Topiknyitó: watson 2010. 08. 16. 10:11

Magyar törvény élőlények kiirtására  

Kíváncsi vagyok rá hogyan vélekedtek arról hogy hogyan lehet olyan magyar törvény ami bármiféle élőlény kiirtására irányul?élőlény = ember, állat, növényNem alkotmányban kéne legyen az élet védelmének fontossága? Még a btk. is erről szól hogy nem ölheted meg a tolvajt...Mi történik ha precedenst teremtünk?Na jó kilukadok a lényegre: ha valamire vagy valakire allergiásak vagyunk azt ki lehet irtani??? (ala parlagfű terror)


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gdy 2010. 08. 23. 11:35
Előzmény: #1  watson
#10
Persze mindenki meg van győződve róla, hogy úgyis ő tud jobban mindent, ha arról van szó hogy belekössünk valamibe.

A parlagfű (amrosia elatior) amerikából került át hajón búzaszemek között angliába a 1800-as években, ahol a vonatsínek mentén elterjedt terjedt mindenhová, majd kisvártatva a kontinensre is bejutott. Borzasztó agresszív és veszélyes gyomnövény, melynek pollenje a légszenyezettséggel együtt nagyon súlyos légzőszervi betegségeket okoz. Az ez által okozott kár csillagázati ahhoz képest, hogy mennyibe kerüni kiirtani, vagy akár mennyit ér az a földterület, amit mivel ugysem művelnek rendesen, legjobb lenne visszaadni a természetnek.

A parlagfüvet a világon mindenütt irtják.

Nem is látni például Ausztriában (mert rendben tartják a földeket) és Romániában sem (mert megeszik a tehenek) Magyarországon azóta okoz problémát, amióta a rendszerváltás utáni káosz tart a mezőgazdaságban.

Ha nem irtod, akkor meg majd jól feljelentelek a jegyzőnél és 2millió forintig jelzálogot tesznek a földedre az irtás költségeit fedezendő.

mindenjokat
Siegfried 2010. 08. 23. 11:03
Előzmény: #3  watson
#9
Mert én allergiás vagyok rá meg még pár millióan , és azért mert sajt , ha inni akarod igyad , ha enni akarod egyed , ha magadra akarod kenni kend, de akik szenvednek tőle azok meg hagy irthassák nyugodtan.
rapista 2010. 08. 23. 08:50
Előzmény: #1  watson
#8
nem élőlények kiirtása!

el kell távolítani, nem őshonos, nem olyan, mint a paprika, pardicsom, bab és tök...

KÁROS! igaz, hogy a parlagok kzöldülésének van szerepe, de a legjobb megoldás,ha őshonosok, fűleg pázsitfűfélék ELNYOMJÁK!
kereke 2010. 08. 23. 08:44
Előzmény: #4  watson
#7
... A parlagfű (ambrosia) nemzetség 42 faja közül csupán a tengermelléki parlagfű őshonos Európában - nevezetesen a Mediterráneumban.
Mivel nem őshonos, ne csodálkozzunk, hogy nem alkalmazkodtunk hozzá. Mint ahogy sok trópusi betegség nekünk a közel biztos halált jelenti.
Lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy alkalmazkodunk hozzá, de a fajok idegen helyen való emberek általi elterjesztése sok bajt okozott már.
gewinner 2010. 08. 16. 16:37
Előzmény: #1  watson
#6
huhhhh lenne véleményem-de azért kitiltanának---schlafwortok-ban.......cigok---élősködő parlagfű---ocsú---szétválasztás---búzától--égetés.....
Csabesz01 2010. 08. 16. 11:00
Előzmény: #4  watson
#5
Remek az írásod.
Tetszik.
watson
watson 2010. 08. 16. 10:42
Előzmény: #2  Siegfried
#4
mond neked az a szó valamit hogy Ambrosia?

"régi gyógynövényes könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert a levelei és a virága, még a pollenje is nagyon sok vitamint tartalmaz. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambróziaillat volt az úri, az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az Ambrosia artemisifolia illata volt. Olaját aromamécsesekben hevítették, de lehetett kapni a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is."

"parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja az adott föld területét. Később azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek megmaradni és szaporodni."

"a közlekedési törvényeket át lehet hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a közelben, és akkor megúszta a felelősségre vonást, de ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg! " link
watson
watson 2010. 08. 16. 10:23
Előzmény: #2  Siegfried
#3
miért is?
Siegfried 2010. 08. 16. 10:14
Előzmény: #1  watson
#2
A parlagfüvet ki kell irtani.

Topik gazda

watson
watson
4 4 4

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek