Topiknyitó: Portfolio 2013. 07. 30. 13:00

A BMW teszi tönkre a Teslát?  

Ugrás a cikkhez
Egyre élesedik a verseny az elektromos-autók piacán, legutóbb a BMW jelentette be, hogy idén ősszel piacra lépnek saját fejlesztésű elektromos autójukkal, a BMW i3-al, ami kihívója lehet az elektromos autók királyának, a Tesla Modell S-nek. A...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=187265
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2013. 07. 31. 22:30
Előzmény: #4  tomi140
A túlzó, félrevezető címekkel megpróbálják rávenni az érdeklődőt, hogy nyissa meg a cikket. Ám ez a bulvártaktika visszafelé sülhet el, mert mit fog gondolni és tenni az, akit már néhányszor félrevezettek a hamis címmel és nem azt a tartalmat találta a cikkben, amire a cím alapján számított?
Az a minimum, hogy nem hisz már annak, aki alaptalanul farkast kiáltozott a nyúlra...
tomi140
tomi140 2013. 07. 31. 19:26
Előzmény: #3  tomi140
de még rengeteg oka van amiért esélytelen hogy tönkretegye a teslát. szóval ez túl éles megfogalmazás volt. például az újabb elektromos autókat 10 misinél kínálják... a korábbi tesla modell már 15-20 misiért elérhető, és borítékolhatjuk hogy erőben a BMW i3 le fog maradni nagyon bőségesen :) egyáltalán nem lesz konkurencia a teslának. szóval a cikk címzőt én lecserélném, de tényleg :) közröhejjé teszi a portfóliót, amit nem akarhat magának a cég.
tomi140
tomi140 2013. 07. 31. 19:07
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
én mostanában a cikk címzéseken szoktam nagyokat röhögni. förtelmesen undorító.
mondok egy vicces példát, amit nem valós cikk, de kb lefesti hogy milyen hatásvadász módon címzik ezeket mostanában:
"Cím: MEGHALTAK EGYMILLIOAN!!!!! cikk: bolhaírtás az XY menhejen.... az irtott bolhák száma nagyjából egymillióra tehető..."- :D:D:D
tehát ennyi kb. szerintem elég gáz, hogy ez a trend mostanában. meghökkentő vagy erősen túlzó címet adni egy cikknek. gondolom az a cél hogy minél többen olvassák el. csak az a baj hogy ezzel a tényleg komoly cikkek szintjére emelik a szarokat. így a komoly cikken átsuhanhat emiatt az ember sajnos, feltételezve hogy csak a címzése túlzó annak is... aztán lehet hogy ennek is megvan a maga médiacélja... betemetni a túlzó címek közé a valóban fontosakat...
Törölt felhasználó 2013. 07. 30. 21:09
Előzmény: #1  portfolio
Már elnézést, de az újságírói objektivitás sziesztázik az ilyen cikkek írásakor?

Egy felső középkategóriás szedánt ugyan hol tesz tönkre egy 3 ajtós törpeautó? Melyik országban? Ráadásul olyan törpe, amely ár/szolgáltatás arányban jóval drágább? Elhiszem, hogy meleg van, de azért hideg zuhanyt tessék már venni posztolás előtt. Akkor esetleg megláthatná a szerző, hogy 50-80 ezer USD-ért egy A6-os kategóriájú elektromos luxusszedán nem luxus, ellenben egy C3-as Citroen kaliberű autó 40 ezerért nagyon luxus.

Összehasonlítási alap az lehetne, ha a BMW egy elektromos 5-öst csinálna. Igen valószínű, hogy az nem áll meg 50-80 ezer USD között.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek