Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 02. 14. 13:19

roman tozsde  

Europa legerdekesebb es legtobbet igero piacan dolgozom!

Ha kivancsiak vagytok,irjatok !
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 08. 22. 19:01
Előzmény: #518  Törölt felhasználó
ugy tudom romániába nincs kamatado..!! és a tözsdei részvények után sincs árfolyam nyereség ado.. ez nem igaz??
Törölt felhasználó 2007. 08. 22. 16:55
Előzmény: #518  Törölt felhasználó
Alapvetően én úgy tudom,hogy a magyar adózási szabályok érvényesek tehát 20%.
Kivétel ha életvitelszerűen ott élsz.
Edoka korábban ezt írta a román adózással kapcsolatban:
Árfolyamnyereség adó 16%

1% ha egy éven túl tartod, és rezidens vagy, pontosabban van román adószámod (pl. mert min 183 napot ott tartózkodsz és onnan származik a jövedelmed).

(Elméletileg van egy egyezmény, ami szerint magyar állampolgár választhat a román és magyar adózás között 1996. évi XCIX. törvény, de adójogász legyen a talpán aki teljes bizonyossággal ki meri jelenti, ez így van)

Törölt felhasználó 2007. 08. 22. 14:04
Előzmény: #516  Törölt felhasználó
Nem tudom Nalad mi a "valami szakerto" en egy kicsit ertek hozza, de azt tanacsolom , remelem nem haragszol meg erte, hogy mielott athozod a lovedat romaniaba, sokat olvass a tozsderol, nehogy valaki kihasznaljon es becsapjon.
Ja es meg annyit, a hatarszelen sem mindenki tud magyarul es Varadon nagyon sok bank van, meg OTP is.
Szioka!

u.i. adot mindenhol kell fizetni, meg itt a vadkeleten is.
Törölt felhasználó 2007. 08. 22. 13:59
Előzmény: #515  Törölt felhasználó
A mi elemzoink 2.66-2.72 koze vartak a BRK reszvenyeket. Ez a mostani ar csak a nagyon optimista alminkban volt benne. Ha ugy szamolsz, hogy a tegnapi 4.22+0.2*0.75=4.37 arat veszed alapul , egy matematikai 2.68 -as arat kapsz, mivel 4.37 az 163% nak felel meg. Edoka, ha csak ez hianyzik a boldogsagodhoz, szivesen leirom meg szazszor.
Törölt felhasználó 2007. 08. 22. 12:14
Előzmény: #515  Törölt felhasználó
Sziasztok!
érdeklödnék valami szakértötöl hogy.
Neten keresztül tudok román tözsdén részvényt venni? és ha igen milyen oldalt tudtok mondani? hjogy kell szerzödést kötnöm? milyen jutalékkal teszik ezt?
Romániába nincs árfolyam nyereség ado.. Ha román bankszámlán van a lovém és ugy tözsdézék akkor meguszom az árfolyam nyereség adot?
Például arra gondoltam egyeszer leugrok nagyváradra ott van mondjuk otp bank is.. vagy más bank.. és nyitok egy számlát kiviszem a lovém stb... ( ott gondolom még mindenki a határ szélen tud magyarul.. és segitenek..) esetleg magyar szerdzödést iratnak alá velem?
na ennyi lenne a kérdésem. bocs ha már megválaszolásra kerültek ezek.. de nagyon sokat irtatok ennyi irámányt nem tudok átnyálazni :))
köszike elörre is ! sziasztok!
Törölt felhasználó 2007. 08. 22. 10:35
Előzmény: #513  Törölt felhasználó
Szervusz Tulipán,

Kb. 2,86 azt hiszem a mat. ár, kb. ennyin forog most, tegnap 4,22, 33% esés volt bekalkulálva. kb. 2.86-ra-- miért vagyok most boldog? Lehet lemaradtam valamiről... Hadd legyek boldog!

;)
Törölt felhasználó 2007. 08. 22. 10:34
Előzmény: #513  Törölt felhasználó
Szervusz Tulipán,

Kb. 2,86 azt hiszem a mat. ár, kb. ennyin forog most, tegnap 4,22, 33% esés volt bekalkulálva. kb. 2.86-ra-- miért vagyok most boldog? Lehet lemaradtam valamiről...

;)
Törölt felhasználó 2007. 08. 22. 09:54
A BRK 32%-ot esett csupan! Boldog aki tegnap vett!
Törölt felhasználó 2007. 08. 22. 09:33
Változik 27-től az index összetétele, a súlyok a mai záróadatok alapján- BRK már nem csak kat. I, hanem BET komponens is-- ha jól emlékszem eddig nem volt benn (...)-

1 TLV BANCA TRANSILVANIA S.A.
2 BRD BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A.
3 SNP PETROM S.A.
4 RRC ROMPETROL RAFINARE S.A.
5 TEL C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA
6 BRK S.S.I.F. BROKER S.A.
7 IMP IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A.
8 BIO BIOFARM S.A.
9 ATB ANTIBIOTICE S.A.
10 TBM TURBOMECANICA S.A.
Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 13:23
Előzmény: #510  Törölt felhasználó
igazad van, elhibaztam egy honapot, de bocs nagyon sok volt ma
Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 12:02
Előzmény: #509  Törölt felhasználó
Az én tapasztalatom szerint a részvénykibocsátások többségénél a matematikai árfolyamnál magasabb új ár alakult ki Romániában. Hívhatjuk ezt piaci tőkéletlenségnek (szerintem nincs tökéletes piac...), de akkor is így van.

Idők-- szept 27-ig jegyzés, majd 30 nap, az október vége, nem november vége... az egy hónap nem mindegy. Ha valaki rövid távra vett részvényt, ld. fenti okfejtés, az nyilván minél hamarabb ki akar szállni..

Legyen jó napunk,
e

Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 11:49
Előzmény: #508  Törölt felhasználó
27-en kezdodik a jegyzesi idoszak, ami szeptember 27-ig tart. Aztan meg 30 nap a kozponti nyilvantartoba bejegyzes, abban az esetben a senki nem pereli be a ceget ( Lasd SIF3) , valoszinuleg november vegen, decemberben hozzaferhetoek a reszvenyek. Azert nem reagalja le a piac az utolso napot, mert aki reszt akar venni a tokeemelesen, az mar vasarolt, nem hagyja utolso pillanatra, viszont meg vannak akik eladjak azzal a tevhittel hogy holnap olcson visszavehetik. Meg az is megtortenhet, hogy a nap vegen olcson juthatsz jogokhoz. Volt ra pelda ( TLV)
Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 10:50
Ma van az utolsó jegyzési nap, és az árfolyam nem reagálja le.. hihetetlen...

Tulipán,
Tudod az új részvények mikor lesznek elszámolva?
Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 09:47
Előzmény: #506  Törölt felhasználó
Igen, velem most egy részvényjegyzésnél fordult elő, hogy amikor be akartam fizetni a pénzt, a bankalkalmazott mindenféle papírokat követelt rajtam, miért akarok én pénzt utalni--- mintha lenne bármi köze hozzá. Ugyanezt egy másik Raiffeisen fiókban egy pillanat alatt elintéztem. Szerintem nagy szórás van az igényességben, érdemes odafigyelni, de meg lehet találni azokat az embereket, cégeket, stb. ahol működnek a dolgok.
Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 04:58
Előzmény: #505  Törölt felhasználó

Meg valami. Ne ijesszen el ha tapasztalatlansagba es elutasitasba utkozol. En is megjartam nehany bankot mikor a szamlat nyitottam de sehol nem talalkoztam olyan penztarossal aki tudta, hogy mi az az internetten is elerheto brokerszamla...
Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 04:47
Előzmény: #504  Törölt felhasználó
Vasarhelyi vagyok de mar tobb mint 10 eve nem lakom ott.

Szerintem mindenhol akad valaki aki beszel magyarul. Egyebkent en a romexterra bank-nal nyitottam szamlat. Ha kulfoldrol szeretned majd kezelni a szamlad a romexterrat mindenkepp nezd meg...
Törölt felhasználó 2007. 08. 20. 12:18
Itt nyaralok Marosvasarhelyen es szeretnem, hairnatok egy olyan brokeriroda cimet,ahol beszelnek magyarul.AZT hiszem Levif te itt laksz. ELORE IS KOSZONOM
Törölt felhasználó 2007. 08. 20. 10:09
A sif-ek elég jól húznak ma is... a visszapattanás náluk elég jól követhető..

A PTR-et a brókerem vételre ajánlja-- véleményetek?
Hihetetlen szép eredmények, 9,4 PER. Tavaly ilyenkor 0,2 RON volt, a júliusi tőkeemelés előtt 1,9...
Törölt felhasználó 2007. 08. 20. 09:59
Előzmény: #495  Törölt felhasználó
Az lehet, hogy átlagár laposabb, mint tavaly-- nyilván a cég teljesítménye is a piaci árához képest.

Szerintem teljesen bizonytalan, fogják-e ténylegesen privatizálni, és mikor... Ugyanakkor nagyon drága a részvény a fundamentumok alapján.. ha egy komoly kutatóbázisa lenne, érdekes termékei, akkor lenne indokolt a 30 körüli PER.

Hasonló-- a Bermas (BRM)- ha egyszer valaki megveszi a céget, az árfolyam 2-3* is lehet. Ha...
Törölt felhasználó 2007. 08. 20. 08:11
A Biofarm SA ( BIO) tulajdonjogot kapott az Allamtol egy altala elfoglalt telekre. Ennek ellenertekleben, a ceg koteles egy uj reszvenykibocsatast vegrehajtani, igy az Allam ujra reszvenyesse valik ( KB 0.738%) . Parhuzamosan , a kibocsatas, hogy ne csokkenjen a tulajdonhanyaduk, a tobbi reszvenyesre is vonatkozik. Ez egy neverteken jegyezheto 72.79% os tokeemelest jelent. A kozgyulest ami hivatott elfogadni a javaslatot, szeptember 19-re hivtak ossze, javasolt fordulonap oktober 5.

Topik gazda

tulipan
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek