Laikusként én nem látok az alacsony kamatkörnyezetben ilyen sötét fellegeket.
Az alapvető összefüggésekre igyekszem figyelni, és az alapján a piac akkor és úgy alakítja a kamatkörnyezetet, ahogyan akarja.
egyelőre csak pukkant, de sajna lefelé.
vajon megtartja a szint, vagy újabb alj jön?
viszont HUF elég csúnyán muzsikál. link
így még a fizikain is lehet pár% nyereség.
találtam is egy régebbi fotót elmentve. alá raktam a mai állást. link
;)
szerintem nagyon rosszul mered fel a lehetosegeket...
ne aggodj az RSI es MACD ertekei miatt, majd kinovod idovel...
;)
en a helyedbe kinyomtatnam az elozo hsz-dat es kitennem a falra emlekeztetoul, hogy mekkora tevedesre kepes az ember feluletes informaciok alapjan....
;)
Az igazság a tőzsdén mindig "közötte" van. Szerintem rövid távon nem várható "robbanás" (egyáltalán mi volna annak tekinthető?). 1200-nál már milliónyi speki dobálná a longjait. :)
Szerintem a következő 17-18 évben hamarabb lesz 650 dollár a xau/usd, mint 1600.
csak óvatosan! ;)
az utolsó 2 "robbanás" között 27 év telt el.
nem az a "robbanós" típus. link
rövid és középtávon a 200MA környékén jó hozam/kockázatú short setupok alakulhatnak. link
szerencsére aranyban a felfelé mozgásban is meg tud nőni a vola, így remekül működnek a szint kiírások. inkább ezeket alkalmazom. a félelmet és az időt kereskedem le, nem a mozgást. a rosszabb R/R-t a magas valószínűséggel kompenzálom.
ha megindul felfelé (robban), majd észreveszed. lesz benne momentum, és stabilan 200MA felett tud maradni.
Minden lehetséges. Az is kritikus, hogyan definiáljuk a "felrobbanás"-t.
Ezzel együtt az előttünk álló időszakra én inkább a tőkeáttétel leépülését, stagnálását valószínűsítem. A határidős kontraktusokban sem látszik számottevő contango.
arany-ezüst.