Óvatos csipegetés folyik a ricsiben: az eladók mondják meg, mennyiért kelnek el a papírok, és ha vkik beállnak a könyvbe E oldalon egy bizonyos szinten, biztosak lehetnek benne, hogy hamarosan elviszik a részvényeiket. Ez különösen érvényes a relatíve nagyobb pakkokra, mert ugyebár forgalom az nincs. Emellett a pangás mellett egy viszonylag kisebb öntés is nagyot rúgna volatilis kedvencünkbe, ám egyelőre inkább gyűjtögetés folyik benne. S hogy mikor térnek át a vevők a halászó-vadászó-gyűjtögető életmódról a szántás-vetés-aratás szentháromságára? Amíg van miből csipegetni, addig biztosan nem, mert a piac éhezik egy nagybefektetőre. Ha végre középpontba kerülhetne, megindulna fel, de úgyis megöntik. A 38k egyértelmű célár nálam, csakhogy a dinamikát is figyelni kell. Ha 2 nap alatt eléri különösebb nehézség nélkül, akár jöhet is az új csúcs (sokan várják már, én is :)
Szia AKS!
Gyertyákról angolul : link
Sajnos jó magyar oldalt nem tudok.
A hosszú alsó árnyék az nem lenne rossz jel (erő jele), de ez itt egy nagy fekete gyertya is! 37700 körül törtem az agyam, hogy visszavegyem-e, mert tegnap vágtam ki 40400-on, de aztán úgy gondoltam még várok. 37000 környékén van több támasz is odáig lejöhet szvsz!
Törölt felhasználó2005. 12. 07. 00:03
ez is mintha fordulni készülne...
hosszú árnyék 1. fent, majd lent mire enged következtetni? vagy a manipuláció ígyis-úgyis tönkrevágja a TA-t? ha lecsippentjük a hétfői zakózárást, egy doji jönne ki kb. ...doji után hosszú fekete gyertya újabb esést valószínűsít? mikor jön már ki a gyertyák 3. ? :) körmömre ég a munka, és nincs könyvem (tippsarokban is írtam)
5k-t osztottak szét a managementnek... kik kapnak még további 39k-t?
nem csoda, hogy kedvelik a gyogyót a befik: minden más gagyi... mondjuk egx általános bessz őket sem kímélné, de tény, hogy jobbak a fundák. azokban meg HT meg lehet bízni... bár sztem HT a mol se rossz. csak neki épp rossz az erős usd (nem fedezi le)
dolcsi erősödés a magyar nagybüfiket gyógyszeresekre determinálja...
12-01 22:10 USD/HUF 216.65
12-01 22:10 EUR/HUF 252.39
12-01 22:10 HUF -10.61%
Törölt felhasználó2005. 12. 01. 16:16
Azt hiszem technikai alapon minden adott egy új csúcs felállításához, már csak az a kérdés mennyi lesz az? Vagy átüti a régi csúcsot és ugrik még 10%-ot, mint az Egis?
Törölt felhasználó2005. 11. 30. 17:35
gyogyóban nagy a bizalom, egisből ugranak át ricsibe. egyéb érdekességek is vannak a jó fundákon kívül (egis forg>ricsi f.) pl. hogy nincs minden napra egy mese (jó hír) vannak viszont profitrealizálók. még mindig nics lövésem se, mennyi kisspeki szállt be ma
ricsinek még pihenő se kell!
azt hittem, ma nem lesz rendes forgalma, de veszik még mindig, mint a cukrot. most bánom csak, hogy 36k-37k között nem vettem vissza vhol, bízva a további korrekciózásban... mekkora egy killa papper
na aki longban van 37k alatról, annak újabb grat!
Törölt felhasználó2005. 11. 28. 08:54
Jó lenne ma egy gap upos nyitás 38400 fölött, aztán támaszként az már meg is tarthatná. Elvégre még 44ezer db sajátrészvény vár megvételre.
holnap szvsz békén hagyják egy kicsit, mol, egis újra nagy érdeklődés, otp tűrhető
mtcomot lehet is temetni (tötyörögni fog, nem zuhanni, dehát ez a tőzsdén szinte uaz, sőt a zuhanó papírba legalább belevesznek)
viszketek a foti után, de békén hagyom
ricsit majd 42k-n (44k-n?) shortolunk :) jó kis cég ez (de nem annyira :) akár a 45-46k is összejöhet
Jó kis papír ez mondom én. Még akkor is ,ha egyes "elemző urak" szeretnek vele játszadozni.
Törölt felhasználó2005. 11. 25. 12:18
szépen megtáltosodott a pletykára, mi lesz, ha meg is erősítik hivatalosan?! 40k?
"Nomura has on Friday upped its rating for Richter to 'Neutral' from 'Reduce' as Russia's new 2006 subsidy list includes a number of Richter products and risks associated with the subsidy system have receded.
The new list assumes shipments to Russia in the last quarter of the year, which prompted Nomura to raise its EPS forecasts by 7.1% for 2005, 7.8% for 2006 and 10.3% for 2007. "
A RICSI-t 36 alá várom, de ez meglehet csak egy vágyakozás marad. Az EgIsről konkétan bocs, de nem írok. Túl kicsi és túl sokan érdekeltek benne ahhoz , hogy én most itt célárakat írkáljak.. Egyébként "hosszútávon majdnem mindegy hol veszed" állapotba került.
De ezt is utálom mert ez is csak az én véleményem. És nagyon nem szeretnék senkit befolyásolni, esetleg rossz irányba vinni. Shortold csak meg, ha úgy látod.
36k sztem is komoly támasz, pont ezért várom meg a 38k-t. mivel gigaluck-kal 35k-n vettem, 36k esetleges elestekor még mindig kb. zéróban tudom zárni für alle fälle. de amekkora esély van erre, még akár 36k-s szöszmötöléseknél is tartom magam a célárhoz.
Tbarna,
lehet akkor adok majd, mikor veszel? Egyre jobban kedvelem én ezt a ricsit. Lehet, 38k felett egy lefordulásnál (akár 42-ről jön le, akár 40-ről) bele is shortolok, csak hogy megint 35k-ról vagy rosszabb esetben 35k-ról longoljak. Jó ez a papír, meg az EGIS is, összevissza rángatják. Most, hogy minden -ban van, ricsi megjátssza, amit a múltkor, csak ellenkező előjellel: akkor minden tépett fel, csak ricsi le, én meg shortban vigyorogtam. Az otp úgyis túl kiszámíthatatlan nekem, egis shortra kellene lecserélni :) a ricsit meg folyton váltogatni...
36800 volt eddig az ellenállás felfelé, erről a szintről többször is visszanyomták. Ma ezt lendületből átvitte, szerintem a forintgyengülés szülte a minibullt. Ha 37k körül tudna zárni, akkor az elkövetkező pár napban valószínűleg átviszi a 38k-t is. Ellenkező esetben ismét visszaesik 36000-36500 közé és ott stabilizálódik. Az látszott a múlt héten, hogy 36k körül a vevők erősebbek az eladóknál.
RICHTER topik