Topiknyitó: Portfolio 2015. 10. 01. 17:23

Megdöbbentek Lázár János szavain  

Ugrás a cikkhez
Értetlenül fogadta a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) Lázár János csütörtöki kijelentését, miszerint úgy tűnik, nem nagyon jut majd EU-s pénz a lakosságnak energetikai korszerűsítésekre. A Magyar Energiahatékonysági Intézet értetlenül...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=58&i=220431
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2015. 10. 02. 06:39
Előzmény: #3  szivacs
úgy értem, hogy kevésnek tartom, hogy szerintem a MEHI durván alulbecsülte ezt a számot, de az ilyesmi nem javítja a szavahihetőséget.

másrészt, a nyilvános megdöbbenés nem segíti őket a céljaik elérésében, vagyishát ki tudja, mi a céljuk nekik (én azt gondoltam volna, hogy hőszigetelés kereskedők érdekkijáró testülete).

"a sok kis pályázat elbírálgatása, követése túl nagy adminisztratív teher lenne"

ha Lázár reggelente úgy ébredne, hogy "mit tehetek a hivatalnokok életének könnyebbé tételéért", akkor ez valóban szempont lenne.
szivacs
szivacs 2015. 10. 01. 18:45
Előzmény: #2  elemes
1. azokat lehet átadni :-)
2. kevés is bizony.

3. lehet, hogy azért nem különítenek el a lakosságnak pályázati pénzt, mert a sok kis pályázat elbírálgatása, követése túl nagy adminisztratív teher lenne, ezért sokkal költséghatékonyabb a normatív megoldás - azaz az energetikai felújításokhoz, a megújuló energiaforrások hasznosításához szükséges termékek és szolgáltatások ÁFÁjának csökkentése.
Vargáék már állítólag végeztek számításokat erről...
elemes
elemes 2015. 10. 01. 18:23
Előzmény: #1  portfolio
1. vajon miért a középületekre koncentrálnak?

2. az 1.6 PJ-t kevésnek tartom.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek