Topiknyitó: Portfolio 2015. 12. 14. 16:41

Nagyot csökken a dízel ára  

Ugrás a cikkhez
Szerdától bruttó 2 forinttal csökkenti a Mol a benzin és 8 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. A mostani árváltozás azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 307,6 forintért, a gázolajét pedig bruttó 301,6 forintért adja...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=224124
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szak_peter 2015. 12. 16. 15:59
Előzmény: #5  elemes
Nem vallásháború, csak sokan úgy vannak vele, hogy dízel - dízel.
'98 óta dízellel járok. A szívó 1.9D-s Corollámat tankoltam minden szörnyedvénnyel amit a traktorosoktól meg a seregből lehetett "megvenni". Az bírta is, de akkor is volt úgy, hogy télen rángatott, nem volt ereje. Most PDTDI-m van, ez ahhoz a traktorhoz képest finom műszer. Nem csak az üzemagyag tisztasága de a sűrűsége sem mindegy neki, aki ismeri ezt a konstrukciót az tudja, hogy ezredmilliméterre van beállítva. És a "dermedésgátlós" sima dízel is sűrűsödik annyit, hogy cseszttesse a kényes részeket. A commonrail dízelek fúvókái se szeretik a sűrűbb trutyit. Szóval eldönthetem hogy télen (is) pöccre indulok és 50-100.000km-rel többet megyek szerelő nélkül, vagy tankolom a teherautókba valót és szétcseszem a rendszert.
elemes
elemes 2015. 12. 15. 16:00
Előzmény: #2  szak_peter
off

ez a prémium üzemanyag nem valami vallásháború...? ráírjuk, hogy prémium, drágábban adjuk, mosóporral is vannak így, az ariel olcsómárkája a dosia, meg hasonlók.
Törölt felhasználó 2015. 12. 15. 15:22
Törölt hozzászólás
-bubu-
-bubu- 2015. 12. 15. 15:05
Előzmény: #2  szak_peter
mindig ezt link tankolom

szak_peter 2015. 12. 15. 14:55
Előzmény: #1  portfolio
Na, ennek örülök. Én dízeles vagyok, de nem többet tankolok majd, hanem jobbat. Télen simán elfér egy prémium üzemanyag, mert nem mindegy reggel el tudok-e indulni fagyban is.. ez az link egész jó, szerintem még fagy nélkül is érezhető a különbség.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek