11640.- -en elengedtem.. amúgy 670 jól nézett volna ki... mert 7000db körül volt eladáson, de vmi bohóc alárakott 1K-nyit és az lecsorgatta.. na mindegy mára is megvolt a félkarú rabló köröm ..
Írtam, hogy bocsánat... :)
2013.08.01 helyett 2013.18.01-t írtam, majd egy kérdésre válaszolva megpróbáltam javítani, hogy augusztus, amikor a 6%-os EHO-t is bevezették bizonyos dolgokra.
Ha ez félre vezetett vkit, akkor elnézést kérek!
Adózási ismereteimet frissítettem... :)
Én ezt állítottam:
"Tőzsdei nyereség számítása:szembeállítod adott adóév nyereséges és veszteséges ügyleteit és ennek a különbsége lesz az árfolyamnyereség adó alapja."
Te ezt válaszoltad erre:
"Januártól nem állíthatod szembe a veszteséget a nyereséggel... "
Rosszul válaszoltál,mert valótlanságot írtál.Egyébként nem állt szándékomban téged megsérteni.Egyszerűen csak arról van szó,hogy rosszak az adózással kapcsolatos ismereteid és ezzel megtéveszted a fórumozókat.
Azt nem arra írtam Mr. felsőbb rendű lény!Hanem 2013.08.01 az EHO bevezetésének dátuma, onnantól nem számítanak bele az ellenőrzött tőkepiaci ügyletekbe a kötvények és bef.jegyek...
Ez nem opció, hanem törvény. Ha valamivel nem vagy tisztába, hülyeségeket ne irkálj, mert megtéveszthetsz másokat.
Ez a 2014-es, azaz az idei adóévre is vonatkozik!
„Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem (Szja. tv. 67/A.§)
2010. január 1-jétől a tőzsdei ügyletből származó jövedelem jogcíme szerinti el
őírások az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem előírásai szerint kerültek szabályozásra. Az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem fogalma bővebb kört ölel fel, mint akorábbitőzsdei ügyletből származó jövedelem fogalma, viszont az eljárási szabályaik megegyeznek. Ebből kifolyólag a tőzsdei
ügyletből származó jövedelem során alkalmazható adókiegyenlítés kedvező módszere az értékpapírpiac szélesebb körében kerülhet alkalmazásra. Az ellenőrzött tőkepiaci ügyletekből származó jövedelem adókötelezettségének megállapítása során lehetőség van az ellenőrzött tőkepiaci ügyletekből származó veszteségek elszámolására. Az ellenőrzött tőkepiaci ügyletek adóévben és az adóévet megelőzően két adóévben keletkezett veszteségének beszámítására az adókiegyenlítés szabályai vonatkoznak,miszerint ha ezen veszteségeket a veszteségévéről szóló adóbevallásában feltünteti a magánszemély, az adókiegyenlítéstaz adóbevallásában megfizetett adóként érvényesítheti.
Az adókiegyenlítésértéke az adóévben és/vagy az azt megelőző két évben bevallott ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó veszteségnek és a 16%-os adókulcsnak (ill. a bevalláskor érvényes adókulcsnak) a szorzata, csökkentve az adóévet megelőző két év bármelyikéről szóló adóbevallásban az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó veszteség miatt már érvényesített adókiegyenlítéssel. Az adókiegyenlítés felső határa az adóévben és/vagy az azt megelőző két évben bevallott, az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem adója, csökkentve azadóévet megelőző két év bármelyikéről szóló adóbevallásban az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó veszteség miatt már érvényesített adókiegyenlítéssel.”
Te az adókiegyenlítésről beszélsz ami éven túli ügyletek esetére vonatkozott/vonatkozik.
Tőzsdei nyereség számítása:szembeállítod adott adóév nyereséges és veszteséges ügyleteit és ennek a különbsége lesz az árfolyamnyereség adó alapja.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.