, de én továbbra sem ajánlom portfolióbefektetésre (indexalapként) vételre, főként mert nem tudni pontosan a portfoliójukba tartozó cégek 'pontos' értékét- a privatizáció kapcsán rengeteg cégben tulajdonuk lett, aminek egy jelentős része nincs helyesen beárazva (van ami töredéke a könyvszerinti értéknek, de van ami sokkal többet ér).
roman tozsde
Ha kivancsiak vagytok,irjatok !