Különböző pénzügyi alapok több mint 1 milliárd dollárt fektettek az elmúlt évekbe műhúsokkal való kísérletezésbe, és az iparág megdöbbentő ütemben fejlődik.
,
Az AT Kearney nemzetközi tanácsadó vállalat szakértői interjúk alapján készítette el becslését. A hagyományos indusztriális állattartás etikai és környezetromboló hatásai egyre nagyobb tömegeket tántorítanak el az ilyen módon előállított húsok fogyasztásától.Az 1000 milliárd dollárosra becsült húsipar évente több milliárd, döntő részben karámokba zsúfolt és mesterségesen hizlalt haszonállat halálával jár együtt, és ez nem csak etikai kérdéseket vet fel; a húsipar számos különböző módon (többek közt az ipari takarmánytermelés, a kőolaj- és földgáz alapú műtrágyagyártás, és a magas metánkibocsátás útján) jelentősen hozzájárul a globális felmelegedéshez, nem beszélve a folyók és óceánok szennyezéséről.
,
A műhúscégek ma még elsősorban növényi alapanyagokat használva igyekeznek rekonstruálni hús- és tojásalapú, vegan termékeket, amelyek ízvilága kísértetiesen hasonlít az állati eredetű élelmiszerekéhez. Viszont egyre több vállalat állati sejtek tenyésztése által kísérletezik olyan műhúsok fejlesztésén, amelyek genetikailag ugyan állati eredetűek, mégsem járnak együtt élő állatok tenyésztésével, és leölésével. Ilyen sejtből tenyésztett húsok még nincsenek forgalomban, de a szakértők szerint ez már csak idő kérdése.
,
Az elemzésben az áll, hogy 2040-re a húsok 35 százaléka ehhez hasonló tenyésztett formában áll majd elő, míg 25 százaléka lesz tisztán vegan eredetű. Van olyan előrejelzés is, amely szerint hosszú távon a sejtből tenyésztett húsok lesznek dominánsak a húspiacon, de az átmeneti periódusban a már előrehaladottabb vegan alapú műhúsok fontos szerepet játszanak majd.
,
Az AT Kearney nemzetközi tanácsadó vállalat szakértői interjúk alapján készítette el becslését. A hagyományos indusztriális állattartás etikai és környezetromboló hatásai egyre nagyobb tömegeket tántorítanak el az ilyen módon előállított húsok fogyasztásától.Az 1000 milliárd dollárosra becsült húsipar évente több milliárd, döntő részben karámokba zsúfolt és mesterségesen hizlalt haszonállat halálával jár együtt, és ez nem csak etikai kérdéseket vet fel; a húsipar számos különböző módon (többek közt az ipari takarmánytermelés, a kőolaj- és földgáz alapú műtrágyagyártás, és a magas metánkibocsátás útján) jelentősen hozzájárul a globális felmelegedéshez, nem beszélve a folyók és óceánok szennyezéséről.
,
A műhúscégek ma még elsősorban növényi alapanyagokat használva igyekeznek rekonstruálni hús- és tojásalapú, vegan termékeket, amelyek ízvilága kísértetiesen hasonlít az állati eredetű élelmiszerekéhez. Viszont egyre több vállalat állati sejtek tenyésztése által kísérletezik olyan műhúsok fejlesztésén, amelyek genetikailag ugyan állati eredetűek, mégsem járnak együtt élő állatok tenyésztésével, és leölésével. Ilyen sejtből tenyésztett húsok még nincsenek forgalomban, de a szakértők szerint ez már csak idő kérdése.
,
Az elemzésben az áll, hogy 2040-re a húsok 35 százaléka ehhez hasonló tenyésztett formában áll majd elő, míg 25 százaléka lesz tisztán vegan eredetű. Van olyan előrejelzés is, amely szerint hosszú távon a sejtből tenyésztett húsok lesznek dominánsak a húspiacon, de az átmeneti periódusban a már előrehaladottabb vegan alapú műhúsok fontos szerepet játszanak majd.
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link