sztem az ember egyik nagy baja (sok más mellett), hogy nem vezeti le az agresszióját - mint pl. a japcsik a "dühöngőben", ahol gépeket verhetnek szét... a gépek ugyebár gyakran kapnak egy "maflást" az embertől, pl. mert a Kíndóz lassú, megint sz..akodik, stb.
jó dolog horgászni, vadászni - sztem.
nem csak a természetet járja az ember, hanem -igaz, hogy szemétség "bántani a gyengébbet"- de még a fölös agresszió is levezethető, különösen a vadászatnál. persze az esélyek nem egyemlőek, a vadnak nincs puskája stb. alapvetően igazságtalan, mégis jobb dolog, mint pl. meccset nézni...
én nagyra tartom a nőket meg a szeretetet meg a szerelmet, de elpuhítják a ffit, ha az hagyja
és erre oda kellene figyelni. mert ha a ffi nem lehet néha bunkó agresszív állat, akkor elfolytja magában - és az nem jó, mert kitör belőle úgyis.
amúgy sztem a nőknek is jót tesz, ha megtalálják azt a hobbit, ami kihozza belőlük azt az élményt, hogy -társaságban vannak és/vagy intellektuálisan fejlődnek, olvasnak (ez a ffiaknak is jót tesz, szóval nem hímsov...)
-van egy adott cél, aminek eléréséért erőfeszítéseket kell tenni (felemelőbbre gondoltam a házimunkánál)
ezzel ugyan semmi újat nem mondtam, akinek meg igen, az úgyis azt mondja majd, hogy magamból indulok ki és őrá ez nbem igaz :)
nem értettél meg...
a boxedzés szerves része a bemelegítés, sőt eszembe jutott, gyakran még a zsák is - ezek pedig nem igényelnek koncentrációt, tehát annyira azért nem "full" koncentráció elejétől a végéig a boxedzés. tehát lehet feszkót levezetni vele...
erről írtam.
az ellenfél ütéseit amúgy ösztönösen hárítod, ha már műveled egy ideje, nem azokra kell figyelni nagyon, hanem hogy mikor támadj... sok profi is korán indít, és későn veszi ezt észre, és ez a K1-re meg gondolom a többire is vonatkozik (sztem a szorító amúgy az edzések úgy 1/10-ét teszi ki... azokkal az edző úgyis külön foglalkozik, akik versenyeznek, akik meg nem -mint én- inkább a kombinációkat gyakoroljuk. meg hogy persze rögzüljnek bizonyos dolgok, pl hárítás)
de mindegy is, sztem oldja a feszkót :) nem vagyunk 1formák, nem mindenkinél oldja...
A boxot és a zsákolást ne vedd egy kalap alá.
Zsákolás közben begyakorlott ütéseket, ütés kombinációkat használsz. Az ellenfél viszont visza is üt(het), ezért kell észnél lenni igazán a szorítóban ...
:)
hááát, az árnyékboxnál nem kell sok koncentráció, a lengyel boxnál meg végképp nem...
de a pecázásban 1etértünk :)
amúgy a nagyon nagy koncentrálást a vívás igényli (nem vívok, csak ismerős vív)
sok berögzült mozdulat van, és sok érvénytelen találati lehetőség - ráadásul gyorsan történik minden
viszont sztem meg a feszkó levezetésére a "sima" box is jó - attól, hogy koncentrálni kell, még nem marad benned a feszkó
persze ha nem vagy elég lezser, nem hozod a formád - na és? a lényeg az, hogy jól kifárszt. átgondolod az öltözőben a dolgokat, estleg az edzővel is beszélsz... na és amúgy is most esett le, hogy a bemelegítés nem igényel koncentrációt... mi mindig k..va sok bemelegítéssel kezdtünk, szóval az egészet kompletten kell nézni cakkumpakk, nem csak a kesztyűzést. a zsák püföléséről meg már nem is szólva...
Sokan hiszik azt, hogy a küzdősportok jobbak a feszültség levezetésére. Szerintem tévednek.
Több koncentrációt igényel (néha) mint a sakk.
Ne távolodjunk el nagyon (európától) maradjunk a boxnál. Egy felkészült boxoló nem kap maflást, mert felkészülten várja - figyeli ellenfelét - a támadást és kitéréssel vagy magát fedezve védekezik, és már akkor azon töri a fejét, hogyan indítson vagy indítson-e ellen támadást ...
Én ma már maradok a horgászatnál. Ajánlom mindenkinek, hölgyeknek is.
:)
Huntin' and killin'
jó dolog horgászni, vadászni - sztem.
nem csak a természetet járja az ember, hanem -igaz, hogy szemétség "bántani a gyengébbet"- de még a fölös agresszió is levezethető, különösen a vadászatnál. persze az esélyek nem egyemlőek, a vadnak nincs puskája stb. alapvetően igazságtalan, mégis jobb dolog, mint pl. meccset nézni...
én nagyra tartom a nőket meg a szeretetet meg a szerelmet, de elpuhítják a ffit, ha az hagyja
és erre oda kellene figyelni. mert ha a ffi nem lehet néha bunkó agresszív állat, akkor elfolytja magában - és az nem jó, mert kitör belőle úgyis.
amúgy sztem a nőknek is jót tesz, ha megtalálják azt a hobbit, ami kihozza belőlük azt az élményt, hogy -társaságban vannak és/vagy intellektuálisan fejlődnek, olvasnak (ez a ffiaknak is jót tesz, szóval nem hímsov...)
-van egy adott cél, aminek eléréséért erőfeszítéseket kell tenni (felemelőbbre gondoltam a házimunkánál)
ezzel ugyan semmi újat nem mondtam, akinek meg igen, az úgyis azt mondja majd, hogy magamból indulok ki és őrá ez nbem igaz :)
na megyek is mindjárt aludni... :)