Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 11. 20. 20:39

EGIS topik  

nemírom be még 1x, köcsög windows, hogy rohadna szét redmond :) majd írtok Ti :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 07:40
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Eggyel nem számolnak AKS, hogy a kisspekik szorgalmasan tanuló emberek, és csak egy ideig lehet őket megvezetni.
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 23:57
Holnap gap up, hogy rohadnának meg. Egist nemtom, miért zúzták le a záróban, míg az összes többit fel. Sztem ez a tipikus mindenkivel kicseszünk hozzáállás. Mindenesetre én most megkérem az isteneket/félisteneket/alieneket meg bármilyen csodatévő lényeket, hogy rohasszák szét a kezüket ezeknek a kis fütyiknek, mielőtt beadnák a vételi ordereket. Cserébe worship meg minden, majd ide kérem jelezni, melyik istenséget magasztaljam: marvin28@freemail.hu
Szóval nevetséges, ahogy az utolsó 10 percben előrukkoltak ezzel, és remélem, Odin/Zeusz/Jehova/Krisna/Buddha/Lucifer/Mars/Télapó/Húsvéti Nyúl vagy akárki megajándékozza a gerinctelen kis patkányokat jó sok tumorral meg egyéb nyavajákkal. NapAlmot nekik, Héliósz! Felhívás a brokicégeknek is szól a rossz vér elfolyatására. Komolyan mondom, hogy nem lehet rendesen trédelni, ha ez a szubsuttyó Keler visszatartja a lét a hatitól a t+1 ill. t+3 közti difi miatt (az elszámolási papírokat bírósági ügyben meg az igazságügyi szakértőtől), mire meg végre rá tudnék mozdulni egy szemmel láthatóan még élő lefelé menő trendre, kb. 1 milliárddal meg is fordítják a piacot, és ha pechem van, van még nekik pár. Nicht zu schweigen davon, …szóval még csak BUX0512 van, miközben december közepe mindjárt itt van! Nem csak hogy nem született egyéb terminre kötés, hanem a brokinál nem is volt más a listán, amiből választani lehetett. Az is feltűnt, hogy amikor csökken a vola, b..szák a paraszt kelernél csökkenteni az alapletétet, holott a VAR-számítás csökkenő vola esetén azt indokolná. Persze biztos van vmi belső szabályzatuk erre, hogy csökkenteni nem lehet a primkó köcsög brokicégek érdekében (nem minden brokicégre mondom, hogy az, de vannak állatok a tőzsdetagok közt, az tuti) holott ez volna a logikus és etikus. Komolyan mondom, le akarják járatni az egész BÉT-et. Ezúton üzenem pár brokicégnek, hogy ők a következők a listán a BC után, és kövessenek el csak egyetlen apró szabálytalanságot is, a PSZÁF nem lesz kegyes hozzájuk. Mivel többszáz kilát ki tudok még finanszírozni, csak azért se fogom zárni egy ideig a shortjaimat, faszfejek. És ha egyetlen nanosecig is elhiszitek az ostoba vállalati himnuszaitokat dudorászva, ti szánalmas kis seggarcok, hogy a kispekiknek általában véve nincs elég tehetségük vagy merszük szétperelni a redvás kis suttyó cégeiteket, hát olvasgassatok egy-két blogot meg hasonlót, és rájöttök, hogy a legtöbbnek még a lábfejében is több intelligencia lakozik, mint a ti sötét fejetekben meg a kimosott agyatokban. Ha azt hiszitek, a kisspexek szánalmas kis lúzerek társasága, akik fóromuzásban élik ki tehetetlenségüket (ami mondjuk eleve nem igaz, mármint hogy tehetetlenek lennénk) és ezzel csak el..szuk a sok időt, hát you are dead wrong… bár lehet ebből a you are dead is igaz :) A benzint is le fogjuk perelni rólatok, amit magatokra öntötök öngyilkossági szándékkal, és a perek száma csak nőni fog, ahogy egyre több és több kisspeki kap vérszemet. Elég egy rosszul időzített szellentés, és végetek. Gondoljatok bele (már ha van mivel) : ha elmennének környezetvédelmi aktivisták pl. a dingolfingi BMW-gyárba, még a híresen precíz német gyárban is számtalan környezetvédelmi szabályszegést dokumentálnának, egész 1xűen mert bazi nagy gyár, és bazi komplex, és bazira a profittermelésre összpontosítanak, nem a szabályok és előírások pontról pontra történő betartására. Egy „rendesen” működő brokicég még a saját üzletszabályzatát se tartja be (ismerik 1általán a brókerek? mi több hallottak 1általán felőle?), nemhogy az összes jogszabályt pontról pontra betartsa. Márpedig ez a kis fütyi brokik Achilles-sarka: elég egy nem megfelelően kiállított/aláírt/aláiratott dokumentum, és a fél banda az utcán találja magát, a cég meg jó kis PSZÁF és/vagy APEH vizsgálatokat kap… és ahol nagyítóval nézelődnek, ott találnak is ezt-azt :)
Nem kell sztem sok biztatás, hogy megrohamozzanak a kisspekik, úgyhogy ha nem akartok fejvadászokra/álláshirdetésekre/büntetésekre/jogi képviseletre kidobni egy csomó lóvét (meg csak úgy mellesleg elveszíteni az ügyfeleket), kitaláltok vmi megoldást, amivel kompenzálnátok az éhes farkasokat… amíg még nem a ti húsotokból lakmároznak! Ellenkező esetben nyilvánosságra hozom a know-howt a periratokkal együtt, és akkor mindenki a torkotoknak esik. Ha sz@rrágók lesztek szokásotokhoz híven, egész hátralevő életetekben nem is marad más, csak a sz@r rágása, mert nem lesz más.
tko_ 2005. 12. 01. 18:12
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
Hát a zárásra azért cask nem jött össze.

Na nem baj, én úgy gondolom a 22-n most szépen megpihent, ha holnap pozitív lesz a hangulat, akkor az Egis is mehet.
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 12:09
Előzmény: #37  tko_
bejött...
erős a fütyülője, hogy széllel szemben is tud :)
mondjuk mostanában sokat is sz..pták az elemzők a nemes szerszámot :))))))
jól megerősödhettek a záróizmok :))))))
úgyhogy amikor majd megb@..ák az egist, nagy (mag)ömlés/öntés lesz :)
a tegnapi azért figyelemreméltó kis profitrealizáció volt, 200-300 misis napi gyűjtésekből összejött 1 yard kiszórásához való
ha majd a makropara szétterjed, lehet már nem is lesz öntenivaló egisben (még pár olyan nap, mint a tegnapi, és elfolyik a rossz vér), könnyen lehet, hogy igen biztos kezekbe kerül a cég (HT befik kezébe)
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 18:39
Előzmény: #37  tko_
szija, mail ment.
tko_ 2005. 11. 30. 17:47
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
Én is felvelé várom, de én poziból beszélek :)
Day tradelni azért nem merném :)

Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 17:42
Előzmény: #35  tko_
skacok, vazze nem mertem beszállni megint egisz-be, pedig holnap szerintem megint megindul.
tko_ 2005. 11. 30. 17:00
Előzmény: #34  tko_
Hi gentle,

Persze most írom a választ, csak sajna még egy kis meló is van.

tko_ 2005. 11. 30. 16:59
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
AKS,

Asszem kockáztatok.
Rárakom holnap reggel a stop-ot 20889 -re, ha megüti akkor is kerestem vele 5,5% -ot, ha nem,akkor meg bejött :)

Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:58
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
tko_, szija megkaptad a mélt, amit küldtem.
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:50
Előzmény: #31  tko_
záróbeállításra nem bazíroznék. meddig tudod kiülni, ha még esik? (sztem is holnap fel, de a ribi most jól bekavart... biztos megtudták hogy shortolni akarom, és most elbizonytalanítanak :) nehogy már belevegyek/belongoljam :(
tko_ 2005. 11. 30. 16:32
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Már pattan is :)
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:26
Előzmény: #29  zsosz
25,000 Ft feletti Egis célárfolyam az Erstétől

2005.11.30 16:15
Vladimira Urbankova, az Erste regionális gyógyszeripari elemzője megerősítette felhalmozás minősítését az Egis vonatkozásában. A célárfolyamot DCF-modellje alapján jelentősen, 25,950 Ft-ra emelte a szakértő.

Urbankova úgy véli, a novemberi gyorsjelentés alapján - az értékesítések szerkezetében bekövetkező pozitív változások és az orosz piaci folyamatok miatt - hosszabb távon is kedvezőek lehetnek a kilátások. A folyó üzleti évben 1,683, a következő esztendőben pedig 2,032 Ft-os egy részvényre jutó nyereséget érhet el a társaság.

A forward P/E mutatók alapján: 13.3 (2006), 11.0 (2007) az Egis a Pliva kivételével jelentős diszkonttal forog a regionális szektortársakhoz képest, EV/EBITDA alapon azonban nem mutatkozik érdemi eltérés a medián értékhez képest.

nem emlékeztek, mire adott 1-2 ez a bige ajánlást?
holnap sztem egis felpattan, de ha a ribi csak azért ajánlgatja, mert Ödön szabadulna tőle, akkor itt még sok zokogás lesz
zsosz
zsosz 2005. 11. 30. 16:24
Előzmény: #28  tko_
Bocsi tko, de mivel eladtam én nagyobb zúzást szeretnék!Mondjuk 21500-ig (régi csúcs visszatesztje) vagy még szebb lenne a rés betöltése 20650-670 körül.Ilyen piacon szvsz még bele is férne.
Meglátjuk! Tény, hogy van rotálás, mert a Richi mintha szívná el a lét a többitől és ehhez csatlakozhat majd az Egis, ha lement a profitrealizálási hullám.
tko_ 2005. 11. 30. 16:16
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Tartom. Egyenlőre.
Ekkora zúzásra mondjuk nem számítottam.

Engem az késztetett vételre hogy voltam az Egis gyárban pár hónapja és megtetszett :))

Na jó ez a poén része.

A gyógyszeriparban látok funda alapon teret a jövőre nézve.
Bár a volatilitás szerintem nagyobb mint a többi likvid papír esetében hosszú távon: gyógyszeripar : UP.

Szvsz.
Törölt felhasználó 2005. 11. 30. 16:05
Előzmény: #23  tko_
remélem, eladtad.
suttyó -400-ban nem mertem megshortolni, csak mert -600-ról jött fel. falat kifejeltem
holnap meg hatizni nem tudok majd, mert ma "túl" sokat esett.
pedig 21300-ról megküldtem volna keményen, ha ez a *&#@ keler a hatit nem t+1 re számolja el (azt viszont k..ra nem értem, DT-et miért engedi a Quaestor, mikor még nem jött meg az otp ellenértéke)
ma is tanultam vmit a köcsög csillagállásról :(
ha rosszul állnak, kimaradsz a kereskedésből. mottafákk
Törölt felhasználó 2005. 11. 29. 22:47
Előzmény: #18  tko_
tko_ szija, küldtem mélt.
Törölt felhasználó 2005. 11. 29. 17:50
Előzmény: #23  tko_
köszi
hogy is nem figyeltem oda az egisre? hááát, mekkora egy farok vagyok. mintha csak bux, mol, otp, ricsi létezne... holott már a régi P/E táblám szerint is jó volt... nem baj, ebből lehet tanulni
Téged mi indított egisvételre? (ez a folyamatos emelkedés azéert is jó egy papírban, mert akkor az ember nem "tud kiszállni" belőle idő előtt. tiszta 2000 flashback... akkor voltak ilyen decens felfelésunnyogások :) csak ott a végén berobbantak É-nak, majd letörtek uolyan gyorsan. jól jött ki a lépés az egisnél, jöttek a jó hírek 1más után) lehet még 24k alatt ez is rakétázni kezd, aztán gyorsan letörik.
Törölt felhasználó 2005. 11. 29. 17:32
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
köszi!

kicsit számolgattam:

RCH 38 300 713 379 2 241 17,09
MOL 19 405 2 107 736 2 068 9,38
MCOM 983 1 025 084 36 27,31
OTP 7 570 2 119 600 541 13,99
FHB 1 439 9 497 972 1,48
SYN 559 5 341 34 16,44
AH 5 100 60 564 163 31,29
DAN 5 390 44 659 164 32,87
EGS 23 200 180 629 1 700 13,65
rch 44 000 2 241 19,63
38 300 2 062 18,57

csak a ricsit (itt több EPS, P kombinációt is számítottam) meg az egist aktualizáltam, a többi még régi adat

szóval funda alapon ricsi túl- egis alulértékelt MÉG MINDIG
tko_ 2005. 11. 29. 17:28
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Lehet, hogy van neki infoja, bár nem hiszem.
Egyébként nekem célárat is mondott 23600 körül kellene adni szerinte.(rövidtáv!)

Név-telefonszám, ment emailben.

Egyébként 1-2 hónappal ezelőtt valaki a Tippsarokban mondta be az Egis vételt, hogy október az Egis hónapja lesz (1 hónapot tévedett csak)
Na..ő valami bennfentes információrűl is mintha írt volna (bár gondolom ez csak a jó negyedévesre vonatkozott, ami végül be is jött)
Törölt felhasználó 2005. 11. 29. 17:21
"A jelenlegi elemzői konszenzus a következő pénzügyi évre 7%-os EPS bővülést tartalmaz, mely lényegesen nagyobb eséllyel fog nőni, mint csökkeni. Az Egis árazása pillanatnyilag a régió vezető gyógyszercégeihez (Richter, Zentiva) viszonyítva jelentős tartalékokat tartalmaz."

gyógyszerpapírokban mindig ilyen jól bejön a funda, vagy ez is csk 1beesés? vkinek vannak tapasztalatai erről (korreláció mérése)? bár a ricsi is jól teljesített, 2x ki is fulladt, egis meg töretlenül fel 18k óta (bár a forgalom elkezdett csökkeni 70k db óta)

az utóbbi kb. egy 7 felránátsa jól lát6ó:

link
Törölt felhasználó 2005. 11. 29. 17:21
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
szewa AKS,
A kh elemzést lementettem íme:
(remélem nem moderálja ki a portfolio)

24,040 Ft a reális árfolyama az Egisnek - véli Tordai Péter, a K&H Equities vezető elemzője legfrissebb értékelésében. A szakértő elsősorban a 2006-ban folytatódó profit növekedési sztorival indokolja az árazást.

A gyorsjelentést követően megjelent elemzői reakciókból egyértelműen látszik, hogy az Egis 2006-os EPS konszenzusa 6-8% közötti mértékben fog emelkedni. Tordai Péter a 2006-os pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését - a menedzsment kedvező értékesítési tervszámai következtében - 12.7%-kal emelte meg (EPS 1,700 Ft), míg a 2007-re vonatkozót 16%-kal.

Tordai számításai szerint az Egis jelentős diszkonttal forog mind a szektorhoz, mind a Richterhez viszonyítva. Az alacsonyabb részvény likviditásból származóan 10% diszkont lenne indokolt az Egis számára a Richterhez viszonyítva. A megemelt EPS előrejelzés és az említett diszkont összességében eredményezi a 24,040 Ft-os reális árfolyamot, mely 20%-kal magasabb az előző elemzésben szereplőnél.

Topik gazda

AKS
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek