Topikgazda: Törölt felhasználó 2003. 05. 07. 14:50

Fizetős szolgáltatások a portfolio.hu-n, a friss hírek ingyenesek maradnak  

Ugrás a cikkhez
A mai nappal kezdõdõen a portfolio.hu oldal néhány szolgáltatását fizetõssé alakítottuk. Reméljük ezzel senkinek a kedvét nem vesszük el az oldal látogatásától, a szolgáltatások igénybevételétõl. A friss hírek továbbra is ingyenesen elérhetõek maradnak. A fizetõs szolgáltatások bevezetésével azt kívánjuk elérni, hogy az innen szerzett forrásokból az oldal minõségét tovább javíthassuk.
a teljes cikk: http://www.portfolio .hu/cikkek.tdp?k=2&i=29800
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 11:52
Előzmény: #39  portfolio
Szvsz elég nagy pofára esés lesz ez nektek...
A szinvonalról meg annyit, hogy nézzétek meg a napi el?rejelzéseket a brókercégekt?l az archivumban (gondolom nektek nem kell SMS-ezni érte:-))) ) és vessétek össze az aznapi kereskedéssel. Tudjátok mennyit kerestem azzal, hogy ellene játszottam?
Nem kéne szürni ?ket találati pontosság alapján???
Ha nem érik el egy csimpánz találati pontosságát akkor az már inkább dezinformáció
:-DDD
Portfolio
Portfolio 2003. 05. 09. 10:37
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Kedves Olvasóink!

Láthatóan erős érzelmeket váltott ki az, hogy a Portfolio.hu oldalainak mintegy 1%-át fizetőssé tettük. Úgy érzem a megfogalmazott kérdések és vádak alapján, hogy néhány dolog tisztázásra szorul.

Ha eddig ingyenesek voltunk, most miért kell fizetni? A megoldást az internet gazdaság változásában kell keresni. A korábbi időszakban egyrészt befektetői pénzek finanszírozták a tartalmak előállításának a költségeit, másrészt elterjedt az az üzleti modell, hogy hirdetési bevételek biztosítják a site ok számára, hogy az olvasóktól ne kérjenek előfizetési díjat. Valószínűleg nem kerülte el mindenkinek a figyelmét, hogy az internet gazdaságban voltak változások. Aki figyelemmel követi a külföldi pénzügyi site-ok gyakorlatát, az aligha lepődhetett meg a lépésen. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy most minden hazai site fizetős lesz, tehát valószínűleg marad ingyenes alternatíva. A nyomtatott piacon is van ingyenes napilap (Metro), aki nem akar fizetni pl a Népszabadságért, az talál ingyenes alternatívát.

Beetetés. Erre csak pár példát szeretnék hozni. Jól "beetette" az állam az összes háborgó olvasónkat akkor, amikor vagy 20 évig ingyen használhatták az autópályát. És itt ne csak a mindenkori magyar kormánynál tessék tiltakozni, Ausztriában is ingyenes volt a 80-as években. Most bezzeg fizetni kell érte, mert a csúnya kapitalisták a beszedett pénzből akarnak fejleszteni. Hasonló erkölcstelen dolgot követtek el az önkormányzatok, amikor fizetőssé tették a parkolást. Korábban az is ingyenes volt. De nézzünk más kevésbé ismert, de közelebbi példát. A BÉT 5 évvel ezelőtt még ingyenesen adta a tőzsdei árfolyam adatokat a vendoroknak, akik ezzel közvetve népszerűsítették a tőzsdét. Most azokért a késleltetett adatokért is sok millió forintot kell fizetni, amit bárhol ingyenesen látnak a kedves olvasók. Nem merül fel valakiben a kérdés, hogy ezt ki finanszírozza a kedves olvasóknak és miből? Látnak reklámot a késleltetett árfolyamok esetében? És hasonló érveléssel nem bánt senkit, hogy a BÉT "beetette" a vendorokat a korábbi ingyenes adattal?

Kieső bevételek. Természetesen nem vagyunk a saját magunk ellensége, s a fizetős tartalom bevezetésével nem az a célunk, hogy az összbevételünk csökkenjen. Bármilyen hihetetlen, de a portfolio.hu mögött egy gazdasági társaság áll, amelynek tulajdonosai vannak. A tulajdonosok pedig saját érdekükben próbálnak racionálisan gondolkodni.

Banki támogatás. Tény és való, hogy tartalmunk egy része "közösségi érdek" a tekintetben, hogy a brókercégek, a Budapesti Értéktőzsde, a Bamosz stb. számára népszerűsítjük a tőzsdét, s az elmúlt években talán tettünk valamit a most reflektorfénybe került befektetési kultúra fejlesztése érdekében. Ennek ellenére támogatást eddig a tőkepiac mindössze 2 szereplőjétől kaptunk. A PSZÁF pályázatain kaptunk kisebb összeget a Portfolio.hu technikai fejlesztésére, illetve tavaly az OTP Bank Fáy András díjjal ismerte el tevékenységünket. Az elmúlt 4 évben saját pénzből fejlesztettük mindazokat a szolgáltatásokat, amiket most használnak a kedves olvasók, és saját pénzből finanszíroztuk, hogy folyamatosan a legfrissebb hírek és hasznos elemzések kerüljenek az oldalra.

Aki szerint a szolgáltatásunk hasznos, az minden bizonnyal kifizeti 2 napilap árát azért, hogy egy hétig használja a szolgáltatásokat. Itt tényleg eldől az, hogy milyen értéke van a munkánknak. Nem támogatásból kell megéllni és nyereséget termelni, hanem piaci szolgáltatásból. Aki viszont úgy ítéli meg, hogy nem éri meg a szolgáltatásunk 2 napilap árát, az minden bizonnyal nem fog fizetni érte. Ez ilyen egyszerű. Mi akkor sem fogunk haragudni azokra az olvasóinkra, viszont szeretnénk, ha ők sem haragudnának ránk, hogy 4 évig ingyen kínáltuk a szolgáltatásainkat.

Üdvözlettel:
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 10:32
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
ertem mire gondoltal.
szimpatikusabb lenne free szolgaltataskent nehany cikk a bannerek tengereben? mert ugye abbol hogy valaki letolt egy oldalt meg egy kanyi vas sem folyik be, hacsak nincsenek rajta fizetett hirdetesek.
ugy raadasul az oldal is kb. 3-4szer annyi ido alatt jonne le, mert maga a tartalmi resz durvan 40 KB a 2-400KB-hoz kepest jelenleg.
mas, ha - a korabban emlitett - free oldalakra megy a dialup-os illeto, ami esetleg lassabb, mint a portfolio, nem kolti ugyanazt az osszeget (vagy tobbet) telefonra, amit sms-re koltene?
udv,
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 10:19
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
1. olvasd az elejét.
2. ha dial-upos akkor meg tényleg csak ezért fizet amikor ezt tölti le(még a reklámokért is).
3. Tényleg az internetszolgáltatóh oz folyik be de a nyomda stb. költségek megtakarítása az a lapnál marad.
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 09:53
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
azert aki elofizet internetre, valoszinuleg nem csak ezt az egy oldalt latogatja.:-)
raadasul az elofizetoi dij az internetszolgaltaton ak folyik be.
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 09:53
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Egyetértek lolekkal. Vissza kell térni a kommunizmusba, esetleg a templomgazdasághoz. Ha van valakinek bármilyen utópisztikus elmélete, szívesen megismerném. Én alapvetően bolsevik beállítottságú vagyok. Éljen a többség hatalma.
Bár lolek logikáját nem igazán értem a példák alapján (szerintem ő maga sem), de biztosan úgy van. Jól oda kell mondani, ha hülyeség is.
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 09:47
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Azért csak annyit vegyetek figyelembe, hogy az ingyenes rész az nem ingyenes, mert az internetet azért fizetni kell amivel átvállalod az újságtól a nyomdai és terjesztési költségeket...
Pluss zpénzeket efelett beszedni tényleg csak V.I.P. szolgáltatásokért jogos. Hogy a fizetőssé tett részek azok-e azt döntse el mindenki maga...
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 09:16
Előzmény: törölt hozzászólás
mivel nem fizetos az egesz site, ezert a lehetosege megvan annak is aki nem akar fizetni, hogy osszegyujtse az anyagot, ami a szerveren talalhato.
szepen lementegeti maganak a friss cikkeket minden nap, aztan keres benne "f3"-al.
grafikon helyett meg letoltheto adatokat talal az oldalon - szinten ingyen -, es lehet excel-t programozni.
egyebke nt meg lehet vitatkozni a taxisoforokkel, ok is csak egyik pontbol a masikba segitenek eljutni.
udv,
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 09:02
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
ha már ennyire durvul a vita, azért szerintem tisztázni kéne, hogy ki tartozik a portfólió csapatához, s ki nem...
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 08:48
Hihetetlen, hogy pénzzel, gazdasággal, üzlettel foglalkozó (vagy az iránt érdeklődő) emberek annyi ostobaságot tudjanak összeírni ebben a fizetősség-témában, mint itt a korábbiakban.
1. Az, hogy valamit ingyenesként indítanak, azután bizonyítják, hogy színvonalasan csinálják, végül bizonyos részeket fizetőssé tesznek: ez nem beetetés és nem mások hülyének nézése, hanem teljesen normális és ezernyi más esetben is alkalmazott üzleti módszer.
"ilyen beetetős bizniszt én is tudnék csinálni, csak nincs arcom hozzá" Arcod van elég, kedves lolek, mint ez a mondat is bizonyítja. Bármikor összedobsz egy valóban színvonalas, elismert, és rengeteg ember által használt online oldalt?
2. A hetidíj nem magas és a fizetési módszer is elég praktikus. Mostanra igen kevés embernek nincs mobilja, ők pedig megkérhetnek egy ismerőst és kifizethetik neki az SMS árát. Ha van alternatívája a fizetőssé tett szolgáltatásoknak, akkor meg végképp semmi gond nem lehet...
3. A TIPPSAROK nevezetű bohóckodás nem az a hatalmas érték, ami nélkül a Portfólió ne lenne meg. Amikor a topikot "fenntartók" ellenszolgáltatásról írtak, azt hittem, az is csak vicc. Ha komolyan gondolták, az viszont szánalmas.
Mellesleg én nem használom egyik fizetőssé tett szolgáltatást sem, csak az aktuális híreket olvasom - erre lehet azt mondani, hogy kibic könnyen beszél, de nem tudtam megállni, hogy ne írjak valamit arra a pitiánerség-tömegre, ami ezen a topikon olvasható. Üdv.
Törölt felhasználó 2003. 05. 09. 04:26
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Nekem sem a fizetősséggel van a bajom, és nem is az összeggel, egyáltalán nem.
A MÓDSZERREL. Mert ugye lehetett volna azt mondani, hogy majd egyszer fizetős lesz, ez pedig addig próbaüzem, de nem így történt. Gyakorlatilag a hiteleteket játszátok el, azt hogy ez egy kiszámítható cég. Mit várhatunk ezek után tőletek?
Nem érdekes, hogy azért soha nem szólt senki hogy a realtime adatok nem ingyenesek a minden évben meglévő ingyenes egyhónapos kóstoló letelte után.
Nem is tudom a Richter miért nem adja a legjobb fogamzásgátlóját ingyen, aztán majd ha rászoknak beárazza.
Ti hülyének néztetek minket, CSAK ez a baj.
Béke veletek.
lehoka 2003. 05. 08. 15:02
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 14:52
Előzmény: #25  pityuka
piac??
azért itt is lehet érezni egy kis "kartell" szagot. nemcsak a portfolió fizetős, hamarosan mindegyik az lesz..
lehoka 2003. 05. 08. 14:51
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 14:48
Kedves Portfólió!
Szerintem jogos az igényetek a bevételre. A választott megoldás
azonban igen szerencsétlen (mint a fórum hozzászólásaiból látható). Amiről megszokta az ember, hogy ingyen van, arról nem szeret lemondani.
Javaslato m az, hogy olyan értéknövelt szolgáltatásokat adjatok pénzért, amelyek eddig nem léteztek, ezeket mindenki jobban el fogja fogadni.
Esetleg érdemes lenne megpróbálkoznotok a nem csekély banki olvasóitoknál, hátha tőlük valamilyen havidíjas támogatási/reklám konstrukcióban meg lehet szerezni a remélt árbevételt.
A mostani konstrukciótól pedig szerintem lépjetek vissza (errare humanum est).
pityuka 2003. 05. 08. 14:35
T. Portfolio és Mindeni!
Nincs értelme azért fizetni amihez inygyen is hozzá lehet jutni!
Tehát döntsön a PIAC!
ECO.hu Grafikongyár......
Ü dv:ZS
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 14:32
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
pba,
konkrétabban melyik site-ra gondolsz?
Lolka 2003. 05. 08. 13:07
Mostmar nekem sem a portfolio.hu a nyitooldalam..
Hozon geni nem nagyon van ertelme, foleg mert rengeten mas hasonlo oldal van, bar meg nemtudom, hogy tozsdeforumos, vagy privatbankaros legyek :)
Velemenyem szerint ezzel a lepessel jelentosen csokkent a p.hu eselye, hogy a legnezettebb lap legyen ebben a temakorben...
------ -------------------- --------------
Kolon ben az idea, hogy SMS-sel fizess internetes szolgaltatasert otletes, pont ezert nem feltem a p.hu-t .. ha jolentosen csokkenne az olvasotabor, eleg csak par szexkepet feltenni az archivumba...
------ -------------- --------------------
Es egy tanacs - ha veletlenul a 'kalkulatorok' funkciot is fizetositeni akarjatok, akkor jo lenne aktualizalni, ugyanis az kb 2 eve varat magara (az azota tortent valtozasokat 10 forintert megmondom - kuggyetek SMS-t)
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 12:45
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Túl van drámázva az egész, szerintem akkor sem lehetne megsértődni, ha az egész oldal fizetős lenne, mint pl az mti-eco. Mindenki el tudja dönteni, hogy megér-e neki annyit egy extra szolgáltatás, vagy sem. Ugyanígy eldöntheti az ember, hogy jó kis magyar focit akar látni ingyen az M1-en, vagy inkább az angol bajnokságot, s akkor fizet a Sport1 előfizetésért.
Törölt felhasználó 2003. 05. 08. 11:52
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Nyalni csak nyalni mindig csak nyalni...
De miért? Tán csak nem örülsz neki, hogy már fizethetsz azért ami eddig ingyen volt?
Brumm

Topik gazda

crosstor
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek