A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Trump alatt kaszinó lett befektetni, tőzsdézni, és ez még így marad egy jó darabig. :-/ Először megünnepli az USA250-et, foci VB-t, (remélem, nem lesz robbantás, késelés), pénzt veret magáról, belefaragják a gigantikus fejét a Mount Rushmore-ba, majd elbukják a félidős választást, indít még 1-2 békeháborút. Aztán majd utána.
De jogos, tényleg van még kb ~9% tulajdonrészt megtestesítö Alteo részvény ami csoporton belül de átadasra került. Akkor nem csak az árfolyammal lett balanszírozva.
Ha volt maradék részvény az jobban hangzik, mert akkor a volumennel be tudták értékben egyezöre állitani. Nekem ez elkerülte a figyelmem és csak azt làttam hogy darabra ~15%-al kevesebb Waberers részvényt cseréltek átlagàron ~15%al olcsóbb Alteo-ra.
Én is így értem, hogy nem járt pénzmozgással, pakk-pakk csere. bet.hu alapján (180 napos átlagárak: ALTEO ~4558, Wabi 5220) kb. 13,9 Mrd-os csere. (Főnix alap maradék Alteóját pedig megvette a kvázi MOL-os Riverland alap).
Hasonlókat láttam/ véltem én is… Nem követem az Alteo-t, de most ránézve annak àrfolyamàra, felmerülnek bennem kérdések… volt ott egy komolyabb beesés október elején amikor a Waberers ATHn volt, illetve indulhatott volna tovább technikai és fundamentàlis alapokon is. Érdekes nekem, hogy két egymàstól teljesen független pakkot hogy lehet kihozni értérkben egyezöre - 6 havi tözsdei àtlagáron. (Ha jól értem teljes pakk csere volt és egyik oldal sem tartott meg részvényt).
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link