Topiknyitó: tokos. 2006. 07. 06. 11:35

Megvakultam?  

Mégis csak van itt valamiféle cenzúra? Na mindegy.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 07. 10. 16:08
Előzmény: #13  matgab
nincs kifogás, 1xűen sikerült mindig mással tölteni az időt, amit mondjuk akkoriban nem-, de így utólag bánok. mondjuk február óta csak hébe-hóba megyek Bpestere, de ez nem kifogás akart lenni, mert pl. a januárit is jól elk...tam. szóval ha nagy piros betűkkel beírom magamnak, mint ahogy azt kellett volna, akkor már több konfin is ott lettem volna, de én egy trehány alak vagyok, aki mindig mindent a nyakába vesz...
meg tusdtam volna úgy szervezni az időmet, hogy beleférjen, de nem szerveztem, mert ilyen hűbelebalázs vagyok (no meg patópál :)

ez van! most is szorít az idő, majd még chatelünk, meg majd 1x el is jutok a konfira, ez tuti! :) most elő kell keresnem pár doksit, amit 1x már leadtam a brokinak, de most megint kérik, mert elkeverték :) ma hívtak, hogy kell nekik - múlt héten is szólhattak volna. c'est la vie (ja, és ahogy Ganxsta mondja: több vasat kell a tűzben tartani :)
matgab 2006. 07. 07. 09:22
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Az USA politikája már akkor is az volt, mint ma. Egy mondvacsinált ok kell ahhoz, hogy az amerikai tömeget bele lehessen rángatni a háborúba.
De igazából ilyen okot bármikor lehet találni, vagy akár saját maga elleni támadást is fel lehet okként használni.
Ezzel kapcsolatban megismered a véleményem, ha beleolvasol a politika ahogy én látom című topikba.
Amerika már az első Japán embargók esetében ki akarta kényszeríteni a japánokkal, mint természetes konkurenciájukkal a távol keleten.
Pont olyan volt, mint a 2001.09.11. Egy tudatos CIA által előkészített akció.
Valószínüleg , ha a németek nyerték volna meg a háborút, akkor ma úgy tudnád, hogy lengyel provokációval indult a 2. VH (rádióállomás incidens).
"Parancsára lemészároltak embermilliókat" Ez minden háborús vezetőre igaz, mint már említettem.
Nem tudom milyen lenne a Birodalom ma, de valószínűleg nem olyan, mint amilyennek a mai média sugallja. Nem véletlen, hogy még a 70-es 80-as években is egyszerű németek tömegei tisztelték Hitlert, persze nem a háborúért, hanem azért amit a németekkel tett a 30-as években.
mi volt a könyv címe amit tegnap írtál, mert lemaradtam róla, oszt kitörölték...
Törölt felhasználó 2006. 07. 06. 22:08
Előzmény: #11  matgab
Churchill és Roosevelt NEM robbantottak ki háborút.
Nem gondolom, hogy te szeretnél abban a Birodalomban élni, amit Hitler fémjelezne (ha megnyerte volna a háborút).
Mondjuk Hitler nézetein akkor lehetne vitatkozni, ha azok csak elméletek lettek volna egy könyv lapjain. De úgy, hogy parancsára lemészároltak embermilliókat, így nincs miről vitatkozni vele kapcsolatban. Hitler eygszerűen nem szalonképes a józanul gondolkodó embereknél, és nagyon finom voltam.
Ja, és az egyébként sem érv, hogy a történelemben más is megtett hasonló dolgokat. Basszus, és? Attól Hitler nem lesz jobb ember.
matgab 2006. 07. 06. 17:39
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Aprópó, azt viszont már a telcsiben is mondtad, hogy lejösz a konferenciára, azóta meg eltelt majdnem egy év...
Sorold a kifogásokat! :))
Törölt felhasználó 2006. 07. 06. 17:25
Előzmény: #11  matgab
benne vagyok.
majd megkeresem a faxokat is, amikben a zárást küldték el :)
mert ugye likvidálás = kényszerzárás, vagyis azért zárták, mert nem tudtam finanszírozni
biztos, hogy megvannak a faxok, mert el nem dobok egyet sem (már csak azért sem, mert van még lezáratlan ügyem a brokival)

majd még dumálunk...
matgab 2006. 07. 06. 17:12
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Oké AKS, emlékszem mit beszéltünk. Mondjuk az nem érte(tte)m, hogy ha amint vettem elkezdett csökkeni az árfolyam, akkor miért kellett , hogy likvidáljanak, mikor onnantól egyértelműen alacsonyabbak az árak, ergo a shortos egyre kisebb minuszban van.
De amúgy sem a pénzért csináltam inkább brahiból.
Elég gyorsnak elég gyors volt, mert azt szoktam mondani hogy 2 héten belül van meg a minusz 10%, ami itt ha jól emlékszem nem egészen egy hét volt, de ennek most nem nézek utána...

Durci nem voltam és most sem vagyok.
Annak, hogy ha valamelyik fórumtársunk nyer, annak élből örülök, még akkor is, ha bizonyos szempontokból teljesen más nézeteket vallunk.

De ha nem akarod kifejteni, mi van az USA-val, hát Te tudod... -> Ezt nem értem...
Azt sem mondtam, hogy Hitlerrel mindenben egyetértek és vakon követném, legfeljebb azt, hogy sok dolgot én is úgy látok, ahogy az tő annak idején megírta (előre is szólok, mielőtt erre rácsapna valaki, itt nem a média által agyonfetisizált zsidókérdést értem, nagyon sok mindent írt még, csak azt tudatosan elhallgatják).

Hitler talán sajátkezűleg valszeg inkább csak közvetetten nagyon sok ártatlan megölt. És Churchill? És Roosevelt? Sztálinról nem is beszélve... De ha vki tud a történelem hosszú sorában olyan vezetőt, aki háborúzott és akinek döntéseinek következtében nem öltek meg ártatlan embereket, akkor megkövetem magam!

Mondjuk AKS valamiben megint igazad van. Elolvastam úgy a beírásaidat, hogy conqui szövegkörnyezetét nem vettem figyelembe, akkor írásod valóban nem tűnik gúnyorosnak, jó szándék is vezérelhette.
A MOL-os tranzakciót továbbra sem értem - és amíg vki el nem magyarázza nekem, addig a társadalom átlagának viselkedéséből indulok ki (lehet priviben is), amit te is ismersz. De nem szándékoztam ezt korábban nyilvánosságra hozni, mert kettőnk ügyének tartottam, csak nálam is elgurult egy kicsit a pöttyös.
Ha eljösz konferenciára megbeszéljük egy sör mellett...
Törölt felhasználó 2006. 07. 06. 16:22
Előzmény: #5  matgab
Nahát, MatGab, azt a részt viszont nem idézted, amikor kikötöttem, hogy elég gyorsan le kell mennie a MOL-nak, és később részleteztem is: amíg nem likvidálnak. Ha visszakerested, ezt is kikereshetted volna, de Neked "érdekes" módon felettén szelektív a memóriád. (azt most lényegtelen, hogy én éppenhogy "arbitráltam" ezzel, mert ha lement volna még a likvidálás előtt, akkor elég hasznom van arra, hogy "kifizesselek" belőle - amit mondjuk telóban elmondtam, de látom vagy nem akartad megérteni, vagy csak nagyon bevágtad a durcit. :)

szóval köszi a jóindulatot :)

öngólt lőttél, kisöreg, mert most segget csináltál a szádból: elferdítetted (még ha talán nem is totál szándékosan) a tényeket... (már bocs, hogy feltételekhez kötöttem, de elég jó zsé lett volna az mind2nknek, ha teljesül, ezért, mint azt telefonon említettem is, TÉNYLEG megkaptad volna a jussod, 500k-t, ha nem likvidáltak volna. Szóval ha nem hiszed, nézd meg alaposan, és utána ítélkezz.)

De ha nem akarod kifejteni, mi van az USA-val, hát Te tudod...

(amúgy tudom, mi van a Mein Kampfban, mondjuk csak zanzásítva, és így azt is tudom, hogy a pénzügyi oligarchia "szebb és jobb" hatalom a KZ-eket felállító Hitlernél. ha megfigyeled, egyetlen egy cég sem áll a karriered útjába, mert így vagy úgy látod a dolgokat. jó példa rá a tőzsde (amit mondjuk szintén manipulálnak, de ez egyrészt nem egy nagy Háttérhatalomtól jön, hanem azoktól a kvázi atomizált "szervezetektől" ,akik egyénileg cselekedve keresnek rajta, másrészt kisebb mértékben én is meg Te is befolyásolod, bár ez utóbbi nyilván eddig is kézenfekvő volt :)
szóval jobb lkenne egy kicsit körültekintőbben tájékozódni minden tekintetben, mielőtt lejáratod Magad, mert pl. Hitler a Mein Kampf-ban akár a nagybetűs IGAZSÁG-ot is megírhatja, ha közben szegény ártatlanokat gyilkol (a másikat meg hagyjuk most)
összefoglalva: lehet nagy dumákat puffogtatni, de nem leszel netes hittérítő tőle - pláne amíg a vitakultúrád abban kimerül, hogy "én bezzeg ... (elolvastam/nem csinálok szart a számból)" minden körültekintés nélkül.
Tudod, más is szert tett bizonyos ismeretekre, és csak azért, mert másképp látsz bizonyos dolgokat, mint én vagy bárki más, még nem jelenti azt, hogy az több, jobb, alapos(profound)abb,... amit Te látsz vagy tudsz.
A topikot egyébként ismerettéágítási célzattal hoztam létre, melyet le is írtam, és semmi gúny nem volt benne. Bár azt azért nem mondtad, hogy gúnyiolódtam volna...

Na mind1, mert én mindig is tudtam, hogy az emberek rühellik a bonyolult dolgokat, és szeretnek elhamarkodottan véleményt alkotni.

Remélem, segítettem...
Törölt felhasználó 2006. 07. 06. 12:08
Előzmény: #8  adam
Matgab

virtuális kávéházban írtam a véleményem
adam 2006. 07. 06. 11:58
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Nem szorosan,de kapcsolodik ide a ballib médiáról amit mindig kétségbe vonnak a hiradó mai hire:Belpolitikai Napló
Medgyessy pótolja mulasztását
2006. július 6. 11:22

A hibát maga a volt miniszterelnök vette észre vagyonnyilatkozatában

Medgyessy Péter volt kormányfő egy utólagos kiegészítéssel pótolja a képviselői záró vagyonnyilatkozatából kimaradt értékek bevallását, és a mulasztás miatt semmilyen eljárás nem indul ellene - mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön a házbizottság ülését követően.

A fele sem igaz azután javitott miután megjelent az ujságban,valahogy kiment a fejéből.
Törölt felhasználó 2006. 07. 06. 11:51
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
matgab!
Nem ezért tünt el a topikod!!!!!!!!!!!!!!!!
Törölt felhasználó 2006. 07. 06. 11:48
Előzmény: #5  matgab
;)
matgab 2006. 07. 06. 11:44
Előzmény: #4  Tbarna

Kedves Conqui és AKS!

Úgy látszik elkezdtünk egy kicsit személyeskedni.
Nem nagyon akarom ezt a topikot folytatni, mert eleve rengeteg hazugsággal (vagy nevezzük inkább kibontatlan igazságnak?) és torzítással indítottátok…

De azért reagálnék:
Conqui, te egy a párton belül egy jól megbecsült pártaktivista lehetsz, aki megpróbál megdolgozni a pénzéért, ugyanis semmilyen gazdasági részhez nem láttam még hozzáírásod, csak a politikát érintőeken, ahol anélkül, hogy végigolvasnád a beírásokat, baromságozod le az előtted hozzászólóakat! Lásd Tüntetés topikot! Veled többet nem is kívánok foglalkozni, majd ha igen, akkor rálépek a kormánypártok.hu oldalra…

AKS,
Te legalább a tőzsdével foglalkozol általában, és szintén vannak jó meglátásaid is.
Mondjuk, mint ember már 2005 szeptemberében leírtad előttem magad, ahol szavahihetőséged bármikor visszakereshető a TIPPSAROKban.
Én soha nem csinálok szart a számból, főleg, ha le is írom amit ígérek. Persze a pénz az visszanyerhető, a becsület nem…Csak emlékeztetőnek:

matgabRe: AKS-nakElözmény 2005.09.02
OK.
akkor hajrá :)
éljen a MatGab-indikátor! :)

Részemről simán. Ha jól értelmezem nem veszthetek...

matgabRe: AKS-nakElözmény 2005.09.02
ha megteszed, és 22k-ig bezúzzák, 500e üti a markodat (és még nekem is marad :)
ha nem zúzzák, még mindig jól jártál. (arbitráltál)
meg1ez tünk?

AKSRe: MOL felfüggesztésElözmény 2005.09.02

Most pedig reagálok valamennyit beírásotokra:
Egyrészt nem a zsidókat ítélem el, hanem az Uzsoracivilizáció fő haszonélvezőit! Persze jellemzően sok gazdag zsidó család tagja ennek a körnek, de vannak nem zsidók is, akik szintén tagjai.
A hétköznapi zsidósággal nincs semmi bajom, főleg amíg nem képzelik a többieknél különbeknek magukat és nem próbálnak másokat megalázni pl. egy tehenet nem seggel a bazilika elé állítanak, tehát amíg normálisan együtt élnek az összes többi emberrel.
Hitler számomra valóban sokkal több pozitív tulajdonsággal rendelkezik, de mentségemre legyen mondva, én nem csak a média által vetített képből merítettem tudásom, hanem pl. elolvastam a Mein Kampf-ot is. Ti? Vagy csak véleményetek van róla?
A középkorban elb. szták, mert idáig jutottunk…Ez igaz. Szomorú, hogy ilyen technológiai szinvonal mellett az emberek többsége am is éhezik és nincs vize, lakása, ki van zsákmányolva. Előre a történelmet meg mindig egyéni zsenik/őrültek mozdították, soha nem a tömeg…

Conqui-nak: Inkább ők , mint cigányok vagy arabok…Ezek szerint a te fajgyűlöleted jogos és igazságos, hiszen ők köztudottan alacsonyabbrendűek igaz?
Nem ez a kettős mérce? Sajnos a mai világra pontosan jellemző…
Nagyon sok tehetséges hollywoodi?? Ne röhögtess! Azért mert csilliárdokat költenek közvetett és közvetlen módon a reklámokra, és ezért a nép tódul, mint a buta birka azért már tehetségesnek ne kiálltsuk ki őket! A csoda Star wars értelmi szintje még a Linda sorozat színvonalát sem üti meg, nemhogy valami fajsúlyos művészetét…
Az hogy létrehoznak maguknak Oscar díjat és magukat tömjénezik az a budget része…
Na jó ez akkora baromságod volt, hogy tényleg nem tudunk vitatkozni…

Új hozzászólás | Nyomtatható verzió
zsidók mindenütt Elözmény válasz erre 07.05
"nézd meg a híres filmszínészek, prodicerek stb között hány van. Egész Hollywood belőlük áll és él. Az meg, hogy a pénzpiacon itt vannak és hogy többségben vannak, az egyértelmű. Még a nevek alapján is tudni lehet. de nem baj." jaja, nekem a Joel Silver név tetszik :) olyan kifejező... mondjuk ha minden zsidó névre felkapja az ember a fejét, akkor észre sem veszi, hogy a leggazdagabb emberek között meg alig van... (persze ettől még lehetnek "felülreprezentálva")
AKS
Re: Hitler KZ-jeiben sok ember pusztult el... Elözmény válasz erre 07.05
tehetséges embereknek tartom őket valszeg ezért nem szeretik sokan - a vallási vetülete a dolognak csak álca, az írigység az igazi ok a gyűlölködésnek nézd meg a híres filmszínészek, prodicerek stb között hány van. Egész Hollywood belőlük áll és él. Az meg, hogy a pénzpiacon itt vannak és hogy többségben vannak, az egyértelmű. Még a nevek alapján is tudni lehet. de nem baj. INkább, mint az arabok vagy a cigányok.
conquistator
a pí-t én is láttam :) de nem hinném, hogy a bef. alapkezelőket zsidó-nem zsidó alapon válogatnák...
AKS
sztem sincs igaza, de ne vegyük el senkitől a bizonyítás lehetőségét. bár az összeesküvés-elméletek meglehetősen "haszontalan" infók, az ember már csak természeténél fogva is kíváncsi, érdeklődő... én is olvastam már Drábikot, és nem győzött meg... gondolom, jogászdoktor. azért azt látni kell, hogy a világ hatalmasainak nem érdeke a kiművelt emberfők sokasága - de azért a középkorban jól elb...ták, mert mégiscsak eljutottunk eddig, ami azért már valami. sztem most se járnak túl sok sikerrel, persze az USA-ban elég jól "gátolnak" :)
AKS
matgab kicsit antiszemita Őszintén szólva nem is értem, mit keres egy ilyen ember a pénzügyi világ eme szegmensében (itt a tőzsdén), ahol főként az általa "megszólított" nép keveri a lapokat
conquistator
Hitler KZ-jeiben sok ember pusztult el... válasz erre 07.05
sztem figyelemre méltóak MatGab elméletei, ezért jó lenne együt, nem szétszórtan látni őket. A Hitler jófej volt tézisen kívül komoly valóságmaggal bírnak. Sztem nem volna szerencsés anti-cionista irányba elmenni, de természetesen, ha MatGab szerint világméretű zsidó összeesküvés folyik, akkor kíváncsi lennék érveire. A nem "faji" alapú összeesküvések sztem is elég reálisak, legfeljebb nem annyira formálisak, és sokkal inkább ad hoc jellegűek, mint azt sokan propagálják. De szóljon/ak inkább az/ok, aki/k beleásta/k magát/ukat a témába...
AKS

Tbarna 2006. 07. 06. 11:40
Előzmény: #2  matgab
Mi voltt benne?! Látni akarom!!!!:)))

Irjatok le mégegyszer! :))))
Törölt felhasználó 2006. 07. 06. 11:40
Előzmény: #2  matgab
A múltat végképp eltörölni?!
matgab 2006. 07. 06. 11:38
Előzmény: #1  tokos.
Pedig én vállalom amit beírtam...
Na még hogy nincs háttérhatalom...:)