Janiii

Regisztráció: 2021-01-28 22:27:35

Hozzászólások száma: 40

Utolsó hozzászólás: 2021-09-16 11:50


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Penny stocks csütörtök, 11:50
Lehetne a mottó vagy marketing kampány reklámszövege:  
  „Szeretne a vidámparkban hullámvasútazni, de a covid-járvány miatt nem lehet? Élje át az érzést otthon, kényelmesen, a laptopja előtt. Mindössze annyit kell tennie, hogy felszáll az USA OTC hullámvasútjára! Garantált adrenalin sokk!“   
Szóval, a viccet félretéve, a következő 2 hétben brutális mozgásokra számítok. Mint azt korábban említettem, szeptember 28-át követően az USA OTC listáról le kell venni azokat a cégeket, amelyek nem kapják meg a PINK státuszt. Ez azt jelenti, hogy aki/amely cég nem rendelkezik ezzel a minősítéssel, annak a cégnek a részvényeivel nem lehet kereskedni a tőzsdén, a képernyő besötétül, vételi és eladási árfolyam nem adható meg, nem lesz market maker. Ez persze nem azt jelenti, hogy a cég részvényei eltűnnek vagy megsemmisülnek. Szó nincs erről, „csak“ nem lehet velük kereskedni szabványosított értékpapír piacon. Amint rózsaszínűvé válik, indulhat a kereskedés.   
Aki dolgozott már valamely állami hivatalban, az tudja, hogy a rendszer úgy működik, hogy az ilyen határidők mindig munkatorlódáshoz vezetnek, mert mindenki az utolsó pillanatban adja be a hiányzó iratait és minden ügyfél azt hiszi, hogy ő az, akire a hivatal várt, hogy feldolgozza a beadványát. Aztán, amikor kiderül, hogy ez nem így van, akkor jön a hiszti mindkét oldalon. A SEC korábban kiadott egy közleményt, hogy lesznek szívesek az érintettek benyújtani az iratanyagot időben, június végéig, akkor talán tudják tartani a feldolgozáshoz szükséges idő alapján a szept. 30-át.   
Mire jó ez az információ vagy állapot. 
Arra, hogy számolni kell azzal, hogy a PINK hiányában pánik-eladások lesznek az utolsó néhány napban, főleg az utolsó napon (09.27. vagy 28.) Még azoknál a cégeknél is, amelyek egyébként rendben vannak, valós tevékenységet folytatnak, csak kicsúsztak a határidőből. Ilyen lehet a kiskedvencem, az ASTA is. De, hogy legyen némi csavar ennél a cégnél, 26-án valamilyen bejelentésre készülnek, könnyen lehet, hogy a Paranotek (ASTA leánya) titkosítási fejlesztése vagy valamilyen kapcsolódó termék bemutatkozása lesz. Tehát komoly katalizátor! Ugyanakkor, tudtommal ők csak júliusban adták be az iratokat, lehet, hogy ez miatt lekésnek a határidőről, Azonban ők az OTCQX piacra mennek, ami a legmagasabb szintő OTC, tehát egyfajta kiváltságot jelent (innen 1 lépés a nasdaq). Szóval, lesz PINK 28-ig vagy sem, ez itt a nagy kérdés. Nem tudni, csak egyet, hogy, amikor ez rózsa lesz, felrobban! Puskapor félretéve addig is, egy összeomlás esetére, a meglévő pakk növeléséhez.   
A másik, még nem pinkesedett brutál spekulatív társaság az EGOC. Ez a cég korábban David Lazar-é volt, üres, héj-társaság, májusban - ha igaz - megvette egy kínai cég. Sajnos azóta csend van körülötte és nem sikerült a pink current eddig. Ha igaz a sztori, akkor ez nagyot mehet, mert
 - nagyon jó a részvénystruktura, alacsony AS/OS 
- a kínai a pletykák szerint 10 Mrd MC értékkel bírnak 
- BABA „gyilkos“ 
-váltás kiolvasható az otc hivatalos honlapján (Company Profile, News) 
- a Transfer Agent Verified jelzést megkapta, tehát valami mozgás csak-csak van 
- szintén frissült az AS/OS adat, ami 2013-as volt előtte és ebben nincs változás, vagyis elvileg nem változott a kibocsátott részvények száma eddig 
- az adatok alapján egyáltalán nem hígult a váltás óta (előtte sem) 
- nasdaqra akarnak menni 
Hátrány: 
- nem frissülnek kellő mértékben 
- nagy a csend a kínai részéről 
- a neten fellelhető céges videó lehet hamisítvány 
- lehet, hogy egyszerűen közbeszólt a politika (jegelik vagy leállítják a fúziót) 
- nem tudni pontosan milyen eszköz és tevékenység megy bele, lehet csak egy résztevékenység   
Ha nem lesz pink a fordulónapig, akkor összeomolhat (csipegetés?) 
Jelenleg 15M USD MC.   
J
Penny stocks csütörtök, 09:32
GOFF-ot nézd meg, ha van kedved, aztán megbeszéljük ezt itt....
Meg bárkinek...
J
Penny stocks csütörtök, 09:30
Megvan még minden egyes darabja.
Rajta volt az enteren az ujjam hétfőn, de nem realizáltam.
Aztán másnap reggel lemaradtam.
Megtalálták a nagyot emelkedőkre "specializált" penny-short vadászok. Illikvid, pár 100K db-bal centeket öntenek, aztán jön a pánik. De tény, hogy tudnom kellett volna, hogy ez lesz, ha nem lesz PR, vagy olyan bejelentés, ami további katalizátor az emelkedéshez. 
De a kérdés az, hogy miért akarnám eladni?
Mert kellene majd cash, a következő 2 hétben, amolyan nyereség-átcsoportosítás (erről írok később).
Ezen az árszinten viszont tartom, könnyen benézhet a 10-es tartományba is, ha nem jön új infó.
Bővíteni nem fogom, van más speki is. Az, hogy mennyire lesz sikeres ez a sztori, attól függ, hogy mi lesz a PR-ben, higít vagy sem stb.
Bizalom erősítő, hogy komoly cégről van szó, nem a részvényesek átbszsa a cél, mégiscsak egy jelentős méretű biztonsági vállalat, ami top felsőkategóriába akar kerülni...
J
Penny stocks csütörtök, 00:06
Több hetes, hónapos munka.
Megnéztem szinte minden egyes tickert, ami szembejött.
Tickerenként visszamenőleg a kommenteket, ezek közül azokat, amik hosszabbak. Ezekben ugyanis általában van rövid összefoglaló, mi  a sztori lényege. Ezeknek az elemeknek aztán utánanézek. Megpróbálom a valódiságot igazolni. Pl. valaki hivatkozik egy pletykára, csatol egy twitter bejegyzést, megnézem ki küldte. Ha ennek a küldőnek van 40K követője, akkor az az info biztosabb, mint a leellenőrizhetetlen egyszerű bemondás.
Ami viszont a legfontosabb, hogy az otc.com-on a cégadatok nagyon is árulkodóak. Pl. sokan nem tudják, hogy a céges higításokat ugyan nem kötelező bejelenteni, de a számok melletti időpontok árulkodóak, ha például azok csak 3 hónapja frissültek. Egy korrekt cég a frissítést hetente megteszi.
Egy idő után az ember azonnal kiszűri a pumperek spamjeit.
Én szeretek előttük járni. A HRRA például 100 figyelő alatt volt, amikor én ráleltem. Pumperek még sehol.
Az van, hogy 100-as nagyságrendű céget néztem át. Volt amit 2 percig, volt amit hetekig követtem, mielőtt rájöttem, hogy gáz. Tény, hogy sok a szemét, de 1-2 mindig lesz olyan, ami komoly, valódi történet.
Csak nehéz megtalálni őket.
Ja és még valami. A toplistákat kerülöm, mert vagy sikeres pump&dump mindössze, vagy valódi a sztori, csak már drága, többszázmilliós MC.
J
Penny stocks szerda, 19:48
"Közben pedig várom az újabb cannabis hype-ot, ami egy penny hype-al párosul természetesen. Számomra a cannabis szektor lesz az új elektromos autó szektor. De ennek még nincs itt az ideje."
Ez elgondolkodtató, lehet, hogy igazad lesz.
Tipp: ha októberben nem omlik össze a tőzsde, akkor a november - január időszakban hegymenet lehet...
:-)
J
Penny stocks szerda, 19:27
Nekem nem kenyerem a daytrade, pláne tőkeáttétellel. De elismerem, hogy van alapja a technikai analízisnek és az erre épülő játéknak. Azonban kizárólag olyan piacon, ami likvid, magas a követők száma és valamiért valamiféle hype, átlag feletti érdeklődés van. Minél több a játékos, annál több a technikai kereskedő. Minél többen fogadnak technikai alapon, annál nagyobb a bekövetkezés valószínűsége.
Ilyenek a meme részvények időnként és ezek közé sorolható a CTRM is sok szempontból.
A kannabisz szintén zenész, de fundamentum oldalról már nem komoly a sztori. Nagy a verseny, egyre több szereplő (termelő) van és a piac ugyan növekszik, de lassabban, mint ahogyan a kínálat emelkedik. Erodálódik és szétszóródik a profit.
J
Penny stocks szerda, 18:20
Csak rövidre, 1-2 napra, stoppal, ha már folyamatosan figyelemmel kísérted a történetét.Ha még csak most ismerkedsz vele, akkor hagyjad.Nézz körül a stoktweets-en. A Görög baromi ügyesen szedi el a pénzt a befektetőktől, cserébe én nem látom a valódi, részvényesi érdekeket is szolgáló üzletmenetet. Tele van homályos adattal stb.
Pl.:
https://stocktwits.com/Fundamentals_Only/message/379977939
J
Penny stocks kedd, 09:07
Stocktweets elsődlegesen, néha ihub, redit.
Meg https://www.otcmarkets.com/
J
Penny stocks 2021. 09. 11. 21:07
Én is igy számoltam...:-)
J
Penny stocks 2021. 09. 11. 21:05
Interactive Brokers
J
Penny stocks 2021. 09. 10. 18:08
HRAA
Erősen spekulatív, kis összeggel, (lottopénz!) érdemes lehet foglalkozni vele.
Mai hír, hogy a céget megvette az Ameriguard Security Services nevű társaság.
Tudni kell, hogy a HRAA egy ún. héjtársaság vagy kagylótársaság, amit David Lazar nevű emberke vett meg és takarított ki. DL ezzel foglalkozik, cégeket "tisztít", pontosabban, OTC-re belistázott, legalább 3 éves cégeket tesz rendbe, amiket aztán elad olyan társaságoknak, akik ilyen üres , de OTC-s múlttal rendelkező céget keresnek, amibe aztán beleolvadnak. Ezt nevezik fordított egyesülésnek, a már valamilyen szinten működő cég vesz egy üres OTC-set, amibe beolvad. DL elismert szakember, számos ilyen ügyletet tető alá hozott.
Amit most tudunk, az az, hogy az ASS 450.000 usd-ért vásárolta meg a HRAA irányító 90%-át. De még nem tudjuk mit akar vele és milyen paraméterekkel bír a HRAA az összeolvadás után. Várjuk a cég nyilatkozatait a jövőt illetően. 
Fontos még, hogy ezeket az ügyleteket rosszhiszeműen is kezelhetik, előfordul, hogy a vevő a beolvadás után az alapító okirat szerinti kibocsátható részvények maximumára duzzasztja a törzsrészvényeket, vagyis higít. 
A HRAA-nál 500 M db kibocsátható, és 55M ténylegesen forgalomba helyezett (kibocsátott) törzsrészvény van. Az ilyen potenciális dilution miatt kockázatosak ezek a részvények, addig, amíg nem tisztázza a vevő, hogy mi a pontos szándéka.
Mi az izgalmas a történetben?
Az, hogy a HRAA - az alacsony részvényszám miatt - jelenleg 6-7 !! M USD MC-vel bír, a vevő Ameriguard vajon mennyit érhet? Nos ezt még nem tudjuk, de szerintem 100 M USD körül lehet. Ha minden egyéb paraméter változatlan (nincs trükk vagy dilution), korrekt a cég, vagyis csak a tőzsdei bevezetés, esetleg Nasdaq a cél, akkor 2 USD-t érhet. Most 14 cent.
Bejelentés: https://www.otcmarkets.com/filing/html?id=15218521&guid=QJh9kWFqhy0XathA vevő: https://ameriguardsecurity.com/
Üdv.J
Penny stocks 2021. 09. 09. 19:52
Nem mondanám, hogy bizalomgerjesztő az SA cikk.
Szerinte a higítás nem is az, mert kölcsönpénz stb.
Nos, a Tysadco Partners egy magántőke társaság, az ABML mellett még talán 2 céget finanszíroz. Tehát nem bank! Gyanús nekem az egész, kicsit hasonló, mint a biotech nagy része: úgy teszünk, mintha csinálnánk valamit, közben költjük a részvényesek pénzét de mindig is tudtuk, hogy az egészből nem lesz semmi....
A hivatkozott partnerséget a másik oldalon még nem erősítette meg senki, meg ez egyébként is csak elvi jelentőségű lenne, nincs kötelezettségvállalás egyik fél részéről sem stb.
A szakmai rész, a technológia, ami a lényeg, az számomra átláthatatlan, csak annyit tudok, hogy a Tesla saját maga intézi az újrafeldolgozást, illetve nem ABML-lel partnerkednek.
Mondjuk a közeli múltban volt vezetőváltás...
Persze mindettől függetlenül bármi lehet a tőzsdén.
J
Penny stocks 2021. 09. 09. 19:14
Nem tudom eldönteni, hogy ezek valóban fel akarnak építeni egy céget, vagy csak pénzszivattyú.
Március óta megreccsent a bizalmam.
Amiben azonban biztos vagyok, hogy dilution jön pár héten belül....
Financial Forecasts 2021. 03. 10. 17:41#39484ABML-re vigyázni, lehet gond van ott...
https://www.sprucepointcap.com/
J
Penny stocks 2021. 09. 08. 10:24
https://www.thestockdork.com/quantum-computing-stocks/
Nem érdemes különböző profilú cégeket összehasonlítani.
Azt viszont érdemes megnézni, hogy milyen piacokon szerepelnek a (potenciális) termékei.
Ballistic Barrier 10-20B 
Punchzee App (építőipari szoftverek)/Procoretech (PCOR/US.NYSE) 13B
SAYPHR/ WhatsApp 20B
Van itt olyan, ami bevételt sem termel és 1B MC: TSNP-ből lett hmbl , ami 8B-ról pottyant le stb.
Tény, hogy a jövőbeni cashflow-t most nemigen lehet megbecsülni. Azonban, szvsz, ebben a cégben 100M Mc-nek megfelelő évi rendes cashflow-t könnyedén, akár a "vállalat takarítónői is összehoznak a jövőben", ami miatt a jelenlegi árfolyamon való befektetés átlag alatti kockázati szinten történik, legalább is a többi otc vagy növekedési céghez képest.
A mostani árszinten a durva hullámvasút szeptember 28-ig tarthat vagy addig, amíg PINK nem lesz.
Szárnyalásra és vérfürdőre egyaránt fel kell készülni, mivel NOINFO jelölésű cégekkel már nem lehet kereskedni csomó brókernél, IB-nél még lehet. Erre a keresleti és likviditási anomáliára sok Market Maker rájátszik, próbálnak pánikot kelteni, elindítani egy eladási hullámot stb.
Ez volt tegnap is és lesz még ilyen a hó végéig, erre fel kell készülni lélekben és cash-sel, mindenki a maga habitusa szerint....
 
Penny stocks 2021. 09. 01. 21:33
Az IB-nek van/lesz mao-i fiókja, Budapesten, de még gyerekcipőben járnak, tudtommal.Egyelőre nincs magyar nyelven, de kis segítséggel meg lehet nyitni a számlát nyelvtudás nélkül is. Neten is van magyarázó videó.A kereskedési platform (Trader Workstation) könnyen kezelhető, legalább is az alapszintig (mert egyébként vérprofi, helyenként túl bonyolult, átlagos felhasználó csak az 5-10 %-át ismeri, de ez bőven elég!)Ha jól emlékszem opcióguru csinált több oktatóvideót, keress rá.Amúgy meg kell próbálni az IB Budapesttel beszélni, hátha.Már nincs minimum nyitási összeg, ha jól tudom, legalább is a 10000 USD min-t törölték.Tehát érdemes 1-2 K-val is nyitni, egyszerű un. cash-számlát (margin szla az opciós és tőkeáttételes ügyletekhez kell).
KBC egyedi kérésekre elővarázsolja a tikkereket, szerintem, ha nagyon akarnák megoldanák, de Neked semmi jó nem származik belőle, mert baromi drágák!"Sürgősen nyitni kell IB-nél számlát, ha van olyan még, akinek nincs!" :-)Persze vannak még mások is, de azokat nem ismerem. Hirtelen ezt találtam: https://penzugyifitnesz.hu/nagy-broker-osszehasonlitas-2020/
Üdv.,
J
Penny stocks 2021. 08. 31. 17:04
OTC-n a hangzatos szavakat én is óvatosan kezelem.Ez a menedzsment viszont nem engedheti meg magának, hogy a levegőbe beszéljen.Nincs is rá szükségük. Egzisztencia rendben.
https://www.astra-veda.com/team
J
Penny stocks 2021. 08. 31. 16:33
Interactive Brokers
Gyors, korrekt, legolcsóbb.
Nem is értem az ámerikaiakat.
TDAmeritrade, E-trade, Schwab nem ajánlott a részemről.
J
Penny stocks 2021. 08. 30. 23:32
OTC-n stop-loss, TA nem működik, illikvid, manipulált stb.
Kétféle spekuláció létezik. Az egyik, amikor kizárólag hype-ra spekulálsz, érzed a "pumpanddump" lüktetését még akkor is, ha lehet tudni, hogy valami visszaélés jellegű törrténet van a dolgok mögött (ilyen pl. KYNC, LCLP, amiket követtem).
A másik spekuláció az, amikor egy olyan sztoriba teszel pénzt, amiről akkor lehet tudni (érezni), hogy valódi történet. Meggyőződésem, hogy az ASTA ilyen. Ezért én azt csinálom, hogy  a profitok egy részéből folyamatosan vásárolom ezt a céget, 0,003-ról 0,005-ig növekedtem eddig. Persze arra figyelek, hogy a portfólió kb 3-4 részvényből álljon legfeljebb.
Céláram min. 1 dodo, 6mrd MC, itt mindent újragondolunk.
Időtáv nehezen meghatározható, az majd inkább október-december magasságában tisztul le.
Azért, hogy nézzük a gyakorlati oldalát is, 1000 dollárért lehet most venni 100 K-t (holnap lehet, hogy 200 K-t), ráülni, aztán megnézni mi lett vele 1 év múlva.
J
Penny stocks 2021. 08. 30. 22:00
60 M alatt az MC.
Venni kell, aki teheti.
J

friss hírek További hírek