Ezt nem nevezném forgalomnak. Még akkor sem ha a többi papírban kevesebb forgott idáig. Inkább azt mondanám hogy kiállt az eladó, azért ugrottunk ide fel. Ha kezdi adni ismét, akkor sanszos hogy kis pihi után tovább veszik.
Aki állandóan ki-be ugrál az veszíthet a legtöbbet. Ilyen pici, manipulálható (ez megy folyamatosan még a legjobb blue esetén is) magyar piacon legfontosabb a türelem, a kivárás a sikerhez. Nem kell azonnal berezelni egy kis esés esetén. Én ennek megfelelően cselekszem. Ha viszket a tenyerem, akkor is csak kisebb pakkokkal ugrálok.
ennyire könnyen azért ne ad fel Maci!!! magyar piac mutyi, illikvid, lásd Mészáros papírok keress lehetöséget DAX-ban, SP-ben hosszútávra, nagyobb pénzekkel TA-s könyvekkel meg csinálj otthon meleget döntéseidet pedig ne csak technikai elemzésekre építsd ha meg egy papír menni akar, venni kell belöle, és engedni, hagy menjen
Megértlek. Ezért nem kereskedem rövid távon. A kiszámithatattlan spekulációs mozgások egyetlen gátja hosszútávon a fundamentumok alakulásának helyes megjóslása.
Egyetértünk hogy itt kevésbé játszik a funda meg a TA jelenleg...... Én tartom a maradék shortpakkomat de ma vettem 500 db tl is .....
Törölt felhasználó2017. 11. 22. 09:26
Mi ez a nagy csend a topickban pedig pont megkezdődött a folyamat első köre és a ma 10300 kürüli csúcs verzó valósul meg ahogy látom holnap lehet 10600 jön?Meglátjuk,jók az esélyek.
Itt azért megjönnek az eladók is. (Akik 10 ezer alatt egy hete azon bánkódtak, hogy az esésben miért nem szabadultak meg a részvényeiktől.) Kérdés, hogy jönnek-e ujabb vevők.
Ühüm. Ment is volna lefele, csak Egy Kezdő kihúzta a dugót. Megaszondom őszintén, tele lett a sejhajom az egésszel. A tegnap délutánnál nincs ékesebb bizonyíték rá, hogy mennyire tudatosan mozgatja az árat néhány nagybüfinek nevezett gazember. Teljes baromság itt TA, funda várakozás egyaránt. Amikor néhányan úgy gondolják fordulnak, akkor fordulnak. Ha az egyikőjük nem teszi azt ilyen olyan úton lerendezik. Tiszta maffia. Eladtam a shortjaimat, sajnos a long egyharmadát is minimál nyerőben. Majd Mikulás körül visszanézek és eladom a maradékot is. Aztán pedig búcsút intek a tőzsdének. Eddig is sejtettem, hogy valami van a háttérben, de ennyire direktben még nem találkoztam vele. Még hogy a piac mozgatja az árfolyamot. Fenéket ...
Lehet, hogy lenyomja még, nem tudhatjuk. Nálam az irányadó sáv továbbra is a 10160 (9500)-11400 (bízom benne, hogy megcsinálja a 950-et), ebben bárhol lehet, egyelőre óráson és négy óráson nálam felfele áll, naposon meg nem sok hiányzik. Elvileg december inkább emelkedő hónap szokott lenni és addig már csak pár nap van. Viszont nem hinném, hogy az év végi zárót a sáv felső részébe rakják.
Attól tartok, hogy egy fecske nem csinál nyarat, pláne meg ősszel. Korai még arról beszélni, hogy ELADÓ ÚRNAK elfogyott a pakkja. Lehet tegnap záró előtt csak más dolga akadt, mint részvényt eladni...
OTP részvényesek ide!