Eggyel nem számolnak AKS, hogy a kisspekik szorgalmasan tanuló emberek, és csak egy ideig lehet őket megvezetni.
Törölt felhasználó2005. 12. 01. 23:57
Holnap gap up, hogy rohadnának meg. Egist nemtom, miért zúzták le a záróban, míg az összes többit fel. Sztem ez a tipikus mindenkivel kicseszünk hozzáállás. Mindenesetre én most megkérem az isteneket/félisteneket/alieneket meg bármilyen csodatévő lényeket, hogy rohasszák szét a kezüket ezeknek a kis fütyiknek, mielőtt beadnák a vételi ordereket. Cserébe worship meg minden, majd ide kérem jelezni, melyik istenséget magasztaljam: marvin28@freemail.hu
Szóval nevetséges, ahogy az utolsó 10 percben előrukkoltak ezzel, és remélem, Odin/Zeusz/Jehova/Krisna/Buddha/Lucifer/Mars/Télapó/Húsvéti Nyúl vagy akárki megajándékozza a gerinctelen kis patkányokat jó sok tumorral meg egyéb nyavajákkal. NapAlmot nekik, Héliósz! Felhívás a brokicégeknek is szól a rossz vér elfolyatására. Komolyan mondom, hogy nem lehet rendesen trédelni, ha ez a szubsuttyó Keler visszatartja a lét a hatitól a t+1 ill. t+3 közti difi miatt (az elszámolási papírokat bírósági ügyben meg az igazságügyi szakértőtől), mire meg végre rá tudnék mozdulni egy szemmel láthatóan még élő lefelé menő trendre, kb. 1 milliárddal meg is fordítják a piacot, és ha pechem van, van még nekik pár. Nicht zu schweigen davon, …szóval még csak BUX0512 van, miközben december közepe mindjárt itt van! Nem csak hogy nem született egyéb terminre kötés, hanem a brokinál nem is volt más a listán, amiből választani lehetett. Az is feltűnt, hogy amikor csökken a vola, b..szák a paraszt kelernél csökkenteni az alapletétet, holott a VAR-számítás csökkenő vola esetén azt indokolná. Persze biztos van vmi belső szabályzatuk erre, hogy csökkenteni nem lehet a primkó köcsög brokicégek érdekében (nem minden brokicégre mondom, hogy az, de vannak állatok a tőzsdetagok közt, az tuti) holott ez volna a logikus és etikus. Komolyan mondom, le akarják járatni az egész BÉT-et. Ezúton üzenem pár brokicégnek, hogy ők a következők a listán a BC után, és kövessenek el csak egyetlen apró szabálytalanságot is, a PSZÁF nem lesz kegyes hozzájuk. Mivel többszáz kilát ki tudok még finanszírozni, csak azért se fogom zárni egy ideig a shortjaimat, faszfejek. És ha egyetlen nanosecig is elhiszitek az ostoba vállalati himnuszaitokat dudorászva, ti szánalmas kis seggarcok, hogy a kispekiknek általában véve nincs elég tehetségük vagy merszük szétperelni a redvás kis suttyó cégeiteket, hát olvasgassatok egy-két blogot meg hasonlót, és rájöttök, hogy a legtöbbnek még a lábfejében is több intelligencia lakozik, mint a ti sötét fejetekben meg a kimosott agyatokban. Ha azt hiszitek, a kisspexek szánalmas kis lúzerek társasága, akik fóromuzásban élik ki tehetetlenségüket (ami mondjuk eleve nem igaz, mármint hogy tehetetlenek lennénk) és ezzel csak el..szuk a sok időt, hát you are dead wrong… bár lehet ebből a you are dead is igaz :) A benzint is le fogjuk perelni rólatok, amit magatokra öntötök öngyilkossági szándékkal, és a perek száma csak nőni fog, ahogy egyre több és több kisspeki kap vérszemet. Elég egy rosszul időzített szellentés, és végetek. Gondoljatok bele (már ha van mivel) : ha elmennének környezetvédelmi aktivisták pl. a dingolfingi BMW-gyárba, még a híresen precíz német gyárban is számtalan környezetvédelmi szabályszegést dokumentálnának, egész 1xűen mert bazi nagy gyár, és bazi komplex, és bazira a profittermelésre összpontosítanak, nem a szabályok és előírások pontról pontra történő betartására. Egy „rendesen” működő brokicég még a saját üzletszabályzatát se tartja be (ismerik 1általán a brókerek? mi több hallottak 1általán felőle?), nemhogy az összes jogszabályt pontról pontra betartsa. Márpedig ez a kis fütyi brokik Achilles-sarka: elég egy nem megfelelően kiállított/aláírt/aláiratott dokumentum, és a fél banda az utcán találja magát, a cég meg jó kis PSZÁF és/vagy APEH vizsgálatokat kap… és ahol nagyítóval nézelődnek, ott találnak is ezt-azt :)
Nem kell sztem sok biztatás, hogy megrohamozzanak a kisspekik, úgyhogy ha nem akartok fejvadászokra/álláshirdetésekre/büntetésekre/jogi képviseletre kidobni egy csomó lóvét (meg csak úgy mellesleg elveszíteni az ügyfeleket), kitaláltok vmi megoldást, amivel kompenzálnátok az éhes farkasokat… amíg még nem a ti húsotokból lakmároznak! Ellenkező esetben nyilvánosságra hozom a know-howt a periratokkal együtt, és akkor mindenki a torkotoknak esik. Ha sz@rrágók lesztek szokásotokhoz híven, egész hátralevő életetekben nem is marad más, csak a sz@r rágása, mert nem lesz más.
bejött...
erős a fütyülője, hogy széllel szemben is tud :)
mondjuk mostanában sokat is sz..pták az elemzők a nemes szerszámot :))))))
jól megerősödhettek a záróizmok :))))))
úgyhogy amikor majd megb@..ák az egist, nagy (mag)ömlés/öntés lesz :)
a tegnapi azért figyelemreméltó kis profitrealizáció volt, 200-300 misis napi gyűjtésekből összejött 1 yard kiszórásához való
ha majd a makropara szétterjed, lehet már nem is lesz öntenivaló egisben (még pár olyan nap, mint a tegnapi, és elfolyik a rossz vér), könnyen lehet, hogy igen biztos kezekbe kerül a cég (HT befik kezébe)
záróbeállításra nem bazíroznék. meddig tudod kiülni, ha még esik? (sztem is holnap fel, de a ribi most jól bekavart... biztos megtudták hogy shortolni akarom, és most elbizonytalanítanak :) nehogy már belevegyek/belongoljam :(
2005.11.30 16:15
Vladimira Urbankova, az Erste regionális gyógyszeripari elemzője megerősítette felhalmozás minősítését az Egis vonatkozásában. A célárfolyamot DCF-modellje alapján jelentősen, 25,950 Ft-ra emelte a szakértő.
Urbankova úgy véli, a novemberi gyorsjelentés alapján - az értékesítések szerkezetében bekövetkező pozitív változások és az orosz piaci folyamatok miatt - hosszabb távon is kedvezőek lehetnek a kilátások. A folyó üzleti évben 1,683, a következő esztendőben pedig 2,032 Ft-os egy részvényre jutó nyereséget érhet el a társaság.
A forward P/E mutatók alapján: 13.3 (2006), 11.0 (2007) az Egis a Pliva kivételével jelentős diszkonttal forog a regionális szektortársakhoz képest, EV/EBITDA alapon azonban nem mutatkozik érdemi eltérés a medián értékhez képest.
nem emlékeztek, mire adott 1-2 ez a bige ajánlást?
holnap sztem egis felpattan, de ha a ribi csak azért ajánlgatja, mert Ödön szabadulna tőle, akkor itt még sok zokogás lesz
Bocsi tko, de mivel eladtam én nagyobb zúzást szeretnék!Mondjuk 21500-ig (régi csúcs visszatesztje) vagy még szebb lenne a rés betöltése 20650-670 körül.Ilyen piacon szvsz még bele is férne.
Meglátjuk! Tény, hogy van rotálás, mert a Richi mintha szívná el a lét a többitől és ehhez csatlakozhat majd az Egis, ha lement a profitrealizálási hullám.
Tartom. Egyenlőre.
Ekkora zúzásra mondjuk nem számítottam.
Engem az késztetett vételre hogy voltam az Egis gyárban pár hónapja és megtetszett :))
Na jó ez a poén része.
A gyógyszeriparban látok funda alapon teret a jövőre nézve.
Bár a volatilitás szerintem nagyobb mint a többi likvid papír esetében hosszú távon: gyógyszeripar : UP.
remélem, eladtad.
suttyó -400-ban nem mertem megshortolni, csak mert -600-ról jött fel. falat kifejeltem
holnap meg hatizni nem tudok majd, mert ma "túl" sokat esett.
pedig 21300-ról megküldtem volna keményen, ha ez a *@ keler a hatit nem t+1 re számolja el (azt viszont k..ra nem értem, DT-et miért engedi a Quaestor, mikor még nem jött meg az otp ellenértéke)
ma is tanultam vmit a köcsög csillagállásról :(
ha rosszul állnak, kimaradsz a kereskedésből. mottafákk
köszi
hogy is nem figyeltem oda az egisre? hááát, mekkora egy farok vagyok. mintha csak bux, mol, otp, ricsi létezne... holott már a régi P/E táblám szerint is jó volt... nem baj, ebből lehet tanulni
Téged mi indított egisvételre? (ez a folyamatos emelkedés azéert is jó egy papírban, mert akkor az ember nem "tud kiszállni" belőle idő előtt. tiszta 2000 flashback... akkor voltak ilyen decens felfelésunnyogások :) csak ott a végén berobbantak É-nak, majd letörtek uolyan gyorsan. jól jött ki a lépés az egisnél, jöttek a jó hírek 1más után) lehet még 24k alatt ez is rakétázni kezd, aztán gyorsan letörik.
Lehet, hogy van neki infoja, bár nem hiszem.
Egyébként nekem célárat is mondott 23600 körül kellene adni szerinte.(rövidtáv!)
Név-telefonszám, ment emailben.
Egyébként 1-2 hónappal ezelőtt valaki a Tippsarokban mondta be az Egis vételt, hogy október az Egis hónapja lesz (1 hónapot tévedett csak)
Na..ő valami bennfentes információrűl is mintha írt volna (bár gondolom ez csak a jó negyedévesre vonatkozott, ami végül be is jött)
Törölt felhasználó2005. 11. 29. 17:21
"A jelenlegi elemzői konszenzus a következő pénzügyi évre 7%-os EPS bővülést tartalmaz, mely lényegesen nagyobb eséllyel fog nőni, mint csökkeni. Az Egis árazása pillanatnyilag a régió vezető gyógyszercégeihez (Richter, Zentiva) viszonyítva jelentős tartalékokat tartalmaz."
gyógyszerpapírokban mindig ilyen jól bejön a funda, vagy ez is csk 1beesés? vkinek vannak tapasztalatai erről (korreláció mérése)? bár a ricsi is jól teljesített, 2x ki is fulladt, egis meg töretlenül fel 18k óta (bár a forgalom elkezdett csökkeni 70k db óta)
szewa AKS,
A kh elemzést lementettem íme:
(remélem nem moderálja ki a portfolio)
24,040 Ft a reális árfolyama az Egisnek - véli Tordai Péter, a K&H Equities vezető elemzője legfrissebb értékelésében. A szakértő elsősorban a 2006-ban folytatódó profit növekedési sztorival indokolja az árazást.
A gyorsjelentést követően megjelent elemzői reakciókból egyértelműen látszik, hogy az Egis 2006-os EPS konszenzusa 6-8% közötti mértékben fog emelkedni. Tordai Péter a 2006-os pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését - a menedzsment kedvező értékesítési tervszámai következtében - 12.7%-kal emelte meg (EPS 1,700 Ft), míg a 2007-re vonatkozót 16%-kal.
Tordai számításai szerint az Egis jelentős diszkonttal forog mind a szektorhoz, mind a Richterhez viszonyítva. Az alacsonyabb részvény likviditásból származóan 10% diszkont lenne indokolt az Egis számára a Richterhez viszonyítva. A megemelt EPS előrejelzés és az említett diszkont összességében eredményezi a 24,040 Ft-os reális árfolyamot, mely 20%-kal magasabb az előző elemzésben szereplőnél.
EGIS topik