Az árbevételnél fontosabb az adózott eredmény. :)))))))
Szerinted mi a jobb?
20 milliárdos árbevétel és -500milliós adózott eredmény vagy
1 milliárdos árbevétel és +200milliós adózott eredmény.
Tavaly is enyhe volt a tél, kisebb volumenből mégis többet hoztak ki racionalizálással. Ez már baseline.. + okés, hogy enyhe tél, viszont volt némi gázhiány rizikó. Tekintettel arra, hogy a ott vannak rengeteg országban (köztük Ukrajnában is), szerintem volt rendelésük bőven, amit el is tudtak adni. Megnéztem már ezt a hotelt. Pályaszállást ír! Akkor ez magasan van. Ott akkor van hó, lehet síelni+snowboardozni. Eleve ismertek a foglaltsági számok, amik jók. Az enyhe tél inkább kedvez nekik, hiszen egy budapesti pl. nem tud elmenni nálunk a Mátrába, hanem akkor vagy SK-ba megy vagy AT-ba. Idén meg valami VB-t is rendeznek ott, ahogy írták, az előkészületek kapcsán valószínüleg érintett a hotel is már 2014-ben. link
építőipar (Euró Generál). Egy gyors adat a Q3-as vezetőségiből:
Nettó árbevétel 2013Q1-Q3: 743.008e Ft
Nettó árbevétel 2014Q1-Q3: 1007.212e Ft
új rendelések állománya 2013Q1-Q3: 577.836e Ft
új rendelések állománya 2013Q1-Q3: 1.687.250e Ft
Lehet hogy gyenge, de ez mindenképp erősödést mutat.
Miért nem akar osztalék papír lenni?
Hát náluk van a papírok többsége, így hozzájuk kerülne a nyereség.
Valószínű, hogy a kamu eredmények miatt nem lesz osztalék papír. :)))))))
Papíron valószínű nyereség van, de a valóságban veszteséges. :)))))))
Szvsz volt néhány dolog tavaly, ami rontja az eredményt, ugyanakkor mások meg segítették. Mi ronthatta? Esőzések, orosz helyzet, enyhe tél.
Rengeteg kis apróság járul majd hozzá szvsz a jó eredményhez (Obra fűtéskorszerűsítés korábban lezárult, a Hotelben is megvalósult egy komoly fejlesztés Ausztriában,
Az már korábban is megmutatkozott, hogy kisebb volumennel mégis jobb számokat hoztak, ennek folytatódására számítok. És akkor a Q4-es alacsony üzemanyagárakat
(mezőgazdaság) még nem is számoltam. Az építőiparban is volt egy kis pörgés, ami az Euró Generált erősen érinti.
A Q3-at nem dícsérték agyon, szerintem átlagos vagy átlag alatti volt, a Q4-re pozitívan tekintettek. Én a tavalyitól nem sokban eltérő eredményt várok, még esetleg jobbat is tekintettel arra, hogy tavaly a régi tagok még inkább csak vitték a pénzt, ám Q3 óta tudjuk, hogy most már jók. A 2 fő ágazat kapcsán már régóta kommunikálták, hogy milyen szezonalitás van. Q3+Q4 erős. Ha csak olyan erős a Q4, mint a Q3, akkor + 400M-t várok, nekem ez a legpesszimistább elvárásom.
A Q3 kapcsán sokan lehülyéztek engem Q2 táján, aztán ami bejött, az meg engem támasztott alá, mint kiderült. Remélem, hogy most is jó jósnak bizonyulok.
Viszont! Mindennek az árfolyamra semmilyen hatása nem lesz szvsz határidős játszadozás és a rv. centralizáltság miatt. Valamit még akarnak apportálni sztem. (Van ott bőven, vadászkastélytól kezdve további komoly termelő cégekig).
Kampányolj csak, boga101a-ként is ezt tetted. A lényeg, hogy legyen elég balek, mert az apportos mutyi, csak balek vevőkkel működik.
Törölt felhasználó2015. 01. 20. 20:30
T. Érdeklődők, ezt a topikot fci hozta létre, hogy az OPIMUS-al kapcsolatos témákat itt gyűjtsük. Sajnos pénznyelő nevű fórumozónk a vádaskodásaival és személyeskedésével szétoffolta, én mégis megpróbálok visszatérni a topik eredeti céljához.
- - - - -
A legutóbbi éves jelentés bőven plusszos volt. (1.2 milliárd Ft!)
Az idei év első felében -ahogy az az érintett ágazatokban, melyek az eredmény nagy részét adják, megszokott- mínuszos volt az eredmény, amiből aztán Q3-ban nagyon sokat ledolgoztak, és ígéretes Q4-et jeleztek előre.
Az új tulajdonosi kör eddig nem adott okot a kételkedésre, emiatt adja magát az obligát kérdés, vajon mennyit sikerül megismételni a tavalyi eredményből?
Jöhetnek a tippek! A legjobb tippelő vendégem egy bambira. :)
OPIMUS
Kizárólag Opimus részvénnyel rendelkező vagy annak vételén gondolkodó kultúrált személyeskedéstől mentes kisbefektetők részére.
Sok sikert kívánok az Opimus részvényeseinek.