Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 08. 28. 22:19

Bokros  

Ma nagyon felhúztam magam. Napközben itt a Portfólión olvastam, amiket nyilatkozott, most meg az Este szûródik át a másik szobából. Ez egy büdös barom, húzzon vissza Amerikába az elvetélt ötleteivel!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Knight Tyris 2006. 08. 29. 18:39
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
Sopronman,

Együttérzésem a szüleiddel kapcsolatban, de ezen a felfogáson azért elgondolkodhatnál. Amennyiben édesapád olyan, mint amilyennek leírtad, biztosan nem ezt tanította neked!
"Engem csak az egészen mikró, egészen pontosan a családom megélhetése érdekel. A többit intézze mindenki maga."

Ez hosszútávon nem visz előbbre se téged, se másokat, sőt nekem meggyőződésem, hogy csak károkat okoz.

Végülis, csak gondolj bele legtöbb szituációban, vagy pl a választásokkor nem ez kerül a többségnél előtérbe? Dehogynem!
Most nekem egy kicsit adjon akire szavazok vallja a többség, aztán a későbbiekben mi történik, mik lesznek a következmények, azt már nem gondolják át.
Szóval némi önzetlenség (mindegy milyen területen)hasznos lehet mindenki számára, rövid távon is, de hosszú távon bitzosan, mert nem csak a rossz példa, de szerintem a JÓ PÉLDA IS RAGADÓS. :o)

----------
Vito wazz velem ugyanez tötént, egy nyamvadt gépből nem akartak időpontot adni délután. Normálisak ezek????? A jogsit persze csak 3 hét múlva újítják szintén.
Szóval jöjjön az a teljesítmény alapú bérezés minél hamarabb.
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 18:00
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
járt utat a járatlanért el ne hagyj ..!!! :-)
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 16:59
mindegy ,hogy itt milyen okos dolgokat mondunk
a dolgok maguktol ugysem oldodnak meg.

Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 16:46
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
:)

Azért van egy lényegi különbség. Most csak a magam nevében tudok nyilatkozni (ezért 1szám 1 személy )

Nem kapok fizetést érte állambától ( mástól sem ), elmúlt 15 évben ( azóta dolgozom ) 1 nap táppénzt nem kaptam, senki nem fizette a szabadságomat. Viszont rendesen fizetem a közterheket, de ha valamiért egy hivatalba kényszerülök akkor minden sz@rért külön is fizethetek "illetéket", ráadásul olyan pofátlanul sz@rják le az időmet hogy az önmagában büntetendő lenne szvsz.Ha ez még nem elég, 16 évvel a rendszerváltás után még mindíg nem szolgáltatnak, hanem játszák a hivatalt az adómból.
+ én fizetem az ADSL-t :)
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 16:44
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
pont az ilyen elméleti tudósok nem viszik előre az országot, akik nagyon összetett gazdasági folyamatokat és környezetet függvényekkel próbálnak leírni.... szerintem.
tokos. 2006. 08. 29. 16:25
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Ebben sok igazság van. A jelenlegi felvételi rendszerben egy közepes tanuló bekerülhet valamelyik tudományegyetemre tanár szakra.
Ezek a közepes tanulók fogják tanítani, vagy már tanítják a mi gyerekeinket.
Mi várható ettől? Sok jó nem, abban azt hiszem egyetértünk.
De mi vezetett el ide? Szerintem az hogy az elmúlt pár évtizedben általában megalázóan alacsony volt a jövedelmük. Gyakorlatilag a csóringer réteghez tartoztak (és még talán ma is oda tartoznak).
És ugye a taplóagyú vállalkozónál az számít, hogy mi van a zsebben, és nem az, hogy mi van a fejben. És természetesen ez a gyerek fejében is megjelenik, mert otthon is ebben él. Így aztán tisztelet nulla.
Aki tud, az megy.
Ezek alapján a rendbetételt nem biztos, hogy azzal kell kezdeni, hogy ismét csóringerekké tesszük őket, mondjuk bérbefagyasztással, mert az a helyzeten aigha fog javítani.
Egyékén azt hiszem, a tanárok többsége szívesebben tanítana, értelmes, szorgalmas gyerekeket.
De taplóagyúak gyerekeit nem biztos...
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 16:16
Hát igen, ebben az országban szinte senki sem dolgozik, kivéve minket, akik itt ülünk a portfolion... :-))))
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 16:13
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
" Az orvos zsebébe ezután szívesen betettem 250K-t, viszont a Bokros kasszájába, vagy a kórház pénztárába nem fizetném be. Ugyanis erre a legközelebbi alkalommal, ha bekerül, emlékszik, arra meg nem... Ez a realitás!!! "

De ha mondjuk számlát kapnál a beavatkozásról és az önrész lenne 36850 HUF (hasraütés), akkor már nem is lenne jó az egész mi?
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 16:13
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Nem vagyok benne biztos hogy közalkalmazottak !

Szerintem köztisztviselők!
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 16:10
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Kóka: a lakosság nagy része pénzügyi analfabéta

Tisztelt Kóka:
Sajnos a kormányban és a parlamentben is ülnek páran!
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 16:06
Előzmény: #37  tokos.
A másik kedvenceim a pedagogusok. A színvonal erősen konvergál a béka hátsója felé, eközben 13 havi bér évi kevesebb mint 9 hónap munkáért. A 13 havi fizetés kell, sőt jár is, de ha nyáron mondjuk 2 hetet be kell menni a "nyáritáborosokra" felügyelni, na azt már csak +pénzért hajlandóak megtenni. Hogy nézne ki hogy csak 2 hónap szabad nyáron 2.5 helyett, ráadásul alapbérért? Az őszi , a téli , a tavaszi szünet az rendben , csak a pénz lehetne több.
Az egy külön téma lenne hogy tanítási időben heti hány óra telik munkával, és az milyen színvonalon történik...

tokos. 2006. 08. 29. 15:46
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Nekem nem ennyire rosszak a tapasztalataim. Szerintem nálunk a biztonsági őrséget nem közalkalmazott látja el, hanem valami örző-védő.
Az okmányirodában dolgozni szoktak, bár a nyitvatartási idő nem futja a heti 40 órát, az biztos. Nem tudom, jár-e adminisztrációval a dolog, abba nem látok bele. Mindenesetre ők köztisztviselők, nem közalkalmazottak.
A teljesítményarányos juttatással egytértek, de erre eddig is volt lehetőség, a közalkalmazotti bértábla eddig is a minimális jövedelmet rögzítette, aki jól dolgozott, kaphatott volna egy kis pluszt. Persze volt ahol adtak, volt ahol nem. Inkább az utolsó.
Éppen ezért a teljesítményarányos juttatás az jó, de ezt nem úgy klkellene megoldani, hogy ugyanazt a szinte semmit osztják el, hanem úgy, hogy van a minimum, a jelenlegi, aki meg kimagaslik, az kap 2-3 havi jutalmat évente 2-szer.
Az differenciálás, ami a jelenlegi tervezet, az kaki.
Normális diferenciálással a kontraszelekció is csökkenne. A jelenlegi tevezet azt is inkább erősíteni fogja - szerintem...
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:44
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Ez így rendben van, mert az orvos úgyis ezt szokta meg, ezt várja el.
Ébresztő!!! Ez Magyarország, itt nem változik semmi!!!
Én sem akarom megváltoztatni, inkább alkalmazkodom, abban már van gyakorlatom. Egyébként ha többet vonnak le, az orvos akkor is elvárja. És ha jó orvos, meg is adom neki. Az apám vizeletkiválasztás leállása miatt magas lázzal, szinte önkivületi állapotban került a kórházba. Megmentették az életét, és rá 3 hétre egy 3 órás műtéttel meg is gyóygították. Az orvos zsebébe ezután szívesen betettem 250K-t, viszont a Bokros kasszájába, vagy a kórház pénztárába nem fizetném be. Ugyanis erre a legközelebbi alkalommal, ha bekerül, emlékszik, arra meg nem... Ez a realitás!!!
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:38
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Sopronman,

" Leszarom a makrot. Ismerem, vizsgáztam is belőle. Engem csak az egészen mikró, egészen pontosan a családom megélhetése érdekel. A többit intézze mindenki maga. "

Ez ám a hozzáálás dr. közgáz...
Jegyzem meg a végén úgyis Te (is) fizeted az ingyenes oktatást , egészségügyet, gázt, villanyt, 3Ft-os kenyeret...sőt azt a sok okos politikust is akik ezt igérik neked.

" Szinte mindent nekünk kellett a kórházba bevinni, és nem kevés paraszolvenciát is kiosztottam, hogy jó szobájuk, rendesebb kajájuk legyen, meg az ápolás is színvonalasabb legyen. "

" És jobban számon is kérhető. nekem állandó belépőm volt, minden nap mentem látogatni, így aztán mindig tudtam, hogy hol és kinél kell megolajozni a dolgokat. "

Ez így rendben is van , minek itt változás?
Minek akciózik az a barom Bokros?
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:36
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
És akinek nem telik arra, hogy megkenje a doktor urat, annak a hozzátartozói éljék be a tré szobával meg az ehetetlen kajával??? Elég baj, hogy pénzzel mindent el lehet érni. Igazságtalannak tartom a kivételezést!!!! Nem lehet mindenki professzor, sokszázezres fizetéssel!!
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:27
Előzmény: #30  allergia
Én is számoltam, nekem 1 és 2 havi közé jött ki. Ezért a pénzért is kár, mert nem szívesen adom oda, semmi értelmét nem látom.
De ennél többet végképp nem vagyok hajlandó. Bokros menjen a pitlibe az igazságával. mi ő, Mátyás király, hogy igazságot oszt? Menjen Kubába, ott több intéznivaló van. Eddig volt vagy még van egy csúnya szakállú emberük, most lenne egy rondabajszú...
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:26
Előzmény: #9  tokos.
" A közalkalmazott ellenességét nem értem "

Menj be pl. egy okmányirodába ahol 3 közalkalmazott " dolgozik " , ebből egy biztonságiőr. A másik kettő közül az egyik olvas egy pletykalapot, a harmadik meg nem hajlandó kiszolgálni 12.30-kor mondván mára már nem adnak ki sorszámot. Kint az ajtón kifüggesztve egy papír miszerint az új szoftver bevezetése miatt naponta 8-10 ügyfelet kezelnek ( 8-16 óráig ). Az új szoftver aug.1-től üzemel , a kérdéses nap aug.24. ( bő 3 hét nem elég a betanuláshoz ) . A kérdésre hogy akkor 12.30-tól mit fognak csinálni 16.00-ig az a válasz hogy még többen jönnek vissza ( Postáról csekkel stb.), de 1.5 óra alatt senki nem érkezik viszont alpári hangnemben anyázva közlik , hogy különben sem fogják megcsinálni mert másik kerület az illetékes. A válaszra miszerint okmányirodák tekintetében nincs olyan hogy területileg illetékes, sőt országszerte bárhol lehet ügyet intézni újabb anyázás a válasz.

És lehetne sorolni a különféle hivatali packázásokat.
Miért kell közalkalmazotti státus egy közintézmény portásának, biztonságiőrének, takarítónőjének, de akár az ügyintézőknek is? Nem a státus a probléma, hanem az ebből fakadó állami kötelezettségek, pl. 13. havi bér , közalkalmazotti bértábla, végkielégítés, önerő nélküli lakáshitel stb.
Ráadásul nincs teljesítménykényszer , ergo az dolgozik aki szeretne vagy nincs jobb dolga ( kicsit sarkítva )
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:23
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
És jobban számon is kérhető. nekem állandó belépőm volt, minden nap mentem látogatni, így aztán mindig tudtam, hogy hol és kinél kell megolajozni a dolgokat.
Ami furcsa volt: először egy szép könyvbe tettem a borítékot a pénzzel, mégse legyen a főorvos úrnak olyan megalázó. Aztán mikor láttam, hogy van aki pénztárcából fizet, mint a tescoban, vagy a pincérnél, akkor már csak borítékba tettem. És nem is kellett a doktor szobájába menni, a folyosón, mindenki előtt is eltette. Szóval nem kell problémát csinálni semmiből, ők sem csinálnak...
allergia 2006. 08. 29. 15:20
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Sopi, a szüleidet tényleg sajnálom, de ettől függetlenül a makro tankönyvet vedd át még egyszer.

Nekem se jobb, én is kiszámoltam, jövőre mennyivel lesz kevesebb a nettó fizum. Több mint egyhavi zseton ugrik. A gázárral még nem is számoltam... De ettől függetlenül Bokrosnak igaza van.
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:18
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
a hálapénz mindíg olcsóbb, mintha fix tarifákat állapítananák meg és kellene fizetni a kórházban, a hálapénz helyett...
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:12
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Köszi, van tapasztalatom. A szüleimnek az elmúlt 27 hónapban 10 kisebb-nagyobb műtétje volt. Apu úgy-ahogy meggyógyult, de anyu kerekesszékbe került, és mi gondozzuk. Szinte mindent nekünk kellett a kórházba bevinni, és nem kevés paraszolvenciát is kiosztottam, hogy jó szobájuk, rendesebb kajájuk legyen, meg az ápolás is színvonalasabb legyen.
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:09
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
ha esetleg belebetegednél ebbe a sok fizetnivalóba, akkor fizetheted majd a gyógyításod költségeit is...:-))
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:07
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Leszarom a makrot. Ismerem, vizsgáztam is belőle. Engem csak az egészen mikró, egészen pontosan a családom megélhetése érdekel. A többit intézze mindenki maga.
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:06
Eddig fizettem szja-t (nem keveset), áfá-t, súlyadót stb. Most ehhez még fizessek kamatadót, ingatlanadót, megemelt áfá-t , magasabb gáz és villanydíjat, és esetleg a béremet is befagyasztják 2 évre... Kérdem én , ebben én minek örüljek? Ezek biztosan meglesznek, ehhez képest a Bokros még jobban akarja az embereket sanyargatni....
allergia 2006. 08. 29. 15:06
Aha. És a markoegyensúly feltételei tantárgyat nem vettétek?
mezuska
mezuska 2006. 08. 29. 15:06
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
azért tart itt ez az ország, mert diplomás emberek ennyit értenek a gazdasághoz mint te. Jo lenne ha elolvasnád a Bokros csomag lényegét , ha az akkor nincs most söprögethetnél a diplomáddal, mert Bolivia szintjén lennénk.
Törölt felhasználó 2006. 08. 29. 15:03
Előzmény: #20  allergia
Többváltozós költségfüggvények
tokos. 2006. 08. 29. 15:03
Előzmény: #20  allergia
Disszertációt akartál kérdezni nem?

Topik gazda

Sopronman
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek