Topikgazda: Törölt felhasználó 2002. 09. 09. 08:39

Civin: újabb adag papírt szívott fel a piac  

Ugrás a cikkhez
Civin János 2002. szeptember 5-én a tulajdonában álló Humet részvényekből 350,010 db-ot értékesített 26 Ft-os átlagárfolyamon. A Humet elnöke a múlt héten jelentette be, hogy eladja a közvetlen tulajdonában lévő 2.95 m db Humet részvényt. A csomagból a most bejelentett mennyiség előtt már 519.709 db-ot sikerült eladni 31 Ft-os átlagárfolyamon. A nem hétköznapi bennfentes eladás hírére a Humet részvények árfolyama folyamatosan zuhan.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 10. 07:36
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2002. 09. 09. 19:18
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
egyedül az első hozzászólásodnak a hülyesége zavart, de láthatóan elbeszélünk egymás mellett. Továbbra is értem, hogy mit akartál mondani, csak annyit szerettem volna jelezni, hogy nem ekkora baromsággal kellett volna indokolnod. Bocs, ha nem értettél meg, ennyi görcsölést nem ér az egész.
Törölt felhasználó 2002. 09. 09. 15:40
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Nem tudom mi frusztrál ennyire, de sajnállak miatta.
Én egy teljesen egyszerű kijelentést tettem amibe Te mindent belemagyarázol.
Tény hogy még mindig a névértéke felett van. Nem? Van hova esnie. Nem?
Az egésznem semmi köze ahhoz, hogy min és mikor mennyit kerestem.
Egyébként bárkinek megváltozhat a véleménye egy adott részvényről, így Neked is. Gondolom életed során már vettél részvényt, és később el is adtad ugyanazt. Azaz változott a véleményed a részvény értékéről. Vagy. Vettél 1 kg szép, érett banánt. Telt múlt az idő, és idő közben megrohadt. Megetted? Na látod...
Törölt felhasználó 2002. 09. 09. 14:45
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
bruce74,
Ha közgazdaságtanról akarunk vitatkozni, nyissunk új topicok. Azért vetemedtem a hozzászólásra, mert Döme akkora hülyeséget írt, ami mellett nem lehetett elmenni. Ezt lehet magyarázni azzal, hogy másra gondolt, csak nem érdemes. Ha sokallod a benzin árát, akkor nem azzal kell érvelni, hogy az Arany Ászok literje bezzeg olcsóbb, mert kb annyi volt az összefüggés ebben az esetben is. Ez nem Döme iskolájának szólt (fogalmam sincs, hogy hova jár vagy járt), hanem Dömének.
Döme,
koráb ban az volt a szemléleted, hogy mindegy mi van a Humet mögött, ha keresni lehet vele. Néha látom, mennyire bánt, hogy már kimaradsz a jó kis pénzkereseti lehetőségből. Korábban mindig tudtat bennfentes helyről a tuti infót. Most az a baj, hogy nincs infó? Keresni most is lehet a papírral, aki bátor volt elshortolta, aki még bátrabb, az vette. Persze info nélkül nehezebb tradelni, de akkor még nem kellene a véleményedet hülyeséggel alátámasztani. Ha csak annyit írsz, hogy még mindig túlértékelt a papír, akkor nem égeted magad.
Törölt felhasználó 2002. 09. 09. 14:18
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
dab,
szerintem gondold végig újra a válaszodat, valamint azt amit írtam, és talán akkor rájössz, hogy mire utaltam...
(Ebben talán segít Neked a fórum előttem lévő hozzászólása is.)
Törölt felhasználó 2002. 09. 09. 13:19
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
És a legutolsó gazdasági felsőoktatási intézményben, vajon elmagyarázzák-e Lord Keynes-nek az "Értékpapírok árfolyamáról" írt elemzésének a lényegét, mert valószínűleg Döme valami ilyesmit próbált feszegetni... nem pedig a jegyzett tőke és a tőketartalék nagyságából adódó részvényenkénti névérték problémát.
Bár ez a fórum alapvetően nem egymás gazdasági ismereteit kívánja feszegetni.
Bruce74
Törölt felhasználó 2002. 09. 09. 11:06
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
nagyot mondtál Döme! A legutolsó gazdasági felsőoktatásban is elmagyarázzák a lelkes hallgatóknak, hogy a névérték ahogy a neve is mutatja névleges dolog.
1996 áprilisában alakították át a Horizon -Multiplan Kft.-t részvénytársasággá úgy, hogy a Humet-R-hez kapcsolódó szellemi jogokat 124 m Ft-ra értékelték. Ekkor állapították meg, hogy az Rt.-nek a szellemi jogokból felturbózott saját tőkéjéből mennyi legyen a jegyzett tőkéje, s mennyi a tőketartalék. A jegyzett tőke összegéből meghatározták azt is, hogy a cég x m db, 15 Ft névértékű részvénnyel rendelkezzen.
Ha anno nem 15 Ft-ban határozzák meg a Humet névértékét, hanem 100 Ft-ban (és természetesen kisebb lett volna a tőketartalék), akkor most nyugodtan aludhatnál, mert a névérték alatt lenne az árfolyam. Ettől még ugyanarról a cégről beszélnénk.
Remélem sikerült hozzátennem valamit gazdasági ismereteidhez.
Törölt felhasználó 2002. 09. 09. 10:47
Előzmény: #1  portfolio
és még mindig a névértéke felett van... miközben olyan papír például mint a Démász az alatt...

Topik gazda

Döme
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek