Topiknyitó: Portfolio 2018. 06. 07. 10:20

5 jó befektetés, amiben nem ég el a pénzed, ha összeomlik a világ  

Ugrás a cikkhez
Olasz válság, Brexit, Észak-Korea, emelkedõ kötvényhozamok, szigorodó monetáris politika, orosz expanzió, vámháború - csak hogy néhányat említsünk a számtalan kockázat közül, amelyek egyszerre ránthatják mélybe a kötvény-,
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 12. 15. 18:00
#5
Pálinkafőzés helyett itt az újabb vidéki őrület: egyre többen állnak neki a házi rum készítésének
https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2022/12/15/palinkafozes-helyett-itt-az-ujabb-videki-orulet-egyre-tobben-all-neki-a-hazi-rum-keszitesenek
casadelmundo 2019. 03. 08. 12:52
Törölt hozzászólás
#4
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 06. 07. 10:40
Előzmény: #2  elemes
#3
Én sörbe fektetem, eddig bevált.
elemes
elemes 2018. 06. 07. 10:20
Előzmény: #1  portfolio
#2
1. állampapír -- ez csak akkor működik, ha én magam veszem meg a kötvényt és lejáratig megtartom. A hozamgörbe elég jól tükrözi a piac várakozásait -- ha ennél durvább emelkedésre számítok, akkor rövidebb kötvényeket veszek és lejáratkor megújítom.
.
Ámdeviszont: az államkötvényeket tartó, úgynevezett "biztonságos" befektetési alapok jó nagy veszteségeket tudnak összehozni akkor, amikor egy likviditásszűkében megugranak a hozamelvárások, és akkor nehézség nélkül összejöhet 10% tőkevesztés.
.
2. A sima bankbetét csak abnormális helyzetben fizet többet, mint az államkötvény (törökország például). az OBA által kínált 100 ezer eurós betétvédelem vajon mennyivel nyújt nagyobb biztonságot, mint az államkötvény...?
.
3. A pénzpiaci alap egyik előnyét írja a cikk -- ha már elhelyeztem a pénzemet egy nagy cég befektetési számláján (és a kamatadó-mentességre játszva öt évig ki sem veszem), akkor portfóliórendezgetés közben kis időre betolhatom egy pénzpiaci alapba. De ebben tartani pénzt, hát nem okos dolog.
.
4. A laktakpénztárnak nem csak a felhasználása kötött de a megtakarítás módja is, inkább a szabad jövedelemből érdemes megtakarítgatni minden rokon nevére aztán lényegében bármilyen ingatlanra elkölteni (vagy az ingatlan finanszírozására igénybevett kölcsön előtörlesztésére).
.
5. ezt egyszerűen nem értem, szerintem ez csak koptatja a pénzt.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek