Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lukskypoker
lukskypoker 2024. 10. 02. 10:18
Előzmény: #1281405  lukskypoker
oh yesss 750
Macus
Macus 2024. 10. 02. 10:18
Előzmény: #1281478  Zöldbéla
Na ezzel egyetértek. Amit én próbálok mondani, hogy igazából az hogy 20k év vége, 21k Q1 2025 ezek csak azok a szintek amik adott alulértékeltségi szintek mellett reálisak, ezzel még nem is közelítjük a valós értékét a banknak mert az ha nem juttatja vissza a tőkét, akkor bizony a valós értéke negyedévente nőni fog.
Zöldbéla
Zöldbéla 2024. 10. 02. 10:04
Az OTP állandósulva, jelentősen alulértékelt.
https://imgur.com/VtiJs36.png
Hirtelen mitől változna meg ez az állapot?
Alighanem, továbbra is marad a mezőnyben elfoglalt helyén, és a befektetői hangulattól függő árfolyamon fog mozogni.
Láthatóan a befektetők és a sprkulánsok (az alulértékeltséget illetően) nem különösebben tulajdonítanak nagy jelentőséget az OTP valós értékének. 
Még a célár elemzők is alaposan alulértékelt állapotot jeleznek.
Ha a funda alapján kereskednénk, akkor csak vennénk és vennénk az OTP-t, amíg nem közelítene az árfolyam a valós értékhez. 
dniel
dniel 2024. 10. 02. 09:56
Előzmény: #1281473  Macus
Erre irnk neked egy érdekességet amire még nem gondoltál... A TA ban elég 50% os találati arányt elérni... amit a sportfogadásrol meséltek az egy analogia a valoságban a 20 bol 2-3 a tözsdéán is tuti buko... na de... én stoplossal dolgozok és kinézem a helyet ahova fel akarom küldeni az árat vagy ahova le akarom küldeni... nem álmokat kötök be hanem mozgásokba hullámokra szállok fel és le... legtöbb elemzésem nem joslás konkét dologgal hanem egy látásmod várhato eseményekre felkészülés bemutatása és annak magyarázata ha ez  történik itt és itt akkor ez és ez várhato és annak megfelelöen alakitok beszálássi pontot nem vakon ahogy te... csupa értelmetlen szinteken... Ha én bukok engem a stop megvéd nem tudok csödbe menni... az igaz hogy statisztikailag mindig a trend fojtatodása a lehetséges ezért most ugy gondolod ilyen könyü tözsdézni hogy csak veszed veszed és a hullo kés alá álsz mert ugy is mingyárt fordul... mindenféle tökeáttétes certikkel aminek az eladására nincs garancia és ha lenne is te csak veszed ha esik 200 ftot és 100 bol egy alaklom lesz csak amikor nem fog megálni az esés mindenféle irracionális szinteket sorba letöri majd és a certijeid ugy füstölnek majd az 1-2 éves munkád ugy döl romba h ogy egy szempillantás alatt majd... mert olyan dolgokkal foglalkozol amik nem állitanak meg egy esést... a funda jo dolog... de egy korrekcioban nem releváns... az SRV se állitja meg ha esni kezd... neked befektetöi szemmel kéne a funda után menned mert ebben hiszel... ehez képest 1-2 napos meg pár hetes esetleg honapos mozgásokon vitatkozol amihez semmi köze a fundának egyébként... ahogy te kereskedsz nem is kéne a fundát nézned... ha meg azt nézed akkor lent venni fent eladni nem is kéne feljárnod mert kb 1-2 évente vannak olyan idöszakok amikor venni kel és utána nyugton ülni... OTP enyi... 
Törölt felhasználó 2024. 10. 02. 09:56
Előzmény: #1281473  Macus
Jó de amit te mondasz, az sem hozzáértés, hiszen egy növekedési részvénnyel kapcsolatban mondod azt, hogy évről évre többet fog érni. Azért ez nem atomfizika :) 
A te meglátásod a befektetőknek szól, nem a tradereknek. 
Macus
Macus 2024. 10. 02. 09:55
Előzmény: #1281472  Törölt felhasználó
Tehát azt mondod hogy soha nem látott profit mellett, soha nem látott saját tőke szintek mellett nem ath az elképzelhetőbb hanem hogy felére beesik az árfolyam ? Illetve közeleg akár egy olyan esemény ami az otp saját tőkéjének a negyedét eltörli ? Tehát közeleg egy 1000 milliárdos minuszos év? Melyikőtök tanult számvitelt? Az árfolyamot nem a növekvő profit fogja húzni a következő években (vagy az is legalábbis) hanem szimplán az hogy profitot termel a cég ami több mint amit visszaoszt. Merthogy elérte a cég az 1es P/BVt. USA ban nagyon magas P/Ek vannak mert reménykednek hogy majd akkorát nő a cég hogy ezt igazolja, aztán ha nem, esik egy méreteset. Itt a P/E alacsony, 5 körüli érték..... ez a jövőben simán nőhet . ROE 20% on van .  Változatlan profit és változatlan osztalékpolitika esetén a P/E kilő majd , ROE beesik árfolyam stabilan nőni fog mert tolja fel az árfolyamot a felhalmozódott tőke. Tételezzük fel, hogy növekszik a bank és oszti politika marad. Akkor növekvő profit várható stagnáló ROE és stagnáló P/E akár, ergo a mutatók változatlanok, viszont a tőkénk eszméletlen mértékben nőni fog ami még jobban fújja fel az árfolyamot. Tételezzük fel hogy nem sikerül akvirálni (legalábbis idén nem szerintem ) de az osztalék politika változik (ez viszont jövőre tuti duplázódás 250-300 mrd oszti) Akkor lesz egy viszonylag nagyobb csökkenés a tőkében , de mindezt igazából egy negyedévi profit ellensúlyozza. Lesz visszaesés az árfolyamban, de ez gyorsan vissza fog épülni. Mivel a profit így is kisebb részét fizetik ki bőven marad akvizícióra forrás. Továbbá a többlet profit biztosítja a saját tőke növekedését is. (megjegyezném magasabb osztalék kevesebb tőke növekedés , a cég nem , vagy kicsit növekszik, nem akvirál ez a MOL modelje, mivel nem nő a tőke csak osztaléktól osztalékig így a cég értéke is viszonylag változatlan bizonyos korlátok mellett) Negatív szcenárió : óriási gebasz a láthatáron ami veszteségbe vinné az otpt akkor csökken a tőke és reális egy korrekció. Ha nullára jön ki egy év akkor stagnálás várható hosszú távon. (most úgy 1000 mrd re vagyunk a nullától.... attól hogy az OTP core szarakszik, mert vitya adóztatja attól a cég még termeli a profitot.... sőt kamatstop eltörlésével lassan reálisan lehet számolni)
Zöldbéla
Zöldbéla 2024. 10. 02. 09:43
Előzmény: #1281454  Greenbull
Ez a csetepaté nem éppen az atom arzenálról szól! :)
Macus
Macus 2024. 10. 02. 09:41
Előzmény: #1281471  jaow
Jó de ha mindig mondok valamit ami nem jön be , aztán mégis egyszer 20ból 1 ahogy írod, akkor az nem hozzáértés , hanem szerencse kérdése :D 
Törölt felhasználó 2024. 10. 02. 09:34
Előzmény: #1281467  Macus
Az a baj, hogy már magadat is meggyőzted erről és fel sem merül benned, hogy más verzió is lehetséges. Ezáltal minden esést csak minimális korrekciónak fogsz fel, de nem számolsz a lehetőséggel, hogy egyszer nem az lesz mint ami eddig is volt. 800 Ft-ra voltál a céláradtól, de nem zártál mert szted csak ez is átmeneti, cserébe még hónapig tartod hogy meglegyen a 20k, mellette elkezded végigvenni azt a korrekciós szakaszt aminek nem tudod hogy mi a kifutása. 
15-16-ról még kecsegtető a 19-20k, de 19-ről már nem meggyőző. 
jaow 2024. 10. 02. 09:34
"csak a valószínűségét 1% ra teszem"
Én foglalkozom sportbefektetésekkel is. 
Volt idő, mikor azzal kísérleteztem, hogy élőben fogadtam mérkőzésekre úgy, hogy a hosszabbítás utáni utolsó percekben tettem meg a tétet arra, hogy az eredmény változatlan lesz.
Ennek az esélye, hogy egy csapat majd az utolsó percben lő egy gólt, miközben előtte több, mint 90percig nem bírtak egymással kb 1%.
A fogadóiroda ennyit is fizet rá!
Ha itt egyszer bukok, akkor utána zsinórban 100-szor kell nyernem ahhoz, hogy nullán legyek.
Semmi gond, hiszen egy ilyen valószerűtlen esemény úgy sem következhet be, gyakorlatilag megtaláltam a Szent Grált!
Nos, a valóságban a helyzet az, hogy nem hogy 100-ból, hanem már 20 eseményből is legalább 1-2 alkalommal be fog következni az elképzelhetetlen!
Lehet, hogy dniel 19 vagy több alkalommal mellé fog lőni és ettől egyesek szemében már komolytalanná válik, de egy alkalommal ő is be fog találni és akkor mindenki pislogni fog, hogy ez lehetetlen! :)
Macus
Macus 2024. 10. 02. 09:34
Előzmény: #1281468  dniel
Azt azért jelezném hogy a célárakat 12 hónapra fogalmazzák meg :D Most év végére a célár kb 20-21.
Mondom az én verziómat. OTP ezelőtt kétszer is valami eszméletlen módon volt túlértékelve ezért amikor jött egy válság beesett a béka feneke alá teljesen jogosan. Nem volt meg a tőke ami alátámassza az árfolyamot. Persze mehetünk 20 as P/E vel, csak értelme nincs. (usa kissé más téma ugye) Legutóbb beesett kb BV ig az árfolyam, azóta kb recovery van és szépen épül is vissza az árfolyam, Közben szállított némi profitot is a cég ami bekerült az eredménytartalék/saját tőkébe. Na innen viszont érdekes a helyzet, mert míg régen az értékeltség az egekben volt majd leesett kb BV ig kicsivel alá (és megjegyezném világválságok idején) most BVn forog a papír. Túlértékelve nincs. Ahhoz hogy beessen a P/BV 1 alá ahhoz várható veszteség vagy leírás kell, ráadásul nagyobb volumenű, mert közben hoz a bank negyedévente 250 mrd profitot. És nem is beszéltem SRV ről ugye. Továbbá jönni fog egy feltehetően jó hír igazából heteken belül, de akár bármelyik pillanatban is. (akvizícióval kapcsolatban) Szóval minél lentebb várja valaki úgy hogy közben hozza a cég a rekord eredményeket és nem fizeti ki azt a zsét osztaléknak , értsd nem csökkenti le a tőkéjét így aki minél lentebb várja annál nagyobb zöldséget beszél. Pláne mindezt úgy hogy minél több idő telik el annál több profit jön zsebbe. 2025Q1 ben már 21k hoz viszonyítom az árfolyamot. Ehhez képest 16k (vagy alá ahogy írtad) 0.75 os BVt adna ki.(ja igen kimaradt hogy mindezt emelkedő osztalék mellett, mert jövőre már az is játszik ugye)
Jack 2024. 10. 02. 09:29
R:18685
dniel
dniel 2024. 10. 02. 09:18
Nem balin inspirált...
16100 alá is mehet, hogy q1-re nem tudom most nem az on lett volna a hangsúly csak a szinteken.
Chartokon ott volt h irán támadni fog egyébként...
Ha 1% os valoszinüséggel tudnék spekulálni chart alapján már csödbe mentem volna...
A célár emelés nem érdekel mert az ugyan azt a célt szolgálja mint az agár versenyen a döglött nyúl amit a kutyák elött huznak hogy ösztönözve legyenek a futásra... 
Az OTP jelenleg nem ér 24 ezret anyit ér amit a charton látsz... 18500 - 16100 = 2400 közelebb van mint a 24 ezer...
A korrekciot nem érdekli a funda... 
Minden ki olvashato a chartbol minden ott van mit gondolnak a papirrol a többi marketing duma...
a chartomon nem joslás van meg hasra ütis... támasz elleneálás pirossal ha fölé tud menni ok lehet elmegy 19600 ra mndjuk... ha letöri akkor másik utcába kanyarodik és a térképen csak azt nézem hova vezet az az utca... én ezzel a modszerrel dolgozok... azt nézem mi csinál és nem azt h mások mit mondanak... a tettek beszélnek és minden a charton ott van... direkt nem részleteztem mert tul magas lenne a itteni szinvonalhoz aszitem egy egyszerü ábra bveszédesebb lesz azzalé kapcsolatban mire érdemes most figyelni és minek milyen következménye lehet a jövöben,,,
Macus
Macus 2024. 10. 02. 08:48
Előzmény: #1281463  dniel
Rádragadt balin hülyesége vagy mi ? 16100 ra várod szóval 2025 Q1 re? 0.7 es Book valuen fog forogni a papír akkor ? Tehát dől a lé jöhet bármilyen adót kap a nyakába kb .... (hozzátenném azért jövőre javulást várok a költségvetésben is, de ha mégse és kell emelés akkor is marginális hatása lesz, pár milliárd forint ) . Emelkedő profit mellett (tehát nem veszteség) emelkedő saját tőke mellett csökkenő market capet jósolsz. Mert ki lehet számolni az OTP/BÉT chartból hogy irán 200 rakétát ki fog lőni ? Csak hogy így a logikát nem értem (nem mondom hogy nem lehet igazad , mert ki vagyok én? egy senki.... csak a valószínűségét 1% ra teszem) De hogy ne a saját dolgaimat mondjam, épp a minap jött célár emelés 24800 ra a concordetól. Na ez egybevág a várakozásaimmal jövő év végére. Viszont 16100 ról ez 8 ezerre van :D Feltételezvén hogy ők kicsit több munkát raktak bele az elemzésbe azt kell mondjam inkább nekik hinnék. Na meg akkor nem beszéltem a fundáról. Nem a várakozásokról meg kristálygömbről, hanem arról a pénzről ami már zsebben van. Van egy Rafi na ott gebasz van, kissé alacsony BVn foprognak a papírok.... de az ok az , hogy le kell írniuk (azt hiszem épp el is adták) az orosz leányt ami a profitjuk több mint felét hozta. Szóval ott van realitása az értékeltségnek. OTP nem is nagyon akarja leírni, ninsc is akkora súlya.... és ez a legrosszabb forgatókönyv. Az árfolyam ritkán tartózkodik 1-1.2 BV alatt. Tudom titeket ez nem érdekel a funda mert pár vonal kiad valamit. Csakhogy ezek a tények, a TA csak találgatás keretek közé téve. Azt kihagytam, hogy a legutóbbi beszakadáskor nem volt SRV se , most van, így az is tompít bármiféle esést. 
Az én várakozásom jövő tavaszra 21k.
dniel
dniel 2024. 10. 02. 08:25
Előzmény: #1281464  brextra
Köszönóm 😀
Ignotus 2024. 10. 02. 08:22
Előzmény: #1281461  Macus
+++ :D
brextra
brextra 2024. 10. 02. 08:20
Előzmény: #1281463  dniel
régi követődként erre adok egy pluszt, mert a szakmaiságod ismét lenyűgözött :D
dniel
dniel 2024. 10. 02. 08:12
Törölt felhasználó 2024. 10. 02. 08:04
Előzmény: #1281460  Macus
Attól függ milyen időtávot értünk "jön" alatt. Ha arra gondolsz, hogy 1-2 napon belül 16500, akkor nem. Ha hosszabb időtávot nézünk, akkor szerintem igen. 
És rajta volt a charton. Persze nem volt odaírva hogy "vigyázz, változik a helyzet!", de ilyet csak nem vársz el remélem :)
Macus
Macus 2024. 10. 02. 07:48
Előzmény: #1281460  Macus
TL ko már nincs azóta útban , japán épp most hűti a jegybankot hogy nana, nincs kamatemelés..... irán meg izrael puffogtat csak, ami egy héten belül elül. És egyébként se érinti az otp piacait. Szóval most van egy átmeneti zaj, bevásárlásra lehet használni az esést.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók