Nyitnék egy témát, amit utálok, de napjainkban kezd újra divatos lenni, az MLM rendszert.
Hozzáteszem én sosem szálltam be egybe sem, és nem is szeretnék, de érdekel kinek mi a tapasztalata.
Csomó ismerősöm benne van ilyen MLM rendszerre épülő modernkori hú de szuper jó, de sok pénz hozó buliban. Lyoness, Kávé, Oriflame, First, Amway meg tököm tudja mi.
Ez tényleg ekkora buli?
Ma találkoztam egy ügyfelemmel, azt mondja magának nem ingatlanoznia kell, hanem valami cseppeket kéne árulnia. Azt mondja két hónap alatt 5milliót keresett most vele, és ebből akar lakást venni, ebből a bizniszből.
Ismerőseim is mennek előadásokra, képzik magukat, külföldi szemináriumokra mennek. Lynoessbe 7milliót tolt az egyik, hogy jó poziciója legyen.
Csak akkor nagy buli, ha veszi valaki a fáradtságot és tisztességesen kitanulja a szakmát. Úgy ne akarjon senki jól élni, hogy nem képzi magát, nem nő fel a feladathoz. De ha ezt megteszi, akkor igen, nagyon jó buli!!!
Végre egy olyan hozzászólás, amikor a pék beszél a kenyérgyártásról és nem a suszter, sem nem Józsi bácsi a szomszéd. Az emberek úgy akarnak változást az életükben, hogy jó szorosra fogják magukon a lódenkabátot, és jól bele is kapaszkodnak, ha valami új jön velük szembe, csak ne kelljen kilépni a komfortzónából. Rengeteg jó cég van, ami erre a szisztémára építette fel az értékesítését, mert egyszerűen a gazdasági struktúra ezt kívánja meg, no meg az emberek is, csak nem veszik észre magukat. Tele van a hócipőjük a rabszolgasorból, a vállalkozói szféra elnyomottságából, de még mindig a süllyedő hajón egyensúlyoznak!
ez gyenge reklámpróbálkozás volt, mivel a cikkben ott van a site-juk. aztán oda meg nem innen fogsz angolul tudót keríteni, remélem :D de azért eljátszom a hülyét, hogy nem terjeszteni akartad, és segítek :) nem olvastam el de 2 percben megállapítottam a nyitólapon, hogy most van "Sign up" periódus, ami annyit jelent hogy most csak lefoglalsz magadnak valamennyi Q-t (részleteket nem olvastam, nem is érdekel, már cirka 12 ICO-ban benne vagyok, többre nem költök, márpedig ez sem lesz ingyen később) és várakozol...közben meg ajánlod tovább ismerőseidnek, hogy gyűljön az adatbázis a Q-nál. Továbbit a honlapról tudod meg.
na helyes!
nem is kell mérgelődni. Okosabb vagy Te annál, mint hogy pár hsz kihozzon a sodrodból!
nem tudom az reklám, vagy negatív reklám ha páran elmondjátok milyen ilyen MLMeket ismertek. Én azt sem tudom mik vannak, mik futnak, de lehet azok sem MLMek.
FIRST, Amway, Oriflame, Lyoness, Kávés, akkor ez a csepp vagy mi, víztisztítósok is azok?
Na és a Jehovák a tized szedésével, és mindenkihez becsengetéssel?
Köszi!
Nem vagyok az a kiborulós fajta. Hallottam már szinte minden jó kifogást.
Mindenkinek van véleménye, kérdés, hogy azt milyen tényekre alapozza.
Én fel szoktam ajánlani, hogy üljünk le, beszéljünk egy kicsit (cégtől függetlenül) és ha utána is hülyeségnek tartja a dolgot, akkor végülis nem változott semmi, eszmét cseréltünk.
De ha bejön...
Amúgy általánosságban kijelenteni, hogy az MLM nem jó, kb olyan, mint ha azt mondanánk, hogy minden taxis szemét, minden vendéglátós átver, minden nő qrva, vagy minden pasi szemét.
meg kell mondjam nekem a Te hsz-d is tetszik. nagyon jó volt :D
Óriási!
Főleg ez:
"korábban egy csodavitaminos cég megmérte kézrátéttel a bennem lévő midikloriánszintet "
Ezen jót nevettem :DDDD
banyek én egyszer egy ilyen mágneses takaró vagy milyen előadásra estem be véletlen. :DD
Ez jutott eszembe róla. :D
Előadás végén kérdezték na kinek kell ez a kihagyhatatlan termék fél áron? A résztvevők 80%a felrakta a kezét. Mondom mennyi a félár: Feleli az előadó 1milla helyett most csak fél milla..
Mondom mi van??? Rögtön nem kellett senkinek :DD
Törölt felhasználó2014. 05. 09. 21:37
Előzmény:
törölt hozzászólás
A brokernet is mlm rendszer volt, mivel csak így tudták eladni a ul biztosításokat, amire egyébként senkinek semmi szüksége nem volt, nagy általánosságban azokat a termékeket árusítják mlm-ben, amire nincs olyan kereslet, hogy bemegy vki egy üzletbe és meg akarja venni. Az életbiztosítás egy ilyen termék, ezért van ennyi sok csaló független biztosításközvetítő, amely valójában a magas jutalékra hajt, ezért lehúzza, megkárosítja az ügyfelet, hisz a unit-linked életbiztosításoknak elégedett ügyfele nincs, ha mlm-ben értékesítik, alsó hangon kb 3-4 év befizetése csak költség.
Ne szívd fel magad.
Sokan lesznek akik szidni fogják!
Legyél Te az ellenpélda, és mond meg nyugodtan, hogy igen is működik!
nekem szimpatikus amit írtál, és eddig intelligens választ adtál. Ne borítsanak ki a negatív válaszok!
ez egy fórum. Mindenki elmondja, amit gondol.
Tetszik a hozzászólásod a témához!
Örülök, hogy neked bejön.
Biztos vagyok benne egyénen is múlik, de az intelligencián még több, ahogy látom.
Én nagyon szkeptikus vagyok.
Első gondolatom, hogy hol vernek ezzel át, mikor borul az egész rendszer, kit kell megtukmálnom ezekkel a csoda termékekkel.
Mekkora dolog már kitalálni, hogy felfuttatnak egy terméket, tök mindegy..
nem akarok márkát írni, ezért írok egy hülyeséget: kafka szotyi. Egy sima szotyiról van szó, de kiatlálod, hogy ez különleges földben termett, mesterséges solar világitás alatt, precíz hőfokon beállítva, és különleges olajjal meg van locsolva, ezáltal 102évig fogsz élni, próbáld ki. Majd megtudod 67év múlva igaz-e.. :D
bocs ezt most találtam ki. És az egész világ ezt árulja, mint csodaszert.
És még százezreket is kell fizetni a rendszerben :D
óriási.
Jól van.. nem kéne elviccelni
Még eszembe jutott, amikor tanuló voltam és nyugat berlinbe járkáltam ki havonta és vittem a béres cseppet, és nem értettem miért ad a berlini patika annyi pénzt egy tornacipős srácnak (nekem ezért csoda béres üvegért. Mindegy volt nekem, örültem, hogy vették :D
Én nem tudnám megmondani konkrétan, hogy miért ugrottam be. Egy többhetes képzésen voltam, ahol hetente megjelent egy fickó, hogy van ez a lehetőség. 3x elzavartam, utolsó héten meghallgattam és végül beléptem.
Ne sajnáld, nem mindenkinek való. Bár a kollégáim 90%a azt mondja, hogy soha nem gondolták volna, hogy ez Nekik pálya lehet.
De valóban, ez is csak egy vállalkozás, dolgozni kell a sikerért.
A közösségi érzés tényleg jó.
Ami még fontos, a tanulás/fejlődés. Én előtte is foglalkoztam önfejlesztéssel, de rendszeren belül nagyságrendekkel olcsóbb, hisz a cégeknek is érdeke a képzett munkatárs.
De mint írtam az első hsz-emben, csak akkor tud működni, ha őszinte a dolog. Ha hiszel abban, amit ajánlasz, ha jutalék nélkül is megvennéd, ha vannak tapasztalataid és valóban úgy gondolod, hogy ez annak is segíthet, akinek épp ajánlod.
Az a fura, hogy az MLM rendszer eredetileg a marketing költséget volt hivatott megspórolni. A termékeket személyes ajánlás, bemutató stb útján értékesítették, így kedvezőbb árat lehetett adni, mint amit a hasonló, de reklámozott cikkekért kértek.
Mostanában viszont lépten nyomon azzal találkozunk, hogy valami egészen egyszerű dolgot nem, hogy olcsóbban, hanem többszörös áron kellene megvenni-eladni. Persze mindig van valami extra tulajdonsága, amivel indokot adnak a magas árnak. Pl: ez a kávé a holdon termett, meg ilyenek.
ráadásul a net világában 10 perc desktop search elég bármelyiknek utánajárni, tanulságos, amikor egy-egy faszságba akarnak berántani
engem mostanában egy jajdefasza svájci utazási közösségbe akartak rántani, hát, maradok a booking.com-nál, ott legalább nem kell mocsadéknagy belépő az ugyanolyan áron vett szálláshoz stb-hez
korábban egy csodavitaminos cég megmérte kézrátéttel a bennem lévő midikloriánszintet vagy mit, és ajánlott egy vitaminkomplexet olyan áron, aminek a tizenegyedéért veszek (incl. shipping) egy többször erősebb natúr felépítésű komplexet, ugyanaz+pár másik komponens van benne - de ha lusta lennék és itthon venném, akkor is ötödáron lenne
hát ilyen fasza ajánlataik vannak nekik
persze biztos jó érzés lehet abból pénzt keresni, ha valaki átkúrja a tájékozatlanokat és tudatlanokat, de fene tudja, nem az én műfajom
Szerintem az az egyik legnagyobb félreértés az MLMben, hogy csak az jár jól, aki az elején lép be. (Mondom ezt úgy, hogy én is egy kb 3 éves cégben vagyok)
Nyilván vannak előnyei, de ha nem melózól, akkor lehetsz Te a legelső is, pénzed nem lesz belőle. (mert pl féloldalas lesz a rendszer.)
Aki hisz magában, hisz a cégében és az MLM működőképességében és e mellett csinálja is, az bárhol sikeres lesz.
Ez egy igazságos rendszer, annyit kapsz, amennyit beleraksz. Nem úgy mint pl az alkalmazotti viszonyban, ahol annyira viszed, amilyen a kapcsolatrendszered.
örülök, hogy elmondtad véleményed.
Szívesen elolvasom ki miért ugrik ilyenbe, mit lát, mi volt a tapasztalata.
Sajnos engem nem lehet ilyenbe bevinni. Tök mindegy milyen jó, meg hány millát hoz. Más is hoz több millát ha jól csinálod, és hiszel benne, és ugyanúgy beforgatod a pénzed. Na persze ezt nem neked mondtam most bobsurf.
Remélem bejön a dolog neked a későbbiekben is.
Ma az volt a legérdekesebb, hogy ez a nénike jött nekem, mutatott egy kis üvegcsét, ami egy gyógyszeres üveghez volt hasonló, hogy ezzel a termékkel keresett 5millát 2hónap alatt MLMben.
Olyan vicces volt az egész szitu.
lehet így van, nem zárom ki.
de olyan morbid az egész.
Munkanélküli emberek elkezdenek foglalkozni egy üveg gyógyító valamivel és ezt ajánlgatja a másiknak.
A másik meg kávét iszik azóta, amióta elkezdett Kávé MLMbe járni, és milyen prémimu termék ez, és ezt kell eladni, Noha horror áron van egy doboz ilyen kávé, de ha elad párat, akkor az már mekkora kasza.
Fura dolgok ezek.
Ezért szívesen meghallgatom a történeteket, a szívásokat, nagy bukásokat, behúzásokat, nagy örömöket, akinek van storyja.
Csapatépítő jellege biztos van, mert tudom ezek az emberek éjjel nappal egymást hívják, mennek, találkoznak, utaznak városról városra konferenciákra, minden héten tájékoztató, oktatás van.
Aki MLM-ben sikeres, az más területen is maga mögé tud állítani embereket. Mégis, annyi lúzer hiszi el magáról, hogy be fog jönni neki ez a buli. Ráadásul egy csomó függő van, aki képes a világ összes rendszerébe újra és újra belépni. Természetesen soha nem az elején csatlakoznak, ahol még megéri, hanem százötvenezrediknek. És igen, a hatványozás sem erőssége a legtöbb kuncsaftnak.
Én leginkább azt utálom, amikor nem értik meg, hogy én miért nem akarok hálózatot építeni, mikor az akkora buli. Hát éppen azért nem, amiért nem akarok targoncás lenni, vagy hegedűművész. Mert másra kell az időm. Az MLM idő és energiaigényes tevékenység. Extra kudarctűrő képesség is kell hozzá. Engem kifejezetten taszít ez a szakma.
1. Először is tisztában kell lenni vele, hogy mi a különbség az MLM és a piramisjáték között. (Az MLMben van termék, normál áron és nem a beléptetésekből van a nagy lóvé. Pl: AVON)
2. Hogy ki él meg belőle, ki keresi halálra magát és ki bukik bele, az 90%-ban az egyéntől függ. A maradék a cég, a termék, a környezet…
3. Egyáltalán mi számít bukásnak? Ez ugye leginkább a kezdeti elvárásainktól függ, hisz annak fényében tudjuk értékelni az eredményeinket.
Én pl benne vagyok egyben, soha nem akartam, de ez valahogy mégis megfogott. Ha a termék nem lenne olyan amilyen, akkor az első 2 évben sokszor úgy otthagytam volna mint a sz*rt.
Aztán valahogy elbeszélgettem az egyik vezetővel, aki iránymutatást adott, és mit ad Isten, hát nem elkezdett működni a dolog.
Az MLM az én olvasatomban egy olyan rendszer, ami fizet azért, ha terjeszted az infót egy olyan termékről, amit amúgy is ajánlanál. (És ez a lényeg, hogy valóban hiszel a dologban és jó szívvel tudod csinálni!!!) A bajok ott szoktak kezdődni, hogy sokan (és sok rendszer) fordítva ül a lovon és azt nézi, hogy mekkora pénzhez hány embert kell meggyőzni.
Nekem lett néhány nagyon jó ismerősöm, sőt talán barátom is ezáltal és nem veszítettem el senkit e miatt. Mert nem győzködök, csak informálok.
Ahogy az okosok mondják, „Nagyon Egyszerű, de nem könnyű MUNKA!”
MLM rendszerek
Sziasztok!
Nyitnék egy témát, amit utálok, de napjainkban kezd újra divatos lenni, az MLM rendszert.
Hozzáteszem én sosem szálltam be egybe sem, és nem is szeretnék, de érdekel kinek mi a tapasztalata.
Csomó ismerősöm benne van ilyen MLM rendszerre épülő modernkori hú de szuper jó, de sok pénz hozó buliban. Lyoness, Kávé, Oriflame, First, Amway meg tököm tudja mi.
Ez tényleg ekkora buli?
Ma találkoztam egy ügyfelemmel, azt mondja magának nem ingatlanoznia kell, hanem valami cseppeket kéne árulnia. Azt mondja két hónap alatt 5milliót keresett most vele, és ebből akar lakást venni, ebből a bizniszből.
Ismerőseim is mennek előadásokra, képzik magukat, külföldi szemináriumokra mennek. Lynoessbe 7milliót tolt az egyik, hogy jó poziciója legyen.
Ez tényleg ekkora buli?