Két napja van még Dvornikovnak, hogy elfoglalja Szevierodonyecket és biztosítsa a Liszicsanszk–Bakmut országutat. A tábornok "fejéért" küzd most a kétharmad orosz sereg ebben a lepedőnyi katlanban. Szerencsére ilyen nagyon buták.
Ez legyen az én legnagyobb bajom, hogy bemásoltam egy hadijelentés címét. Korábban írtam, hogy utcai harcok folynak változó szerencsével és az ukránok fel fogják adni a várost mert Herszonra erősítenek. De lekötik a fél orosz szárazföldi haderőt a semmiért addig is, ill. a fegyverszállítmányok érkezéséig, utcai harcokban amiben az oroszok harmatgyengék. . De nem hiszem, hogy ez téged érdekel, az ilyen frusztrált beszólásoknak más oka szokott lenni. Csak nem az, hogy nálad is "összeomlott" valami, pl. az Opus, a Nordtelekom és a 4IG (az utolsó 20 hsz-ed alapján). Hát gratulálok! Majd az oroszok kihúznak a romok alól. :)
Közben a front közeledik délen Kherszonhoz. Ha vissza tudják venni az ukránok, az azt jelzi, hogy tényleg minden maradékot a szeverodonyecki katlanba öntenek az orkok.
01g-t putyin zsarolja, és egyben jól meg is fizeti a gáz és olajbizniszem keresztül, tehát orbánnak nincs más választása illetve anyagi érdeke, mint, hogy putyint szolgálja. A hívei kellően sötétek ahhoz, 1956-os forradalom orosz leverése után lenyomta a torkukon az oroszok szeretetét.
Ha eddig nem látták akkor a Kirill elleni szankció vétózásával már biztos, hogy látják. Ez annyira abszurd, hogy csak a Kreml parancsára tehette Orbán. De az észnélküli ragaszkodás az orosz vezetékes olajhoz határozatlan ideig, úgy, hogy semmi pénzt nem kapunk az átállásra ugyananez a kategória. Közben tervezik az importvámot és jelzik Orbánnak, hogy "egy nap kiderül, mivel zsarol Putyin". Tisztán látják a helyzetet, de nem egyszerű hatékonyan lépniük.
Azt gondolom, hogy a mai magyar politikai elit pontosan egy szinten van a putyini Szovjetúnióval, és hmarosan ez le is esik a nyugati szövetséges rendszernek is már. Ugyanúgy fognak kezelni minket. A forint ezt árazza, nem azt, hogy mennyi a reálkamat különbség. Én szóltam.
A russzkik mindig is ebből éltek, kizsákmányolni, meglopni akit amit csak lehet... Nincs ebben sem semmi újdonság, ez az egész mostani háború is csak egy sáskajárás.
"Hiteles jelentések vannak arról, hogy Oroszország ellopja Ukrajna gabonaexportját... hogy saját hasznára adja el" - mondta a külügyminiszter. Ezzel a tárcavezető utalt a New York Times cikkére, amely szerint Washington nemrégiben 14 országot - főként Afrikában - figyelmeztetett, hogy Oroszország lopott ukrán gabonát próbál külföldre szállítani a tengerentúli vevőknek. Emlékezetes, Ukrajna már korábban azzal vádolta meg Oroszországot, hogy ukrán gabonát szállít többek között Törökországba és Szíriába. (Ez jó! Ezek után Erdogán vállalja az ukrán gabona kihozatalát a török kikötőkhöz.)
Én már tiltom ezeket a hírcsatornákat. Jobb, ha nem is látom. Tv csatornáknál is kedvenceket állítottam be és kivettem a kormányközelieket. Egyszerűen annyira feldühít, hogy muszály.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik